אכילת גבינה עם ציפוי אלפלסט
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בזמן האחרון החלתי לקרוא תווית מזון. שמתי לב כי בגבינת פרמזן אותה קניתי כ 3 פעמים יש ציפוי שעשוי אלפלסט. (לא הצלחתי למצוא מידע מה הוא חומר זה) אני ומשפחתי נוהגים לגרר את הגבינה כולה (וגם חברי לאחר בדיקות שעשיתי איתם). האם זה רעיל? לא רשום שאין לאכול את קרום הגבינה.
הקרום לא ניתן להפרדה מהגבינה אלא בסכין על ידי חיתוכו. לא ניתן לקלפו.
מה נראה לך? שמשרד הבריאות יאשר ליצרני הגבינה לצפות את הגבינה עם חומר רעיל? ברור שלא! מצפים הגבינה כדי לשמור על צורה, איכות ולהאריך חיי מדף. אפשר לאכול את הציפוי אם הוא טעים לך ולהסיר אותו בכל דרך שנראת לכם, אם אינכם רוצים לאכול אותו. יש אנשים שאוכלים גבינה עם עובשים. זה נראה לך? אין שום אזהרה על הגבינה. יש עובשים שאפשר לאכול, למי שהדבר נראה טעים.