עובשים באגוזים
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
מהי רמת העובשים המקסימלית שלא גורמת לסכנה במוצרי מזון כגון אגוזי מלך והיכן ניתן למצוא מידע בנושא?
משרד הבריאות מגדיר בפרסומים ליצרנים ולמשווקים את הרמה של עובשים המותרים בסוגי מזון שונים. בנוסף ישנו תקן ישראלי ת"י 885 חלק 1.02 מיקרוביולוגיה של מזון אדם ומזון בעלי חיים דרישות והנחיות כלליות לבדיקות מיקרוביולוגיות, המתיחס לבדיקות לשמרים ועובשים ושאר זיהומים מיקרוביאליים. לתקן מספר חלקים.