פורום הנקה

ההנקה היא הדרך הטבעית, הפיזיולוגית, להזנת תינוקות, וחלב אם הוא החלב המותאם באופן מיטבי לתינוקות. כהמשך ישיר לכך, ממליצה האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים על הנקה כאמצעי הבלעדי לתזונת התינוק בששת החודשים הראשונים לחייו. ההנקה מגינה על בריאות התינוק ומסייעת להתפתחות הגופנית, הרגשית והקוגניטיבית בצורה הטובה יותר.
13505 הודעות
12446 תשובות מומחה

מנהלי פורום הנקה

21/12/2002 | 20:32 | מאת: רוני

אני אם טרייה עידן בן 8 ימים. אני מניקה לפי בקשת התינוק. הבעיה היא שאין לי מושג עם הוא יונק מספיק!!! לפי מה שאני קוראת בספרות היניקה צריכה להיות לפחות 10 דקות מהשד. עידן שלי לרב לא מתקרב לזה אפילו. לאחר 3-5 דקות הוא יכול להפסיק ואני לא מצליחה לגרות אותו להמשיך. הוא פשוט מרפה. האם זה מספיק או שהוא אוכל רק חלב קידמי? לאחר מכן הוא יכול לישון שעתיים עד שרוצה לאכול שוב. איך מעירים אותו כדי להמשיך להאכיל אותו והאם יש בכך צורך? יש לו יציאות כמעט אחרי כל הנקה בצבע צהוב-חרדל, האם זה אומר שהוא אוכל טוב? עיניין נוסף - קצת קשה לו לתפוס את הפטמה. הוא מסובב את הראש מצד לצד וכשכבר מכניס את הפטמה וחלק מהעטרה לפיו, אין ואקום והוא פשוט משחרר. איך עוזרים לו לתפוס ביתר קלות? (אני תופסת את השד עם אגודל למעלה ו4 אצבעות למטה לעזור לו ויש לי פטמה בולטת וזה לא עוזר). תודה

22/12/2002 | 11:45 | מאת: אלן שיין

היי רוני, מזל טוב!! אין חוקים לגבי זמן ההנקה אם כי הוא קטן עדיין ואין סדר יום. זה יבוא אם תלכי איתו כמו שאת עושה. זה שהוא מוציא צואה כל הנקה מראה שיש לך חלב והוא אוכל. זה שהוא גם עושה שעתיים שינה רצופה מראה שהוא שבע. יש סימנים אובייקטיבים שהוא מקבל מספיק 1) רוגע, ואם לא אז הוא תמיד נרגע באמצעות השד, 2) פיפי וקקי. מה שנכנס יוצא!! 3) עלייה מתמדת במשקל. כל יום ההרגלי אכילה שלו ישתנו על פי הצמיחה. תסמכי עליו ועל עצמך. ככל שיש אותם סימנים אז הכל תקין. לגבי התפיסה של השד - זאת בעייה של תנוחה - ויש כמה דברים שאפשר לעשות לשפר את האחיזה. 1) לדאוג שהוא מונח על צידו ולא על הגב אחרת הוא צריך לסובב את ראשו כלפי השד ואז יכאב לו הצוור. 2) לאחוז בו ביד הנגדית ולא אותה יד מהצד שאת מיניקה אותו - כלומר - להחזיק את הראש שלו ביד ימינך כאשר את מיניקה בצד שמאל. זה מאפשר לך לכוון את הראש שלו ביתר קלות. אם הוא מונח בכיפיף המרפק שלך השמאלי בשד שמאל, אין לו שליטה בראש - והוא לא מספיק חזק למצוא את השד ולבתקרב לבדו. 3) להצמיד אותו - ולהביא אותו אל השד ולא את השד אליו. אם זה לא משתפר אז כדאי להפגש עם יועצת הנקה מוסמכת שהיא תעזור לך. אם הוא מתעצבן ומתנקר, זה בדרך כלל בגלל זה. בהצלחה!!

21/12/2002 | 18:21 | מאת: לירי

אלן שלום, יש לי תינוק קטן בן 7 שבועות. מבחינת תזונה לתינוק, אני מניקה כרגע בלבד ומבחינת העלייה במשקלו ומספר חיתולים רטובים הכל תקין. הבעיה היחידה היא שבתקופה האחרונה שמתי לב שהחמוד שלי לא רק שיונק שעה מהציצים בכל פעם (זה לא השתנה- זה תמיד היה כך), אלא גם כשהשעה עוברת ואני רואה שהוא כבר לא ממש יונק אלא יותר משתמש בציצי כמוצץ, ורוצה לנתק אותו, הוא מתעורר וממש מתעצבן ועושה לי סצנות של נעלב. מיותר לציין שקשה לי מאוד להרגיע אותו ולהרדימו עליי בכל דרך שהיא חוץ מציצי. המצחיק הוא,שעל האבא או על מישהו אחר, הוא מוכן להרדם ואצלי כנראה שהוא מריח את החלב וממש כועס שאנילא נותנת לו לינוק. האם נורמלי? מה עושים? האם לתת לו ציצי כמה שרוצה? היכן הגבול בין רעב לסתם צורך במציצה? עד כמה ניתן להתעקש עימו? אשמח לכל תגובה מהירה, אני די נואשת...

