חומרים משמרים
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שלום רב. אני אמא לילדה ואני תמיד מודאגת מהחומרים המשמרים שבמזון שלנו... היום כבר אומרים שהחומרים המשמרים מסרטנים ואני כלכך מנסה לישמור לא להכניס הביתה מזון עם חומרים אלו , אבל בכל זאת ישנם דברים בודדים שחייבים להשתמש בהם בכל בית כמו אבקת מרק, חומוס ממרח שוקולד, הרי אי אפשר להימנע בכך במאה אחוז... שאלתי היא האם זה מסרטן? איך משרד הבריאות מאשר את זה? מה יעלה בגורלינו? אני ממש חוששת מהחיים היום וחושבת על זה רבות....כמו עוד אחרים כמוני. כל דבר בארץ נמדד לפי שיקולים כלכליים ומשרד הבריאות כאילו מעלים עין... בבקשה אימרו לי האם החומר המשמר שבסלטים ובאבקת המרק לדוגמה הם בטוחים ... בתודה מראש אדוה(מודה לכולם)
לאדווה שלום. זכורה לי שאלה כזו שעלתה כאן בעבר .נסי להקליק בחלון החיפוש למעלה משמאל את המילה: חומרים משמרים או שימורים תוכלי לקבל מידע רב מהתשובות שקוראים השיבו בכל אופן נראה שאת מאוד לחוצה(לדעתי יותר מדי) החיים ככלל מסוכנים: אנו אוכלים ירקות מרוססים,אוכלים עוף שקיבל תרופות אנטיביוטיות,שותים מיים מהברז שיש בהם כלור רב.נושמים אוויר מזוהם בעשן של אוטובוסים,נהרגים בתאונות דרכים,ופיגועים. מה שכחתי להוסיף??. כל אלו להערכתי יותר מסוכנים לכולנו מחומרים משמרים.........
שלום וברכה, אני מבקשת את עזרתכם בחיפושי לגבי כמה חומרים: 1.e330:האם הוא אכן מסרטן, או שהוא פשוט חומצת לימון? 2.e210 סודיום בנזואט:מסוכן\לא מסוכן ובאיזה מינונים? 3.אסוספלם קיי:מסוכן או לא ובמה?באיזה כמויות? תודה רבה רבה, מאיה.
אדוה שלום חומרים משמרים אינם חומרים בריאים במיוחד, וכך גם חומרים רבים אחרים. לא ניתן להמנע מחומרים אלה או מחומרים כימיים בכלל בחיים תקינים - ריסוס פירות וירקות, השקיה במי קולחים, דגי ברכות דגי ים מזוהמים ועוד. אכילה של מוצרים אורגניים לא מורידה את החשיפה באופן מלא - חלקי בלבד. מים מהווים בעיה קשה, מי ברז וגם מים מינרלים אינם פתרון. אני לא מנסה להפחיד אותך, אלא להכניס אותך לפרופורציות. גם בעבר אנשים היו נחשפים לסיכונים סביבתיים שונים, פשוט אז לא ידעו. עכשיו יודעים אז ניתן לצמצם חשיפות ובמידת האפשר להמנע מחומרים בעייתיים ממש. לגבי מוצרים עם חומרים משמרים במקרים רבים מוסיפים חומרים למוצרים ואנחנו אפילו לא יודעים שהם חומרים משמרים או חומרים בעיתיים אחרים. במידת האפשר תנסי לקנות מוצרים שכתוב עליהם שלא מכילים חומרים משמרים. אבל, הסיכון מחומרים אלה איננו בהכרח גבוה. צבעי מאכל, וחומרים משפרי טעם כמו מונו-סודיום גלוטמאט הרבה יותר בעיתי ומסוכן - רצוילהמנע ככל האפשר. ניתן לקנות למשל אבקת מרק ללא מונו סודיום גלוטמט. הטעם בהחלט דומה. אז לא ממש הרגענו אותך, כי חומרים כימיים הם וישארו כאלה חומרים כימיים ובהתאם הם מלווים בסיכונים. אז, כדאי להרגע ולאכול מאוזן, ולקוות לטוב