שאלה
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום רב, ראשית, מילים חמות על תשובותיך היעילות ועל הפורום המוצלח.ראיתי שהמלצת על שימוש בניילון נצמד למיקרו - האם בחום הניילון לא משחרר חומרים רעילים? ושאלה נוספת: בעקבות המלצתך בעבר, אנו משתדלים להימנע משימוש באפיה עם נייר אלומניום אך לגבי נייר אפיה - האם הוא בטוח לשימוש או שהוא משחרר חומרים רעילים בחום? ושאלה נוספת:קראתי את תושבתך לאחד השואלים בעניין עובש בקירות. קראתי איזו כתבה על כך שבעובש עשויים להתקיים נבגים המשחררים חומרים שמעבר לבעיות נשימה יכולים לגרום לפתלוגיות של ממש בתחום הנוירולוגי ועוד. האם זה פחות רלוונטי לעובש בארץ? מאוד מקווה... כי יש לי כמה קירות עם עובש שמעבר להבט האסטטי אין לי בעיה עם זה (בחלק מהמוקומת זה ממש שחור - במיוחד באמבטיה) אודה על תשובותיך.
נדייק את הדברים שנשארו לא ברורים. אין המלצה שלי לשימוש בניילון נצמד במיקרוגל, אלא המלצה של הייצרנים שאם משתמשים בניילון נצמד לא להצמיד למזון עצמו אלא לכסות את הכלי. לא נפלטים מהניילון חומרים מסוכנים, יותר שהניילון מאבד צורה ונדבק לאוכל. נייר אפיה אין בו בעיה בתנור לציפוי תבנית אלומיניום, מתאים מאוד. לא משחרר חומרים מסוכנים ואין בו בעיה בריאותית. כמובן שיכולים להיות עובשים מסוכנים גורמי מחלות. במקרים כאלה המחלות מגיעות מהר מאוד, תוך שעות עד מספר ימים - חום גבוהה, צמרמורות ועוד ועוד. יודעים מיד אם יש עובש גורם מחלה. העובש שאת רואה הוא עובש רגיל המתפתח בסביבת חמצן, שעלול לגרום לבעיות נשימה או החמרה של בעיות קיימות. עובש גורם מחלות מפתח בתנאים קשים ובדרך כלל ללא חמצן וזה ממש לא המצב בבתים רגילים. עובש אמבטיה מאוד לא אסטטי. לא גורם מחלה. מתפתח בגלל הלחות. אפשר להעביר מטלית או ספוג כלים עם אקונומיקה או עם חומץ (לא שניהם יחד. ערבוב בו זמנית של שניהם ישחרר כלור מסוכן) והדבר יוביל להעלמות העובש. ניתן לעשות הטיפול תקופתית גם למניעה של הופעת העובש. וכמובן, הכי חשוב לאוורר את החדר כמה שיותר.
תודה על כל הפירוט. בשעתו קראתי כי יש נבגים מסויימים בעובש שיכולים לגרום למחלות דווקא בתחום הנוירולוגי בטווח הרחוק וכי כדאי אפילו להזמין מומחה שיקח דגימה מהקיר... . מעבר לעובש בחדר האמבטיה יש לי גם עובש על קירות חיצוניים, כלומר קיר שמצידו השני פונה החוצה והעובש מופיע כאשר באותו מקום בקיר נצמד ארון/מיטה. האם גם זה עובש שאינו מסוכן. חשוב לי לדעת זאת במיוחד לגבי חדר בו אמורה ללון אישה שיש חשד שהיא בתחילת הריון. תודה רבה רבה!
הסיכוי נמוך ביותר עד לא קיים בכלל. המחקרים המדעיים והנתונים הרפואיים אינם תומכים כלל ועיקר בטיעונים של מחלות נוירולוגיות, אין שום אזכור או מקרים מדווחים על קשר או השפעה על נשים בהריון. יש הרבה מיסטיקה כי את העובש רואים אז מאשימים אותו. העובשים יוצרים נבגים כמו הרבה מיקרואורגניזמים, חלק מתהליך ההתרבות וההשרדות שלהם. באוויר יש מיליוני נבגים של עובשים ושל מגוון מרתק של מיקרואורגניזמים. אנחנו נושמים את כולם במהלך כל יום. אך, אין בזה בעיה. הכמויות קטנות ביותר ואין להן יכולת לגרום לנו מחלה. כך גם לדוגמא עם שפעת. נדרשת כמות מינימום של וירוס כדי לגרום לנו לחלות. כך גם לדוגמא בחשיפה לחומרים מסוכנים, לא כל חשיפה מסוכנת אלא רק מעל כמות המינימום שהוגדרה לכל חומר שאז יש סיכוי לפגיעה, אחרת הסיכוי אפסי. אז, מלבד הבט אסטטי, אין שום בעיה. אם העובש חוזר כנראה יש נזילה או רטיבות. לטפל בגורם ואז העובש לא יחזור. לגבי ההבט האסטטי לנקות, ולסייד בצבע דוחה עובש, בחדרי אמבטיה לעשות טיפול מונע תקופתי עם חומץ או אקונומיקה (כל אחד לחוד, לא יחד. ערבוב שלהם מסוכן ומשחרר כלור רעיל), ולאוורר היטב את החדרים.
הרבה תודה!!!