פורום הריון ולידה
מנהלי פורום הריון ולידה
![ד"ר בר אולטאנו ד"ר בר אולטאנו](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/80378141&nocache=0.5929005969795194.jpg)
ד"ר בר אולטאנו, רופאה בחטיבת הנשים ויולדות במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בר – אילן. מתמחה במיילדות...
![ד"ר נטע שמיר כחולי ד"ר נטע שמיר כחולי](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/80378142&nocache=0.9325710867860437.jpg)
ד"ר נטע שמיר כחולי, רופאה בחטיבת הנשים ויולדות במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב. מתמחה במיילדות וגניקולוגיה...
היי ד״ר, בסקירת מערכות מורחבת גילו אגן כליה שמאלי בן זכר מורחב 6.6 מ״מ. הרופא ביקש להיות במעקב. היום אני שבוע 27 והאגן כליה נשאר אותו גודל אך הוא ציין בנוסף שהגביעים מורחבים וביקש שאני אבוא שוב לביקורת בשבוע 32. הוא לא הסביר לי מה ההשלכות של זה? מה זה אומר אם האגן כליה נשאר אותו גודל ועכשיו נוספו הגביעים שהתרחבו? אשמח אם תוכל להסביר לי אם חלה החמרה כלשהי? מה ההשלכות של זה? תודה רבה.
שלום. עד שבוע 30 אגני כליות נחשבים מורחבים מעל 6 אבל מעל שבוע 30 זה כבר מעל 7 ומה שמתחת זה תקין, לכן כדי להיות במעקב. הסימן הזה יכול להיות קשור לבעית כליות או לבעיה גנטית אבל צריך מדדים יותר גדולים מעל 10, לכן כול עוד זה לא שם בשלב זה עושים מעקב. צריך לשקול דרך רופא הנשים המטפל לבצע סקירת מערכות מכוונת למערכת השתן וכליות (זה יותר פרטני מסקירה הרגילה), אקו לב עובר ויעוץ גנטי.
קיבלתי היום את תוצאת בדיקת הדם : 16779 IU/L מה זה אומר?? תודה
זה אומר שכבר אפשר לראות עובר עם דופק בחלל הרחם. תפני לבדיקת אולטרסאונד ולתחילת מעקב הריון.
שלום. האם אישה שיש לה עקמת עמוד שידרה. העקמת בגב תחתון. לא סובלת ממנה ולא מרגישה אותה בחיי היום יום. האם זה מהווה בעיה בקבלת אפידורל בלידה {לידה ראשונה} אם לא -נרגעתי. אם כן -מה ניתן לקבל כתחליף בזמן לידה תודה
שלום. כמובן אין יותר טוב מהרדמה אפידוראלית, במיוחד בלידה ראשונה. כדי לך להתייעץ עם רופא אורטופד או רופא מרדים ועדיף של אותו בית חולים שאת מעוניינת ללדת. אם לא מדובר בעקמת קשה לדעתי לא צריכה להיות בעיה. יש כמה אפשריות נוספות: 1. לקבת "טשטוש" - מדובר באינפוזיה של שתי תרופות, זה גם משככי כאבים וגם מרגיע. השפעה היא בעיקר ל 3 שעות בלבד וגם לא משכך כאבים לגמרי כמובן... 2. אפשר נוספת זה להשתמש בגז צחוק, שימוש בזמן ציר.
שלום וברכה. בת 41. היריון רביעי. מחזור אחרון ב 19.7. בטא חיובית ב 28.8 (3400). ב 6.9 נצפה עובר עם דופק מתאים לשבוע 6+4, פער של כ 3-4 ימים. בטא באותו יום: 6000, הרופא בקופ"ח התעקש לבדוק. האם יש מקום לדאגה לאור אי הכפלה אך בנוכחות דופק?
שלם. ברגע שרואים הריון באולטרהסאונד המעקב אחרי רמות בטא לא כל כך רלוונטי. במיוחד אם רואים דופק תקין. ממליץ לך לחזור על אולטרהסאונד תוך שבוע.
נכנסתי לים למספר דקות באזור של מעגן סירות , הסירות בעיקר מפרשיות לא שטו האם יש חשש להיות באשור זה מבחינת זה שאם יש אישה נזילת שמן דל של הסירות ? או בגלל שמדובר במי ים אך במעגן הם יחסית עומדיםן? יש איזה בדיקה שכדי לבצע כדי להסיר דאגה מליבי? תודה
אני מבין שאת בהריון? תפני בבקשה לרופא מטפל.
שלום לרופא, אני בשבוע 35 להריוני הרביעי, לקראת לידה שלישית, יש לי ילד אחד . הריון ראשון הסתיים בלידה מוקדמת של תאומים שבוע 22. הריון שני לידה לידה בשבוע 39+5 , הריון שלישי - הפלה בשבוע 11. לפני כשבוע בבדיקת אולטרסאונד העובר נמצא במנח רוחבי עם הרגליים למטה. יש לציין כי לאורך ההריון יש לי ריבוי קל של מי שפיר, afi 22 ולא נמצאה סיבה (העמסת סוכר מלאה תקינה, סקירה מכוונת בשבוע 32 תקינה). הרופא שלי הסביר שבשבוע 36 נראה מה המונח ויוחלט אם יש צורך בהיפוך או בניתוח קיסרי. אני מאוד מאוד חוששת משתי האפשרויות ומעדיפה כמובן לידה רגילה. יש לי שתי שאלות: 1. האם פרוצדורת ההיפוך מסוכנת ועדיף לוותר עליה וללכת ישר לקיסרי? 2. האם יש משהו שאני יכולה לעשות בבית כדי לקדם את ראש העובר למקום המתאים? אני קוראת ברשת כל מיני שיטות שנשמעות לי הזויות (פנס, תרגילים מסוימים...). תודה מראש על תשובתך
ההמלצה היא לבצע היפוך חיצוני על מנת למנוע ניתוח קיסרי. למעשה אין שיטה אחרת להפוך אותו...
שלום ד''ר ביצענו חיסונים אני ובעלי לפני 4חודשים עקב נסיעה לתאילנד אנחנו מתכננים הריון האם יש בעיה כלשהי? החיסונים הם צהבת aו b טיפוס הבטן וטטנוס אשמח לתשובה תודה ויום טוב
תחכו חצי שנה ליתר בטחון. בהצלחה.
ערב טוב ביום 22/8 הוחזרו 2 עוברים מוקפאים בני 5 ימים , ביום 5/9 כלומר 14 ימים מההחזרה בטא 2000. אשמח לדעת איזה שבוע אני ומה אומרת הבטא ביחס לשבוע 🤗
בטיפולי IVF גיל הריון נקבע לפי תאריך החזרת עוברים ובני כמה ימים הם. לכן את בשבוע 4 ו6 ימים נכון לתאריך 6/09 בטא טוב לשבוע.
שלום, אני בעלת סוג דם O- ועברתי הפלה טבעית בשבוע 6 בערך. רציתי לדעת כיצד קובעים אם ומתי צריך לעשות את החיסון אנטי D? עברו בערך שבועיים מאז הדימומים של ההפלה(שנמשכו כמה ימים), האם יש טעם לעשות את החיסון? ואם לא עשיתי עד עכשיו, מה ניתן לעשות כדי שהעובר הבא לא יפתח מחלה? תודה מראש,
צריך לקבל לאחר הפלה מיד. אם יש דימומים אז כדי לקבל קודם עם הופעת הדימום. אם הכל סביב כמה ימים אז מספיק זריקה אחת של 300 MG
אני בשבוע 31 לפעמים אני מרגישה חלק בבטן שמתקשה וקצת בולט (איפה שממוקם הישבן של העוברית) תמיד חשבתי שזה בגלל שהיא נמתחת וקראתי לזה תנועות עובר. אבל עכשיו הבנתי שזה יכול להיות "התקשויות של הרחם" ושזה כמו צירים מוקדמים. איך אני יכולה לדעת אם זה העוברית שנמתחת או צירים מוקדמים?
אני ממליץ לך לפנות לבדיקת רופא נשים לבצע ניטור עוברי וUS כולל אורך צוואר הרחם.
שלום אני בת 33 ואני סייעת בגן ילדים בני 3. אני בתחילת השליש השני. בבדיקות הדם שלי נמצא שאני לא מחוסנת לcmv וממש חוששת. היום בטעות שתיתי מבקבוק של אחד הילדים שנראה בדיוק כמו הבקבוק שלי ואני בלחץ. האם יש סיבה להלחץ? האם צריך לעשות משהו? תודה דניאל
לא כל ילד חולה ולא כל ילד חולה עם CMV... ממליץ לך להיזהר, להיות במעקב רופא נשים מטפל ולחזור על בדיקת CMV פעם בחודש.
שלום רב היום עשיתי בדיקת שקיפות עורפית בשבוע 11+6 והרופא שבדק אותי אמר בתחילת הבדיקה שרוב הסיכויים שזו בת ובסיום הבדיקה אמר שהתחרט ושזה בן. מה הסיכוי שהתשובה שלו היא לא מוטעית? האם הוא יכול לדעת בוודאות את מין העובר בשלב כזה של ההריין? שאלה נוספת- אני חוששת לצבוע את השיער מחשש לפגיעה בעובר. האם יש מקום לדאגה? מתי אפשר בבטחה לצבוע? תודה, ורד
1. זיהוי מין העובר בשקיפות עורפית תלוי בבודק עד 80%. תמתיני בסבלנות לסק"מ מוקדמת איפה ניתן לקבוע ב100% 2. לא ממולץ לבצע צבעת שיער בהריון
היי .אני בשבוע 15. מסתבר שישב לידי במשרד בחור (2 משמרות ) שבשעות הבוקר עובד ברפואה הגרעינית (מזריק לאנשים חומר רדיואקטיבי לפני מיפוי לב ועצמות ) . החשש שלי היה שהוא בעצמו גם מהקרין עקב חשיפה לחומרים, לאחר התייעצות עם משרד הבריאות שנותן יעוץ לנשים בהריון נאמר לי שאין לי מה לחשוש והוא לא מזיק וכמובן אין סכנה לעובר. איך עלי לדעת שהכל בסדר עם העובר והוא מתפתח באופן תקין ואין חלילה מומים או כל דבר אחר בעקבות הקרינה . ? מחר יש לי סקירת מערכות מוקדמת. אם וכאשר הבדיקה תצא תקינה אני יכולה להיות רגועה והחרדות לא ילוו אותי בתקופת כל ההריון כי נראה לי שאתמוטט ככה . תודה
אני ממליץ לך לפנות למרפאה טרטוגנית, יש בבית חולים תל השומר. זאת המרפאה שבוחנת כל מיני גורמים אשר יכולים לפגוע בעובר במהלך ההריון.
תודה על המענה עוד שאלה ברשותך, ידוע לך אם יש בירושלים מרפאה כזאת ? האם לדעתך מוצדק ללכת לבדיקה הזאת ? האם לא להסתמך על תשובת משרד הבריאות שאמרו לי שאין כל חשש ? מה יכול לפגום בעובר עקב קרינה מייננת ?(במידה וכן נחשפתי ) יום טוב .
את כבר קיבלת את התשובה ממשרד הבריאות ולדעתי היא מספקת אבל את עדיין דואגת... לכן ראיתי נכון שתלכי להייעץ פיזית. תמשיכי מעקב הריון כהומלץ כולל בדיקות סקר וסקירות מערכות מה שיעזור לשלול מומים או בעיות גנטיות אצל העובר. עדיין הבדיקה של 100% היא רק דיקור מי שפיר, אבל הבדיקה הזאת בעצמה קשורה לסיכון נמוך של אובדן הריון 0.25%.
