מה לעשות עם סבתא??????

דיון מתוך פורום  תמיכה ויעוץ לגיל הזהב

08/01/2006 | 11:49 | מאת: עינת

שלום, בחצי שנה האחרונה סבתא שלי סובלת מסניליות - לדעת המשפחה זה לטווח הקצר, הרופאה שלה לא מוכנה לרשום לה איבחון כזה והפנתה אותנו לנירולוג... ניסינו לעשות לה את כל הבדיקות הבעיה שגם אימי וגם דודי לא גרים בקירבת ביתה ולא מצליחים להשגיח עליה שתיקח את הכדורים בזמן, (היא גם חולת סכרת ) ולא משגיחה על עצמה, או אוכלת כל שלוש שעות וכדומה... היא גרה לבד, וריציתי לדעת האם מגיע לה משהו- דרך הרווחה , הביטוח... האם ישנה אפשרות להשיג לה מטפלת לכמה שעות ביום- או שעלינו לעשות את זה עצמית, האם יש עמותה שמכוונת בנושא, האם הרווחה אמורה לעזור (מלבד בהבטחת הכנסה.. וכו') תודה ואשמח אם כל מי שיודע משהו בנידון יגיב!!!

לקריאה נוספת והעמקה
08/01/2006 | 12:30 | מאת: חיפאית

שלום עינת! יש כמה אפשרויות: _ למצוא מטפלת באופן פרטי לכמה שעות ביום, או צמודה 24 שעות. _ לפנות לביטוח הלאומי ולבקש עזרה במסגרת חוק גימלת סיעוד. השאלה אם היא זקוקה לעזרה פיזית ממש, וזו המטרה העיקרית של העזרה. _ להביא אותה לאחד מהילדים כדי שתגור ביחד אתו ועם משפחתו. _לבדוק אם היא מוכנה לעבור לבית אבות, ואז יש כמה אפשרויות - במסגרת של עצמאיים,במסגרת של תשושים (הזקוקים לתמיכה ועזרה חלקית). במצב של תשישות אפשר לקבל עזרה ממשרד הרווחה, תלוי במצב הכלכלי. _אם חלילה וחס היא תהפוך להיות סיעודית ממש, אפשר לבקש עזרה ממשרד הבריאות במימון שהות במסגרת סיעודית. זה תלוי כמובן במצב הכלכלי שלה ושל ילדיה. כאמור האפשרויות הן רבות, והכל תלוי במצבה הרפואי, הנפשי, התפקודי., וגם באפשרויות של עזרה מהמשפחה. אני חושבת שכדאי להתייעץ עם רופאת המשפחה לגבי האפשרויות השונות. במקביל יש יחידה לייעוץ לקשיש בסניפי הביטוח הלאומי. אפשר לשאול בסניף הקרוב למקום המגורים. עד שנעה תענה, אני מציעה לך לעיין ב"קישורים מומלצים" בכותרת 'נושאים בפורום', בצד שמאל למעלה בעמוד זה. תוכלי למצא שם מידע מתאים. חיפאית

14/01/2008 | 21:41 | מאת: דניאל

שלוום רב! יש לי שאלה שמעסיקה אותי מאד. אחותי בת 87. לפני כחודש היא סבלה מפרפור בחדרי הלב, ואושפזה בבי"ח, קבלה תרופות לדילול הדם, ולאחר מכן כשנשלחה הביתה קבלה קומודין. היא טוענת שהקומודין ממש לא מתאים לה והיא הפסיקה על דעת עמצה את הכדור. (אני מאד כעסתי שלא התיעצה עם הרופא) אך מאז שהיא חזרה לביתה, היא מתלוננת על כך שהיא שומעת כל הזמן קולות ושירים, מבלי להרגע. הייתי מאד רוצה לדעת האם ישנה תופעה ידועה ברפואה? האם יש ריפוי לתופעה? למי צריך לפנות? האם לפסיכיאטר או נוירולוג, או קרדיולוג? אודה מאד על תשובה מהירה, כי נראה לי הענין דחוף ביותר. תודה מראש דניאל.

09/01/2006 | 14:51 | מאת: אילן

עינת שלום. כמנהל חברת סיעוד ע"י עובדים זרים אענה לשאלתך מן הצד הנוגע אליינו. ראשית, כדאי לפנות למוסד לביטוח לאומי בתביעה לפי שירותי "חוק סיעוד".( ניתן להוריד את הטפסים מאתר ביטוח לאומי ואם אני לא טועה צירפתי אותם גם כאן בפורום). הגמלה ניתנת בשעות סיעוד ולא בכסף כך שעם קבלת התביעה תגיע לבית סבתך מטפלת ישראלית למס' שעות בהתאם לזכאות שתקבע. ייתכן, כי המוסד לביטוח לאומי יכיר בסבתך כזכאית למלוא שעות הסיעוד (15.5 בשבוע) ואז תהיו זכאים לבעסיק מטפלת זרה אשר תהייה צמודה לסבתך 24 שעות ביום. (יש לציין כי "חוק הסיעוד" אינו מכסה את מלוא עלות המטפלת הזרה אך הוא בהחלט תורם תרומה נאה). אשמח להוסיף ולסייע לך במידת הצורך. בברכה, אילן.

11/01/2006 | 13:52 | מאת: לאילן ולחיפאית תודה

אז רק רציתי לומר המון תודה על העזרה , ידעתי שאמצע מענה באתר זה. בכל מקרה תודה רבה עזרתם לנו מאוד. שלכם המשפחה.

15/01/2006 | 23:29 | מאת:

עינת שלום. מסכימה מאוד עם התשובות שקיבלת מהחיפאית ומאילן. מה שחשוב לי להדגיש ולחדד הוא שיש חשיבות רבה לאבחון הנוירולוגי. כדי לקבל את ההטבות והעזרה הנדרשת, חשוב שיהיה ברור ממה סבתך סובלת. אמרתם שניסיתם לעשות אבחון. האם אבחון אכן נעשה? יש חשיבות רבה לאבחון רפואי גריאטרי מקיף ובמידת הצורך אבחון נוירולוגי ו/או פסיכוגריאטרי. ירידה בזכרון היא טבעית בגיל השלישי. הרבה אנשים מגדירים את שכחתם כסניליות. יחד עם זאת יש הבדל רב בין זאת למחלות כגון אלצהימר. צעד ראשון הוא לפנות לרופא משפחה ו/או גריאטרי ומשם להמשיך בבדיקות ובאבחונים הנדרשים. בברכה נעה