חומרים שגורמים לאלרגיות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/06/2005 | 17:06 | מאת: יעלי

האם יש חוק הוא דרישה לסימון של מוצרי מזון המכילים למשל בוטנים ושומשום שהם חומרים שגורמים לאלרגיות. אשמח לשקבל תשובות מהמשתתפים בפורום. תודה

22/06/2005 | 00:24 | מאת: א

יעלי, יש אין סוף חומרים, מוצרי מזון, צמחים, עצים, בעלי חיים, דברים שבאויר, ...... שעלולים לגרום לאלרגיה.. כל מי שסובל מאלרגיה, ומצליחים למצוא ממה זה נגרם אצלו, פשוט צריך להימנע משימוש או מחשיפה לאותו גורם. וגם זה לא תמיד אפשרי...

22/06/2005 | 11:34 | מאת: יעלי

אבל אם לא כתוב על מוצר מזון שהוא מכיל בוטנים איך אני יכולה לדעת את זה. למשל עוגיות שוקולד, ואם במפעל מיצרים גם עוגיות אחרות, יכול להכנס גם קצת בוטנים וזה לא יהיה כתוב על האריזה. וגם כידוע זה מסוכן לילדים קטנים אפילו שלא אלרגים.. באירופה ובארה"ב כן כותבים. האם גם בארץ יש תקנה כזו?

22/06/2005 | 13:27 | מאת: א

בוודאי שעל כל מוצר מזון תעשייתי צריך (חייבים) להיות כתוב בצורה ברורה, מה המוצר מכיל. אבל זה בלי קשר לאלרגיה.

ליעלי שאלתך חשובה ובמקומה. לצערי אין תקנה במדינת ישראל המחייבת סימון של רכיבים הידועים כגורמים לאלרגיה או סיכון אחר על האריזה. בעולם הדבר מקובל יותר. בארץ נמצא לפעמים סימון גורף על שוקולד - דרך של החברות להגן על עצמן ולא להגן על אוכלי השוקולד - עלול להכיל למשל אגוזים, גם אם אין במוצר אגוזים וגומרים ענין. נמצא כן סימון למוצרים שמכילים גלוטן. האגודה של חולי הצליאק חזקה ובהתאם הובילה לדרישת הסימון הזאת. מוצרים ללא גלוטן יסומנו גם בתו GMP שניתן על ידי משרד הבריאות. נמצא סימון חומרים ומוצרים בדרך שמטעה את הצרכנים - מוצרי דיאט ומוצרים המכילים/לא מכילים סוכר. סימון לא מכיל כולסטרול על מוצרים מהצומח שבהגדרה לא מכיל כולסטרול - היצרנים משתמשים בזה כגימיק שיווקי בלבד וכדי לקדם מכירות. הייתי שמחה אם היה קידום של חקיקה לסימון גורמים אלרגניים על האריזות כמקובל בעולם. הדבר היה מונע מספר רב של תגובות אלרגיות ועוגמת נפש. שנהיה בריאים ורד

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות