השתלות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

15/08/2001 | 07:20 | מאת: ריקי

רציתי לדעת האם לאחר השתלה שיניים הגוף מגיב כמו בהשתלת איבר אחר דהיינו דחייה??? שמעתי שהגוף אינו נוטה לדחות את החומר ממנו עושים השתלות ,אולם לא ייתכן שזה שונה מאדם לאדם ויש כן גוף שינסה לדחות אותו??? האם צריך תרופות נוגדות דחייה??? בכל מקרה נראה כי השתלה מהווה איזשהו טריגר לגוף... האם השתלת שיניים עלולה להעיר מחלות רדומות ??? שנית רציתי לדעת היכן אני יכולה לקבל חוות דעת מקצעוית ואמינה לגבי סיכוי ההשתלה אצלי, סיכונים מול סיכויים? איך אפשר לדעת על רופא מסויים שעליו המליצו אם אכן הוא באמת כזה טוב ?

לקריאה נוספת והעמקה
15/08/2001 | 18:21 | מאת: ד"ר גרינבאום

ריקי שלום. שאלותייך מצויינות ! מה שאנו מכנים "השתלה" הוא למעשה הכנסת מסמר או בורג טיטניום עם או בלי כיסוי של הידרוקסי אפטיט , .חומרים אלה אינם נדחים ע"י הגוף ועוברים תהליך של OSSEOINTEGRATION (התחברות גרמית לעצם ) .אין כאן דחיה או איזשהו תהליך אוטואימוני שמפעיל "טריגר" ולכן אין צורך בתרופות נוגדות דחיה .מאידך הצלחת התהליך של "ההשתלה " מותנה בעבודה נכונה של המבצע את ההשתלה , בלקיחת אנמניזה רפואית קפדנית מן המועמד לטיפול זה ויישום ממצאי האנמניזה לאופי הטיפול הכירורגי (הימנעות מגורמי סיכון או הקטנתם (סוכרת לא מאוזנת ,יתר לחץ דם ,תת או יתר פעילות של בלוטת התריס , עישון כבד , התייחסות לתרופות שהחולה מקבל ולמצבים אחרים שעשויים לפגום בהצלחת הטיפול) ,בעבודה עם מיכשור מתאים מטיטניום (כדי למנוע אי ניקיונות על גבי השתל ) בהקפדה על תנאים סטריליים עד כמה שניתן בפה , במציאת המיקום המתאים לשתלים , באי חימום יתר של העצם בעת הקדיחה בה , בהכנסה מדוייקת של השתל למקומו ללא הפעלת לחצים ,בבחירת הפצינט המתאים והשתל המתאים ,בשיקום תוך העמסה נכונה של כוחות על השתלים ללא עיוותים ולאחר פרק זמן מתאים . השתלת מסמר הנעוץ בחניכיים לתוך העצם מתוך חלל הפה המזוהם למדי עלולה לעורר מצבים רדומים של מחלות העדר איזון הורמונלי(אדרנל ,תריס ,פנקריאס,יותרת המוח והגונדות ) ומצבים גבוליים של כשל חיסוני מולד או נרכש ומהווה מדד למצב הבריאותי הכללי של המתרפא .מצב גבולי לא בריא יכול להביא לזיהומים כרוניים או חריפים ודורש מעורבות מהירה לעצירתו (אם זה עדיין ניתן).בודאי שאנשים עם מחלה מסתמית בלב עלולים להחמיר את מצבם עקב חדירת מושבות חיידקים לתוך זרם הדם והתיישבותם על המסתם הפגוע ולכן אינם מועמדים טובים לשתלים . גם להיגיינה הקפדנית של הפה ישנה חשיבות עילאית . קיצורו של דבר: נחוצות מיומנות וידע ע"מ להצליח בהשתלה ובשיקום מעל לשתלים וגם ניסיון מוכח . לא הייתי ניגש לטיפול כזה ללא "קבלות " של הצלחה ארוכת טווח של הרופא המבצע את ההשתלה ושל הרופא המשקם . אשמח לייעץ לך במייל למי לפנות לפי מקום מגורייך אם רק תצייני אותם .

15/08/2001 | 20:58 | מאת: ריקי

תודה על התשובה המפורטת והממצה בשלב זה אני עדיין מתלבטת לגבי השתלות.. רק התחלתי טיפול עם תותבת , אני פשוט לא כל כך מתרגלת אליה אז אני חושבת הלאה אבל לא מרימה ידיים כל כך מהר. המון תודה!!!

מנהל פורום רפואת שיניים