שקיות קוקי
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום רב ראשית, תבורכי על תשובותייך המהירות ועל הפורום בכלל שאת מנהלת ומרגיעה ומלמדת אותנו המון, תודדדה! רציתי לשאול לגבי שקיות של "קוקי" (הכוונה למותג זה) שאני מכניסה בסיר הבישול הארוך של החמין. אני שמה 2 שקיות בסיר אחת אורז ואחת חיטה. רציתי לדעת האם זה בטיחותי כי הרי זה מתבשל שעות ארוכות בתוך נוזלים, האם אין זליגה של חומר מסוכן משקית זו לנוזל? כי זה מיועד יותר לצלייה בתנור.אך רוביינו משתמשים בשקיות קוקי לסיר החמין. אודה לך מאוד על תשובתך, אני די מודאגת מכך, ומה בעלי יעשה בלי החמין? את הממליגה שלי הוא בטח לא יאכל... :) תודה מראש
קודם תודה על המחמאות, ושמחה שאני מצליחה במטרה של הפורום, לא רק לענות על השאלות, אלא להעשיר את הידע של כולם כדי להבטיח את הבריאות והבטיחות. לגבי שקיות הקוקי. בגלל ששקיות הקוקי מיועדות לתנור, אז הן עשויות מחומר שעמיד בטמפרטורה גבוהה יותר ובטוחות למזון. זאת אומרת, שאין זליגה של חומר מהשקית לאוכל, ויש אישור של רשויות הבריאות לחומר של השקיות לשימוש במזון. בבישול חמין, הטמפרטורה נמוכה יותר מטמפרטורה של תנור, כך שהסיכוי שמשהו בכלל יצא מהחומר של השקית לאוכל עוד יותר נמוך. אז...אין צורך לוותר על החמין, ואפשר להמשיך להנות ממנו. הערה: השקית לא מיועדת לטוסטר או למיקרוגל, אך אין בעיה בתנור (עד 200 בערך) או בבישול (בסביבות 100 מעלות).
שלום דר' קויפמן, רציתי לשאול לגבי ההערה שכתבת בתשובתך, האם ניתן להשתמש בשקית בטוסטר אובן או שאינה מיועדת לכך ורק בתנור או בסיר בישול? תודה.
שלום דוקטור, בסיר של החמין למשל או בתוך דברים אחרים חייבים להשתמש דווקא בשקית קוקי ? האם יש סכנה כשאני משתמשת בשקיות אוכל או שקיות סנדוויץ פשוטים ומבשלת איתם ?