שוטרים שנפגעים במילוי תפקידם
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
האם לשוטרים שנפצעו במהלך הפינוי של בית הכנסת , מחומצה ואו חומרים אחרים, התאונה הזו נחשבת תאונת עבודה? האם גם חשיפתם הרבה לשמש שכתוצאה ממנה עורם מאדים ונשרף-נחשבת לתאונת עבודה?
כיוון שאנו נפצעים בעת מילוי התפקיד,הגיוני שימי מחלה יוכרו על ידי הביטוח הלאומי כמו לכל אזרח שנפצע בכל עבודה אחרת. לגבי השרפות העור מהשמש-לדעתי כאן קימת בעייה כי הנזק הוא מצטבר..לעתים לאחר שנים יופיעו כתמים ואו חס וחלילה סרטן עור. למי נפנה בעוד כמה שנים איך נוכיח שהנזק לעור הוא בגלל חשיפה לשמש ממתין לתשובות.
זיו, פגיעה מחומצה (יש כבר מי שהכחיש שהיתה זו חומצה) - בודאי שזו תאונת עבודה חשיפה לשמש - זו לא תאונה, זה נזק מצטבר לשוטר - למי לפנות ? אני חושבת שזה תחום של רופאים תעסוקתיים. תנסה להגן על עצמך מהשמש לפחות על ידי לבישת שרוולים ארוכים , כובע וכו/
אם נוצרת כוויה בעור, מכת חום , מכת שמש בעקבות אירוע חד פעמי, - הרי שגם זו , לדעתי, תאונת עבודה.
שוטר יקר שלום ב 14 ביולי כאשר התחילה ההתארגנות לפינוי נשאלה בפורום שאלה לגבי שיזוף התשובה שעניתי אז עשויה להיות לעזר גם הפעם: ציוד מגן אישי נועד גם להגן על העובד גם מהשמש - כולל שוטר בזמן מילוי תפקידו, כי כידוע השמש עלולה אף היא לגרום לבעיות בריאות של פגיעות שונות בעור ופגיעה בעיניים. לכן המחוקק דאג שהדבר יהיה בסעיף מיוחד בחוק - סעיף 10 בתקנות הבטיחות בעבודה - ציוד מגן אישי 1997 ואני מצטטת: 10. חשיפה לקרני השמש א. עובד החשוף לקרני שמש ילבש בגדים וכובע שיכסו את גופו וימנעו את נזקי קרני השמש, וירכיב משקפיים מתאימים לסינון קרינה על סגולה. ב. בלי לגרוע מהוראות תקנת משנה (א) מעביד לא יעסיק עובד כשהוא חשוף לקרני השמש, אלא אם כן הוא מוגן כאמור בתקנת משנה א. ובתוספת לתקנה המפרטת סוג ציוד מגן אישי להגנת אברי הגוף השונים לפי עבודה ותהליכי עבודה כתוב: 9. הגנת העור - 9.2 - עבודה בה נחשפים לקרני שמש - משחות מגן לעור למינהן. אז גם קרם מונע שיזוף הנו ציוד מגן אישי שהמעביד צריך לספק לעובדים הנחשפים לשמש במסגרת עבודתם. אולי עכשיו קצת מאוחר מדי לספק את הקרמים אבל ללא ספק כדאי להשמר מהשמש כי נזקיה קשים.
חומרים מסוכנים הנם חומרים מסוכנים. שימוש בחומרים מסוכנים מהווה לוחמה כימית - במקרה זה לפחות החומרים לא היו קטלניים, אם כי הפגיעות עלולות להיות בלתי הפיכות. על השוטרים שפכו חומרים מסוכנים שכתוצאה מכך השוטרים נפגעו. האם משנה אם היתה זו חומצה או לא? גם חומרים בסיסיים עלולים לגרום לכוויות ולנזקים. וגם אם זה היה "רק" דלק מסיר צבע, או שמני מכונות פגיעה שלהם בעיניים עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך וחלקם עלולים לגרום לצריבה קשה בעור.
כזכור לי בצה"ל מגדירים פציעות: 1. תאונת עבודה-כמו כל אחד במשק. 2. תאונה מבצעית-תאונה במהלך פעילות מבצעית. 3. פציעה קרבית כתוצאה מפגיעה בקרב לא משנה מה מקורה. בלי להיכנס הרבה לפוליטיקה נראה שמדובר לפחות בתאונה מבצעית אם לא פציעה קרבית. חוץ מזה אפשר לתבוע בעתיד את הפוגעים עצמם, הרי לא היתה כאן ממש תאונה אלא פגיעה מכוונת. לגבי פגיעות מצטברות כמו כל איש בטחון אפשר לתבוע על פגיעה עקב שרות.
לחבר בן יפונה-דברייך חשובים ועונים היטב לשאלה אספר אותם לשוטר חברי תודה גם לד"ר קויפמן על התשובה.