הצמד דכאון וחרדה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

28/07/2009 | 14:23 | מאת: אופטימוס

רציתי לדעת אם חרדה היא לרוב תוצאה של דכאון או שמגיעה עימו כעסקת חבילה. שמתי לב שאצלי הם מגיעים יחד- קשה מאוד להפריד ביניהם ולא זכור לי שהם תיפקדו אי פעם כיחידות עצמאיות ובלתי תלויות. אולי יש לי קושי בזיהוי נכון והבחנה ביניהם...? הרי בשניהם יש אלמנט של תחושת קטסטרופה ואין מוצא, ונכון אמנם שחרדה מלווה הרבה פעמים בסימנים כמו דפיקות לב יובש בפה וכו' ודיכאון בסימנים של לאות ועייפות אבל בכל זאת, אצלי הם אף פעם לא תיפקדו כסולנים אלא יצרו דואט והסימולטניות הזו לא איפשרה לי לראות את השוני ביניהם.

לקריאה נוספת והעמקה

אופטימוס, שאלתך נסוכה בפסימוס. חרדה ודכאון..אכן קשורים, נובעים ומושפעים אינטראקטיבית זה מזה. ממש "בני דודים מקירבה ראשונה". לרוב, כשאנו בחרדה מתמשכת, מצבנו מתחיל לדכא אותנו וכשאנו בדכאון מתמשך מזדחלת החרדה, מפני הבאות. ויחד עם זאת חשוב לעיתים להבדיל ביניהם ובמיוחד כשיש צורך בהתערבות תרופתית. אם כי, יש לזכור שטיפול פסיכולוגי מתאים עשוי לייתר הצורך בתרופות. כללית ועם כל הקושי שבדבר, ניתן לנסות ולברר מה קדם למה ?! ולסיום, הכלל הבסיסי להבדיל בין השניים הוא : "חרדה" צופה פני עתיד..מה יהיה ? וכו'.. "דכאון" צופה פני עבר, מה עשיתי, כואב על מה שאיבדתי וכו'..

01/08/2009 | 13:38 | מאת: אופטימוס

תודה על תשובתך ממנה מובן שהמצאות בשני הקטבים- עבר או עתיד מונעת למעשה המצאות בזמן הרלוונטי-הווה. האם לכך בעצם הטיפול אמור לחתור- קיום בזמן הווה? מענייין שכל גישה טיפולית מתייחסת לזמן באופן אחר: הגישה הדינמית עוברת דרך העבר כדי להגיע להווה ואילו הגישה הקוגניטיבית ההתנהגותית נשארת כל הזמן בזמן ההווה הקונקרטי וכל גלישה ממנו נתפסת כחשיבה מוטעית. האם אני בכיוון או שנסחפתי...? האם הקריטריונים האלה בעצם מאפשרים לקבוע לאיזה טיפול אדם מתאים (עיסוק בעבר או בעתיד)?

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה