לשון גיאוגרפית

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/11/2013 | 13:01 | מאת: ניצן

שלום, יש לי לשון גיאוגרפית מאז שאני ילדה קטנה אך בשנים האחרונות היא נהיית יותר ויותר רגישה. כיום המצב הוא שאכילה של כל דבר חומצי (כל מאכל שמכיל אפילו טיפה של לימון, עגבניות, אגוזי מלך) או טיפה חריף (אפילו מעט פלפל שחור או בצל) גורם ללשון שלי להתנפח (במקרה של אוכל חומצי) לעיתים עד כדי שמספר דקות קשה לי אפילו לדבר, או לשרוף ממש (במקרה של חריפות). מאחר ובמיוחד בארצנו לימון ופלפל (שלא לדבר על מלא מאכלים אחרים) מהווים תיבולים בסיסיים ברוב המאכלים זה נהיה ממש מתסכל. האם יש איזה שהיא דרך לטפל או להפחית את הרגישות? תודה!

התופעה נמצאת בתחום האחריות של מקצוע רפואת הפה בכל קופת חולים יש מומחה לרפואת הפה אליו ניתן להגיע לייעוץ וטיפול

מנהל פורום רפואת שיניים