הריון וסתימות
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום רב אני בת 24 ונמצאת בחודש השלישי הבעיה שלי היא כזו : בבדיקה תקופתית אצל רופא השיניים בקופת חולים התגלו שלושה חורים כש 2 מהם נמצאים בשיניים בהם נמצאים כבר סתימות אמלגם די גדולות הרופא אמר שצריך לקדוח את הסתימות החוצה לנקות את החור ולשים סתימה חדשה. שמעתי כי קדיחת סתימות אמלגם הינה מסוכנת ( חברה שלי מטופלת אצל רופא "טבעי" ) ויש לי מספר שאלות אם אפשר ( אני מצטערת על האורך :-) ) א. עד כמה מסוכנת הסרת סתימות, ובזמן הריון בפרט ( קראתי שהעובר חשוף ביותר לרעלים כגון זה וגם נכתב בעיתון שבארה"ב יצאה המלצה לנשים בהריון לצמצם את צריכת הדגים מסוג טונה וכו .. מסיבה זו ) . ב. מה ניתן לעשות כדי למזער את ה"נזק", האם יש תקנות מסוימות ( ואפשר ניתן למצוא אותם ) והאם וויטמינים תוספים או איזשהו משטר יעזרו בכך. ג. מהי הכמות המשוערכת המשתחררתבאת הסרה ( הבנתי שזה בעיקר בגלל החום ) וככלל מה הכמות המשתחררת ביום יום!?!? ד. שקלתי לדחות את ההסרה ללאחר הלידה אבל נאמר לי שזה לא מעשי ( וגם הכאבים חזקים ) ... האם אפשר פשוט לעקור את השיניים האלו ( שתיהם טוחנות בלסת העליונה והתחתונה ) .. שאר שיני בריאות ואינני חושבת כי זה יפריע לי חיצונית או מעשית והאם דבר כזה יחשב ללא *אתי* לרופא לעשות ( הבנתי שיש רופאים בגרמניה ובמכסיקו ) שעושים כן במצבים מסוימים אודה לך מאוד על תשובתך!!! ( מצטערת אם הפגנתי בורות מה , אם התשובה מפורטת מידי האימייל שלי נמצא למעלה )
יפעת שלום . קדיחת סתימת אמלגם מעלה אמנם את כמות אדי הכספית בפה ובחלל החדר בו מתבצעת הקדיחה ואף על פי כן אם משתמשים באמצעי מיגון כגון סכר גומי ומשאבת ואקום יעילה מורידים את הכמות של אדי הכספית למינימום ץ המתנה עד לסיום ההריון מותנה בשיקול דעת נכון של הרופא ובהחלטתו שאין צפוי נזק גדול לשן מההמתנה . לגבי צריכת הטונה והדגים אין לי מידע בנושא זה ולכן לא אתייחס לשאלה . עקירה איננה עומדת על הפרק במקרה של עששת מתחת לסתימה ולכן חבל על האנרגיה המושקעת במחשבה תיאורטית זו .
לדר' משה שלום ישנם עוד הבהרות ושאלות מהפעם הקודמת ברשותך א. האם ידוע הצפי של כמות הכספית הנספגת עם ובלי אמצעי ההגנה ומהו וכן במצב *רגיל* ? ב. האם יש קריטריון לאמצעי הגנה ואייה ניתן למצאו ? נ.ב ההמלצה ניתנה ע"י הFDA וכזכור לי הייתה למתן את צריכת הדגים מסוג טונה סלמון ודגים טורפים ללא יותר משתי מנות בשבוע מפני שחלקם מזוהמים בכספית כמו כן ( והסיבה בגללה אני מודאגת ) היא שלמיטב הבנתי רוב הילדים האוטיסטים וחלק מהפרעות אחרות סובלים מליקוי בקבוצת חלבונים *קצרים* הנקראת metalthionie או metalthioniene ואילו הם האחראים בין היתר לסילוק ומזעור הנזק ממתכות כבדות