הידוק שיניים, חורים בשיניים קדמיות, שיני בינה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

08/03/2024 | 00:01 | מאת: עמית

שלום רב ד"ר, יש לי מספר שאלות: 1) איך רופא שיניים בודק אם יש הידוק שיניים? בהנחה שאין סימנים על השיניים עצמם. הייתי אצל רופא שיניים לפני כחודש ולא אמר כלום. פשוט לפעמים כשאני קם בבוקר אני מרגיש עם הלשון על הלחי כמו פס. בהסתכלות בראי זה נראה כאילו נשכתי את השפה מבפנים בלילה, לפעמים ברמה שיש קצת דם קרוש שם. 2) מעניין אותי לדעת כמה זה נפוץ חורים בשיניים קדמיות (למעלה או למטה)? איך רופא השיניים מבצע סתימה במקרה כזה? כי השיניים הקדמיות קטנות הרבה יותר מאחרות וגם דקות יותר. וגם מדובר במקום שצריך להראות אסתטי... 3) שינה בינה - האם מקובל לעשות סתימה בשן בינה שבקעה לחלוטין?

1 פס על הלחי לא בהכרח מעיד על הידוק שיניים. סימן להידוק שיניים יכול להיות תחושת עייפות בשרירי הלעיסה בבוקר. 2 רופא שיניים מיומן לעשות סתימות גם בשיניים קטנות ועדינות. 3 אפשר בהחלט לעשות סתימה בשן בינה כל עוד היא במנח טוב, בקעה לחלוטין, וניתנת לצחצוח יום יומי

מנהל פורום רפואת שיניים