הפשרת מזון בניילון במים רותחים
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
אני הרבה פעמים מפשירה בשר או דגים בניילון המקורי שנתנו לי באטליז או שקניתי בחנות ושכך המפעל ארז, ואני שמה את זה בתוך כלי פלסטיק ולתוכו אני שופכת מים רותחים ולפעמים גם בלי הניילון. האם מתשחחרים בצורה כזו חומרים רעילים או מזיקים לבריאות מהניילון או מכלי הפלסטיק?
לא מומלץ. שקיות הנילון האלה בהרבה מקרים מאיכויות נמוכות ומשנות צורתן בהשפעת מים חמים, ולא מומלץ להפשיר איתם. להסיר השקיות לפני ההפשרה.
האם כששופכים מים רותחים על שקית/שקיות ניילון (ללא מזון) ועומדים ליד זה אז נושמים חומרים רעילים? תודה
תלוי ממה עשויה השקית. בעיקרון, נניח שקית בעיתית, חום המים נמוך יחסית אז מתחררים מעט חומרים מסוכנים, ואם הם עוברים לאוויר של החדר, נושמים אותם. לדוגמא מבקשים במדורות ל"ג בעומר לדוגמא לא לשים פלסטיק ונילון כי השריפה שלהם משחררת חומרים רעילים ומסוכנים לנשימה. אין יחוד בנשימה של חומרים אלה באוויר. האוויר בסביבת החיים שלנו מלאה בחומרים מסוכנים ורעילים, לדוגמא: פליטת מכוניות, עשן סיגריות, טיגון, צביעת בית, צביעת שער, לק צפורניים ועוד ועוד ועוד.