עקירת שן בינה עם דלקת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/08/2008 | 11:08 | מאת: אבישג

למומחה שלום, בימים האחרונים אני סובלת מדלקת בפה, ע"פ אבחנת רופא השיניים שאליו הלכתי הדלקת נוצרה כתוצאה מצמיחה "בזווית בעייתית"- כהגדרתו - של שן בינה שמבצבצת ועליה בשר ואשר עלולה בעתיד לגרום להתעקמות של שאר השיניים ולכן יש לעקור אותה לאלתר, הוא רשם לי מוקסיפן לשבוע ימים וקבעתי אצלו עקירה שנקבעה ביום השישי מהיום בו התחלתי לקחת מוקסיפן, האם זה מהווה בעיה? שמעתי שכדאי לעקור במהלך זמן הטיפול במוקסיפן, ומאידך שמעתי גירסא שכדאי לחכות יותר כלומר לא לעקור סמוך לתקופה בה סבלתי מהדלקת. אודה לחוות דעתכם. אבישג.

לקריאה נוספת והעמקה
27/08/2008 | 12:17 | מאת: ד"ר גרינבאום

אבישג שלום. שאלת שאלות מצויינות:אלחוש שן בינה ע"מ לעקור אותה מציב כמה משוכות גבוהות בפנ ירופא השיניים המטפל תהיה אשר תהיה הכשרתו .ראשית איזור מודלק הינו חומצי מעט וחומר האילחוש פועל היטב רק בסביבה בסיסית במקצת (הוא מכיל בופר לשם כך )יוצא מכך שהאילחוש לא יהיה מושלם אם לא חיסלנו את הדלקת כולה ,חלק מהאילחוש בלסת תחתונה איננו מושפע מהחומציות של הרקמה המודלקת וחלקו פונה ללחי שם כמעט בלתי אפשרי לאלחש במצב של דלקת .היות ואיננו רוצים להכאיב למטופל בעקירה מוטב להמתין לריפוי שלם בהשפעת האנטיביוטיקה ואז רק לעקור . גם אם נצליח לאלחש לא רצוי לעקור כאשר יש מוגלה סביב כותרת השן כדי לא לפזר את הזיהום בדרך הדם לרקמות אחרותכגון מוח לב כליות וכו'. עקירה של שן בינה נעשית לפני ביצוע או השלמתהטיפול האנטיביוטי רק כאשר ישנה מורסה חריפה בקצה השורש של שן בינה (מצב נדיר למדי )אז העקירה מסיעת לנקז את המוגלה אךזה איננו המקרה שלך .

18/09/2008 | 10:00 | מאת: אבישג

15/05/2015 | 17:59 | מאת: שי

לפני כ4 שעות עברתי עקירת שן טוחנת, כאשר עודני סובל מזיהום חריף בבסיס השורש! לפני כשבועיים גיליתי נפיחות בחניכיים תחת השן, בלחיצה על הנפיחות יצאה מורסה מבסיס השן, בצדן השני של החניכיים. תוך שבוע כל אזור הלסת התחתונה לכיוון הלחי התנפחו. ביקרתי אצל מומחית טיפולי שורש בכדי לבדוק האם ניתן להציל את השן- המומחית הכניסה סוג של קיסם בין החך לשן, הגיעה לעומק של כ10מ"מ והסבירה כי עובדה זו קבעה כי "ישנו כיס"- מכאן שהשן עבודה. נקבע תור לעקירה אך הד"ר הסבירה כי אינה יכולה לעקור במצב הנוכחי וכי עלי לקחת אנטיביוטיקה לפחות 3 ימים לפני העקירה- לקחתי אוגמנטין 875מ"ג. לאחר 4 ימים בהם הנפיחות התחילה לרדת אך עדיין היתה ניכרת לעין, טענה הד"ר כי האנטיביוטיקה החלה לעבוד וכעת צריך לגשת לעבודה. זריקת ההרדמה הוכנסה אבל האזור המודלק אינו נרדם והד"ר הכניסה עוד זריקה ישירה. חצי מפני נרדמו- האזור הרדום החל מעל הרקה השמאלית, כלפי מטה, אסף לתוכו את כל אוזן שמאל, עד לבסיס הלסת ואז שינה כיוון ונעצר באמצע הסטנר שינה כיון שוב והחל לעלות מעלה לכיוון השפה התחתונה דרך השפה העליונה ומשם המשיך לצד הנחיר השמאלי, אסף את כל הלחי עד לבסיס העין והסתיים כאמור ברקה. הד"ר החלה את תהליך העקירה, השן נשברה ל2. מסתבר שהיה סדק בשן והוא שגרם לזיהום. החצי הראשון יצא ואיתו פרצה החוצה מורסה רבה שרק חיכתה בסבלנות לרגע המיוחל.האסיסטנטית שאבה אותה והד"ר עברה לחצי השני, קצת לחץ הופעל וגם החצי השני יצא ובבסיסו נתלתה רקמה מודלקת, בנקודה בה היתה הרקמה פעם היתה עצם וכעת ישנו חלל ריק, בור קטן, העצם נספגה. קצת שאיבה ניקוי ושטיפה של ה"בור" ו4 תפרים, תרופות לשיכוך כאבים, המשך אנטיביוטיקה ותקווה שיש מספיק עצם לשתל עתידי.. השאלה שעולה לי כרגע היא, האם לא כדאי היה לסחוט את כלל/רוב המורסה דרך הפתח? זה בטוח יזרז את התהליך.. האם לא ניתן כרגע להפעיל מעט לחץ על האזור להוצאתה?

21/01/2018 | 10:30 | מאת: נטלי

שלום, שן טוחנת עם כתר קבוע עם דלקת כרונית החלה לכאוב במשך יומיים הגעתי לרופא ניסה לעקור את השן אך ההרדמה לא השפיעה כאבים חזקים גם בנסיון העקירה וגם עכשיו נתן לי אנטיביוטיקה.. מה אפשר לעשות

מנהל פורום רפואת שיניים