שקולד מריר ויין אדום
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
בכל מיני כתבות העיתוני בריאות מספרים על הסגולות של שוקולד מריר להורדת לחץ דם ועל הסגולות של היין האדום להמסת קרישים בדם ולכן התקפי לב האם לדעת אנשי המיקצוע כאן יש אמת בכתבות האלו ואם כן הכיצד החומרים שבשוקולד וביין משפיעים על גופינו
זיו, זה לא הפורום המתאים! שאל רופא., תזונאי ..
מדוע את\אתה פונה בתשובתך אל זיו.. את פוגעת הפרטיות הכותבים--מי שכותב בעילום שם עושה זאת מסיבותיו הוא והנהלת האתר מאפשרת זאת כי זה עיניין של חסיון רפואי ופרטיות החולה. תארי לך שמישהוא בכל אתר דוקטורס באחד הפורומים יספר על מחלה קשה שפקדה אותו ואת משפחתו ויכתוב זאת בעילום שם ופתאום ישיבו לו ויכתבו את שמו האמיתי כי מכירים את סגנון כתיבתו ומזהים אתו האם זה יפה לפגוע בו כך?
קודם כל אין מה להפסיד : לא יועיל לא יזיק! וברצינות, ביין אדום ובשוקולד יש חומרים מעקבי חימצון בשם טאנינים, פלאבונים, פלבוניאידים. חומרים אלו לוכדים גורמים הניקראים רדיקלים חופשיים וכן מולקולות של חמצן פעיל במיוחד כמו פראוקסיד (כמו במי חמצן) וחמצן סינגלטי. יצורים חמצניים אלו מצליחים לפגוע בחומר גנטי ולגרום לצרות וכן לגרום לייצוב משקעים על כלי הדם. אז אם זה לא יעזור לפחות תהנה מטעם טוב וראש טוב.
ל*חברי היקר-תודה על תשובתך המפגינה ידע רב וקצת הומור העיקר הבריאות.