האם יש סכנות באלומיניום?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/03/2016 | 22:10 | מאת: שושה

ד"ר ורד קאופמן שלום! אני עוקבת אחרי הפורום שלך מזה זמן ונעזרת בהמלצותייך. את חוזרת וממליצה להמנע משימוש בכלים מאלומינים ובנייר אלומיניום במגע עם מזון. אולם ישנם פרסומים רבים באינטרנט של אנשי מקצוע שחוזרים ואומרים שכמויות קטנות העוברות מכלי האוכל למזון אינן פוגעות בבריאות ואף לא הוכח הקשר בינן לבין תפקודי המוח ואלצהיימר. כהוכחה מביאים גם את המלצות ה FDA לצרוך מזון מכלי אלומיניום. שאלתי היא מאין את שואבת המלצותייך? האם יש המלצות בריאות עולמיות? מטא אנליזות וכד? תודה רבה על תשובתך.

03/03/2016 | 22:12 | מאת: שושה

סליחה על הטעות באיות שמך, ד"ר ורד קויפמן. בברכה.

חשיפה לאלומיניום ושאר חומרים הנה דבר שקורה כל יום בכל פעם שאנחנו אוכלים שותים ונושמים אוויר. לא ניתן להמנע מחשיפה לחומרים מסוכנים. ארגון הבריאות העולמי, ארגוני בריאות שונים מגדירים המלצות של גבול חשיפה. לכל חומר הגבול שלו. גבול זה בטוח לרוב האוכלוסיה. יהיו רגישים אשר חשיפה גם בתוך הגבול עלולה להיות להם בעיתית. אז, ברור שאפשר להחשף למעט אלומיניום, בגבול המותר, וכל דבר במידה. אף אחד לא יודע אם הוא בקבוצת הרגישים שעלולים להפגע מהחומר גם בכמות הנמוכה וגם אנחנו לא יודעים לכמה אנחנו נחשפים אם כל הזמן נאכל ונבשל בכלי אלומיניום. אז, לפי המחקרים שמפרסמים ארגוני הבריאות העולמיים אלומיניום כנראה לא גורם לאלצהיימר, אך הוא עלול לגרום לפגיעות נוירולוגיות אחרות, וכן הוא עלול לגרום לפגיעה בתפקודי כליות ואם מדובר בילדים הפגיעה קשה יותר. אז, כל אדם אחראי להחלטה למה להחשף ולכמה. אם מפריעה לך לא לצרוך אלומיניום, ומעדיפה כלי אלומיניום ואפיה באלומיניום כמובן שזו זכותך המלאה כמו זכותו של כל אחד לעשן גם כאשר יודעים שזה לא בריא. הערה: FDA זה נפלא אך הוא לא קובע בחשיפה של הציבור לחומרים מסוכנים לכך יש את ארגון הבריאות העולמי ומשרדי הבריאות ומערכות בריאות נוספות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות