רוגע בהנקה
דיון מתוך פורום הנקה
היי אלן לפני כמה זמן שאלתי אותך שאלה לגבי התינוק שלי שאינו רגוע כשהוא יונק. הוא מזיז את כל חלקי הגוף, "מרביץ" לי ומושך את הפיטמה. אני מציין שהוא עדיין רק יונק (בן 4 חודשים). בהנקת לילה זה לא קורה (הוא כנראה עייף מדי). בדקנו עם רופא את שאלת הפטריה והוא שלל את זה ואמר שמבחינה רפואית אין בעיה. כשהוא מתחיל להשתולל אני מעבירה אותו לצד שני והוא נרגע לזמן קצר ואז שוב. מה קורה והאם אפשר לעזור לו? תודה על תשובתך
הי גלית, עד שאלן תענה... אצלנו התופעה הזו בדיוק קורית כשביתי (בת חודשיים) סובלת מגזים. היא מנסה לשחרר את הגזים תוך כדי הנקה ותוך כדי כך מתפתלת ומושכת את הפטמה. היא גם מתנתקת המון בזמן זה (גם אצלי זה לא קורה בלילה !). גיליתי שהפסקות רבות יותר לשחרור גרפסים מקלות במקצת ואחר כך היא ממשיכה לינוק רוגע. קחי גם בחשבון שבעצם ההנקה הלא רגועה הזו הוא בולע המון אוויר ויכול להיות שזה מפריע לו. בהצלחה ! נ.ב - האם את "סובלת" מתפוקה מוגברת או זרימת חלב מהירה ? אצלי זה גם קשור לזרימה מהירה מדי שגורמת לתינוקת לבליעת אויר.
היי גלית, זה באמת יכול לבוא כאשר יש זרימה וקצב של "שיחרור החלב" שהוא יותר מידי מהר וחזק. אז היית מרגישה שהוא משתנק. אם את שומעת כזאת תופעה אז זה בגלל הזרם. בנוסף יש עוד כמה דברים שאפשר לבדוק אך לא דרך האינטרנט. אם הדברים לא מסתדרים במשל החודשיים הראשונים אז זה יכול להיות משהוא מבני שמצריך בדיקה יותר קפדנית. לפעמים כתוצאה מלידה קצת ארוכה או מסובכת יש בעיות קטנות בגוף שאפשר לתקן עם פיזיוטרפיה. יש שיטה של מניפולציה של אנשי מקצוע בתחום שמתקנים את הבעייה. אבל שוב, בלי לראות את התינוק אי אפשר לנחש. את יכולה לקבוע עם יועצת הנקה מוסמכת קרוב לאזור מגוריך והן יכולות להפנות אותך אם לא מוצאות בעייה טכנית אחרת. לבירור פרטים אפשר 03 647 2411 שם ניתן לקבל מספרי טלפון של יועצת הקרובה. בהצלחה.