לאחר הלידה נוצרה המטומה בשתי השפתיים, כאשר אחת מהם ענקית. הייתי 8 ימים עם קטטר. ושוחררתי הביתה אחרי 11 ימי אשפוז. היום כ 34 ימים לאחא הלידה, ההמטומה אומנם הצטמקה, אך עדיים גדולה יחסית. אשמח לקבל המלצות לטיפול..היום אני לא שמה כלום (בהתחלת הטיפול זה היה פדי מגנזיום ופדי קרח). אשמח לשמוע גם על פעולת הניקוז של ההמטומה. תודה
קשה לתת לך המלצות ללא בדיקה. עליך להיות במעקב רופא נשים מטפל.
שלום רב. הרופא שלי בחו"ל ואשמח לתשובה ממנה אוכל להבין תוצאות. Rbc Phenotype (antigens התוצאה שיצאה: Lu(a)negative פנוטיפ . Coombos Indirect -panel התוצאה שיצאה: Positive נמצאו נוגדנים מסוג Anti lu-a בריכוז מאד נמוך שאינו ניתן לכימות. מציינת שאני בת 43. 2 הריונות עבר קיסריים, ללא כל סיבוכים. לא קיבלתי מעולם תרומת דם. סוג הדם שלי O+ מה זה אומר כל זה? ומה לעשות? תודה מראש טלי
זה אומר בדם שלך אין "אנטיגנים" LU-A כנראה בהריון קודם העובר כן היה עם "אנטיגנים" LU-A, רכש מאבא ואת במהלך ההריון פיתחה נוגדנים נגד זה. אך כמות שלהם מאוד קטנה וכנראה לא משמעותית ולא אמורה לעשות נקז להריון הנוכחי בכל זאת צריך להיות במעקב צמוד במרפאת הריון בסיכון. "אנטיגנים" זה סוג חישנים שקיימים בתאים בגוף בן אדם כדי לזהות אחד לשני והם גם קיימים בכדרויות אדומות בדם. אם לבן אדם אין את הנוגדנים אז הוא מפתח נוגדנים נגדם כדי לחסל אותם כי זה נחשב גוף זר כמו נגיף או חיידק. זה יכול לעבור שלי ולפגוע בעובר אם לאם אין ולעובר יד כמו לאבא שלו.
שלום אני בשבוע 10 הריון ראשון לא בחרדה, לא בפחדים, לא בחששות פשוט לא מצליחה לישון למעלה משלושה שבועות לפעמים נרדמת לשעה / שעתיים בלילה לפעמים משלימה עוד שעת שינה בבוקר וזהו! אני עייפה כל הזמן ולא מצליחה להירדם... אשמח לדעת אם יש משו שאני יכולה לקחת שיעזור לי להירדם. תודה!
אני ממליץ לך לפנות לרופא משפחה כולל יעוץ פסיכיאטר. נודדי שינה בהחלט קשור להריון אך במידה וזה מגיע לרמה כזאת צריך עזרה מקצועית.
היי אני בשבוע 20 ויש לי לכלוך בטבור שמרגיש כמו גוש קליפה . ניסיתי להוציא אותו בכל דרך אפשרית ולא הצלחתי והרופא אמר לי שעדיף לא לגעת.. אבל זה ממש מפריע לי אז ניסיתי שוב והפעם הצלחתי אפילו לתפוס אותו עם פינצטה וכשהתחלתי למשוך זה היה ממש מלחיץ, זה היה נראה כאילו הלכלוך מחובר לתוך תוכו של הטבור. חשוב לציין שאני מנקה את הטבור כל הזמן והלכלוך המוזר הזה הופיע רק לאחרונה. השאלה היא אם אני יכולה למשוך אותו ללא חשש?
קשה לתת לך המלצה ללא בדיקה. אם רופא נשים לא נותן לך תשובה תפני לרופא כירורג.
שלום אני נמצאת בשבוע 7. אחרי טיפולי ivf נמצא ששק ההריון ממוקם בצד ימין של הרחם והחשש שאןלי חלק ממנו נמצא בחצוצרה. עד כמה זה יכול להיות תקין המצב הזה? במעדה ולא איך ניתן לסיים את ההריון?
האם יש עובר עם דופק? הריון תקין מתפתח בחלל הרחם בפונדוס. אם הריון בחצוצרה אז מדובר בהריון לא תקין - הריון חוץ רחמי. אפשר לקרוא להריון לא תקין גם אם הוא נמצא בצד של הרחם שנקרא "קרן" מימין או משמאל, למה כי התפתחות של ההריון יכולה לגרום לקרע של הרחם ולכן ממליצים הפסקת הריון ואף מבצעים ניתוח כריתת הריון יחד עם הקרן ותפירה. להגדיר האם הריון בקרן רחמי לפעמים קשה ודורש בדיקת אולטרסאונד במכון בית חולים. האבחנה בדויקת של ההריון היא קריטית לכן תמשיכי להיות במעקב רופא נשים מטפל אשר צריך לשקול הפניה לבית חולים.
בדקו ב mri וראו שיש רחם t אשר העובר עם הדופק נמצא בצידו הימני בתוך הרחם ומסביבו יש שריר 6 סמ. הוחלט להמשיך לעקוב ולראותמאיך מתפתח.מאולי ברחם כזה כן יכול להתפתח? זה מקרה נדיר וגם לרופאים היה קשה להחליט. הייתי מאושפזת 3 ימים להבחנה. מה אתה אומר?
רחם מסוג T זה מקרה יחסית נדיר אבל הבעיה העיקרית שלו היא קושי להיכנס לההריון. הריון בפינה של הרחם (בקרן) זה יחול לקרוא בכל רחם תקין, במקרה שלך כנראה שצורת הרחם מקשה על האבחנה הברורה. מה שכבר כתבתי יש לבדוק שההריון ברחם - בחלל ולא בקרן (פינה של הרחם), כי זה יכול לגרום לקרע של הרחם כולל דימום תוך בטני וסיכון לחיים. זה שיש מספיק שריר סביב ההריון מרגיע ומכוון כי ההריון נמצא בחלל ומאפשר לרופאים להמשיך מעקב הריון. אבל לדעתי את צריכה התיחסות כאילו יש לך חשד להריון חוץ רחמי ולהמשיך מעקב צמוד של רופא נשים מטפל ובית חולים כולל בדיקות אולטרסאונד ובכל ספק לפנות דחוף לבדיקה גניקולוגית.
היי, קיבלתי מהרופאה שלי סירופ לשיעול שנקרא "תימי" עשוי בעיקר מתימין. הרופאת משפחה שנתנה לי את הסירופ אמרה שזה בטוח, אבל באינטרנט כתוב שתימין לא מומלץ לצרוך (לא כמאכל) וקראתי באינטרנט גם דברים לא טובים. האם מישהי ניסתה חוותה?
אני ממליץ לך לפנות למרפאה טרטוגנית, יש בבית חולים תל השומר וגם אסף הרופא - נקראה "הריונפון" זאת המרפאה שבוחנת כל מיני גורמים אשר יכולים לפגוע בעובר במהלך ההריון.
שלום אני שבוע 40 ויומיים ובבדיקת מעקב שגרתי מצאו מיעוט מי שפיר של AFI 4.6. הרופא נשים הפנה למיון לשקול ליילד אבל אני חוששת ללכת כי בלידה הראשונה היה לי אותו הדבר וילדתי רק אחרי 3 ימים עם פרובס והיה סיוט. האם לדעתך אפשר להמתין עד שיתפתחו צירים טבעיים??
שלום. בדרך כלל ברוב המקומות בישראל מעל שבוע 40 עם מיעוט מי שפיר ימליצו לך לעשות זירוז. אבל במיון לאחר בדיקה נוספת יכולים לגלות שאין מיעוט מי שפיר ואז לאפשר לך להמתין עוד כמה ימים. העובר יכול לעשות עוד קצת פיפי ואז כמות מים תהיה תקינה. ממליצים על זירוז כי בשל מיעוט מי שפיר יכולה להתפתח מצוקה עוברית בשל לחץ על חבל טבור בזמן צירים שאמורים להתפתח וגם כי סימן להזדקנות שליה. ואז המשך ההריון למעשה מסכן את עובר שלא לצורך כי הוא בשל ללידה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
וסת אחרונה ב24/7 בתאריך 8/8 היה קיום יחסי מין לא מוגנים היום 16/08 (לאחר 9 ימים מקיום יחסי מין) בבדיקת דם בטא 7> האם ניתן לדעת שזה הריון?
שלום. אני מבין התשובה הייתה מעל 7... יותר מדויק זה יוצא 8 ימים לאחר יחסי מין, לדעתי קצת מוקדם להגיד. במעבדה מעל 5 נחשב בטא חיובי. ממליץ לך לחזור על הבדיקות בעוד שבוע. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום, אני בשבוע 18 ובשל שיליית פתח סובלת כל כמה ימים מדימום קל או מהפרשות חומות. בשבוע הבא יש לי תור לבדיקת מי שפיר (בשל גילי, 37) אך היום הבנתי שלא מקובל לבצע בדיקת מי שפיר כשיש דימום. תוהה מה אני יכולה לעשות שהרי כנראה לא יהיה זמן בשבועות הקרובים בהם לא יהיה דימום. האם בשל כך אינני יכולה לעשות את הבדיקה? אם כן, מה החלופות? בדיקת הדם? תודה רבה.
שלום. הכל תלוי בכמה חזק הדימום. נהוג לבצע דיקור מי שפיר עד שבוע 22 על מנת לקבל תוצאות לפני שבוע 24. כי זה גבול חיות של העובר. אין תחליף לבדיקת מי שפיר. מצד שני ממליצים לך לבצע דיקור מי שפיר בעיקר בשל סיכון גבוה לתסמונת דאון בשל הגיל שלך. יש את המעקב הרגיל שאמור לחשב סיכון לתסמונת דאון אך הדיוק שלי 95% אם עושים את כל הבדיקות עם טעות כ5%. יש בדיקת NIPT (בדיקת דם רגילה אצלך) לא פולשנית ללא סיכון להריון עם דיוק 99% עם טעות מינמלית אך מדובר בבדיקה סטטיסטית, היא גם פרטית. יש כמה שמות לבדיקה הזאת VERIFI NIPHTY. אבל אם יש בבדיקות הרגילות משהו לא תקין היא גם לא מספקת וצריך לבצע דיקור מי שפיר. אז את יחד עם הרופא המטפל שלך צריכים להחליט על הבדיקה הנדרשת בהתאם למצב הדימום ותוצאות הבדיקות הרגילות. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
נאמר לי שנצפה שק הריון ושק חלמון צירפתי תמונה...אני לא מצליחה לראות איפה רואים את שק החלמון...האם הוא באמת קיים?
שלום. לצערי אני לא יכול לראות כאן את התמונות מצורפות. בגדול תוך שבוע אפשר לראות דופק לעובר, אם הריון תקין... בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום. הובחנתי ב 03/08 הריון חוץ רחמי. בטא 2764. לאחר 5 ימים בטא 1854 ב US ממצא אקוגני 15X14 מ"מ. לאחר 5 ימים בטא 1647. קיימת ירידה. האם בטא יורדת כל כך לאט? מחר יש US חדש ושוב בדיקת דם. חשוב לציין שיש דימום קל ...וכאבים לא חזקים בצד ימין למטה.
שלום. לטיפול הריון חוץ רחמי יש כמה אפשרויות. ניתוח - כריתת חצוצרה עם הריון, טיפול ע"י תרופה מטוטרקסט ומעקב בלבד. הכל תלוי במצב של האישה וקצב ירידה של בטא. כל עוד מצב של האישה תקין, רמת בטא לא גבוה ויש ירידה של בטא תמיד יעדיפו רק מעקב. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום רב, האם ניתן לבצע סקירה מאוחרת בשבוע 24+4 ?
