סיר נירוסטה שרוט

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/05/2013 | 10:43 | מאת: טליה

שלום, אני קצת מבולבלת- קראתי כאן את הדיון וניגשתי למטבח לבדוק את הסירים שלי וכולם עם שריטות. אני משתמשת רק בספוג לא בברזלית, אך יש כמה סירים שקיבלתי מאמא שלי ויתכן שהיא כן השתמשה בברזלית. אז מה עכשיו עלי לקנות חדשים? אני לא רוצה לקחת סיכון של חומרים מסוכנים שיעברו באוכל. אז שריטות רק מספוג זה בסדר? וברשותך שאלה נוספת כל המחבתות הקרמיים עשויים אלומיניום אז גם הן מסוכנות? אני בדיוק רוצה לקנות מחבת חדשה ושמעתי שיש גם ציפוי טיטניום שגם הבסיס שלו אלומינום. אז מה הכי עדיף?

סירי נרוסטה יחסית לאחרים פחות בעיתיים. סיר שיש עליו שריטות עדינות אינו מהווה בעיה. אם השריטות עמוקות ומשמעותיות, לשקול להחליף אותם. כלי מטבח שעשויים מאלומיניום. אם הכלי כולה אלומיניום ללא ציפוי כל שהוא - לא להשתמש כלל. אם כלי האלומיניום מצופה, למשל ציפוי קרמי, טפלון טיטניום, אין בעיה, כל זמן שהציפוי שלם ואין מגע של האוכל עם האלומיניום. אם הציפוי נפגע, (שריטות עמוקות, חתיכות שיורדות) לא להשתמש, לקנות חדש. זה שמתחת לציפוי יש אלומיניום זו לא הבעיה, אלא רק אם הוא בא במגע עם האוכל.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות