שאלות בקשר להנקה

דיון מתוך פורום  הנקה

21/07/2001 | 14:31 | מאת: הדס

התינוק שלי בן 11 יום ואני מניקה אותו ללא תוספות ומים. 1. רציתי לדעת כמה יציאות צריכות להיות לתינוק שרק יונק, התינוק שלי עושה קקי בממוצע ארבע חמש פעמים ביום האם זה נורמלי? 2. מה עושים עם גיהוקים? לפעמים אחרי הנקה הוא יכול לגהק אפילו 20 דקות. מחכה לתשובות המון תודה הדס

21/07/2001 | 22:44 | מאת: יעל

הדס, לתינוק שרק יונק יכולה להיות יציאה פעם בחמישה ימים או כמה יציאות ביום. לבתי שהיא בת חמישה חודשים יש עדיין כחמש ולפעמים גם שש יציאות ביום בדר"כ רכות מאד, כך שזה נורמלי. אני לא חושבת שיש מה לעשות עם גיהוקים מעבר אולי לשינוי תנוחה של הילד או טפיחה קלה על גבו. הגיהוקים עוברים מעצמם. בהצלחה.

22/07/2001 | 10:35 | מאת: נטלי

נורמלי שיותר שיהיו לתינוק יונק אפילו יותר יציאות ביום. בגיל חודשיים בערך כמות היציאות עשויה לרדת (אפילו עד יציאה אחת בשבוע! וגם זה נורמלי לחלוטין). הגיהוקים מפאיעים לנו יותר מאשר לו. פשוט הניחי לו לגהק עד שזה יעבור. אין מה לעשות וזה גם לא מזיק בכלל. הנקה נעימה.

22/07/2001 | 14:23 | מאת: אלן שיין

היי הדס, אכן נכון מה שהבנות כתבו. לגבי הגיהוקים יותר מהתנוחה גם יכול להיות איך שאת מציעה לתינוק את השד. אם את שומעת רשרושים בזמן ההנקה זה אחד הסימנים שניתן לשפר את האחיזה בו. אם הכל הולך שקט (מלבד הבליעות שלו) אז הגיהוקים הם חלק מעסקת החבילה שבא דווקא עם החמוד שלך. וזה יעבור עם הזמן.

24/07/2001 | 21:19 | מאת: הדס

תודה רבה לכולכן

26/07/2001 | 21:13 | מאת: מרי

שלום לכן אני מניקה כבר שמונה חודשים ומבקשת לדעת כיצד גומלים את התינוק מהנקה?

27/07/2001 | 15:31 | מאת: אלן שיין

היי מירי, שאלה די מורכבת בישביל הפורום הזה. יש מפגש של ליגת לה לצ'ה ביום ה' 9 אוגוסט בדיוק בנושא "תזונה וגמילה". שם תשמעי את הכל. טל: לפרטים 2411 647 03. שם יש מידע על עוד קבוצות אם את לא תל אביבית. כדאי לך! כמה טיפים. לעשות את זה בהדרגה. לא למהר. ברגע שהתינוק מתחיל עם אוכל מוצק, פחות הוא יינק באופן טבעי. הדרך הכי מומלצת היא לתת לזה לקראות. האורל הוא תוסף להנקה. שלאט לאט הוא מקבל פחות חלב. ובסופו של דבר (אחרי שנה ועד כמה שתרצו בכך) מורידים את ההנקות כארוחות ושומרים על ההנקות החשובות לאחרונות להורידן. בהצלחה!

מנהלי פורום הנקה