שלום. סקירה מאוחרת חובה לבצע וניתן בכל שבוע מעל שבוע 19 אך עם התקדמות ההריון יש קושי בבדיקה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
היי אני בהריון בשבועה 17+6 והיום יצאה לי צואה ירוק האים זה מסמן שי משו לא תקין?? תודה רבה!!
שלום. קשה להגיד משהו רק על פי הצבע של הצואה. וזה כנראה גם לא קשור להריון. אם זה ימשיך ויהיו תלונות נוספות כאבי בטן שלשולים סימני דם חום גבוה אז צריך בהחלט לפנות לרופא משפחה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
התקבלה תוצאה 1:380 הופניתי ליעוץ גנטי. אני בשבוע19 האם כדאי כבר לקבוע תור לבדיקת מי שפיר? אם בכלל . היעוץ יהיה רק בשבוע הבא ביום ב תודה
שלום. כן בתוצאות 1/380 (זה סיכון לתסמונת דאון) יש המלצה ליעוץ גנטי ובסופו של דבר דיקור מי שפיר. בגדול דיקור מי שפיר מסדרים לאחר יעוץ גנטי די מהר. אפשר לבצע דיקור מי שפיר באופן פרטי ללא יעוץ גנטי אבל אז כל הוצאות יהיו אליך. יש גם בדיקת NIPT שיכולה לענות על חלק מהשאלות הקשורות לבעיות גנטיות של העובר ובעיקר תסמונת דאון - זה גם צריך לקחת בחשבון, ביעוץ גנטי בטוח ידברו איתך על זה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום אני משתמשת בעזרקאין 2% ביחסי מין בגלל כאבים. האם מותר בהריון? תודה
שלום. אני מבין שמדובר בשימוש חיצוני ואין בזה שום בעיה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
הי אני ובעלי היינו בספא בחודש שאנחנו מנסים להיכנס להיריון. קראתי שספא פוגע באיכות הזרע. האם יכול להיות שכל הזרעונים ען כרומוזום Y נהרסו בגלל החום ונשארו רק כרומוזום X ? הביוץ הוא בערך עוד שבועיים. מה הסיכוי שיפרה את הביצית זרעון Y אחרי הספא?
שלום. מה שאת שולאת לא כל כל קשור לרפואה קונבציונלית ולכן אני לצערי לא אוכל להתיחס בנושא. מה שיכול לפגוע באיכות הזרע זה חום גבוה וזה יכול לפגוע בזרעונים גם עם כרומוזום X וגם Y באותה מידה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום. הייתי שנים על אמצעי מניעה החל מגיל 16 בגלל הפרעות במחזור וכעת אני בת 29 ומנסה כבר 8 חודשים להכנס להריון. המחזורים שלי לאחר הפסקה של הטבעת הוגינלית היו לאחר 44,48,56, והאחרון לא היה לי כבר 10 שבועות. רופא הנשים שלח אותי לבדיקות הורמונים אך אני כבר חודשיים וחצי לא קבלתי מחזור ולכן הבדיקה שאמורה לעשות שהיא יומיים לאחר תחילת הדימום אין באפשרותי לעשות והכל נתקע אם כך. מה ניתן לעשות כרגע וכמה זמן זה תקין לא לקבל מחזור בסיטואציה הזאת? אני כבר ממש רוצה לקדם את הנושא ולטפל בו בתקווה לא להגיע לטיפולי פוריות. תודה
שלום. כנראה יש לך תסמונת שחלות פוליציסטיות. כאשר לקחת גלולות זה סידר את הוסת אך זה לא טיפל בזה, זה רק עשה אפשט "קוסמטי" אפשר להגיד. זה מטבתא במחזורים ארוכים בגלל שאין ביעוץ בשחלות ולכן גם לא ניתן להיכנס להריון. הטיפול הוא די פשוט - יש תרופות שעושות מה שנקראה השראת ביעוץ ואז מתזמנים יחסי מין או מבצעים הזרעה. לגבי בדיקה הורמנלית אני ממליץ לך לא לחכות, לחזור לרופא מטפל, הוא יכול לתת לך כדורים שיגרמו לך וסת ואז אפשר לבצע את הבדיקה. בהצלחה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
בתאריך ה 16.6.17 קיבלתי מחזור והיו ממש כאבים סחרחורת... המחזור שלי סדיר והוא מופיע כל 30 יום והיום הוא הקדים לי בעשרה ימים במקום לקבל ב 14 לחודש באוגוסט קיבלתי ב 5 לאוגוסט צריך לבדוק את זה? כי אני עם תרופה נגד דלקת לאסמה של העור
שלום. תמיד יש שינויים באורך המחזור, אם זה חד פעמים אז לא קריטי. אבל, צריך לבדוק שאת לא בהריון ולהמשיך להיות במעקב רופא נשים מטפל - לפחות פעם בשנה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום אני בת 25 , הריון ראשון עשיתי שקיפות עורפית וסקירה מוקדמת ומורחבת וכל הבדיקות של השליש הראשון ... בסקירות הכל היה תקין וגם השקופית תקינה התוצאה הסופית הייתה שלפי גיל 1;1200 ולפי בדיקות 1:650 ... ונרשם שהתוצאות לא מצביעות על תסמונת דאון אבל הרופא המליץ לי ללכת ליעוץ גינטי, מה זה אומר ? אני מודאגת תודה רבה
שלום. במהלך ההריון עושים בדיקות לא פולשניות אשר אמורות לתת לנו תשובה מה הסיכון להתפתחות מחלות גנטיות לעובר, בעיקר תסמונת דאון - זאת התסמונת הנפוצה. ברגע שיש סיכון מוגבר לפי הבדיקות האלו מומלץ לבצע דיקור מי שפיר, במדינת ישראל זה 1/380 מקרים. עם גיל של אישה הסיכון למחלות הגנטיות (בעיקר כרומוזומליות) הולך ועולה. הסיכון שלך לתסמונת דאון לפי הגיל שלך 1/1200 מקרים אך לפי החישוב כולל הבדיקות הוא עלה אך עדיין נשאר כזה שלא ממליצים דיקור מי שפיר. לבדיקות הלא פולשוניות דיוק לא 100% ויש גם טעות ורק דיקור מי שפיר יכול לשלול ב100% (תסמונת דאון) על פניו זה לא מצדיק דיקור מי שפיר אך עדיין צריך לשקול זאת לכן הרופא שלך שלח אותך ליעוץ גנטי להחלטה, כמובן יחד איתך. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום, נמצאת בשבוע 35+ 5. בגלל סכרת הריון נמצאת במעקב מי שפיר מידי שבועיים. לפני 10 ימים בביקורת כמות מי השפיר היתה 9.7 השבוע התחילו לי גירודים ולכן פניתי למיון. לפני יומיים ( שבוע 35+3) כמות מי שפיר הייתה 9.8. היום שמדדו אותי הכמות ירדה ל 6.4 . הרופאה במיון בית חולים אמרה שזה תקין ויכול להיות שהתינוקת לא עשתה פיפי ושיחררה אותי. אני יכלה להיות רגועה? אגב - לגבי הגירודים בדקו תפקודי כבד ומלחי מרה ותקין.
