אחסנת מזון מבושל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/04/2013 | 13:37 | מאת: אירית

שלום, עד כמה ימים אפשר להשאיר אוכל מבושל במקרר? נגיד הכנתי כמות גדולה ונשאר אז עד כמה זמן זה בסדר לאכול בלי שיתקלקל? יכול להתקלקל בלי שנרגיש הבדל בטעם או בריח למשל אחרי 3 ימים? מודה מראש

22/04/2013 | 19:30 | מאת: שף שף

מה הקשר של השאלה שלכם לפורום הזה? תשאלו בפורום אוכל. הכל ענין של טעם. למה להתקלקל? תלמדו לבשל נקי ומסודר. אפילו שבועיים ושלשה האוכל בסדר.

להדגיש, אנחנו משתדלים להיות מנומסים זה לזה בפורום, גם אם השאלה לא ממש בנושאי הפורום, נענה. אז, שף שף, נימוס או לא כאן.

מזון מבושל יכול להיות במקרר גם שבועיים ויותר, תלוי באופן הבישול וברגישות לכם לטעם. האוכל לא מתקלל במקרר כל כך מהר. זה בעיקר ענין של טעם. יש תבשילים שהטעם משתבח לאחר מספר ימים ויש כאלה שהטעם הולך ויורד. אוכל מקולקל יופיעו עליו סימני עובש, או שייהיה לו טעם גרוע או ריח גרוע, או שהמרקם משתנה. את אלה ניתן לראות לטעום ולהריח. לא יהיה אוכל מקולקל ללא סימנים אלה. גם אם טועמים אוכל מקולקל, שבושל בבית, ולא טעים, לא יהיה שום נזק או פגיעה בריאותית. אבל, אוכל מבושל שאולי התקלקל איננו הבעיה, לא יגרום לפגיעה בריאותית, לא טעים אך לא בעיה. הבעיה היא אוכל המגיע מזוהם ועלול לגרום למחלות קשות ולפגיעות בריאותיות. בשר, ביצים, סלטים מוכנים ועוד. טריים וטעימים, אך עלולים להיות מאוד מסוכנים. המזל הוא שיש בקרה של משרד הבריאות והשרות הוטרינארי.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות