איחסון בסיר פלדת אלחלד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/07/2013 | 18:11 | מאת: שושי

לאחר הכנה של תמצית מממור ולבונה שהיו במצב מוצק משרף של עץ הלבונה עם מים אני מרתיחה לפי הוראות עד למצב נוזלי ומסננת. ברצוני לדעת האם אפשר לשמור תוצר זה במקרר למשך שבוע בתוך סיר פלדת אל חלד? כלומר האם לא נוצרת תרכובת חדשה כתוצאה מראקציה עם חומרים שהסיר בנוי מהם?? לחומר חדש ורעיל חס וחלילה?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודעת מה ההרכב של החומרים במיצוי שלך. תבדקי את ההנחיות, בודאי נאמר שם איך לשמור את המיצוי. אם לא נאמר שם שאסור לשמור בסיר פלדת אלחלד, אפשר לשמור בודאות. אין דאגה מחומרים רעילים שיווצרו, אלא שהמיצוי יתקלקל. אם כי בדרך כלל סיר פלדת אלחלד לא גורם לקלקול של מזון ומשקאות.

13/07/2013 | 22:21 | מאת: שושי

תודה על תשובתך המפורטת. עוד שאלה בבקשה ,כיצד ניתן לדעת אם הסיר עשוי מנירוסטה או אלומיניום , אם רשום מתחת פלדת אל חלד?סליחה על הבורות.

אם כתוב פלדת אל חלד זה לא סיר אלומיניום. אלומיניום בדרך כלל אלה סירים במשקל קל יחסית למשקל סיר נירוסטה באותו הגודל. הסירים מהסוג הישן אפשר היה לראות שהם מאלומיניום. היום יש ציפויים שקצת מקשים. כאשר קונים הסיר, צריך שיהיה כתוב על האריזה או על התווית שהסיר מאלומיניום או מכל סוג שיהיה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות