מחבת מה זה hard anodized?
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום, מה זה אומר מחבת אלומיניום hard anodized בציפוי קרמי ? האם היא מומלצת? קראתי שהציפוי הכי טוב הוא טיטינום. האם נכון? יש כ"כ הרבה ואני לא יודעת מה לבחור במיוחד לאור הכתבה שהיתה בכולבטק . אם כתוב על המחבת שהיא עומדת בתקן ואינה מכילה עופרת וקדמיום אפשר לסמוך על זה? כמובן חברה מוכרת בחנות ידועה. תודה!!
חיזוק אנודי משמעותו שפני השטח של המחבת עברו טיפול אלקטרוליטי שיוצר שכבה חזקה וחלקה של אלומיניום אוקסיד על פני השטח, וכנראה לפי מה שהיצרן כותב גם ציפוי קרמי. טיפול אנודי אמנם מאפשר טיגון ובישול בלי שהאוכל ידבק וגם מקל מאוד בתהליך הניקוי. אם נוצרות שריטות, אלומיניום עלול להכנס לאוכל במיוחד אם האוכל חומצי, כמו עם עגבניות. כל זמן שאין שריטות המחבת בטוח. אם מתחילות שריטות, אלומיניום יתחיל לחדור לאוכל ואיתו הסיכונים שבחשיפה לאלומיניום. ציפוי טיטניום חזק, אך יקר. האם לסמוך על הכתוב?! שאלה טובה. אם היתה יותר בקרה מקצועית של מכון התקנים היה טוב יותר. כרגע את יכולה לסמוך על הכתוב, או לא.
שלום, תודה לך על התשובה המהירה. אז אלומיניום עם חיזוק אנודי עדיף על אלומיניום שלא עבר תהליך זה? ומעליהם כמובן ציפוי קרמי. ואם לא מפריע לי המחיר אז בכל מקרה עדיף טיטניום? דרך אגב הוא גם מגיע על יציקת אלומיניום? תודה רבה
כן, אלומיניום לאחר תהליך אנודי עדיף, כי הוא חלק ומיוצב ולא עובר לאוכל ולא מושפע מאוכל חומצי. ציפוי קרמי מאריך את חיי הכלי ונותן לו גימור יפה. טיטניום עדיף על כל הסוגים. תלוי באיכות ובמחיר.