מצב חרדתי
דיון מתוך פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה
שלום אני כבר 10 שנים מאז סיום הצבא,סובלת מהתקפי חרדה מובהקים,דפיקות לב,קוצר נשימה, רעידות חזקות בגוף,חולשה תחושה שאני עומדת להתעלף ו\אן להשתגע... ההתקפים קורים לי פעם ב... לפעמים 3 בחודש ולפעמים גם כמה חודשים שלא קורה לי כלום.בעבר הייתי בשיחה אצל פסיכיאטרית והיא נתנה לי ציפרלקס וקלונקס,לקחתי את הציפרלקס והחלטתי שאני לא מעוניינת לקחת כדורים פסיכיאטרים באופן קבוע והפסקתי. היום כשיש לי התקף חרדה אני לוקחת חצי כדור-כדור קלונקס ואז אני ממש נרגעת וישנה מצויין. במקביל התחלתי לפני 3 חודשים טיפול פסיכולוגי קליני רגיל אני מאוד מעונינת לדעת ממה נובעים ההתקפים האלו מכיוון שאין איזשהו משהו סיסטמטי שחוזר על עצמו ובגלל זה הם קורים...פעם אחד זה כשאני במנוחה-בצימר פעם אחת כשאני בלחצ אני ממש לא יודעת למה הם קורים לי. העניין שמציק לי זה המצב שבו אני נמצאת:מצב חרדתי זא"מ שכל הזמן אני חושבת רק במחשבה שאני הולכת לקבל את ההתקף,כל עליית דופק קטנה או שילשול ממשו טבעי או סתם סחרחורת אני ישר נלחצת וחושבת שהולך להיות לי התקף מה שפועל ממש לא קורה.... המצב הזה מציק לי מטריד אותי ומפריע לי בהתנהלות היומיומית. מה לךעשות????????? הפסיכולוג לא כ"כ עוזר לי...:-(
אהלן חן גם אני בדיוק כמוך סובל מהתקפיי חרדה כבר למעלה מ-10 שנים . הפירצה המשמעותית שלי בהתמודדות מול התקפיי החרדה . הגיעה ביום שבו ניפגשתי לראשונה עם הרופא-הומאופט שלי לפני כ-5 שנים ומאז אני מטופל רק ע"י וזאת לאחר שהגעתי אליו מ-5 שנים קודמות של טיפולים קובנציונאליים ולא מוצלחים ( 2 פסיכיאטריים 24 סוגיי כדורים ו-2 פסיכולוגיות שלא הועילו למצבי וכן אני יכול לומר שרק החמירו את מצבי ) הפירצה המשמעותית התרחשה ביום שבו ניפגשנו באחת מפגישותינו ובמהלך הפגישה הצלחנו ביחד לאתר את הגורם-הטריגר להתקפיי החרדה שלי . מאז חיי השתנו מהקצה אל הקצה ואין מאושר ממני :-) יקירתי , עצתי אלייך היא לא להפסיק ולחפש אחר הגורם-הטריגר כי רק שם נימצאת התשובה לריפוי המוחלט ( כמעט) ואם את מרגישה כי המטפל הנוכחי שלך אינו תורם למצבך אל תתביישי ותביני כי זה בדיוק הזמן להחליף מטפל .
חן, טיפול פסיכולוגי כמו גם התמודדות עם סוג זה של בעיה מחייב סבלנות ( למרות הקושי והסבל הכרוכים ) והתמדה. יחד עם זאת סביר שאת צריכה טיפול בגישה יותר דיירקטיבית- הכוונתית, המושתת על כלים התנהגותיים-חשיבתיים ( CBT ) והמשלב טכניקות כמו טיפול בהרפיה, דמיון מודרך, עיצוב חשיבתי וכד'. שתפי הפסיכולוג אצלו את בטיפול ויתכן שבתיאום איתו כדאי לשקול מעבר לפסיכולוג אחר.