כמה שאלות
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום, תודה מראש על העזרה- 1- אני רוצה להכין לבני שלגונים מפירות מרוסקים. מצאתי מתקנים לכך מפלסטיק ומסיליקון. אני יודעת שבפלסטיק לא טוב להקפיא. האם סיליקון הוא בסדר? ובעניין זה האם פלסטיק פולט רעלים גם במקרר? 2- האם סיר נירוסטה עם שריטות מפריש חומרים כלשהם או בטוח לשימוש? 3- מהו ציפוי טיטיניום? מה הכי בריא- נירוסטה /קרמי/ טיטיניום? 4- מה האלטרנטיבה לתבנית אלומניום חד פעמית לאפיית עוגה לגן של הילד? יש תבניות נייר אבל הן מצופות בשכבת בפלסטיק בפנים שגם אסור לחמם. תודה רבה!!
1. אין בעיה בהקפאה של שלגונים בפלסטיק. אפשר בסיליקון אפשר בפלסטיק, מה שיותר נוח לך. נושא פלסטיק פולט חומרים מסוכנים במקרר, הנו מיתוס אורבני שאיננו נכון. 2. סיר נרוסטה איננו ציפוי אלא כולו נרוסטה, לכן, שריטות רק מקשות בזמן הניקןי אך לא משנות מבחינת החומרים. הוא בטוח חדש ושרוט. 3. טיטניום הנה מתכת בעלת חוזק גבוה מפני שריטות, חלודה ועוד. לכן בשימוש נרחב במטוסים, בשתלים בגוף וגם בציפוי כלים. כלים בציפוי טיטניום האוכל לא נדבק, החום מתפזר בצורה אחידה, ואין בעיה בריאותית אם קצת מהטיטניום עובר לתבשיל. טיטניום נמצא בגוף שלנו,ואפילו כתוסף באוכל. מבחינה בריאותית אין הבדל משמעותי. 4. תבנית אלומיניום אינה מומלצת. תבנית ניר מתאימה בהחלט. ציפוי הפלסטיק הדק עמיד בטמפרטורה של אפיה, לכן בהחלט אפשר לחמם אותו ומאושר לשימוש בתעשית המזון ואין בעיה בו.