הנקה אחרי ניתוח הגדלת חזה

דיון מתוך פורום  הנקה

05/08/2001 | 19:01 | מאת: איריס.

שלום , אני בת 25 ומתכננת להכנס להריון בקרוב ,לפני מספר שנים עברתי ניתוח הדלת חזה. אני רוצה לוותר על הנקה מאחר והבנתי כי זה יהרוס את צורת השד שהוגדל (הבנתי שלפעמים יש צורך בניתוח חוזר) . רציתי לדעת אם יש אפשרות לקבל טיפול שמונע מהשדיים לייצר חלב ,ואם כן מה התופעות לוואי שלו. מה אני בעצם מונעת מהילד שלי בכך שאני לא מניקה? מה יש בחלב שאין בתחליפים ? תודה רבה איריס

06/08/2001 | 09:59 | מאת: אלן שיין

היי איריס, לגבי "הרס" לצורת החזה כתוצאה מהנקה זאת אמונה תפלה. השינויים בחזה מתחילים בגיל ההתבגרות וזה על מנת להכין את השדיים לקראת ההולדה והנקה. הטבע לא לוקח בחשבון אם את מתכוננת להיניק או לא. אחר כך בא ההריון כאשר כל המערכת מתחילה להיבנות שוב - לקראת ההנקה. הטבע (או הק"בה לפי הנטייה שלך ושל אחרים!) לא קנו ולא הושפעו על ידי כל התעמולה של הייצרנים שחלב מלאכותי הוא כמו החלב אם - כי אין דומה לו. לעולם לא יצליחו להעתיק את החומרים ה"חיים" -נוגדנים ותחונות האנטי-בקטריולוגיות - לכן, השד מוכן לפעולה לאחר הלידה. אז אם השינויים הגדולים ביותר הם בהריון אז אין כבר מה לעשות סמוך ללידה. לגבי הניתוח - זה מאוד תלוי איך ביצעו את הניתוח. יש כמה דרכים לעשות הגדלה (החדרת סיליקון, יש אינפרא-סובממרי שזה עם חתך מתחת לשד, יש פרי-אריאולר - שהחתך הוא מסביב להילה של הפיטמה, יש טראנסאריאולר שהחתך הוא חוצה את הפיטמה וההילה.) עם הניתוח הוא בשיטה האחרונה -ההנקה כמעט ולא מתאפשרת. לגבי שאר השיטות יש כל מיני מחקרים המראים שיש עד 60% הצלחה בהנקה. תשובה לשאלה האחרונה שלך, מה הוא מפסיד - הכל. קשה לרשום כאן את כל היתרונות של החלב אם ומעבר לזה היתרונות להנקה עצמה! יש מינימום 20 יתרונות של החלב אם - שלפי מחקרים אפשר למדוד באחוזים איך זה משפיע על התינוק (ואם טוב יותר לתינוק שלך אז כמובן יותר טוב לך ולבן זוגך!) אבל אולי עוד יותר חשוב זה הקשר וכל הבסיס הרגשי והבטחון העצמי של התינוק שהוא מקבל בעד זה שיש את המגע עור לעור, יש נטיה לאם המיניקה להיות יותר קשובה לתינוק וצרכיו נענים ביתר קלות ומהירות. ההטבות האלו יותר קשים לבדוק באחוזים אך אין עוררין על העובדה שההנקה היא זכותו של התינוק וזכותה של האם. אך לאם יש את האפשרות לבחור היום - אבל לגבי התינוק זאת לא בחירה מוצקדת. כל שנה ממציאים דברים נוספים להוסיף לתמ"לים (תרכובת מזון לתינוקות) שרק מוכיח כי אין תחליף לחלב אם. דרך אגב, יש המון יתרונות לאם גם. חוץ מזה שהילד יותר רגוע, סובל פחות מאלרגיות, מחלות, ומערכת החיסונית שלו יותר חזקה להתגונן נגד מחלות אם הוא חולה - זה משפר את מצב הבריאותי שלך באופן משמעותי ביותר. מחזיר את הרחם למצב הקדם הריון, שורף יותר קלוריות, מפחית את סיכוייך לחתות בסרטן השד וסרטנים אחרים וכו'...... אבל, בכל אופן, תמיד כדאי לזכור - אפילו אם את לא מיניקה, שניתן לתת לתינוק את המקסימום לגבי מגע, חום הגוף, קרבה, אפילו לתת לו לינוק אם הוא רוצה ואין חלב כדי להרגיעו, ניתן לתת חלב מלאכותי דרך צינורית ליד השד הכל תלוי בך ובן זוגך. טוב שאת מתענינת ומקבלת מידע שיכול לעזור לך בהחלטתך! אם אוכן לעזור לך מעבר לזה, אשמח. בהצלחה!

07/08/2001 | 22:23 | מאת: איריס

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת!!! אחריי שחיברתי את השאלה עברתי על הארכיון של הפורום ואז הבנתי עוד יותר את חשיבותה של ההנקה ,ועד כמה אמהות מתאמצות גם כשיש להן בעיות פיזיולוגיות להניק את הילד ולתת לו את המזון הטוב ביותר להתפתחותו. לא הבנתי עד כמה חשובה ההנקה גם מבחינה ריגשית ,ואחריי מחשבה אני צריכה לשקול את העניין ברצינות ולהתייעץ עם המנתח הפלסטי אם הנקה אחרי הניתוח שעשיתי בכלל אפשרית. אשמח לדעת אם היה לך ניסיון בייעוץ לנשים שעברו ניתוח ,ומה היו התוצאות שלהן בסוף. שאלה נוספת : אם באמת הניתוח גרם לי לסבול מבעיות בהנקה תקינה ,יש כדורים או תרופה שיעצרו את יצירת החלב, שכן לא יהיה אפשרי לנקז אותו? כשאומרים על אישה שעברה ניתוח שהיא לא יכולה להניק הכוונה שלא נוצר אצלה חלב או יש בעיה בפיטמה או בצינורות המעבירים את החלב? שוב תודה רבה על העזרה הלן היית לי לעזר רב!

מנהלי פורום הנקה