בטיחות בעבודה במטבח מוסדי
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
כפנסיונר צעיר ובכוש חיפשתי עבודה חלקית פיזית,מצאתי ואני מאוד מרוצה,אני עובד כעוזר טבח בחברת קייטרינג,במטבח חדר אוכל של חברת הייטק, שני דברים מטרידים אותי מעל התנורים והפלטות החמות יש מנדף ששואב ועשיתי מבחן (אני לא יודע אם זה בוחן מקצועי)עם חתיכה נייר ואכן הנייר נשאב ונדבק למנדף , בחדר כשטיפת כלים הסמוך ,המנדף נכשל במבחן הנייר (הנייר פשוט נופל לרצפה ,כאילו אין שאיבה בכלל)איש האחזקה ,שאינו ממש בעל מקצוע,בדק ואמר לי שמנוע שהוא מנוע משותף כי המערכת היא מערכת משותפת לשני החדרים ,המנוע עובד וזהו זה,האם אכן זה הוא זה,האם המנדף שנכשל במבחו הנייר הוא מפגע בטיחותי,כי להרגשתי האוויר החדר השטיפה רווי אדי חומרים ממכונת השטיפה ו7לפעמים אני עוזר בשטיפה,איך בודקים? ולמי ניתן להתלונן? הנושא השני ,פעם בשבוע ,אנו עורכים ניקיון יסודי,אחד מהצוות ,בחור מבוגר ,בכדי לחסוך לעצמו את הצורך לשפשף עם סבון וברזלית ,משתמש בהרבה מסיר שומנים קר,הוא אפילו מרסס אותו במרסס למרות התנגדותי,לאחר שניקה הוא שותף אותו עם מים וזה בדרך כלל מתערבב עם מי סבון מחלק אחר של המטבח,לטענותי שזה סיכון בריאותי ,הם פשוט צוחקים ואומרם שאני מ?? האם אני מגזים??
1. הבדיקה שעשית מקובלת, אך אל תתן לניר להשאב פנימה, כי דברים כאלה סותמים את השאיבה ואז המערכת לא עובדת טוב. לפי החוק, הנמצא בתהליך שינוי, כל עובד אחזקה יכול לבדוק ולתחזק מנדף שואב אדים. אם אין שאיבה אז יש סתימה ומישהו צריך לטפל בזה. מכונת שטיפה על בסיס מים וסבון, האדים פחות בעיתים, יותר הטמפרטורה והרעש...אז לבדיקתך במקום. תנסה למצוא איש אחזקה במערכת שהוא מקצוען ועניני שיבדוק. 2. שימוש במסיר שומנים קר מקובל, כולל השימוש במרסס. כל זה בתנאי שאתם לבושים בבגדים להגנה, כולל כפפות, משקפי מגן, נעלים מתאימות (לא כפכפים). במצב כזה אין בעיה. אחרת, יש בעיה. אתה לא מגזים בכלל. אנשים מעדיפים שיהיה להם נוח במקום לשמור על בריאותם. והגרוע הוא שלועגים לאלה שחושבים ומנסים לעבוד בצורה בטוחה, תופעה בעיתית ביותר. אם יש לכם ממונה בטיחות תנסה לדבר איתו, או עם המנהל.