טפלון - למנהלי הפורום ולגולשים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/06/2005 | 18:16 | מאת: ח

למנהלי הפורום שלום! יש תנורי אפייה שמצופים בדפנותיהם בטפלון, והיתרון שלהם שהם "מתנקים מעצמם", וחוסכים את עבודת הנקיון. מצד שני - א. האם הטפלון נשחק תוך כמה שנים בודדות וצריך להחליף את הציפוי? ב. האם הטפלון , בעקרון נחשב כגורם מסרטן, באופן כללי ו גם כאשר אולי יפלו ממנו פירורים ? או אולי כאשר הוא נשחק? תודה

13/06/2005 | 10:48 | מאת: אבוחצירה שלומי

n שלום ראה כתבה http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Glossary/H-Teflon.htm שלומי

13/06/2005 | 20:53 | מאת: החבר

הסתכל באתר המובא ותראה כמה הוא רציני, תוכל למצוא בו את כל סיפורי הרכילות הפסאודו מדעית והכאילו בטיחותית. טפלון לא ידוע או חשוד כחומר מסרטן. חומרי מוצא אינם מהווים טיעון רציני משום שהם לא נמצאים במוצר המוגמר. החומר המובא בדף המצוטט הוא חומר עזר שאין סיכוי שישאר בתוצר המוגמר. אם תחמם טפלון בטמפרטורות ממש גבוהות תוכל לקבל מספר חומרים רעילים אבל אין סיכוי שזה יקרה במעלך תפעול רגיל.

13/06/2005 | 22:13 | מאת: סלרי

חבר נכבד אל יתהלל חוגר...... הערותך האישיים מגלים שחצנות לשמה הנך פוגע בעמית למקצוע לא יפה גם אם הוא לא דייק או טעה סלרי

13/06/2005 | 22:50 | מאת: החבר

מצטער על פגיעה אישית שנוצרה בטעות. התיחסתי לאתר שצוטט ואחר כך כתבתי כותרת שנראת לי קשורה. בכל מקרה האתר לא נראה לי כמקור בר סמכא אלא כצהובון לרכילות ואגדות אורבניות.

13/06/2005 | 20:07 | מאת: טפלון

טפלון אינו ברשימת החומרים הרישמית הידועים או החשודים כמסרטנים. תוכל בודאי לשמוע דעות כאלו או אחרות אבל זאת עמדה רישמית של ארגון הבריאות העולמי. אתה חושב שהיו מאפשרים ציוד בישול מצופה טפלון אם היה מידע אמיתי על סיכון?

13/06/2005 | 22:44 | מאת: ח

השאלה היא בעיקר לגבי טפלון שנמצא בשימוש שנים אחדות, נשחק ואולי פולט חמרים מסוכנים. ?! לגבי תנור חדש, אפשר להאמין שאם טפלון היה חשוד כמסרטן, לא היו מאשרים את השימוש בו. תודה לך, ואבקש גם את תגובה ד"ר קויפמן.

22/06/2005 | 21:32 | מאת: ח

ץ

11/07/2005 | 20:22 | מאת: בה

עכשיו בערוץ 2 אמרו שכן טפלון מסרטן

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות