מה החומר הזה שיש בקולה?
דיון מתוך פורום בטיחות גהות ואיכות
שמתי לב לתופעה-אם יש כתם על בגד או על הרצפה ניתן בקלות לנקות אתו עם קוקה קולה כמו כן אם אכניס חלק של ציפורן שלי או שן שנפלה לי לתוך כוס קולה,היא פשוט תעלם תתמוסס. מה יש בקולה שגורם לכך?והאם זה יתרון הקולה מבחינה בריאותית-היום בעיתון כתוב על אישה בבת 105 ששאלו אותה על אריכות ימים וענתה שהיא שותה פפסי קולה כל יום. בבקשה הסבר על החומר והאם הוא בריא לבריאות.
לאוהב הקוקה קולה כן רבים מאיתנו אוהבים לשתות את המשקה הזה, וחשוב שנדע מספר פרטים עליו. החומר אליו אתה מתייחס הנו חומצה זרחתית - חומצה על בסיס זרחן. חומצה זו תנקה חלק מהכתמים תלוי ממה עשוי הכתם. באופן דומה חומצת לימון משמשת להסרה של אבנית למשל מקומקומים או בחדרי שרותים. לגבי התיאור של ההמסה של צפורניים ושל שיניים על ידי קולה. אם תשאיר חומרים שונים בתוך חומצה חלקם, לאט לאט יתפרק, והדבר לא יחודי רק לקולה. מי ששותה קולה - המגע עם השיניים קצר למדי (כדאי להקפיד על היגיינה אישית וצחצוח שיניים) ובקיבה, היא בלאו הכי חומצית מחומצות חזקות למדי הנדרשות לעיכול. כך שאם אין לך אולקוס אתה יכול לשתות קולה - הגוף שלנו מסתדר עם החומצה בכלל לא רע, אפילו במקרים של בעיות בעיכול הקולה עוזר כי מכיל סוכר העוזר לספיגה של נוזלים לגוף ומקל על אי הנוחות. אבל גם משקאות אחרים יעשו זאת. בעיה מסויימת בשתיה של קולה הוא נוכחות של קפאין, שיש מידה מסויימת של תלות בקפאין כפי שרואים גם בשתיה של קפה. כך שיש אנשים שיוצרים מעין התמכרות לקולה - לא יכולים להתחיל את היום בלי קולה. בעבר כאשר קוקה קולה יצאה לשוק מכרו אותה בבתי מרקחת והיא הכילה כמות קטנה של קוקאין. חומר זה לא נמצא בקוקה קולה מודרנית אותה אנחנו שותים. כיום יש בקולה תמצית צמחים שנותנת לו את הטעם היחודי, אך אין בתמצית זו משום אפקט בריאותי זה או אחר. אנשים שחיים שנים ארוכות בדרך כלל הסיבה הנה גנטיקה טובה, ובמעט מאוד מקרים הגורם הנו שתיה/אכילה של דבר מסויים. אם הגברת בת 105 אוהבת פפסי קולה וטעים לה למה לא? חשוב לזכור שקוקה קולה איננו פפסי קולה. ההרכב של שני המוצרים שונה פפסי קולה וקוקה קולה הנם שני מוצרים שונים בדיוק כמו מיץ תפוזים ומיץ גזר. כך שלא ניתן להשליך מידע מהאחד על השני. אז המשך שתיה נעימה ועד 120 בבריאות רבה ורד
תודה ממש עזרת לי ולכל משפחתי.כעת שאלתי לגבי קולה דיטא או דיאט ספרייט קראתי בפורום התנהגות בריאותית כאן באתר שתוספת האספרטיים(כמו סוכרזית) למשקאות האלו אולי טובה לחולה סכרת אבל אינה בריאה כלל http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/1160 הכותב כתב שם שעדיף להמשיך לשתות את המשקאות ללא החומר הזה אספרטיים הגורם לעייפות קבוע. כמו כן נכתב שם לא לשתות קפה כלל בגלל הקופאין שאינו בריא לגופנו מה דעתך על הדברים האלו ?
אוהב קוקה קולה ובכן בעידן הצריכה בו אנו חיים ותרבות הדיאטה, היצרנים מוצאים דרכים רבות ומגוונות לשכנע אותנו לצרוך את המוצרים שלהם - מוצרי לייט, מוצרים ללא סוכר, מוצרים עם מעט שומן ובלי לגלות לנו עם הרבה פחמימות המפריעות לכל הורדת משקל וכך גורמות לצריכה מוגברת של המוצרים שלהם. יש לציין שהשיטה מאוד מתוחכמת. החברות היצרניות חזקות ולא מאפשרות ביקורת והציבור לא ממש מודע לסיכונים שבחשיפה לחומרים אלה. הממתיקים המלאכותיים - חומרים אלה מפתים כל אחד שיש לו בעית משקל או סכרת כי כולנו אוהבים את המתוק. מתוך מחקרים עכשוויים נמצא שאנשים מבוגרים היום, שצרכו וצורכים סוכרזית וציקלמט במשך שנים ארוכות מפתחים הפרעות עצביות שונות כמו אובדן תחושה למספר ימים/שבועות ותופעות פיזיולוגיות נוספות. לרופאים היה קשה לזהות את הקשר בין הממתיקים המלאכותיים לבין הבעיות הפיזיולוגיות שהופיעו. אבל, עכשיו מתחיל להצטבר חומר התומך בכך. ספציפית לאספרטיים - חומר המוגבל בצריכה ובשימוש (אסור לבשל/לאפות איתו כי מתפרק לחומרים בעיתיים) ואזהרה מופיעה על הבקבוקים והפחיות ועל מוצרים כמו מסטיקים שאף נותנים לילדים, שמכילים חומר זה. האם אתה מכיר עוד חומר שקיימת אזהרה כזו על האריזה? זהו חומר בעל רמת סיכון ממש גבוהה, ואין שום בעיה למכור אותו. בפועל מצטברים נתונים שאספרטיים פוגע במערכת העצבים במיוחד באנשים ובילדים עם נטיה למחלות עיצביות (כמו טרשת, דלקת פרקים וכדומה) והסיכון לפגיעה בילדים במחלות שונות גבוהה ביותר. תופעת העייפות הנה אחד מהסמפטומים האפשריים. חולי סכרת לא יכולים לאכול מוצרים רבים מאחר שהם מכילים סוכר, וממתיקים מלאכותיים מהווים פתרון מצויין. אנשים אלה בגלל בעיות בריאות אולי כדאי שלא יצרכו כמויות גדולות של ממתיקים מלאכותיים כדי לא ליצור בעיות בריאות נוספות. אבל מאחר שאין להם פתרון אחר, אולי שיאכלו הדברים המתוקים האלה באופן מוגבל ומבוקר, תוך תשומת לב אישיתץ אם מרגישים אי נוחות שיפסיקו. יש לציין שבתרבות שלנו קשה להמנע מחשיפה לחומרים סינטטיים המהווים פתרון ליצור מזון תעשיתי בכמויות גדולות. תפקידנו להיות ביקורתיים ולבדוק מידע שמספקים יצרנים ומפרסמים בעלי אינטרס. המשך בריאות טובה ורד
לדר קויפמן ולכולם.ראו את דבריו של מנהל פורום התנהגות בריאותית כאן באתר דקטורס- http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/1160/xPG/4/xFT/2680/xFP/2694
מ. תודה! מעניין וחשוב שבפורומים שונים שלכאורה שונים, מתנהלים דיונים בנושאים דומים, כך שכל מתעניין יכול לקבל מידע מנקודות מבט שונות ולהגיע להחלטה אישית על דרך פעולתו. ורד
מפורומים נוספים ואז הקהל יכול לקבל החלטות יותר נכונות ולא חד צדדיות זו בדיוק הסיבה שאני כתחביב,מסייר בהרבה פורומים ובמידה ומוצא דיון מקביל שמתקיים בשניים או שלושה פורומים,אני מיד מעתיק ומעביר אתו בין כל הפורומים לטובת כל הקוראים.