טבלאות לזיהוי\מיגון ובטיחות בשימוש עם חומרים
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
דרושים לי הלינקים לאתרים בהם אפשר לרשום שם של כל חומר כימי כמו:איזופלורן,הלוטן אטלין אוקסיד,בנזין,ועוד--ולקבל את כל הסיכונים שלהם ואמצעי המיגון והבטיחות שיש לנקוט. תודה מראש למשיבים.
http://hazard.com/msds/
תודה על הלינק ואשמח לקבל גם את הלינק של אתר msds הרישמי שבו מרבית ממוני הבטיחות משתמשים. ובבקשה תזכיר\תזכירו לי מה הם ראשי התיבות האלו msds
בבקשה - MATERIAL SAFETY DATA SHEETS
מ.ס.ד.ס מידע לסיווג ודילול הסביבה
מר גרינברג האם הפרוש הזה לראשי התיבות MSDS הם שלך או שהם מקובלות, כי אף פעם לא שמעתי אותם. MSDS - גליונות בטיחות - MAterial Safety Data Sheets
אפילו בחור רציני כמו צביקה צריך קצת לפרוק מתחים. אם לא הבנת שמדובר בבדיחה מיקצועית אז, במקרה הטוב, סימן שאינך מכיר אותו (לפחות מהפורום) ואני מציע תחרות פרוש ראשי התבות: הזוכה יקבל חינם! דפי MSDS של החומר המסוכן H2O שגרם לאובדן דור שלם בתקופת המבול!
תודה לכל המשיבים וכולל המשיבים בהומור- אני עדיין ממתין ללינק לאתר msds הרגיל הרשמי שבו משתמשים אנשי מיקצוע
גיליונות בטיחות של חומרים מסוכנים חובה להיות מסופקים עם כל חומר שקונים - אספקה על ידי הספק - יצרן או סוכן, זאת בהתאם לתקנות הבטיחות בעבודה (גליון בטיחות) התשנ"ח - 1998. בנוסף כמובן יש באינטרנט מאגרים אינסופיים של גליונות בטיחות - של יצרנים לחומרים שלהם ושל ספריות שונות בעיקר של אוניברסיטאות, כמו למשל אוניברסיטת אוקספורד http://physchem.ox.ac.uk/MSDS/#MSDS. מאגרים טובים יש של יצרנים כמו סיגמה http://www.sigmaaldrich.com/Area_of_Interest/Europe_Home/Israel.html כל אחד עובד לפי המאגר שנוח לו לעבוד איתו או החומר שהוא מחפש. זה לא מאגר אחד ספציפי. מאגר בעברית יש בפיקוד העורף, שם תוכל לקבל הגליונות של החומרים איתם אתה עובד, או לרכוש את כל המאגר שלהם.