שתיית מים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/08/2005 | 10:42 | מאת: לימור

שלום רב גם לי יש שאלה לגבי מים. מהם המים הכי בריאים לאדם לשתות? אנחנו בבית קונים מים מינרליים. אבל יש בהם פלואוריד.??? ומה לגבי תינוק? הרופאים אומרים שלתינוק צריך רק להרתיח מי ברז ולתת לו במזונו, לפחות בשנה הראשונה. מה דעתכם? האם הרתחה לא הורסת את הדברים הטובים של המים.? האם להרתיח מים מינרליים לתינוק?. בתודה מראש

23/08/2005 | 10:56 | מאת: גניה

מים מינרלים הם הבריאים ביותר לשתות. אני לא רופאה אבל ממחקרים שקראתי, אני יודעת שמים מינרלים מאוד בריאים. אני בחרתי לתת לתינוק שלי - בן 10 חודשים - מי עדן . אני מרתיחה אותם כמה דקות לפי ההנחיות של משרד הבריאות ואז נותנת. ההרתחה לא הורסת את המינרלים אלא הם מתאדים בהתאמה. חוץ מזה, את לא מרתחיה את אותם מים 10 פעמים. פלואור אין במים מינרלים (לפחות בארץ), כך שאפשר לתת טיפות לתינוק. תתיעצי עם רוםא ישניים. אני לא הוספתי. מגיל שיצאה שןם ראשונה- 6 חודשים אני נותנת לו לצחצח שיניים - עם קצת משחה. ממש גרגיר אורז והוא בולע את זה. כך נכנס לו פלואור לגוף בשביל השיניים. ממליצה לך בחום על מי עדן.

רציתי רק לדייק במספר נקודות: 1. הרתחה של מים משמשת בשביל לוודא שאין חיידקים גורמי מחלות במים שנותנים לתינוקות או לאנשים רגישים - מעין סטריליזציה של מים. הדבר נכון למים מהברז, מים מינרלים וכל מים הנותנים לתינוקות קטנים. 2. מינרלים לא מתקלקלים ולא מתנדפים גם אם מרתיחים את המים מספר רב של פעמים. מינרלים אינם חומרים אורגניים ולכן חימום בהרתחה לא משפיע עליהם. 3. הוספת פלור - אך ורק באישור רופא!!! פלור שחודר לגוף מגיע לעצמות וגורם להחלשתן ולכן אין לתת פלור מעבר למותר או בהתאם להוראות רופא. תינוקות ללא שיניים לא זקוקים בדרך כלל לתוספת פלור. 4. מים מינרלים - החלטה של טעם והחלטה כלכלית של ההורים. מדובר בעלות לא קטנה. ניתן במידה דומה בהחלט להשתמש במתקנים שונים המסננים את המים והמים המתקבלים טובים ומתאימים.

23/08/2005 | 20:25 | מאת: חבר בן גיר

אין זה נכון שמנרלים לא משתנים בחימום! כולם מכירים את האבנית שבקומקום שמקורה בהתפרקות מלחי הסידן המסיסים שבמיים. הסידן שוקע כ גיר שהוא מלח סידן לא מסיס. אז אם אתם מחפשים את הסידן במיים מינרלים-ריכוזו יפחת במיים מורתחים. באופן אישי הייתי מעדיף שהתינוקות יינקו חלב והמבוגרים ישתו בירה...

עדכון נוסף לגבי "סידן" במים. סידן הוא אחד מהגורמים למים קשים. נוכחותו במים לא רצויה, וההרתחה מהווה דרך טובה להפטר ממנו. האבנית ששוקעת איננה משתנה אלא בגלל עלית הטמפרטורה היא מתגבשת ושוקעת. כמות הסידן במים קטנה ואינה מספקת את הסידן הנדרש לגוף ובדרך כלל אינה מהווה מקור לסידן. כמובן שרצוי שתינוקות יקבלו חלב (ולא חלב פרה) וגם מים מה לעשות - כל אחד זקוק לנוזל החיים. למבוגרים - בירה, הייתי אומרת רק באירועים ולא כדרך חיים, כי ממש חבל על הכבד ועל הוספת ק"ג במשקל.

24/08/2005 | 00:49 | מאת: חבר של מכבי

בזמן החימום: Ca(HCO3)2(מסיס)-->CaCO3(משקע)+CO2+H2O אפשר לכתוב את זה אולי בצורה אחרת בכל אופן יש פליטה של דו תחמוצת הפחמן ושקיעה של גיר. זה לא גיבוש בגלל העלאת הריכוז מעל לרוויה. אגב, זה התהליך שקורה במערות נטיפים מה שיותר חשוב הראקציה: BiRa+MaN-->MaN* זה לא מאוזן אבל אי אפשר להשאר מאוזן אחרי הראקציה

24/08/2005 | 13:13 | מאת: מיץ פטל

BiRa+MaN-->MaN-HaVeRiM מי ששותה אין לו חברים

25/08/2005 | 00:57 | מאת: חבר לשתיה

וחוץ מזה הימצאת יסודות שלא קימים! ואם תקרא את אשגרו של זיוצח אז מסוכן לאכול עגבניות! רק בירה!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות