חימום בצלחות קרמיקה במיקרוגל
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום, האם יש בעיה בחימום אוכל בצלחת רגילה במיקרו? תודה
חימום בצלחות קרמיקה מאיכות טובה ולא סדוקות אפשר בתנאי שהצלחת לא מתחממת מאוד. לשים מים ולהכניס למכשיר, ולחמם. אם מתחמם שקשה לגעת בצלחת אז הצלחת לא מתאימה לחימום במיקרוגל.
לא מחממים כלים ריקים במיקרוגל, כי אז יש חשש להתחממות יתר. המים הם הסופגים את החימום. אם אין מים אז הכלי תמיד יתחמם ולא נוכל לבדוק אם מתאים או לאו. הוספת המים תוביל לחימום המים והכלי לא יתחמם אם הוא מתאים לחימום במיקרוגל, הכלי כן יתחמם למרות נוכחות המים אם לא מתאים לחימום במיקרוגל.
מדוע צריך לעשות את הבדיקה עם מים ולא פשוט עם אוכל? ואז אם הצלחת מתחממת עם האוכל אבין שהיא לא מתאימה? ובכל אופן אם הצלחת מתאימה לא תתחמם בכל מקרה אם מחממים יתר על המידה? תודה שוב
לחמם אוכל פשוט חבל, אם הצלחת לא מתאימה אז אי אפשר לאכול האוכל, וקצת מים זה לא בעיה. אם תחממי צלחת ריקה היא תמיד תתחמם. העיקרון של חימום מיקרוגל הוא שהגלים פוגעים בקשרים עם מימן (מים בנויים מחמצן ומימן) וגורמים להם לתנודה שמחממת את האוכל. אז, שמים מעט מים ומחממים למשל דקה שתיים, ובודקים המים ובודקים הצלחת. אם המים חמים ונעימים והצלחת לא חמה, או חמה מעט מאוד, הכלי יתאים לחימום במיקרוגל. אם הצלחת חמה למגע או שהמים לא התחממו כמעט ורק הצלחת התחממה היא לא מתאימה לשימוש במיקרוגל. חימום ארוך יחמם גם וגם, כי יש מעבר חום. אבל, במיקרוגל אין צורך לחמם ביתר.