תאונות בשימוש לא זהיר עם מיקרו גל
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
אני מוצא לנכון להביא בפניכם סיפור מעשה קצר עם אזהרה ועצה ידידותית בצידו. העניין הזה בדוק מדעית, אך רבים אינם מודעים לו. אם טרם שמעתם את הסיפור הזה, כדאי לכם לקראו בעיון, להביאו לידיעת בני משפחתכם ולהפיצו בין ידידיכם ומכריכם. כך תוכלו, אולי, לחסוך מאחרים את ההתנסות הבלתי נעימה הזו והרבה סבל וייסורים. להלן הסיפור: בחור צעיר החליט לעשות לעצמו כוס קפה. הוא לקח כוס מים והכניס אותה לחימום במיקרוגל (משהו שרובנו כבר עשינו בעבר). לא ברור לכמה זמן הוא כיוון את הטיימר, אך הוא רצה להביא את המים לכלל רתיחה. כשהפעמון של המיקרו צילצל, הוא הוציא את הכוס ושם לב שהמים אינם מבעבעים. אך לפתע כשניסה להכניס אבקת קפה לכוס... פרצו כל המים מן הכוס ישר לתוך פרצופו וגרמו לו כוויות קשות מאד ולאיבוד אחת מעיניו. הכוס עצמה נשארה שלמה, אך ריקה, עד שהוא שמט אותה. הרופא שטיפל בו בבית החולים אמר שזה אירוע לא נדיר ושאסור להרתיח מים, לבדם, במיקרוגל. אך אם כבר מחממים מים במיקרוגל, רצוי להכניס משהו לכוס, כמו מקלון עץ או זכוכית, שקית תה וכד' (אך לא משהו מתכתי) -- כדי לאפשר לחום להתפשט ולהתפזר. המשך יום נעים.
אבקש להבהיר שלא אני אישית כתבתי את המידע החשוב הזה אלה הוא הגיע אלי באימייל, כמו שאני מקווה הופץ והגיע להרבה אנשים נוספים, ולכן העברתי אתו לפורום הנהדר הזה כדי שכמה שיותר אנשים ידעו ויזהרו.
זאת תופעה הידוע כסופרהיטינג, חימום ביתר מעל לנקודת הרתיחה של המיים. כשמכניסים גורם מפריע או אפילו מזיזים אז הנוזל רותח בבת אחת-לא נעים. אם תכניס גרגר קפה או מיים לא טהורים זה לא יקרה. תופעה דומה והפוכה תקרה אם תכניס כוס נקיה עםמיים נקיים לפריזר. אם תוציא לאחר זמן רב יתכן והמיים לא יקפאו למרות שהטמפרטורה שלהם מתחת ל 0. תכניס אצבע לכוס והמיים יקפאו. שקיות החימום עם התיקתק בנויות סביב האפקט הזה.
ראו את הלינק לדיונים רבים שהתקיימו כאן בפורום שכוללים את כל בסיכונים שיש במיקרו גל והאמצעים שעל כולנו לנקוט עדי למנוע אסונות http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1282/xPG/9/xFT/4361/xFP/4361