שלום. כמות מי שפיר 9.8. ו9.7 תקין אך 6.4 לא. צריך להמשיך מעקב צמוד כולל ניטור עוברי ואולטרסאונת לפנות פעמיים בשבוע בהתאם לתוצאות המשך המעקב ולפנות למרפאת הריון בסיכון. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
היי, המחזור האחרון שלי היה ב-28.6.2017 בבדיקת ביתית התגלה הריון ובבדיקת דם ביום 31.7.2017 התקבלה תוצאת בטא של 162. האם מדובר בבטא נמוכה יחסית לנתונים? האם יש סיבה לדאגה? תודה!
שלום. על סמך בדיקת בטא 1 לא ניתן לקבוע שום דבר. וזה גם לא כל כך קשור לשבוע הריון כי לפעמים יש הפרעות במחזור דווקא בחודש הזה - ביעוץ מאורח וכלו... יש לחזור על הבדיקה ולבדוק האם יש עליה תקינה או לא. עליה תקינה זה הכפלה כל יומים. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום אני בשבוע 8. שאלתי את רופא המעקב האם עליי לקחת פרנטל והוא אמר שלא כרגע אלא רק בשליש השני. כרגע אני לוקחת ברזל וחומצה פולית ולרוב יש לי חוסר בברזל. מה לעשות? האם לא כולן צריכות לקחת פרנטל מתחילת ההריון? אשמח לעצה. תודה מיכאלה
שלום. מה שחשוב זה לקחת חומצה פוליט. אם את אנמית אז פרנטל לא יעזור לך כי את צריכה כדור ברזל. אני כן הייתי ממליץ לך לקחת כדור פרנטל מתחילת ההריון כי יש שם את כל הוטמינים והמלחים שצריך בהריון, את יכולה להוסיף גם כדור OMEGA3 להריון. בהצלחה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
יום ראשון 23.7 לאיחןר בטא 422 יום חמישי 27.7 בטא 2022 תקין? הערכים לא גבןהים מידי?
שלום. נראית עליה תקינה. לגבי תאומים הכל אפשרי... כדאי לפנות לUS הריוני כי כבר אפשר לראות שק הריון על פי בטא 2022. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום.. אני בהירון שבוע 32 לאחר הערכת משקל נמצא ריבוי מי שפיר קל 27.. מה זה אומר? הופניתי לעשות סקירה מכוונת שיצאה תקינה, לייעוץ גנטי ולהעמסת סוכר 100, אשמח לתשובה תודה..
שלום. כמות מים 27 ס"מ נחשבת ריבוי מי שפיר. את נלשחת לבדיקות על מנת לשלול בעיות אשר יכולות לגרום לריבוי מי שפיר. מדובר במומים מבנים לעובר, בעיות גנטיות לעובר, סכרת הריון. מומלץ גם לבצע אקו לב של עובר ובדיקות דם לוירוסים נקראה TORCH. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
תודה על המענה סקירה מכוונת יצאה תקינה העמסת סוכר תקינה.. האם יכול להיות שזה גם כלום תודה??
שלום, אני בשבוע6-7 (הערכה) עשיתי בדיקת בטא ביום חמישי האחרון יצא 1160, ובבדיקה שעשיתי אתמול-יום ראשון יצא 1340 האם זה אמור להדאיג, או שזה תקין? כמו כן כבר מעל שבוע יש לי בשעות הבוקר כאבי בטן,בד"כ בבטן התחתונה(אני לא יודעת להגדיר אם כמו במחזור מאחר שב"ה אין לי כ"כ כאבים במחזור) ואח"כ מתלווה לזה שלשולים או יציאות רכות. במשך היום זה נרגע. זה לא אמור להדאיג? תודה, שרית.
שלום. אם יש לך כאבי בטן אז יש לפנות לבדיקת רופא נשים. חשוב לציין כי ברמת בטא מעל 1000 כבר אפשר לראות שק הריון בבדיקת אולטרסאונד בגישה וגינלית. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
בת 37.9. בשקיפות עובי עורף 1.5 ממ. נצפתה עצם אף. סיכון משוקלל 1:665. בבדיקת דם- פאפ a יצא 2.58mom ובטא חופשי 5.92mom. סיכון לפי גיל 1:200 ומשוקלל לדאון 1: 420.מה משמעות התוצאות? עד כמה בדיקות הדם חריגות? אלו בדיקות מומלץ לבצע מפה? האם יש לבצע מי שפיר?
