אכילה של גבינה מקולקלת בהריון ובריאות העובר
דיון מתוך פורום הריון ולידה
שלום, בטעות אכלתי כמות יפה של גבינה חצי רכה שהסתבר שהייתה מקולקלת (עם עובש בצבעים של לבן וכחול בצד השני של הגבינה) היא כנראה שכבה הרבה זמן במקרר. יום אחרי הייתה לי קצת בחילה בלילה אך לא היו סימפטומים נוספים. האם לדאוג לבריאות העובר (אני חודש שביעי)? האם יש טעם לבדוק את זה ?
החשש העיקרי בהריון הוא מהדבקה בליסטריה. במידה ןאין כאבי בטן/הקאות/שלשול/חום הסבירות שנגרם נזק נמוכה. במידה וכן אנא פני לבדיקה. ממליצה לקרוא באתר משרד הבריאות אודות בטיחות במזון בהריון בכל הנוגע לאיך מומלץ לנקות ירקות ומזונות העלולים להעביר ליסטריה. https://www.gov.il/he/departments/guides/food-hygiene?chapterIndex=1 בהצלחה