רגישות בשיניים
דיון מתוך פורום רפואת שיניים
שלום רב, לאחר כל פעם שאני אוכל מפירות ההדר, אני חש כאבים חזקים בשיניים הקדמיות (בשורה העליונה והתחתונה) - כאשר אני מחכך אותן זו בזו (בעדינות) או בדבר אוכל אחר. לעיתים רחוקות (בערך פעם בחודש) אני חש בכאב חד באחת מהטוחנות (בכל פעם בפינה אחרת בפה), כשאני אוכל דבר מאכל כל שהוא. האם יש לכך קשר? האם יתכן שיש לי בעיה עם שכבת האמייל? צבען הטבעי של שיני איננו לבן אלא צהבהב, כך שאני משתמש במשחה מלבינה. האם יש לכך כל קשר לכאבים? האם יש דרכים לטפל ביעילות בעיבוי שכבת אמייל (באופן טבעי) או / ובהלבנת שיניים צהבהבות. יצוין שאני לא מעשן או מרבה לשתות משקאות עם קפאין, ומקפיד לצחצח פעמיים ביום. תודה, בני.
בני שלום. סביר להניח שיש לך אזורים שחוקים בשיניים בהם הדנטין (השכבה הפנימית החיה של השן) חשוף והוא זה שרגיש להשפעת החומצות שבפרי הדר בעיקר חומצה ציטרית . זו לא סיבה להפסיק לאכול פרי הדר אך תוכל לפנות לרופא שיניים למריחת חומר המפחית רגישות של דנטין חשוף ולצחצח במשחת שיניים בשם SENSODYNE שאף היא בעלת השפעה מונעת רגישות . גם למשחות המלבינות יכולה להיות השפעה המגדילה רגישות של השיניים בגלל חומרים מגרים וחומציים הנמצאים בן ואולי כדאי לך לחדול לזמן מה מהשימוש בה . ימצאו דרכים לציפוי והבהרת שיניך מאוחר יותר בתנאי שרופאשיניים יבדוק ויחליט על הטיפול והעיתוי בהתאם לממצאי בדיקתו . לרשות רופא השיניים עומדים אמצעים מגוונים לציפוי ושחזור כגון LAMINATED VINEERS וכתרים ושחזורים אחרים בעזרתם ניתן להבהיר ולעבות את שכבת השן החיצונית .
דר' גרינבאום, לא ציינתי זאת, אך שיני בריאות וחזקות (פרט לסתימה קטנה אחת בת שנים רבות), ובעית הרגישות מופיעה ספציפית למזון מסוים - כאמור בעיקר פירות הדר. שאלתי היא האם יש אפשרות למרוח, או "לטייח" את השיניים בשכבת ציפוי שאיננה חד פעמית, ובכך למנוע את אותן רגישיות לחומציות הפירות - לתמיד? הסיבה שאני משתמש במשחה מלבינת שיניים היא שצבען הטבעי של שיני אינו לבן אלא צהבהב, מה שמקנה להן מראה לא נעים עם כל חיוך (ואני טיפוס חייכן...). האם אין משחת שיניים שמורידה את הרגישות - ושמלבינה את השיניים גם כן? ושאלה אחרונה - האם מצטבר נזק בשיניים כמו שלי, שחסרות את אותה שכבת מגן על הרקמה החיה? האם זה אומר שאורך חיי השיניים שלי יהיה קצר מהרגיל (בגלל הפגיעה המוקדמת ברקמה החיה)? תודה, בני.