שלום. לאישה מעל גיל 35 מומלץ לבצע יעוץ גנטי ןלשקול דיקור מי שפיר. לכל אישה במידה ומקבלים סיכון 1/380 גם מומלץ לפנות ליעוץ גנטי ולשקול לבצע דיקור מישפיר. בבדיקה אצלך בטא יצא גבוה וזה גם מצדיק יעוץ גנטי. כמובן יש להמשיך מעקב הריון כמקובל כולל סקירה מוקדמת ומאוחרת, בדיקת חלבון עוברי. יש גם בדיקת NIPT שיכולה לענות על חלק מהשאלות הקשורות לבעיות גנטיות של העובר קשורות לגיל של האישה, בעיקר תסמונת דאון - זה גם צריך לקחת בחשבון, ביעוץ גנטי בטוח ידברו איתך על זה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
אני משתמשת במשחה עם 2% מנטול להרגעת העור בשל אורטיקריה . האם מותר גם בהריון.?
שלום. אין בעיה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום, אני בהריון תאומים ורוצה לעשות בדיקת Nipt. עם מי עדיף לעשות - Verify, Nifty, Harmony? תודה
שלום. אין הבדל בינהם מבחינה רפואית בגדול, העיקר מחיר והנחות בקופות. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום ד"ר קוסטין חברה שילדה תאומים לא מזמן אמרה שהיא עשתה בדיקה בשם מטרניטי 21 ושהיא הבדיקה המתאימה ביותר להריון רב עוברי כיוון שהיא בודקת יותר תסמונות האם להעדיף בדיקה זו? תודה רבה
העניין של כמה תסמונות כל אחד מהבדיקות בודקות זה בגדול שיווקי לגמרי. כמעט כולם בודדים אותו דבר. מטרת הבדיקות האלו בעיקר לשלול תסמונת דאון - זה תסמונת הנפוצה יותר. שאר דברים נדירים יותר. תעברי על הצעות, תקחי בחשבון עלות הבדיקה והנחות דרך קופה או ביטוח פרטי שיש לך ותבחרי מה שמתאים לך.
שלום רב אני בחודש שני להריוני האם אסור להיכנס לג׳קוזי בחודש זה ובמשך ההריון? תודה
שלום. מומלץ לוותר. אין ממש עבודות בספרות שנוגעות לעניין הטמפרטורה והשפעתה על האם והעובר. השהייה הארוכה במים החמים מורידה את לחץ הדם ועלולה לגרום לנפילות. בנוסף, קשה להיות בטוחים במאה אחוז לגבי מידת הניקיון בג'קוזי בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
יש לי mthfr הטרוזיגוטית. אני נוטלת חומצה פולית 5מ"ג וגם פרנטל. האם ביחד זה לא מינון גבוה מידי?
שלום. לא, זה בסדק. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום, אני בהריון תאומים לא זהים מתרומת ביצית. שבוע 16. גיל התורמת 30. תוצאות בדיקת שקיפות עורפית 1:6000 (עפ"י חישוב גיל התורמת). סקירת מערכות מוקדמת לשני העוברים תקינה. אנו בהתלבטות האם לעשות מי שפיר או לא. שמענו על בדיקת nipt אך אני מבינה שבתאומים היא טובה בעיקר לתסמונת דאון. אני יודעת שקיימות עוד הפרעות כרומוזומליות נוספות שנבדקות רק במי שפיר או בצ'יפ גנטי. אינני יודעת איזה הפרעות אלו ומה שכיחותן. אשמח להמלצה האם כדאי לעשות מי שפיר. בנוסף רציתי לציין שבבדיקת זרע של בן זוגי היתה מורפולוגיה של 2%, האם זה משפיע על הפרעות כרומוזומליות?
שלום. מגיע לך לעשות דירור מי שפיר על חשבון קופה. אבל נכון לפי גיל התורמת ועל פי הבדיקות שביצעת אין צורך. לציין כי דיוק של שקיפות עורפית 60-70% בלבד. רק דיקור מי שפיר יכול לשלול בעיה גנטית 100%. מטרת בדיקת NIPT (דיוק 99%) בעיקר לשלול תסמונת דאון. יש עוד כמה מחלות אך הם נדירות. רק מורפולוגיה של 2% זה לא סיבה להפרעה כרומוזומלית לעוברים, אבל יכול להיות הפרעה כרומוזומלית לבעל שלא ידועה כמו לכל גבר. החלטה על ביצוע דיקור מי שפיר עומדת לפני כל זוג בכל הריון, ואת ההחלטה אתם תצטרחו לעשות לבד. אני רק ניסיתי לתת לך עוד הסבר רפואי אשר יכון אותך לעשות החלטה נכונה בשבילכם. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
תודה.
בהמשך לשיח לעיל במידה ואני חוששת מאוד מבדיקת מי שפיר ולא מתכוונת לעשותה..האם להעדיף מבין בדיקות ה- NIPT את זו שבוחנת את המספר הרב ביותר של תסמונות? קראתי בפורום אחר שבהריון של תאומים כדאי לעשות בדיקה בשם מטרניטי 21, האם יש המלצה מתי כדאי לעשותה מבחינת שבוע ההריון? תודה רבה
אפשר לעשות את הבדיקות משבוע 10 ועד סוף הריון. אבל מומלץ להשלים את כל הבירור עד שבוע 24 על מנת לשקול התרערבות (הפסקת הריון) בהתאם לתוצאות. שבוע 24 זה גבול חיות ומעל שבוע הזה בשביל זה צריך סיבה מאוד מאוד קשה. לגבי שם הבדיקה בעיני הכל אותו דבר בגדול...
מה קורה לאישה בהריון שנדבקה בוירוס של שילשולים והקאות מה צריך לעשות?
שלום. צריך מנוחה וטיפול תומך, אוכל עוצר שלשולים ושתיה מרובה. במידה ויש כאבי בטן שלא עוברים חום גבוה צריך לפנות לבדיקת רופא נשים. וגם אם האישה לא מצליחה לשתות ומקיאה כל הזמן צריך לפנות לשקילת טיפול דרך הווריד. ובכלל בכל ספק לפנות לבדיקת רופא, לאישה בהריון תהליך החלמה יכול לקחת זמן יותר מהרגיל. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
הנני בהריון שלישי אחרי שתי לידות רגילות. בהערכת משקל שבוצעה בשבוע 32 העוברית שקלה 1900 במצג ראש. בבדיקה שנעשתה היום אצל רופא הנשים התברר שהתהפכה למצג עכוז. 1. הרופא אמר לחכות לשבוע 37 לאולטראסאונד נוסף ונחליט מה עושים.. 2. האם יש עוד סיכויי שתתהפך חזרה? 3. האם עלי לשריין כבר מעכשיו תור להיפוך חיצוני? או לניתוח קיסרי. תודה רבה, שירי.
שלום הסיכוי תמיד יש אבל עם גיל ההריון הסיכוי יורד. אני מציע לך לא לחכות ולפנות לבית חולים לעשות דיון ולשקול ניתוח קיסיר מול אפשרות היפוך חיצוני של העובר. ההמלצה היא לבצע היפוך חיצוני על מנת למנוע ניתוח קיסרי. אפשר גם לשקול אפשרות לידה במצג עכוז - לא בכל בית חולים אפשר לעשות ולא בכל הריון. בבית חולים אסף הרופא אפשר גם ללדת במצג עכוז. לשריין מקום לניתוח תמיד טוב. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום- אני בת 37 הבריון שבוע 20 נצפו בא"ס גוש בשד מאל לובורלי בגודל 1.5*.06 BIRADS A4 וגוש נוסף בבית השחי שמאל אני אמורה לעבוד ביופסיה TRU CAT והבנתי שזה עם הרדמה מקומית 3 שאלות בבקשה: האם ההרדמה יכולה להיות מסוכנת לעובר?(לדגומא בטיפולי שיניים בהריון נותנים הרדמה ללא אדרנלין) האם ידוע איזה חומר הרדמה מקבלים? האם יכול להיות סיכון לעובר בביופסיה באופן כללי כמו זיהום? תודה רבה
שלום. ניתן לבצע פעולות כירורגיות בהריון, בדרך כלל מומלץ לבצע בטרימסטר שני בין 14-28 שבועות. כמובן מדובר בפעולות כירורגיות הכרחיות על פי אינדיקציה רפואית, פעולות שלא ניתן לדחות לסוף הריון. את האינדיקציה לפעולה או ניתוח בוחנים רופאים הרלוונטים לבעיה אחרי התייעצות עם גניקולוגים. הפעולה עצמה לא נראית שיכולה לסכן את העובר וגם ההרדמה מקומית, כמובן תקבלי חומרים אשר לא מסכנים את העובר. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
האם יש מצב לראות דופק בשבוע עשירי? עשיתי us ראשון בשבןע 8 רופא היה פסימי מאוד דבר שהלחיץ אותי.... אמר שנראה כמו שבוע 5 -6 ראה שק הריון שק חלבון ללא קוטב עוברי ושלח לבדיקה נוספת שתהיה בראשון הקרוב מהבחינה גופנית לא מרגישה שום שינוי אין בחילות הקאות רק עייפות עצבנות ונפיחות אשמח לתשובה תודה רבה
שלום. בשבוע 10 כן רואים דופק עוברי, למעשה כבר משבוע 6 ניתן לראות דופק עוברי בבדיקת אולטרסאונד בגישה נרתיקית. אבל השאלה היא באיזה שבוע את נמצאת... לפעמים יש עיכוב בביוץ ואז האישה נמצאת בשבוע צעיר יותר, לכן מאוד חשוב להמשיך מעקב בדיקת אולטרסאונד. יכול להיות את במאת בשבוע 5-6 ועוד שבוע אפשר לראות דופק עוברי. במידה ובבדיקת אולטרסאונד ראשון רואים שק הריון ושק חלמון נהוג להמתין לפחות 10-14 ימים עד שקובעים שהריון לא תקין אם עדיין לא נצפה דופק עוברי. ממליץ לך לחזור על בדיקת אולטרסאונד בעוד שבוע לפחות. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שלום אני בשבוע 25 בדיוק. עשיתי היום בדיקות דם ורציתי לדעת האם תקין? COOMBS INDIRECT שלילי BLOOD TYPE B RH POS Antibody screen Fin שלילי NEUT% 79.6 % NEUT.abs 8.74 K/ul LYM% 13.3 % LYMP.abs 1.46 K/ul RBC 3.98 M/ul MCV 94.5 fL MPV 11.6 fL GLUCOSE 50g 100 mg/dL אשמח להתייחסות שכן יש לי פגישה עם רופא רק בעוד כשלושה שבועות. (לא רשמתי את כל התוצאות רק את מה שלא בנורמה או לא מובן לי). המון תודה
שלום. הבדיקות תקינות. תפנה בבקשה להמשך מעקב רופא מטפל. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)
שבוע 31.2 BPD אחוזון מעל 95 84 מ"מ שבוע 33.6 HC אחוזון מעל 50 מתאים לשבוע 33.3 AC אחוזון מעל 50 מתאים 274 מ"מ לשבוע 31.4 FEMUR אחוזון מעל80 64 מ"מ מתאים לשבוע 33 AC אחוזון 7 האם אין פער גדול בין כל הפרמטרים לבין AC שיצא באחוזון נמוך מידי. יש מה לדאוג מהיקף ראש מאוד גדול ?
שלום. במדידות של עובר לא חשוב כל כך השבועות. תמיד יש עוברים גדולים יותר או פחות. מה שחשוב זה כמה יש סטיה מהגבולות של הנורמה של האוכלוסיה הכללית בהתאם לשבוע הריון. יש טבלאות מיוחדים. לא הבנתי כמה היקף הראש של העובר וכמה היקף הבטן. אורך ירך נראה תקין לשבוע, כתבת 64 מ"מ. וגם לא כתבת מה המשקל של העובר... תשלחי את הפרטים בבקשה שאוכל להתיחס, תודה. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)