שן נשברה - האם יש צורך בטיפול שורש
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום לפורום הרופאים - אשמח להתייעצות. שלשום לעסתי מסטיק ונשברה לי חתיכה משן ללא סתימה. ככה זה נראה (להעתיק לדפדפן לראות את התמונה) s31.postimg.org/ee51c21kb/Capture.png עשיתי צילום אתמול אחה"צ ולהלן התוצאה (הסימון בצהוב שלי להראות את האיזור( s31.postimg.org/g8aj7kkx7/3ed906e8_6880_4807_8890_e2158a7e56ff.jpg בשל הקרבה לעצב האם מומלץ לבצע סתימה רגילה? האם מראש לבצע טיפול שורש? אציין כי אין שום כאב ו/או אי-נוחות. הכל כרגיל, בשתיה של חם/קר ואוכל. אשמח לדעתכם.
הצביעה הצהובה מפריעה לקבל את מירב האינפורמציה על המצב. אתה יכול לנסות סתימה, מתוך הבנה שאם אחרי הסתימה יופיעו כאבים תצטרך להוציא את הסתימה ולבצע טיפול שורש. אם לא בא לך על ניסיונות, אז לך ישר לטיפול שורש
תודה רבה על התגובה המהירה הנה התמונה המקורית לעיונך s31.postimg.org/ba5uvd4fv/Capture.png שאלה היפוטטית - בהתבסס העובדה שיש כאן סיכון והסתימה תהיה ט.ש, ובנוסף אין לי כלל כאבים בשן - האם אולי עדיף לי לחכות פשוט מספר חודשים/שנים תוך טיפול על השן ורק בעת הצורך לבצע ט.ש? כמובן זאת כדי לא "לפגוע" בשן על ידי קידוחים שאולי מיותרים (הסתימה)