בהמשך לדיון בנושא פלסטיק/ניילון
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום ד"ר קויפמן, תודה רבה על התשובה המפורטת. הנושא מעניין אותי כאמא הרוצה לדאוג לבריאות ילדיה (וכמובן גם שלנו). לגבי בקבוקי התינוקות אני יודעת וקונה רק ללא ביספינול. מה לגבי מוצרים שמגיעים אלינו באריזות פלסטיק ולפני שנכנסו למקרר היו בטמפ' החדר למשל קטשוט, גבינות בקופסא, גלידה וכו'. האם זה בטוח ? איך אפשר לדעת מה משמעות הסימון של הפלסטיק? ראיתי הרבה 5, ו-1 והקטשופ הוא 7. ושאלה אחרונה- כשמחממים מזון במיקרוגל עדיף ללא כיסוי הפלסטיק? ראיתי אצל חברה שעוטפת בניילון נצמד ומחממת. מותר? או שעדיף ללא כיסוי כלל. ושוב תודה רבה על העזרה, תבורכי:-)
שמחה שיכולה לעזור מעט להבהיר את הנושא הזה, שהוא מורכב ונוגע לחיים שלנו בכל זמן. המספר בתוך סימן המחזור מלמד על סוג הפלסטיק 1 - פוליאתילן טרפטאלאט, 2 - פוליאתילן בדחיסות גבוהה, 3 - פוליוניל כלוריד, 4 - פוליאתילן בדחיסות נמוכה, 5 - פוליפרופילן, 6 - פוליסטירן, 7 - כל השאר בנוסף על סימון זה יש את סימון הכוס והמזלג המלמד שהפלסטיק בטוח לשימוש במזון. בדרך כלל נמצא מזון בפלסטיק מקבוצות 1 2 4 5 לפעמים יהיה מקבוצות אחרות, כמו 7, אך לעיתים רחוקות. פלסטיק הוא דבר חזק ויציב, וזו הבעיה העיקרית שלו בסביבה - החומרים האלה לא מתכלים, נשארים לאלפי שנים ויותר, לכן גם אם הפלסטיק בחדר הוא לא מתפרק ולא משחרר שום חומרים לתוך האוכל. אין בזה בעיה. הדיון שהיה קודם שהתיחס לביספנול הוא בגלל ביספנול, תוסף לפלסטיק שאיננו פלסטיק, שמתמוסס החוצה, לא הפלסטיק. לגבי כיסוי ניילון נצמד לחימום במקרוגל, המלצת היצרנים שאפשר לכסות, אבל לא לעטוף. החברה עושה את זה כדי שהחימום יהיה מהיר יותר. במקום ניילון נצמד יש כיסויים, מין מכסה, מפלסטיק שמתאים למקרוגל, שהוא רב פעמי כמובן, ונוח מאוד לכיסוי אוכל בחימום, גם שומר שהמיקרוגל לא יתלכלך כל כך, ואין צורך בניילון נצמד.