ניקוי סיר שרוף בניר לטש או אבקת כביסה
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
1. האם שיוף תחתית פנימית של סיר שרוף יפגע בסיר בצורה כזו שיפגע בבריאות בני הבית כשיאכלו אוכל מהסיר לאחר השיוף ? 2. האם ניקוי עם אבקת כביסה או הרתחה של אבקת כביסה עם מים בתוך סיר שרוף יפגע בסיר בצורה כזו שיפגע בבריאות בני הבית כשיאכלו אוכל מהסיר? את האפשרויות האלה כתבו ואמרו אנשים שונים ששאלתי אותם אבל הם אינם מומחים לגבי בטיחות ובריאות אז אודה לתשובתך.
אם אוכל נשרף בסיר, אפשר לשים מים ומעט סבון כלים, להרתיח ולהשאיר מספר שעות עד מספר ימים. לבדוק עם כף שהחומר השרוף מתקלף ויורד. לפעמים נדרש לחזור על התהליך פעמיים-שלש. לי עובד. קצת עבודה אבל לא פוגע בסיר (גם יופי הסיר חשוב). אבקת כביסה הנה סבון המכיל חומרים שונים כולל אנזימים העוזרים בפרוק של חומר אורגני, כך שאפשר לבצע ההרתחה עם אבקת כביסה, והמשך כמו שתארתי קודם. שטיפה טובה של הסיר תסלק שאריות סבון, ואין בעיה בריאותית. שיוף בניר לטש, זה קצת דרסטי. יפגע בסיר, ואז כל בישול יהיה קשה יותר ויותר לנקות. אך אם רוצים לעשות זאת, תלוי ממה הסיר עשוי. יש חומרים שיהוו בעיה, ויש כאלה שאין בעיה. מאחר שההרכב המדויק של כל סיר לא ידוע לנו, והבטחון שלנו הוא בשכבת הגנה חיצונית, לא הייתי ממליצה על דרך פעולה זו.
הסיר עשוי מנירוסטה והוא של חברה ידועה וותיקה, האם כדאי לנסות עם נייר שיוף לאור העובדה שהוספתי עכשיו? האמת שאין לי הרבה סבלנות עם מים וסבון ולחכות הרבה וגם אין לי יותר מידי סירים אני צריכה את הסיר דחוף. תודה רבה.
אם כבר עברו מספר ימים, יעבורו עוד מספר שעות ולנקות הסיר בצורה סבירה. בפעם הבאה להשתדל לא לשרוף התחתית ואז לא צריך להפעיל שיטות ניקוי מכבידות. שיוף הסיר יגרום לשריטות ולפגמים בפני השטח, שלא בהכרח תראי אותם, ואז השבבים וחומר מאזור השריטות יחדור לאוכל. כמויות קטנות, אך לא נעים ולא רצוי.
הבנתי נכון? תודה
האם נייר שיוף וברזלית לכלים לא פוגעים בסיר באותה מידה (וגם בבריאות)?
סירים, כולל סירי הנרוסטה שלך עברו טיפול שטח וליטוש מיוחדים כדי להבטיח שתקבלי סיר יפה שיבטיח חימום אחיד, שיבטיח שמתכת מהסיר לא תעבור לאוכל ותבטיח קלות בניקוי. על ידי שימוש בנייר שיוף וברזלית את פוגמת בכל הדברים המיוחדים שהם בסיר, נראה לנו פשוט אך לא כך הוא. גם ברזלית וגם נייר שיוף יפגעו בפני השטח של הסיר, אך נייר שיוף הוא הרבה יותר אגרסיבי מברזלית, יותר אגרסיבי מסקוטש ויותר אגרסיבי מספוג. כמובן שאפשר להשתמש בכולם, ואפשר לבחור דרכים אחרות.
בחשיפה למתכות יש את הסיכון של הצטברות כמויות קטנות בגוף, עד שמגיע לרמה קריטית ואז קיימת סכנה של פגיעה. לא יקרה באופן אוטומטי, אבל צריך להזהר.
לד"ר ורד קויפמן תודה וסליחה על החפירות שלי אבל אני רוצה להיות בטוחה שאת התשובה האחרונה את מייחסת לברזלית כי עם ברזלית אני תמיד תמיד תמיד מנקה את הסירים. אז האם התכוונת לזה שהברזלית פוגעת בסיר (במקרה שלי סיר נירוסטה מאיכות טובה שקניתי בחברה ידועה בעלת שם עולמי ושאפשר לסמוך עליהם מבחינת אמינות החומר של הסיר) ובגלל שפוגעת בסיר אז בטווח הרחוק זה יפגע גם בבריאות כי זה מצטבר בכמויות קטנות בגוף בכל אכילה מהסיר ?
אז אולי יש פה סקופ כלומר תגלית חדשה לשאלה מדוע כל כך הרבה אנשים חולים.
אז זהו שלא. רוב העם מזמן לא משתמש בברזלית לניקוי סירים ומחבתות. משתמשים בחומרי ניקוי טובים וספוג או במדיח כלים. אם נשרף, אז השריה וניקוי. אין צורך בקרצופים. לגבי סקופ...ממש ממש לא. הדברים ידועים. יש אנשים שלא יודעים ואז לאחר מסבירים להם הם משנים את התנהגותם. יש אנשים שיודעים ולמרות זאת ימשיכו. לכך דוגמאות רבות: עישון, אלכוהול, בשר על האש, ג'חנון בסיר אלומיניום!! אנשים לא יוותרו על הדברים האלה אפילו שיודעים שפוגע בהם, אז הקצת של סיר נרוסטה שהם אפילו לא רואים את הקצת הזה, אין סיכוי. אז, כן, אנשים חולים, והסיבות לכך רבות וחלקן נובעות מהצטברות של הרבה קצתים כאלה, ולצערי זו לא חדשה ולא סקופ.
אם זה סיר באיכות טובה, עוד יותר חבל לשרוט אותו... תהליך היצור של נרוסטה כולל הרבה שלבים כדי להבטיח שאין זליגה של חומרים החוצה, שפני השטח חלקים ואיכותיים, ואנחנו במחי ברזלית אחת מקלקלים באופן בלתי הפיך את פני השטח, וחבל. נכון שרוב החומר בסיר הנרוסטה הוא ברזל, אך יש תוספים בכמויות משתנות של חומרים שאינם בריאים לנו, כמו כרום, ניקל ואחרים. וכן, סיר ששרוט ישחרר מעט מעט מהחומרים האלה למזון,וכן נאכל אותו. לא ישפיע על הטעם, אבל ישאר בגוף. רוב האנשים לא יקרה להם שום דבר, אבל אנשים בעלי רגישות עלולה להיות בעיה לטווח רחוק לפעמים בטווח המידי (אנשים שאלרגיים לניקל לדוגמא).