פורום הריון ולידה

הפורום נועד לתת תמיכה לנשים בהריון, מענה מקצועי לכל השאלות בתחום הריון ולידה. ביצוע בדיקות בהריון, מתי להגיע לחדר לידה, ניתוחים קיסרים, הריון בסיכון גבוה ועוד.
35666 הודעות
34711 תשובות מומחה

מנהלי פורום הריון ולידה

09/09/2019 | 15:16 | מאת: דפנה הכהן

שלום לאורך כל ההריון היחס בין היקף הראש HC לקוטר BPD היה תקין וגיל ההריון בשניהם היה תקין. לצורך העניין בשבוע 33, HC התאים לשבוע 35.2 וBPD התאים לשבוע 34.4 היום, בתחילת שבוע 38, בהערכת משקל נאמר שHC תואם לשבוע 38.4 בעוד שBPD תואם לשבוע 35.6. הרופאה אמרה שלעובר יש ראש אליפטי, אך לא פירטה מעבר. איך יצאה שבאף סקירה או US לא העלו את הדבר הזה כמה אליפטי? מה המשמעות המעשית? האם תדרשנה בדיקות נוספות כגון MRI? תודה לעונים

11/09/2019 | 17:38 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

זו הייתה שאלה לרופאה שעשתה את הבדיקה...כעיקרון אם לא אמרה לכם לעשות משהו עם זה אז אין לכם מה לדאוג, צריך לקחת בחשבון בשבועות האלה תנוחה ולחץ של הראש במיקום שלו, זה שלא היה אליפטי בבדיקות הקודמות מכוון לכך שזה עניין נקודתי של המנח כרגע על האגן ולחץ שמופעל, מהמספרים לא נראה לי שיש לכם בשלב הזה של ההריון מה להיות מוטרדים אבל אם אתם רוצים ממש לבדוק את הפרטים אתם יכולים לפנות לייעוץ גנטי ושם יעלו את הנתונים על טבלאות ויכוונו אתכם במדויק יותר

09/09/2019 | 09:08 | מאת: מיקה

שלום, היום גיליתי שאני בהריון. אני משתמשת כבר יותר משבוע בפוסיקורט קרם על פצע ברגל בהנחיית רופא עור. רשום שאסור בהריון וחייבים להודיע לרופא אם השתמשתי בזמן כניסה להריון. האם זה כזה נורא? מה זה יכול לעשות? תודה!

11/09/2019 | 17:35 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

לא צריכה לדאוג, זה לא עושה כלום בהריון

09/09/2019 | 08:56 | מאת: נועם

שלום, לפני שגיליתי שאני בהריון ולפני האיחור הראשון במחזור היו לי מספר אירועים בהם שתיתי אלכוהול (במהלך החודש עשיתי בדיקות הריון ביתיות לפני כל אירוע אשר יצאו שליליות) האם יש לי מה לדאוג לשלום העובר והאם עלי לבקש בעתיד בדיקות מסויימות? תודה מראש.

11/09/2019 | 17:33 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

לא צריכה לדאוג, עד שהגעת הביתה מהאירוע רוב האלכוהול כבר לא היה בגוף ועד ההנג אובר של הבוקר כבר לא נשאר כלום

היי דר שבוע 12 . נפצעתי חתך עמוק והרגע ניגשתי למרפאת אחיות. קיבלתי חיסון טטנוס ושעלת. האחות אמרה שאפשר לקבל את החיסון בכל שלב ושאין סכנה.אמרה שלא לוקחים סיכון במקרים כאלה. מה אתה חושב ? עדכנה שבשליש האחרון לא אקבל את חיסון השעלת כי קיבלתי עכשיו. אני קצת חוששת כי אני רק בשליש הראשון.

10/09/2019 | 08:23 | מאת: ד"ר לי שגב

הי מורן, בהחלט הדבר הנכון הוא לקבל את החיסון כעת בשל הסיכון לטטנוס. אין כלל מניעה לקבל את החיסון במהלך ההריון כולל בטרימסטר ראשון. במידה ומקבלים חיסון טטנוס ושעלת בכל שלב בהריון אין צורך בחיסון נוסף בסוף ההריון כי רמת הנוגדנים אמורה להספיק. בנוסף עלייך לשמור על הגיינה גבוהה של הפצע למניעת זיהום . יום מקסים

06/09/2019 | 14:19 | מאת: שיר

שלום המחזור שלי מתחיל מבערך 3 ימים של הפרשות בעיקר חומות ולא בכמויות גדולות ואז מתחיל ממש הדימום המסיבי. לפי איזה יום אני אמורה לחשב ביוץ? אני יודעת שההמלצה היא לנסות ביום ה12, 14,16. השאלה ממתי אני סופרת מההתחלה או מהימים של הדימום המסיבי? תודה

11/09/2019 | 17:32 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

של הדימום המאסיבי

06/09/2019 | 08:35 | מאת: עדן

מותר או לא להשתמש בכדורי לקטז של לייף למי שרגישה לחלב? בנוסף אם אני רגישה לחלב ואוכלת חלב בהמהלך ההיריון זה יכול להיות בעיה לעובר?

10/09/2019 | 08:08 | מאת: ד"ר לי שגב

שימוש בכדורי לקטאז מותר בהריון. לפי הנטילה אני מבינה שאין את רגישה לחלבון הפרה אלא מדובר באי סבילות לסוכר החלב- בעיה בפירוק הלקטוז.. אין מדובר באלרגיה.. לכן אין בעיה באכילת מוצרי חלב מבחינת ההריון. יום מקסים

06/09/2019 | 08:34 | מאת: עדן

אמא שלי נשאית לטלסמיה מינור איזה בדיקות אני יכולה לעבור על מנת לבדוק אם גם אני נשאית? יש לי קרובת משפחה עם מחלה מולדת נוירופיברומטוזיס סוג 1 הממוקם על כרומוזום 17 הנקרא NF1 יש לזה בדיקה גנטית כלשהי? בנוסף נתנו לי מספר מאוד מצומצם של בדיקות גנטיות לעשות לפני ההיריון בחינם והבנתי שדרך כללית עולה 80 שח לכל בדיקה נוספת שאני ארצה לעשות באופן עצמי... איך אני עושה את הבדיקות האלה?

11/09/2019 | 17:31 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

יש בדיקה לזה וגם לזה, את הולכת ליועץ גנטי ומספרת לו את הסיפור הוא יפנה אותך בדיוק למה שצריך לבדוק ומתי. good luck

היי, יש לי שחלות פולציסטיות ואני לא משתמשת בגלולות. המחזור האחרון שלי היה לפני 45 עשיתי בדיקת הריון ביתית יצא חיובי ואתמול עשיתי בדיקת בטא ויצא 2103,  היום עשיתי אולטרסאונד ולא ראו שק הריון כטכנאית כתבה ״בחלל הרחם נצפו 2 החזרים היפואקוגנים יכולים להתאים לשק הריון?״ אין לי מושג מה זה אומר היא ראתה רק את זה, לא היה נוזל בפנים האם זה יכול להצביע על הריון או שלא?

11/09/2019 | 17:30 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

2103 מצביע על הריון, 2 הדים אקוגניים זה תיאור לא רע, חסר לך עוד פרטים שם ואני לא יכול להגיד לך ממרחק כזה בלי לראות את התמונה למה הכוונה אבל את בהריון בוודאות, תחזרי בעוד שבוע על הבדיקה כבר אמור להיות דופק

שלום, אני בהיריון שבוע 6 ועם דלקת בדרכי השתן. מתחילה היום טיפול בזינת 500 מג פעמיים ביום. האם עלי לנטול פרוביוטיקה יחד עם האנטיביוטיקה? תודה, שיר

לא עלייך ליטול, זו לא חובה אבל יש בזה הגיון מאחר ואת פוגעת בחיידקי הנרתיק וזה יכול להוציא את המערכת הזו מאיזון ואז...יכולה להשתלט פטריה חיידק או קבוצת חיידקים לא סימפטיים שעושים ריח וכל מיני כאלה, יש בזה הגיון אבל זה לא חד משמעי, בטוח לא מזיק

שלום אני כרגע 12 ימים לאחר הביוץ, יום לפני איחור. היום בשתן הראשון של הבוקר עשיתי בדיקת הריון הפס השני יצא מאוד מאוד בהיר. האם יכול להיות שמדובר בהריון?

11/09/2019 | 17:27 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

יכול להיות, אם תחזרי על הבדיקה עוד כמה ימים ותהיי סבלנית תהיה לך תשובה בשבילי אם כן או לא...

05/09/2019 | 08:26 | מאת: ספיר

שלום, אני ממש בתחילת הריון, בשבוע 4, ויש לי כאבים בצד שמאל בבטן התחתונה, בעיקר כשאני נוגעת. יש נקודה שאם אני לוחצת עליה אני ממש מרגישה את הכאב. אני קצת בלחץ. ממה זה יכול לנבוע?

10/09/2019 | 08:25 | מאת: ד"ר לי שגב

תלונה זו יכולה לנבוע ממספר מצבים שונים אך ללא בדיקה גופנית ואולטראסאונד לא אוכל לדעת.. בשל גיל ההריון הצעיר בו עדיין לא ידוע מיקום ההריון עלייך לפנות בהקדם לבדיקת רופא בהצלחה

04/09/2019 | 11:57 | מאת: מ.מ

היי, אני שבוע 28 ונשפכו עליי מים חמים על הבטן והיריכיים, יש לי אדום ושלפוחיות על הבטן, עד כמה זה מסוכן לעובר? יש ממה לדאוג? צריך ללכת לרופא בשביל זה?

11/09/2019 | 17:26 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

לא מסוכן לעובר באופן ישיר, כן, את צריכה להיבדק זה נשמע כמו כוויה שצריכה התייחסות

04/09/2019 | 10:06 | מאת: נטלי

מתלבטים אם להתחיל לנסות בחודש שמיד לאחר הפסקת הגלולות. שמענו שיש מחקרים שמוכיחים שזה מעלה משמעותית את הזיכוי לתאומים. האם המחקרים אמינים? מצד שני שמענו שהפוריות גבוהה בחודש זה. נשמח לשמוע את דעתך בעניין. תודה.

11/09/2019 | 17:26 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

אז לא הבנתי, מנסים או לא? תאומים זה טוב או פחות? תנסו ותעזבו את המחקרים, אתם לא במכון וייצמן, בהצלחה והריון מוצלח ומהיר

04/09/2019 | 01:09 | מאת: קובי

שלום, בשבוע 35 החלו גירודים בלתי פוסקים באיזור הבטן התחתונה, ביצעתי בדיקות דם לתפקודי כבד כולל מלחי מרה בשבוע 36: מלחי מרה ללא חריגה 1.58. Alkp - 144 ,מינימום 120. Alt - 66, מינימום 31 AST- 36, מינימום 31 Ldh - 445 ,מינימום 440 במהלך השבוע בוצעו 3 פעמים בדיקות לתפקודי כבד והתוצאות לא השתנו. במהלך השבוע הופיעה פריחה שהלכה והחמירה כל יום עוד ועוד הטיפול שניתן לי הוא כדור טלפסט אנטיהיסטמין וקרם בטא קורטן עם סטרואידים האבחנה הייתה גרד הריון, כולסטזיס נשלל היות ומלחי מרה ללא חריגה. היום שבוע 37 פלוס 2 בוצע בדיקת דם נוספת והמדדים עלו: מלחי מרה -טרם התקבל תשובה . Alkp - 130 ,מינימום 120. Alt - 71, מינימום 31 AST- 33, מינימום 31 Ldh- 490 ,מינימום 440 יש לציין כי במיון יולדות ההמלצה הייתה לחכות עוד ולא לבחור ביילוד יזום היות והתפקודי כבד היו יציבים, אני לא יודעת מה לעשות עכשיו שהתוצאות הן כאלה. מצד אחד לא יודעת אם יכול לפגוע בתפקוד הכבד שלי לטווח ארוך או לפגוע בעוברית, מצד שני מפחדת לבצע זירוז יזום. אודה לחוות דעת. בריאה בדרך כלל, משך הריון תקין. תודה רבה מראש.

11/09/2019 | 17:24 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

מלחי מרה תקינים לא שולל בוודאות כולסטזיס אם כי הסבירות מאוד נמוכה, הפריחה לא לגמרי מתאימה אבל הגרד יכול להיות קשור לפריחה או למלחי מרה שמסתובבים בדם בכל זאת, בסיכום כלל הנתונים זה נשמע כמו אחת מהפרעות העור שקורות בהריון ולא חזרות כאלה...פחות כמו כולסטזיס, אבל בהסתייגות שאני צד שלישי ולא רואה את הדברים מולי, תפני דרך הרופא שלך או ישירות למיון, לפעמים אם את מאוד סובלת ואין לנו פתרון ראוי אפשר לחשוב על זירוז, זה קצת מוקדם כרגע אבל תפני כי עדיף שתהיי תחת מעקב שם

03/09/2019 | 20:29 | מאת: תמר

היי אני בהריון שבוע 18, סובלת מלחץ דם נמוך והמגלובין 10.9 די נמוך.. גם יש לי מחסור בויטמיןb12 וחומצה פולית אך כרגע משלימה חוסרים.. בכל אופן בזמן האחרון בעת עמידה ממשוכת מעל ל2 דק׳ אני מרגישה שאני רואה שחור בעיניים מאבדת ריכוז וממש עומדת להתעלף לגמריי.. ניגשתי לרופאה והיא טענה שזה עקב ההורמונים של ההריון שהכלי דם ברגליים נפתחים לכן מה שיכול לעזור זה גרביים אלסטיות.. רציתי לדעת האם שרוול לחץ לירך יכול להועיל גם? האם זה בטיחותי בהריון? כי קצת לא מסתדר לי אסטתי הגרביים אלסטיות והשרוול לחץ לירך די נוח להסתיר את זה .. אשמח לייעוץ תודה

11/09/2019 | 17:04 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

את סובלת מהריון...לא מלחץ דם נמוך...אחד השינויים הכי חשובים בהריון זה ירידה בלחץ הדם, זה קורה מהר מאוד בהתחלה כבר, זה גורר הרבה פעמים את הסימנים שאת מתארת, עם זאת-יש עוד דברים שיכולים לעשות סימנים דומים ולא צריך להקל בהאם ראש ואותם את תבדקי מול הרופא שלך, סביר שזה בגלל ההריון וזהו...

11/09/2019 | 17:28 | מאת: תמר

המדדים של הלחץ דם שלי בהריון כרגע הם 90/50 זה נחשב נמוך? הרופא בדק אותי כולל בדיקות דם מקיפות ואמר לי בדיוק מה שאתה אמרתה.. שאני סובלת מהריון ואחרי ההריון הכל יעבור לי אני גם די גבוהה גבוהה ורזה 1.71 ומשקל 50 והרןפא הסביר לי שזה יותר מעיק לרזות וגבוהות .. יש דרך טבעית להקל על התסמינים של לחץ דם נמוך? תודה

הי, המחזור האחרון שלי היה ב22/8 מחזור קשה וכואב שהקדים ב8 ימים. עכשיו נראה שאני לפני ביוץ (שגם לא ברור, קווים לא מחליטים אם מתקרב או לא) -למה בבדיקת הריון קליר בלו אני רואה תוצאה חיובית עם פס חלש 4 פעמים כבר? מה גם שבבדיקות של חברות אחרות-שלילי??? מבחינה הגיונית אני אחרי מחזור ולפני ביוץ... ומרגישה חולה. מה קורה בגוף שלי??

רוצה להוסיף שהשתן שלי רוב הזמן כתום!!! ושוב, על פי מקלות הביוץ זה בא והולך (קו מתחזק ופתאום חלש ממש) במקום להתקדם כמו בחודשים האחרונים... למה???

11/09/2019 | 16:58 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

כל אחת מהערכות יש לה רגישות שונה ולפעמים בודקת חלבון אחר, תלכי לעשות בדיקת דם

03/09/2019 | 15:30 | מאת: שני

שלום רב, מהם הערכים שצריכים להיות לפרוגסטרון -progesterone והאסטרוידול- (estradIiol (e-2 ביום הביוץ? ומה הערכים שמסמנים שהוא כבר עבר? תודה רבה מראש!

שלום שוב היום עשיתי בדיקת דם ל2 הערכים הנל היום אני 13 יום אחרי ווסת אסטרדיול 64.03 פרוגסטרון 0.31 מה זה אומר? מתי יהיה ביוץ?

10/09/2019 | 20:05 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום שני סביב הביוץ מופרש כמה מאות יחידות אסטרדיול מזקיק בודד ו פרוגסטרון עולה , הערך משתנה בין מעבדות ונע בערכים של מעל 1 או סביב 3-5 רק לפי הבדיקה אי אפשר לדעת מתי בדיוק יהיה ביוץ, בדרך כלל מבצעים מעקב זקיקים המורכב מבדיקות אולטרסאונד ובו עוקבים אחר גודל זקיק ביחד עם מעקב אחר רמות ההורמונים בדם. זקיק סביב 20 ממ יחד עם עליה ברמת ההורמונים מעידה לרוב על ביוץ קרוב. אם במעבדה פרוגסטרון עלה משמעותית (מעל 10) הביוץ חלף והזקיק כבר לא יראה באולטרסאונד.

03/09/2019 | 11:52 | מאת: איולה

בהריון, שבוע 24. בלילות האחרונים מתעוררת מהתכווצויות שרירים בשריר התאומים. מניחה שחסר לי מגנזיום.. האם מומלץ לקחת בהריון ובאיזה מינון ? האם קיימות קונטרה אינדיקציות כלשהן?? תודה

10/09/2019 | 12:54 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

התכווצויות הן תופעה מוכרת ויכולה להיות משנית לחסר מגנזיום. ניתן לקחת תוסף שיש ללא מרשם רופא בבתי המרקחת, המינונים הקיימים בתכשירים אמורים להיות מותאמים.

03/09/2019 | 11:11 | מאת: .

שלום וברכה, אני בשבוע 28 להריון ואלו תוצאות בדיקה שקיבלתי, אשמח לדעת מה המשמעות. שם הבדיקה COOMBS INDIRECT תוצאה POS ANTI M תגובה חלשה בתאים הומוזיגוטים בלבד יש לבצע מעקב במהלך ההריון בוצע בשיטת הכרטיסיות בהריון קודם גם היה לי את הנוגדן והייתי במעקב זרימות אך עכשיו הרופאה ביקשה שאגיע אליה לאחר שהפנתה אותי למעקב אצל רופא אחר עקב סכרת הריון והדבר קצת הלחיץ אותי, אשמח לתשובתך. תודה רבה

10/09/2019 | 12:49 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

נוכחות נוגד M דורש מעקב כפי שביצעת בהריון הקודם לזרימות ואם היה גם קודם לא נעלם. לרוב סוג הנוגדן הזה בסבירות נמוכה להתפתחות נזק לעובר. לקבלת מידע מלא יש לפנות לרופא המטפל. בהצלחה

03/09/2019 | 06:33 | מאת: טלי

שלום רציתי לדעת האם לגבי בדיקה שנקראת סקר גנטי הבנתי שכולן צריכות לעשות אותה לפני תכנון הריון ואם מישהי נכנסה כבר להריון אז מה עושים אז ?? עוד שאלה, הבנתי שיש דבר כזה להוציא את הביצית להפרות עם זרע הורמונים שנותנים השאלה שלי האם כל הריון מעל גיל 40 צריך הורמונים ? או שיכול להיות הריון תקין לחלוטין הריון רגיל לגמרי שלא יצריך שום התערבות חיצונית( אני שואלת אם זה הריון רגיל שבני זוג שהרו בצורה טבעית או במקרה של תרומת זרע) שאלה אחרונה, אם אני עושה בדיקות שלפני הריון של סקר גנטי (אלה שלוקחות איזה חודשיים) בנתיים לגבי תרומת זרע ואני משנה אזור מגורים יוכלו לראות את התוצאות של הבדיקות גם בבית חולים אחר ולעשות את עניין תורם הזרע בבית חולים אחר ? תודה

03/09/2019 | 22:59 | מאת: סיתוונית

רק רוצה לומר שאני בת 38 עם אח בן 42 ואחות בת 25 כאשר אימי ילדה את אחותי בגיל 40 הריון רגיל ולידה רגילה. בנצלחה

