סכנות הפלואוריד
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
האם יש אמת בידיעה כאילו הפלואוריד מסרטן ?
גילה שלום. אין לכך בסיס מחקרי . בסקרי בריאות שנערכו והשוו ערים מופלרות באופן טבעי לערים לא מופלרות לא נמצאו שינויים בערכי סוגי הסרטן השונים בין הערים .
הפלרת מי השתיה מסוכנת לבריאות במיוחד לתינוקות בגלל מינון יתר. המלצות משרד הבריאות היא צריכת 0.25 מ"ג ליום של פלואור לתינוקות עד גיל שנתיים, 0.5 מ"ג לגילאי 3-2 ו-1 מ"ג לגילאי 3 ומעלה. לכן כאשר מפלירים את המי הברז בריכוז של 1 מ"ג לליטר וילדים שותים בין 1-2 ליטר ליום אזי רק משתיית מי ברז הם מקבלים כבר 2-1 מ"ג ליום ז"א עד פי 8 מהמינון המומלץ. בנוסף לכך הפלרת המים גורמת לעליה בריכוז הפלואור במזון הנוצר ממים אלה כך שצריכת הפלואור היא במינונים גבוהים יותר. ע"פ מחקר שנערך בישראל לפני כ-7 שנים, נמצא ש 72% מהילדים בישובים מופלרים סבלו מפלאורוזיס.
שמעון צוק שלום. אתה מתבסס על נתונים מוטעים : בראש וראשונה הוספת פלואוריד בטיפות או בכדורים לתינוק או ילד בהתאמה התבססה תמיד על הממוצע של פלואוריד הקיים באופן טבעי במי המוביל הארצי 0.4 חל"מ .כלומר התוספת שהומלצה בעבר ביחד עם הפלואוריד במי השתיה היגיעו למינון של 8 מיליגרם + 1 מיליגרם ליום כלומר 9 מ"ג ליום.. במינון המתקבל לאחר ההוספה (0.8 חל"מ) קולט אותו ילד בין 8 מיליגרם ל12 מילגרם ליממה . ההנחה היא שלפחות רבע מהנוזלים שהילד קולט מקורם איננו במי הברז . הפערים אינם כפי שתיארת מן הסתם כדי להדגיש את גירסתך . לעניין השימוש במים מופלרים להכנת מוצרים תעשייתיים -נושא זה מחייב לעניות דעתי בדיקה מחדש והערכה מחדש של ריכוז הפלואוריד במוצר תוך ציונו על האריזה למען יידע הציבור .יחד עם זאת עופות ובשר קפואים מכילים מן הסתם ריכוזים נמוכים מהמיים שמוספים להם בעוד שדברי מאפה וחטיפים מכילים יחסית למשקלם אחוזים גבוהים יותר של פלואוריד וירקות ופירות מכילים ריכוז זהה לזה שבמי ההשקייה שלהם . הממוצע נמצא איפה שהוא באמצע . המחקר שמצא פלואורוזיס ב72% מילדי הישובים מופלרי מים איננו מוכר לי - אשמח לעיין בו ולהתייחס לממצאיו כאשר יוצג בפני .