חלב
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום, לאחרונה קראתי מס' מאמרים על כך שחלב פרה אינו בריא, עלול לגרום לפגיעה בספיגת הסידן! בגוף וכן אפילו לסרטן בגלל שמכיל הורומונים שנותנים לפרות בנדיבות. וכמובן שהן מקבלות גם אנטיביוטיקה אז בעצם את כל זה אנחנו אוכלים? איך אוכל לדעת האם זה נכון? שהרי משרד הבריאות ממליץ על צריכת 3 מוצרי חלב ביום וזה נתפס במודעות של כולנו כדבר בריא . תודה!!
שאלה קשה ומורכבת ביותר. הלואי והיתה תשובה ברורה יותר וחד משמעית. ההמלצות לצריכה של מוצרי חלב מגיעות בעיקר מהתעשיה של החלב. כן, זו תעשיה שמרויחה סכומי עתק, והם ממש לא מתכוונים לותר עליהם, אז ידחפו לנו חלב בכל מקום ובכל צורה. כולל, עם פרסומות מטעות. רוב האנשים יש להם אלרגיה לחלב פרה, אלרגיה קלה עד חמורה. הרבה מאוד תינוקות סובלים מבעיות בריאות כמו בעיות במערכת העיכול ובמערכת נשימה, דלקות אזניים חוזרות, ועוד. קשה מאוד להראות שהדבר נובע רק ממוצרי חלב, אך הם חשוד מוביל. לגבי ספיגת סידן, שוב זה מיתוס שתעשית החלב דוחפת. לא, מוצרי חלב אינם המקור הטוב ביותר לסידן. למשל שוקו, מועשר בסידן אולי, אבל נוכחות הקקאו מפריעה לספיגה, אז לא ממש יעיל, חוץ מלכיס היצרנים. יש קטניות, ירקות, דגים ועוד שיש בהם הרבה הרבה יותר סידן זמין ואיכותי. לגבי הורמונים, אנטיביוטיקה וחומרי גידול וחומרים אחרים. היום יש יותר בקרה, על ידי השרותים הוטרינאריים, אך היא לא מלאה כי הם עמוסים ואין תקציב מספיק, ויש מצבים של מזון מהחי המגיע עם עודף חומרים שונים. חלקם בעיתים לנו, ובודאי לילדים קטנים. כמו שאמרת חלב ומוצריו, נתפס כבריא. מאחר שהדברים אינם חד משמעיים כדאי לנקוט בעיקרון של זהירות מונעת. קצת מכל דבר, בדרך כלל (אם אין אלרגיה קשה) הגוף יסתדר. אז מעט חלב ומוצריו אך לא לבסס האוכל על מוצרי חלב.