אפשר בבקשה תשובה לשאלות הספציפיות ששאלתי בכל זאת ?? זה חשוב לי בבקשה

10/09/2019 | 12:44 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום טלי בדיקות גנטיות מומלצות טרם כניסה להריון כדי למנוע העברה לעובר במידה ויש נשאות לגן של מחלה במידה והאישה כבר בהריון עדין ממליצים לבצע את הבירור. לגבי שאלתך השניה- גם בגיל 40 יש הריונות ספונטניים תקינים ללא שום והסיכויים מושפעים ממכלול דברים. ולשאלתך השלישית- יש לפנות לבית חולים בו את מעוניינת לעבור את הטיפול לקבלת מידע והנחיות. באופן כללי כל בדיקה שאת מבצעת את יכולה להביא את התוצאה לכל רופא אליו את פונה. בהצלחה

היי, בחודשים האחרונים אני מנסה להיכנס להריון ובודקת את הביוץ באמצעות בדיקות ביוץ, חום השחר ונוזל צוואר הרחם. בחודש הקודם- בדיקת הביוץ לא הראתה אף פעם שאני מבייצת. החודש, הייתי חולה עם חום אז דברים קצת התפקששו. אבל בגדול, חום הגוף שלי נשמר, עד שהיום בבוקר הוא קפץ בחצי מעלה (דבר שאמור להעיד שהביוץ התרחש). עם זאת, בדיקות הביוץ שוב לא הראו שאני מבייצת. אני מתחילה לפחד שאני לא מבייצת בכלל, אף על פי שהמחזור שלי סדירים מאוד ומגיעים תמיד כל 28 יום. כמו כן, עשיתי אולטראסאונד לפני חודשיים ובדיקת דם לפני שבועיים והכל היה תקין. מצרפת תוצאה של הבדיקה- אשמח לשמוע האם היא חיוביות (ואולי טעיתי בפרשנות) והאם התיאור נשמע נורמלי או שמצריך בדיקה מעמיקה? תודה!

04/09/2019 | 20:29 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

ערב טוב לרוב אם לאישה יש מחזורים סדירים משמע שיש גם ביוץ סדיר. בדיוקת תבחין ביוץ בשתן וחום גוף אינן אמינות מספיק. אינני רואה את תוצאות הבדיקות שביצעת אבל אם יש ספק יש לפנות לבדיקת רופא נשים.

02/09/2019 | 15:59 | מאת: אורטל

היי. אכלתי השבוע עוגה שלא חשבתי שיש בה ביצים חיות ומתברר שכן. אכלתי חתיכה ממש קטנה , האם זה יכול לגרום נזק? ואם חלילה נדבקים בחיידק הזה שאומרים שיש אותו בביצים חיות - האם מרגישים משהו? או שאפשר לגלות את זה רק אחריי הלידה? אשמח לתשובה.

04/09/2019 | 12:27 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום אורטל אכילת ביצים חיות יכולה להיות בעייתית בשל חיידקים שעלולים להמצא בביצים. אם מתפתח חום, שלשולים/ כאבי בטן/הקאות מומלץ לגשת לבדיקת רופא ולציין בפניו את העניין. אחרת הסיכון נמוך.

שלום, אני בשבוע 25 וביצעתי היום בדיקת העמסת סוכר 50 גרם. לאחר שתיית הסוכר נאמר לי שעליי להיום בצום למשך השעה עד הבדיקה, אבל לא נאמר לי שזה כולל גם איסור על שתיית מים, ולמעשה האחות הציעה לי קצת מים לשטוף את הסוכר אז חשבתי שמותר לשתות. במהלך השעה שחיכיתי שתיתי כמה שלוקים של מים, אולי 3-4, בוודאות פחות מכוס מים. רק כשבאתי לעשות את בדיקת הדם נאמר לי שלא הייתי אמורה לשתות בכלל, אבל האח טען שכמה שלוקים זה לא נורא. האם לדעתכם יש צורך בבדיקה חוזרת? אציין שבבוקר לפני הבדיקה אכלתי פרוסת לחם קל עם גבינה לבנה אבל לא הספקתי לשתות יותר משלוק, אז אולי זה לא נורא כי מראש התחלתי עם נפח דם קטן מהרגיל...?

אגב, התוצאה בבדיקה היא 129 mg/dl

04/09/2019 | 12:25 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

משמע שהתוצאה בסדר ואין משמעות ללגימת מעט מים.

שלום. אני אוטוטו שבוע 8. (הריון ראשון) אני בארהב כבר כמה שבועות והטיסה חזרה בעוד יומיים. לאחרונה נוספו לבחילות ההריון גם הקאות, ואני מאוד מאוד לחוצה ומודאגת מהטיסה הארוכה שצפויה לי. בנוסף לזה שזו טיסת קונקשן. אני ממש זקוקה לעצה איך להתמודד עם הטיסה, איזה תרופה אפשר לקחת או מה יכול לעזור לי עם זה. מתחננת לעצה מועילה...

03/09/2019 | 08:07 | מאת: ד"ר לי שגב

בוקר טוב יקירה, מבינה לליבך, תופעת הבחילות וההקאות בהריון זו תופעה מאוד מטרידה שגורמת לאי נוחות רבה.. ההמלצות במקרה זה הן אכילה של מנות קטנות בתדירות גבוהה, לא לשתות כמויות גדולות יחד עם אכילה. מומלץ לאכול אוכל שאינו שומני ואת תלמדי מה עושה לך טוב מבחינת תזונה... בנוסף ג׳ינג׳ר יכול לעזור - או טבעי או בכדורים , וניתן לקחת טיפול בנוגדי הקאות- פראמין או זופרן. לציין כי התרופות הללו אינן בקטגוריה הגבוהה ביותר מבחינת נטילה בטוחה בהריון, זאת לעומת הטיפול בדיקלקטין שמאושר על ידי הFDA האמריקאי לטיפול בהיפראמזיס- הקאות ובחילות שפוגעות בצורה משמעותית באיכות החיים אך פה מדובר בטיפול לאורך זמן ולא רק לעת הטיסה.. תפני לרופא המטפל שיוכל להמליץ על טיפול תרופתי ולתת מרשם לעת הצורך, ואם זה מנחם, הוכח כי בחילות והקאות הן בקורלציה טובה להריון תקין😊 טיסה נעימה!!

01/09/2019 | 22:00 | מאת: נופר

שלום, בשבוע 35 החלו גירודים בלתי פוסקים באיזור הבטן התחתונה, ביצעתי בדיקות דם לתפקודי כבד כולל מלחי מרה בשבוע 36: מלחי מרה ללא חריגה 1.58. Alkp - 144 ,מינימום 120. Alt - 66, מינימום 31 AST- 36, מינימום 31 Ldh - 445 ,מינימום 440 במהלך השבוע בוצעו 3 פעמים בדיקות לתפקודי כבד והתוצאות לא השתנו. במהלך השבוע הופיעה פריחה שהלכה והחמירה כל יום עוד ועוד הטיפול שניתן לי הוא כדור טלפסט אנטיהיסטמין וקרם בטא קורטן עם סטרואידים האבחנה הייתה גרד הריון, כולסטזיס נשלל היות ומלחי מרה ללא חריגה. היום שבוע 37 פלוס 2 בוצע בדיקת דם נוספת והמדדים עלו: מלחי מרה -טרם התקבל תשובה . Alkp - 130 ,מינימום 120. Alt - 71, מינימום 31 AST- 33, מינימום 31 Ldh- 490 ,מינימום 440 יש לציין כי במיון יולדות ההמלצה הייתה לחכות עוד ולא לבחור ביילוד יזום היות והתפקודי כבד היו יציבים, אני לא יודעת מה לעשות עכשיו שהתוצאות הן כאלה. מצד אחד לא יודעת אם יכול לפגוע בתפקוד הכבד שלי לטווח ארוך או לפגוע בעוברית, מצד שני מפחדת לבצע זירוז יזום. אודה לחוות דעת. בריאה בדרך כלל, משך הריון תקין. תודה רבה מראש.

04/09/2019 | 12:24 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום נופר כל עוד הערכים יציבים ואין ממצאים חריגים נוספים לרוב לא ממהרים לילד בשבוע 37. עליך להיות במעקב צמוד הן לבדיקות הדם והן מעקב תנועות ומעקב מול רופא מטפל. בהצלחה

04/09/2019 | 12:42 | מאת: נופר

היי ד״ר רבינוביץ, הרופא שלי אמר לי לגשת למיון יולדות כל יומיים. מצד אחד אני סומכת על המקצועיות שלו מצד שני במיון יולדות קצת לא מקבלים את זה שאני מגיעה כל כמה ימים. אני מעדיפה שתהיה לידה טבעית ולא זירוז השאלה החשובה מבחינתי האם זה יכול לגרום נזק לכבד שלי או לעובר?

31/08/2019 | 22:04 | מאת: מיכל

האם חיידק הליקובקטור יכול לגרום לעיכוב במחזור ? תודה מראש !

04/09/2019 | 12:22 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום מיכל באופן כללי החוק וברור לא אמור להשפיע על מועד הווסת. יחד עם זאת לפעמים תהליכי זיהום בגוף עלולים ליצור שיבוש הורמונלי.

31/08/2019 | 21:46 | מאת: יובל

שלום, ישבנו במסעדה אסייתית והזמנו מנה שלא אמרו לנו שיש בה דג נא. אשתי בשבוע 35 ורציתי לשאול אם יש משהו לעשות במקרה כזה? בדיקות מסויימות?

01/09/2019 | 13:57 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום יובל, בשלב זה אין מה לעשות. רוב הסיכויים שלא נגרם נזק אולם במקרה של הופעת כאבי בטן/חום/שלשולים או תלונה חריגה אחרת יש לגשת מיידית לבדיקת רופא ולציין זאת. אם בימים הקרובים לא יופיעו תלונות חריגות, אזי ככול הנראה אין מקום לדאגה..

31/08/2019 | 21:27 | מאת: אוסי

יום שישי לקחתי את תשובת בדיקת הדם שלי,ולא היה רופא שיפענחאת התשובה של הבדיקות דם האם התשובה חיובית או שלילית?

31/08/2019 | 21:30 | מאת: אוסי

מעלה את התשובנ מאחר ולא ניתן לעלות תמןנה התוצאה מראה 52612

01/09/2019 | 13:53 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

בהנחה שמדובר בבדיקת HCG- מזל טוב! הבדיקה חיובית (: קיבעי תור לבדיקת רופא נשים ולבדיקת אולטרא סאונד. בהצלחה!

31/08/2019 | 19:03 | מאת: נתנאלה

שלום רציתי לדעת איך עוקבים אחרי תנועות העובר? אני בשבוע 28 תודה נתנאלה

01/09/2019 | 13:51 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

תנועות עובר הינן מדד חשוב לבדיקת חיוניותו של העובר, לכן חשובה מודעותך לקיומן לאורך חודשי ההריון. במידה ואת חשה שינוי בתנועתיות העובר ובעיקר ירידה בתנועות, יש צורך לבצע בדיקה לספירת תנועות העובר. - מומלץ לבצע בדיקה זו לאחר ארוחה ושתייה קלה. - שכבי על הצד (לרוב מומלץ צד שמאל) או בחצי ישיבה במשך כחצי שעה. - הניחי את ידייך על הבטן עד שתחושי לפחות 3-5 תנועות בפרק זמן זה. - ספרי כל תנועה שהינך חשה, גם תנועה עדינה וקלה נחשבת לצורך הספירה. - אם חשת פחות מ-3-5 תנועות בשלושים דקות, אכלי משהו נוסף, שני תנוחה לצד השני והמשיכי את הספירה לשלושים דקות נוספות. - במידה ועדיין לא חשת 3-5 תנועות, פני מידית לבדיקה. בהצלחה(:

31/08/2019 | 10:31 | מאת: אראלה

עובר ראשון גודל 39.8 עובר שני 27.6 קראתי שזה טווח הנורמה (26-37) אך האם הפער ביניהם תקין? האם זו כבר אינדיקציה להתפתחות של כל אחד מהם?

01/09/2019 | 13:42 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

יתכנו פערי גדילה בין תאומים, בעיקר אם מדובר בתאומים לא זהים. בכל מקרה יש צורך בהמשך מעקב. במסגרת הסקירה המוקדמת תבוצע הערכת משקל ובהתאם לממצאים תקבלי הנחיות לגבי הצורך במעקב נוסף. בהצלחה!

30/08/2019 | 23:48 | מאת: שני

היי, התחלתי בימים האחרונים להרגיש תחושת נימול בכף היד, כאילו שהאצבעות ״נרדמות״. זה לא מאוד מפריע בינתיים ולא כואב, סתם קצת מציק. אני יודעת שתסמונת התעלה הקרפלית עלולה לגרום לכך אצל נשים רבות במהלך ההריון, אבל ראיתי שזה צפוי בעיקר בשליש השלישי, אז רציתי לשאול האם זה תקין שזה קורה לי כבר בשבוע 25? תודה רבה!

01/09/2019 | 13:33 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

תסמונת התעלה הקרפלית היא שכיחה מאוד בהריון ויכולה להופיע גם בשבוע 25. עם זאת, לצורך וידוא האבחנה והערכה יש לגשת לבדיקת רופא משפחה. בהצלחה

30/08/2019 | 19:42 | מאת: הילה

שלום ד"ר. אני בת 34 בהריון בשבוע 19 אחרי ivf עשיתי בדיקת חלבון עוברי שיצאה 1:1900 סיכון תסמונת. עשיתי גם פנורמה מורחבת ויצאה 1:10,000 האם אפשר וצריך לסמוך על הפנורמה? הרופא לא המליץ על מי שפיר. בנוסף בשבוע 16 משקל העובר היה 170 ונאמר שהוא גדול. האם זה מדאיג או תקין? אני קצת מודאגת מזה אשמח לעזרה תודה רבה

01/09/2019 | 13:21 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

היי הילה, בדיקת פנורמה הינה בדיקת סקר טובה מאוד לזיהוי סיכון מוגבר לתסמונת דאון. יעילות הבדיקה בהערכת הסיכון לתסמונות אחרות הוא נמוך יותר וכלל ההפרעות הגנטיות שנבדקות בבדיקה זו הוא קטן יותר בהשוואה לבדיקת מי שפיר (ובפרט אם מבצעים גם צ'יפ גנטי). אם שאלתך נוגעת לזיהוי תסמונת דאון אזי שבדיקת פנורמה היא תחליף טוב למי שפיר (באמינות גבוהה כמעט כמו ביצוע מי שפיר). לגבי רוב ההפרעות הגנטיות האחרות, בדיקת פנורמה אינה מדויקת כמו בדיקת מי שפיר.. לגבי עניין המשקל- במידה והסקירה הראשונה הייתה תקינה ולא הומלץ בסיומה על בדיקות מיוחדות, איני רואה מקום לדאגה.. גשי לרופא המטפל עם הבדיקה ובמידה ויהיה צורך הוא יפנה אותך לגורם המתאים. בהצלחה!

30/08/2019 | 10:34 | מאת: אא

היי ילדתי לפני חודשים ולא קיבלתי הסבר לתופעה שהייתה לי לפני הלידה בבית החולים (הרופא אמר שהוא לא יודע ממה נבע הדימום) ביום הלידה התחילו לי צירים קטנים ודימום מסיבי (כמו של מחזור) ולא פקק רירי שבדקו אותי הייתי בפתיחה של 1.5 סה״כ בבדיקת אולטרסאונד השלייה הייתה נראית תקינה לאחר הלידה השלייה יצאה בשלמותה עברתי לידת ואקום עם זירור. במשך 24 שעות עד הלידה היו דימומים שלא פסקו קרשיות יתר הייתה תקינה גם ממנה יכול לנבוע הדימום? חשוב לי לדעת לפני ההריון הבא... דבר נוסף, האם יש בדיקות מורחבות של קרישיות דם מעבר למה שעושים דרך הקופה? האם תופעה זאת נדירה - דימום לפני לידה? תודה רבה

01/09/2019 | 13:04 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום, הפרשה דמית סביב תהליך הלידה וכמובן שלאחריה היא דבר נפוץ ולרוב מהווה חלק מהתהליך הפיזיולוגי של הלידה עצמה. קשה לייעץ ללא התרשמות ישירה מכמות הדימום שכן כמות הדימום משתנה מאוד בין אשה לאשה ולא ניתן לדעת אם ההפרשה היא בגדר הנורמה או חריגה. ראשית אני מאמינה שאילו היה צורך בהערכה מיוחדת היית מקבלת המלצות מפורטות במכתב השחרור מבית החולים. במידה ולא קיבלת המלצות מיוחדות אולם אתם עדיין לחוצה מהנושא אני ממליצה לך לפנות לרופא המטפל לצורך הערכה ושקילת הצורך בבדיקות נוספות.

29/08/2019 | 17:53 | מאת: אופיר

בשקיפות עורפית 1.3 סקר 1 nt=1.01 papa a= 1.64 free beta hcg= 3.58 סקר 2 afp=1.74 free beta hcg =5.37 ue3=0.8 free beta בבדיקה ה 2 גבוה ונרשם כי נדרש ייעוץ גנטי אציין כי בשקלול הבדיקות הראשונות והשקיפות (ללא השניות)הסיכון היה נמוך ולכן לא חושב בבדיקות השניות, אך אינני רגועה. מה משמעות החריג בבדיקה ? האם יש סיכון לתסמונת דאון? אודה להסבר

01/09/2019 | 09:24 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום אופיר ערך מוגבר של בטא בבדיקת תבחין סקר שני מהווה בדרך כלל המלצה למעקב במסגרת הריון בסיכון מאחר ואנו יודעים שזה יכול להגדיל סיכוי לסיבוכים שקשורים לשליה. הסיכוי לתסמונת דאון הוא סטטיסטי לפי שיקללו כל הבדיקות שביצעת והבדיקה האבחנתית היחידה שיכולה לתת תשובה הינה דיקור מי שפיר. לקבלת מידע מלא אנה פני לרופא מטפל. בהצלחה!

29/08/2019 | 17:53 | מאת: ליפז

שלום רב. יש נשים שמספרות שהן קיבלו מחזור כל חודש במשך כמה חודשים ובכלל התברר - שהן בהיריון. 1.האם יש באמת דבר כזה?או שמדובר על דימומים ארוכים ושונים שרק מזכירים ווסת? 2.האם לפי בטא ואול' אפשר לדעת מהו גיל ההיריון, ומתי הייתה ההתעברות בערך? 3. האם בבדיקה הראשונה של בדיקת דופק, הרופא רואה באיזה שבוע בדיוק העובר? אם לא, באיזו בדיקה כן? תודה מראש!!

30/08/2019 | 22:12 | מאת: ד"ר לי שגב

היי ליפז, יש נשים שסובלות מדימומים במהלך ההריון ועל כן עלולות לטעות ולחשוב כי אינן בהריון. הדימומים אינם סדירים כמובן.. ביטא בהריון יכול לתת אינדיקציה בלבד אך לא שבוע מדויק שכן ישנו טווח תקין בכל גיל הריון ( ולא רמה מסויימת) אך בעזרת אולטראסאונד טרימסטר ראשון ניתן לחשב את גיל ההריון לפי גודל העובר, כך למשל בבדיקת הדופק - CRL

28/08/2019 | 17:24 | מאת: אורית

היי. אני ב"ה חודש שישי הריון ראשון. עד עכשיו אכלתי מיונז בכל מהלך ההריון כמעט כל יום. הבנתי שאם רשום שזה מביצים מפוסטרות אז מותר. והיום גילתי שעדיף להמנע ממיונז קנוי. האם יש בזה סיכון??? אשמח לתשובה

01/09/2019 | 09:18 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום אורית אם המיונז עשוי מביצים מפוסטרות לא אמורה להיות בעיה באכילתו. בהצלחה

בבדיקת שקיפות עורפית נאמר לי שnt: 1.9 והסיכון המשוקלל של הגיל והשקיפות בלבד 1:548. בבדיקה ביוכימית: Papp-a 1.59 Free Bhcg 0.98 לתסמונת דאון: הסיכון לפי גיל בלבד: 1:240(בת 37) הסיכון המשוקלל של השקיפות הגיל והבדיקות הביוכימיות: 1:460 לטריזומיה 18: 1:10,000 בהערה נכתב שבגלל הגיל הסיכוי לתסמונת דאון גבוה ועלי לפנות לייעוץ גנטי. בכל מקרה התכוונתי מפאת גילי לעשות בדיקת מי שפיר לאחר סקר וסקירת מערכות שליש שני, אבל האם משהו בתוצאות הביוכימיות לא טוב או בטווח לא תקין? הסיכוי שניתן לי על סמך השקיפות בלבד היה טוב יותר, האם ישנה בעיה? אני מאוד דואגת. תודה מראש

ליתר דיוק: nt: 1.9mm (1.67 mom)

01/09/2019 | 09:17 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום דנה מדובר בבדיקות סטטיסטיות לגילוי תסמונות בהריון ומושפעות גם מהגיל. כתלות בתוצאה יש הנחיות לפיהן ממליצים או לא לבצע בדיקות נוספות כמו מי שפיר שהיא בדיקה אבחנתית. רק לפי גילך ישנה המלצה לביצוע מי שפיר ובדיקת השקיפות ותבחין הדם מוסיפות להסתברות. כדאי לקבל מידע מלא מהרופא המטפל. בהצלחה!

שאלתי את הרופאה אך היא לא ענתה באופן ברור והייעוץ הגנטי רק עוד שבועיים. האם בדיקות הדם לא תקינות או בתחום הנורמלי אך לא אופטימלי? מה הסיבה לכך שהסיכון עלה כתוצאה משיקלול בדיקות הדם, ביחס לסיכון שמתבסס על הגיל והשקיפות בלבד?( למשל, הבנתי מקריאה אונליין ש1.67 nt mom זה נורמלי אבל לא אופטימלי ורצוי היה שהשקיפות היתה נמוכה יותר, מה בנוגע לpapp-a והבטא החופשית) תודה

27/08/2019 | 14:09 | מאת: ח

שלום שבוע 15 ישנה בדרך כלל רק על צד שמאל אך לפעמים מתוך שינה מתעוררת על הגב. יצא שישנתי כמעט שעתיים על הגב וחוששת. האם הדבר בעייתי?

27/08/2019 | 15:51 | מאת: ד"ר לי שגב

הדבר אינו בעייתי כלל, בעיקר בשבוע הריון זה.. כשמדברים על ירידת לחץ דם בשל ירידה בהחזר הוורידי עקב לחץ של הרחם הגדול על כלי הדם , מדובר על טרימסטר שלישי וסוף ההריון..

שלום, לפני כ5 שבועות ילדתי לידה ראשונה בלידה שהסתיימה בואקום (העובר היה מעל 4 קילו למרות הערכות משקל נמוכות יותר, ונקלע למצוקה לקראת סוף הלידה). בעקבות ירידה בהמוגלובין לאחר הלידה (14 בתחילת הלידה, 9 אחריה) ביצעו אולטראסאונד לפני השחרור בו נצפו קרישי דם ברחם עם סבירות בינונית לשאריות שליה. טופלתי בציטוטקס ונקבעה לי ביקורת שאריות שליה 6 שבועות לאחר הלידה (שבוע הבא). כיום, 5 שבועות לאחר מכן, הדימום הנרתיקי טרם הפסיק, ונראה כי הוא מתגבר בהנקה- האם זה קשור לחשד לשאריות שלייה? האם זה תקין שדימום יימשך 5 שבועות לאחר הלידה? (הוא כן ירד בכמות לכמות של מחזור חודשי) בנוסף, יש לי עדיין כאבים היכן שתפרו אותי (התפרים עצמם נמסו, ההצטלקות שנוצרה מכאיבה) וכאבים בעצם הפוביס ובעצם הזנב. האם הכאבים קשורים לדימום? האם מלבד אולטראסאונד לבדיקת שאריות שליה יש צורך בבדיקות נוספות? האם יש משהו שאני יכולה לעשות להקלה בבית? (תרגילים עבור הכאבים בעצמות וכ'ו...) תודה מראש!

היי, במידה ועדיין דימום של ממש יש צורך באולטראסאונד לבדוק הימצאות של שארית שליה.. דימום מהרחם אכן מתגבר בהנקה בשל התכווצות הרחם בזמן הנקה. שארית שליה יכולה לצאת לפעמים לבד אך לפעמים יש צורך בהיסטרוסקופיה להוצאתה. האם הדימום פסק והתחדש? לגבי הכאבים- בנוגע לכאבי הפוביס ועצם הזנב בהחלט ניתן לבצע פעילות גופנית מתונה או לפנות לרפואה משלימה ככירופרקט או פיזיותרפיסט להקלה ואין קשר לשליה וכדאי להתייעץ עם רופא המכיר את הרקע שלך טרם לכן. מומלץ לפנות לבדיקת רופא מטפל לגבי בדיקת התפרים תרגישי טוב!

תודה רבה! הדימום מדי כמה ימים מפסיק לכמה שעות עד יממה וחוזר.. ביקורת בהקשר של שאריות שלייה יש לי באמת ביום שני, נראה מה יגידו. תודה רבה!!

27/08/2019 | 12:02 | מאת: אורנה

היי, יש לי קצת קושי לחשב את הביוץ.. מה שקורה לי במחזורים האחרונים שהמחזור מתחיל דימום ממש ממש קל ברמה של ניגוב בלבד בלי למלא פד בערך כשלושה ןאז יש דימום כחמישה ימים. האם עלי בחישוב להשיב את ה3 ימיפ הראשונים? תודה!

01/09/2019 | 09:13 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום אורנה היום הראשון לווסת נחשב כיום הדימום הראשון. עוצמת הדימום יכולה להשתנות. בהצלחה

שלום ווסת אחרון היה ב16.9.19וסיומו ב22.06.19 שאיבה היתה ב09.07.19 והחזרה היתה ב 11.07.19וב 25.07.19 קבלתי תשובה חיובית שאני בהריון עכשיו באיזה שבוע אני ואיך מחשבים לפי מה תודה

01/09/2019 | 12:57 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

בהנחה שמדובר בהחזרה של עוברים טריים מהשאיבה הנוכחית (עוברים יום 2) מחשבים את גיל ההריון לפי הפחתת 14 יום מתאריך השאיבה. כלומר תאריך ווסת אחרונה 25.6. לפי זה גיל ההריון סביב שבוע 9 ו4 ימים. יש לוודא שגיל ההריון תואם גם לגיל הריון לפי סונר. בהצלחה.

26/08/2019 | 20:28 | מאת: מורני286

שלום ,שבוע 35+2 בבדיקת us נמצא ריבוי 270 ממ .אחוזון 95. סוכרת הריונית 50 תקינה . מי שפיר וציפ גנטי תקינים בשבוע 18 תקינים אילו בדיקות המשך על הרופא לשלוח אותי ? האם ישירות להעמסה 100 ? יש אפשרות שיוותר על העמסה של 100 ויאמר שהמדדים לא גבוהים מאד? תודה

27/08/2019 | 16:36 | מאת: ד"ר לי שגב

ריבוי מים בין AFI250-300 נקרא ריבוי מים קל- mild. במקרה כזה יש להפנות לבירור הכולל העמסת סוכר גדולה של 100 וסקירה מכוונת.. לא כדאי לוותר על ההעמסה של 100 שכן סכרת הריון הינה אחת הסיבות המובילות לריבוי מים קל ויש לה משמעות להמשך ההריון.. בהצלחה!

26/08/2019 | 12:55 | מאת: OR

היי, האם מריחת גל אלוורה לאחר חשיפה לשמש , שנקנה בסופר פארם יכול להזיק? במידה ואסור להשתמש במה כן ניתן?

26/08/2019 | 14:48 | מאת: ד"ר לי שגב

אין מניעה ממריחת ג׳ל אלוורה בהריון

26/08/2019 | 12:43 | מאת: מור

שלום רב, בבדיקת דם לגילוי הריון יצא בטא 13,338. עשיתי אולטרסאונד וכרגע רואים רק שק הריון ללא עובר. האם זה תקין? כי לפי המספר הגבוה זה אמור להיות שבוע 6 ואז כן רואים עובר ודופק. או שאני טועה. קצת קשה לי לדעת מה גיל ההריון כי אני מטופלת פוריון אבל הייתי לפני היסרטסקופיה ניתוחית ובדקתי יום לפני הניחות בדיקת הריון ויצא חיובי וניכנסתי להריון טבעי....עדיין לא עשיתי החזרת עוברים...ולא שום דבר שקשור לנושא. בתאריך 26.7 הזרקתי אוביטרל....בתאריך 5.8 קיבלתי מחזור שהיה יחסית כבד וארך כ6 ימים עשיתי בדיקת ביוץ ביתית בתאריך 15.08 ויצא ביוץ חיובי....וכניראה ששם ניקלטתי להריון טבעי מבלי העוברים המוקפאים. הרופא אומר שזה לא הגיוני ושזה קרה קודם אבל זה שרואים רק שק זה אומר שזה ממש חדש ... כבר הלכתי לאיבוד ולא יודעת אם זה טוב או רע שיש רק שק הריון כרגע ובטא 13,338

01/09/2019 | 09:11 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום מור בערך בטא כזה אכן מצופה לראות יותר משק הריון אם ההריון תקין. יש לבצע מעקב מול רופא מטפל ולקבל ממנו הנחיות. בהצלחה

שלום רב, הריון ראשון שבוע 13+5 ביומיים האחרונים כאבי בטן תחתונה קבועים מידי כמה דקות מתגברים (לא כאבי מתיחה של הרחם שאני רגילה לחוות) ללא דימום או תופעות נוספות לאחר בדיקה במוקד נשים וUS נמסר שהכל תקין. בכל זאת חשש ממחלה סמויה/ דלקת/ בעיה בהריון. האם יש ממה לחשוש?

היי, חסרים לי נתונים נוספים באנמנזה- האם יש שלשולים, הקאות, חום, תלונות במתן שתן כצריבה או דחיפות.. תלונות כפי שתיארת יכולות להגיע ממקורות שונים. טוב שפנית למוקד ווידאת כי בסונר הכל תקין אך מומלץ לפנות לרופא מטפל במידה והמשך התלונות תרגישי טוב!

25/08/2019 | 15:35 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בתהליך IVF- שאיבה והחזרה שאמור להתקיים בנובמבר. הזמנתי כרטיסים לתאילנד באוקטובר ועכשיו הבנתי מחברה שאסור לטוס לתאילנד לפני הריון בגלל חשש לזיקה. האם נכון? האם עלי לבטל את הנסיעה?

01/09/2019 | 09:08 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום מיכל מומלץ להתיעץ עם מרכז למטייל לגבי הנחיות פרטניות לכל מדינה. בהצלחה

25/08/2019 | 14:24 | מאת: שרון

שלום, שבוע 35 wbc 17.4 . בדיקת שתן תקינה, אין חום או תסמינים ותרבית שלילית. אציין כי מתחילת ההריון הערכים נעים בין 12-17. האם הגיוני בהריון? הייתי במיון יולדות ולא התרגשו כלל אך גם לא קיבלתי הסבר לתוצאה הגבוהה. כמו כן, בשבועיים האחרונים אני ממש מתעייפת אחרי כמה דקות של הליכה ממושכת- נורמלי בשבוע כמו שלי?

01/09/2019 | 09:07 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום שרון עליה בירה הלבנה הינה תקינה בהריון ויש נשים אצלן זה יותר משמעותי מאחרות. עם זאת כל מקרה לגופו לכן הכי נכון לקבל מידע מהימן מרופא מטפל המכיר אותך. בדומה לעניין ההתעייפות לאחר הליכה בהריון מתקדם שיכול להיות תסמין תקין או סימן לבעיה.. המשך הריון קל

24/08/2019 | 23:15 | מאת: מירי

אני שבוע 23 עם כאבים חזקים מהגב התחתון כלפי מעלה בצד ימין ומקרין לבטן . הייתי היום במיון ושחרורו אותי ואני עדיין סובלת מכאבים מצטרפת תמונה של המוניטור רוצה לדעת האם רואים צירים?

27/08/2019 | 15:53 | מאת: ד"ר לי שגב

יקירה לא ניתן לראות את התמונה המצורפת.. אם עדיין מרגישה בהתקשויות עלייך לפנות לבדיקת רופא בהצלחה!

24/08/2019 | 20:54 | מאת: דניאל

שלום הייתי שמח לשאול כמה שאלות של ידע. 1. קראתי שמשך הזמן של ביוץ הוא רק 24 שעות שבהם ניתן להפרות את הביצית בזרע, המשמעות היא שלאחר הביוץ, למרות שהביצית נמצאת בחצוצרה היא לא יכולה להיקלט כבר על ידי זרע? 2. קראתי שבאופן כללי(לא מדבר על יוצאי דופן) ביוץ מתרחש 14 יום לפני הוסת הבא, זה אומר שלאישה שיש לה מחזור קבוע כל חודש של 28 יום, הביוץ שלה מתרחש ביום ה 14 של המחזור? ושאר הימים (עם הפרש של 3 ימים קדימה ואחורה) הם ימים שלא ניתן להיכנס להריון? תודה רבה

01/09/2019 | 09:05 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום דניאל אכן ביוץ מתרחש בערך ביום ה 14 בווסת בת 28 יום הביצית ניתנת להפריעה במשך כ 24 שעות והזרע יודע לשרוד במערכת הנקבית כ 3 ימים לכן מומלץ לקיים יחסי מין בטווח של כ 3 ימים לפני הביוץ ועד יום הביוץ עצמו על מנת להיכנס להריון בהצלחה

23/08/2019 | 14:27 | מאת: סתיו

שלום! אני בהריון שבוע 32. עקב נשיכה בשבוע 19 קיבלתי חיסון שעלת (הכלול בחיסון טטנוס). האם אני צריכה לעשות חיסון שעלת נוסף או שהחיסון שכבר עשיתי מספיק להגן על התינוק עד שיוכל לקבל חיסון משלו?

01/09/2019 | 08:41 | מאת: ד"ר לי שגב

אין צורך בחיסון נוסף במידה וקיבלת במהלך ההריון.. בהצלחה!