3 שאלות
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום 1- אני כותבת לבני את השם בלורד על הבקבוק של מים שאותו לוקח לגן . האם יש בעיה כשלהי? האם הצבע עלול לחדור לפלסטיק ולמים שאח"כ ממלאים? 2- האם צבע המאכל שבגבינה צהובה טבעי או בעייתי שעדיך להמעיט בצריכתו? 3- האם מותר לטוס לארה"ב בתחילת הריון -קראתי שכתבת שיש קרינה בטיסה כזו? תודה רבה וחג שמח!!
1. אין שום בעיה בכתיבה בלורד על בקבוקי המים. הצבע לא יחדור פנימה לא מיד ולא לאחר מילוי חוזר של הבקבוק. 2. תלוי בסוג הגבינה, ביצרן. גבינות טובות, הצבע הוא ממקור טבעי, לא מלמד דבר על סיכון או אי סיכון. בגלל השומנים שבגבינה, לא מומלץ לצרוך כמות גדולה. מבחינת הצבע הכמות אפסית, ואין בעיה בצריכה רגילה (מספר פרוסות גבינה ליום). רוב חומרים משמרים אין בהם בעיה מיוחדת, חוץ מהיבט שווקי. ללא חומרים משמרים הרבה מאוד מוצרים לא ישרדו, ויתקלקלו מהר. מוצרי מזון מקולקלים עלולים להיות מאוד מסוכנים בגללי תוצרי החיידקים והעובשים, לעומת השימוש בחומרים משמרים. דוגמא לחומרים משמרים, חומץ, חומצת לימון ומלח לימון, סוכר. יש הרבה חומרים משמרים ידודתיים, אך, הכמות אפסית, ומי שאין לו רגישות מיוחדת (תגובה אלרגית) אין בעיה לצרוך אותם. 3. קרינה הנה דבר מצטבר. בטיסה יש קרינה, יש גם קרינה בסביבת החיים שלנו כל יום וכל היום, כך שהסיכון הוא לא רק בטיסה אלא בכל יום ויום. באוכל, באוויר בחוץ, במקומות עם ראדון. בחשיפה קטנה חד פעמית בדרך כלל הסיכון קטן, אך קיים. לכן, נעשה למשל צילומי רנטגן, וצילומי סי טי, אך לא נעשה עשרות מהם, ולא בסמיכות זה לזה, מאחר שעלולים לחרוג מהרמה המוגדרת כבטוחה. אם ההריון תקין, והרופא לא צופה בעיה, את יכולה לטוס, טיסה אחת-שתיים (תלוי במרחקי הטיסה. טיסה ארוכה יותר חשיפה מאשר בקצרה). אם לא חייבים עדיף לא לטוס בהריון. אם את דיילת שטסה הרבה מאוד פעמים, יש להניח שהרופא יעשה חשבון מה תהיה החשיפה ויצמצם את מספר המשמרות שתוכלי לטוס כדי לא להגיע לצבירה של רמה מסוכנת של קרינה. אם את בסוף ההריון, רוב חברות התעופה יעדיפו שלא תטוסי בכלל.