שאלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/02/2013 | 20:33 | מאת: רונית

שלום! בעבר, כשהיה לי קומקום (ולא את התמי 4 שיש לי כיום), הייתי נוהגת שלא לשים מוצרי מזון בארון שממוקם מעל לקומקום מחשש שהחום והאדים שיוצאים מהקומקום כשמרתיחים בו מים, יפגמו באיכות המזון שבארון. השאלה שלי היא האם נכון הדבר גם לגבי תמי 4, כלומר האם עדיף שלא לשים מוצרי מזון בארון שממוקם מעל מכשיר התמי 4? האם התמי 4, בזמן שמרתיחים בו מים, פולט חום (למרות שלא יוצאים ממנו ממש אדים, בניגוד לקומקום שהיו יוצאים ממנו אדים בזמן הרתיחה) שעלול לפגום באיזושהי צורה באיכות המזון שבארון? תודה מראש.

אין בעיה בטיחותית או בריאותית, אלא רק בעיה של לחות שחודרת למזון ואז הוא מאבד טעם או מתקלקל מהר יותר, או בעיה אסטטית של הארון. אין בעיה בהצבה של מתקן מים חמים בסמוך לארון בו מאוחסן מזון.

15/02/2013 | 17:16 | מאת: רונית

לא כל כך הבנתי את התשובה. אשמח אם תוכלי לענות לי שוב בקיצור על השאלות: 1)האם קומקום שממוקם מתחת לארון מזון, פוגע באיכות המזון שבארון? 2)האם תמי 4 שממוקם מתחת לארון מזון, פוגע באיכות המזון שבארון? תודה.

הגדירי איכות! הגדירי סוגי המזון שיש בארון. באופן כללי אוכל תקין לא נפגע מלחות, לא מאדים של הקומקום ולא של מערכת חימום מים אחרת. לדוגמא ביסקוויט. אם את שומרת אותו לאחר פתיחת האריזה בכלי סגור, הוא נשאר טעים לזמן ארוך מאוד. אם את משאירה אותו על השולחן לדוגמא, הוא סופג לחות ומאבד מהטעם והפריכות, אך לא מתקלקל!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות