הנקה ותזונה
דיון מתוך פורום הנקה
אני מניקה את בני בן ה-3 חודשים. עד היום (זה כבר תינוק שלישי שלי) נמנעתי מניעה מוחלטת מאכילת כרוב, מתוך הנחה שהוא מזיק לתינוק, יוצר גזים ואף מייבש את החלב! האם יש אמת בכך? האם עליי המשיך ולהימנע מאכילת כרוב (שאני מאוד מאוד אוהבת)??? אני גם שותה די הרבה קפה במהלך היום (בין 3 ל-4 ספלים). האם זה יכול להשפיע לרעה על התינוק? עליי לציין שהוא עולה יפה במשקל. תודה מראש, גלית.
גלית, הכל נשמע לי תקין לחלוטין. אין כל מניעה מלאכול כרוב או כל מאכל אחר! אם את מגזימה באכילת יתר של כרוב ואת רואה שבאמת חלה הרעה אצל התינוקת, אז אפשר לחשוב שזה כרוב או קפה. אך בדרך כלל אין כל בעייה, במיוחד כאשר התינוקת כבר יותר גדולה ועברה את תקופת הגזים.
שלום אלן, תודה עבור תשובתך. ניסיתי, אכלתי מעט כרוב בארוחת הצהריים אתמול. ובערב, בלילה והבוקר הנקתי את התינוק שלי. היום בשעות הבוקר והצהריים הוא סבל קשות בעקבות הגזים! עד שלא השתחרר הוא בכה מכאב והראה מצוקה אמיתית. אז אני אמשיך להימנע. מסתבר שיש בזה אמת. אין כמו נסיון ממקור ראשון. גלית.