מי אוסמוזה לשתייה בבית
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בבית שלי יש מיכל מתכת מתחת לכיור ובו מאוכסנים מים טריים שמיוצרים בשיטת האוסמוזה ממברנה שדרכה מנוקים המים ממתכות . כל יום אני שותה תה וקפה מהמיים האלו ואישתי מכינה מהם מרק.ביתר הזמן אנו שותים מים מינרליים מבקבוקים שנקלנים ברשתות השיווק. שאלותי הם * האם למיכל עצמו שמאכסן את המים יש לעשות טיפול--ניקוי פנימי או החלפתו בחדש כעבור כמה שנים.האם תתכן חלודה פנימית שתגיע למים האלו ובכלל האם מי אוסמוזה שידועים בכך שהם חומציים קצת( פי היץ 5 עד 6) מותרים לשתייה
לא יודעת לגבי טיפול במיכל עצמו אבל מבחינת הרכב המים היוצאים מהמסנן- האוסומוזה מטפלת במים ברמה של 85% - כלומר מוציאה הכל כולל את הדברים הטובים - המינרליים - דבר זה תורם מצד אחד לטעם המתכתי של המים ( ככה לא שותים מספיק) ומצד שני למים כמעט מזוקקים שקראתי כתבה שעלולים לגרום לזליגה של מינרלים החוצה מהגוף ( מעין אוסמוזה גם בגוף- ריכוז גבוה של מינרלים עובר למים שהם ללא מינרלים לגבי הרתחה- מים חומציים בגוף חימום לא מוסתר בקומקום עלולים לפרק את גוף החימום העשוי בניקל וכך תקבלו בהרתחה תוספות לא נעימות של מתכת מסרטנת
לענת שמחתי על תשובתך. אבל היא עדיין לא עונה במלואה על השאלה שלי. אשמח לקרוא גם את תשובת ד"ר קויפמן
שלום נדרשים נתונים לגבי מכל המתכת - ממה הוא עשוי בדיוק, כדי שאוכל להשיב במדויק אם יש או אין סיכון מיוחד. באופן כללי כל מערכת צריכה בניקוי מדי פעם. זוכר שהיו דודי מים על הגג, אז היה מצטבר בהם לכלוך ומדי פעם היה רצוי לנקות קצת כי אחרת המים היו לא כל כך טעימים (אולי רק בירושלים). לגבי pH של המים. מים לשתיה בדרך כלל הנם בתחום של 5.5-6.5. המים לא נייטרליים מאחר שהם מכילים מנרלים המשנים את תכונות המים וכן כתוצאה מנוכחות גזים באוויר שבמגע עם מים הופכים לחומצה המשפיעה על ערך ההגבה של המים. כך, שמבחינה זו אין בעיה - מים "נורמאליים" למדי. לגבי מים מינרליים - אם יש לכם מערכת אוסמוזה, לא נראה שיש צורך במים מינרלים - הוצאה כספית גבוהה מאוד. השם מים מינרלים מטעה - הם מים לכל דבר ואין בהם תוספת מינרלים - סתם שם שמצליח למכור. אין למים מינרלים שום ערך מוסף לכם, מלבד לחברות שממלאות את הבקבוקים במים.
אני חולקת על דר' קויפמן בנוגע להגדרת מים מינרלים - אכן במים מינרלים אין מינרלים מיוחדים כי לא מוסיפים להם כלום , אבל היתרון שלהם לא במה יש בהם אלא במה שאין בהם- אין בהם הרבה מינרלים, אין בהם חיידקיים או כל זיהום אחר ( מתכות וכדומה) הערך המוסף הוא גדול ולא רק למי שמרוויח ממנו!!!
לעליזה.אני מסכים עם דברייך. בכל מקרה עדיף לשתות מים מבקבוק ולא מהברז זה נקי זה בטוח וזה בריא כל זה נכון מאוד בתל אביב ובכל מישור החוף יתכן שבירושליים המים מהברז איכותיים וטובים יותר ולכן ד"ר קויפמן מהללת אותם