מתן חלב לעובדים בריתוך
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בעבר היה נהוג לתת לכל העובדים במפעל ריתוך או תעשיית אבן שקיות חלב. היום לא נותנים את החלב עקב מחקרים הטוענים לפעולה הפוכה . שאלתי היא : האים המחקר קיים נכון או עקב צמצומים הפסיקו את מתן החלב? היכן ניתן למצוא את המחקר על אספקת החלב לעובדים?
בעבר היתה מחשבה שחלב עוזר כנגד הרעלות של כימיקלים שונים, והדבר היה טעות. חלב עוזר כנגד חומרים חומציים בעיקר בגלל יכולת הניטרול שלו. ברוב המקרים החלב אינו עוזר אלא אף עלול לפגוע. לכן, יש להעזר בגליונות בטיחות (MSDS) לחומרים איתם עובדים. בגליונות נמצא מידע בסיסי ראשוני על התנהגות במקרה של בליעה של חומרים. אם כתוב במפורש לתת חלב יש לתת חלב אם לאו אסור. כמובן שניתן למצוא מידע רחב יותר בספרות המקצועית. בעבר הרחוק, בתקופת הצנע בארץ, נתנו חלב לעובדים בתור אוכל, מאחר שהיה מחסור וכך קיוו לחזק את העובדים. גם לאחר שנגמר המחסור, המשיכו בכוח ההתמדה כי לא היה ברור למה בדיוק נתנו. כאשר הובן שאין לתת חלב באופן גורף לעובדים בחומרים מסוכנים אלא בהתאם לחומר כי יש יותר סכנה מאשר תועלת, הפסיקו.
האם אספקת החלב לעובדים מסוימים הייתה מעוגנת בתקנה? אם כן באיזו, ואם לא מה חייב את המנהל לספק את החלב?