מערבל חשמלי ידני
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
השתמשתי במערבל חשמלי ידני (לא מיקסר גדול) כדי להכין בצק של לחמניות ולפתע המערבל החל להוציא עשן וריח עשן ומיד ניתקתי מהחשמל. ברור לי שזה קרה בגלל שהמערבל ערבב חומרים יותר חזקים וקשים ממה שצריך להתאים למערבל הזה (קצפת, שמנת, קצף חלבונים). אני לא זוכרת כמה וואט הוא צרך וגם אין לי אפשרות לדעת זרקתי אותו. כשרציתי לקנות מערבל חדש, סיפרתי את זה למוכר והוא אמר שזה בגלל שצריכת הוואט נמוכה וצריך לקנות את אותו המערבל רק פשוט עם צריכת וואט יותר גדולה. הוא הציע מערבל 150 וואט , האם באמת זה יכול להחזיק מעמד בלישה של בצק ולא של קצפת? יש לציין שזה נראה בדיוק אותו גודל ואותו נפח של מוצר קטן וידני ורק רשום על זה 150 וואט במקום 75 וואט שהוא רק להקצפה.
המנוע של המערבל לא עמד בעומס של ההקצפה וקרס לך. בדיוק כמו מכונית ומנוע קטן. יכול להיות שכל מה שאת צריכה זה מערבל קטן חדש באותה עוצמה, כי אולי הישן פשוט נגמר מהשימוש, ואולי לא כדאי להשקיע סתם כסף במשהו שלא נדרש לך ולקנות שוב מערבל עם מנוע קטן. יש להניח שמערבל עם עוצמה גבוהה יותר (כמו מנוע מכונית גדול יותר) יהיה חזק יותר ויעשה העבודה יותר בקלות, אבל עלול להיות גם חזק מדי ולהתיז לכל עבר. אם את קונה את המערבל החזק יותר, חשוב לבדוק שהעוצמה של המערבל חרוטה בגוף המערבל ולא רק מדבקה (כדי שלא יעבדו עליכם...)
אבל בעיקרון 150 וואט יספיק כדי לעמוד בעומס של חומרים קשים כמו בצק של עוגיות שאין בו בכלל נוזלים? דרך אגב המערבל הקודם היה אצלי חצי שנה בערך והשתמשתי בו פעמים בודדות בלבד אז אולי פשוט היה פגם ביצור שזה דבר שאני נתקלת בו הרבה.
שאלתך כבר מעבר לתחום הפורום. תשאלתי בפורום בישול וכלי בית.