22/12/2002 | 11:59 | מאת: אלן שיין

היי לירי, נורמלי לחלוטין!! זו התנהגות תיפוסית המתאימה לתינוק בגיל הזה. אין "סתם" מציצה. לענות על יצר המציצה זה צורך פיסיולוגי. התינוק קיבל טיפול תמידי 24/7 ברחם 9 חודשים מלאים!!! (ואם לא מלאים במקרה שלכם אז על אחת כמה וכמה הוא זקוק לטיפול כזה.) התינוק אינו עובד על אף אחד ולא מנסה אתכם אלא מגיב לצרכים אמיתיים. לא התנגדנו לתת לו הכל כאשר הוא עוד בפנים!! ברגע שהוא יוצא החוצה, גם לא הגיוני שהוא יידע מיד איך "לאכול" את החיים החדשים האלה מחוץ לרחם. זה לוקח חודשים להסתגל לתנאים החדשים והמערכות החדשות המאפשרות לו לצאת אל הדרך לעצמאות. אבל אצל בני אדם התהליך מאוד ארוך (לעומת יונקים אחרים שהם עצמאיים תוך כמה חודשים בלבד!!) מה לעשות? לענות לו. אם את בטוחה שהוא אינו זקוק והוא רגוע על חזהו של בן זוגך - אז תנצלי את זה. יופי!! אני מניחה שגם כיף לבעלך!! לאט לאט הדברים מסתדרים!

21/12/2002 | 13:10 | מאת: טלי

היי, ברצוני לדעת כיצד ניתן להפסיק הנקה באופן הדרגתי, על מנת להפוך את התהליך קל יותר עבור התינוק ועבורי? תודה

22/12/2002 | 12:02 | מאת: אלן שיין

היי טלי, תלוי באיזה גיל. חפשי במנוע חיפוש - חיפוש מתקדם - ואז ב"פורומים" גמילה מהנקה או הפסקת הנקה ובוודאי תמצאי משהוא שיכול לעזור. אם לא אז מסרי עוד קצת פרטים. תודה!

21/12/2002 | 11:41 | מאת: מירה

להלן שלום יש לי תינוק בן חודשיים וחצי, אני שואבת שאלתי היא האם אפשר לקחת גלולות נגד הריון בשם מינולט, האם זה לא יזיק לשאיבה, אני נותנת גם תוספות. האם הגלולות לא יפסיקו את יצירת החלב?

22/12/2002 | 11:52 | מאת: אלן שיין

היי מירה, אם תחפשי במנוע חיפוש ב"פורומים" גלולות והנקה" קבלי הרבה התייחסות לשאלה שלך. לא רק מהפורום שזה אלא מגינקולוגיה והריון ולידה. אני לא מכירה את הגלולה הזאת אבל ניתן גם לבדוק את השפעתה באחד המרכזים הטרטולוגיים (תרופות בזמן ההריון ןלידה) הבאים: בילינסון: 03 937 7474 או 937 6911 אסף הרופא: 08 977 9309

19/12/2002 | 18:46 | מאת: תמורה

בני בן שנתיים וחודש. אני מניקה פעם אחת ביום ופעמיים שלוש בלילה. (הוא ישן איתי) אני רוצה לגמול אותו כי אני רוה להכנס להריון וחוששת מהעתיד. כל נסיון לצמצם את הההנקה נתקל בתגובות כמעט הסטריות ואינני רוצה לגרום לו סבל. עד עכשיו

20/12/2002 | 10:16 | מאת: אלן שיין

היי תמורה, כדאי לך ללכת לאחד המפגשים של ליגת לה לצ'ה כדי לדבר עם עוד אמהות שהיניקו עד גיל זה ומעבר לו. קשה להכיר אותך ואת הילד דרך הפורום אז אני מציעה שיחת טלפון לאחת המדריכות. עדי מדריכה באזור הרצליה עם ניסיון וגם קבוצה פעילה של אמהות של תינוקות יותר גדולים. טל: 09 9543619 אם את לא מצליחה אז יש קו חם של לה לצ'ה - 1 800 350 440

18/12/2002 | 18:20 | מאת: אתי

שלום, הפסקתי בהדרגה להניק לאחר חצי שנה של הנקה מלאה. כבר יומיים שלא הנקתי ואני לא מרגישה גודש בצד שמאל, אך בצד ימין יש הרגשה מוזרה- לא גודש אלא מעין גוש בצד הפנימי למטה. האם זה נורמלי ופשוט לחכות ולראות מה קורה או שכדאי ללכת לבדוק?

19/12/2002 | 00:33 | מאת: אלן שיין

היי אתי, לפני שהולכים לבדוק אפשר לשאוב לראות אם אפשר לשחרר חלב או לעסות את השד לפרק גוש שקרוב לוודאי קשור ליצירת חלב והנקה של 6 חודשים. אם זה לא עובר תלכי לבדוק.

19/12/2002 | 21:02 | מאת: אתי

17/12/2002 | 16:47 | מאת: הגר

ביום שישי שאלתי שאלה לגבי הנקה שלא נגמרת.. אולי זאת היתה קפיצת גודל, כי יומיים אחרי , המצב נרגע מעט. אתמול זהר שוב אכלה במשך שעות, ובכל פעם שביקשה, הנקתי אותה. הענין הוא שהבנתי, שמה שנורמלי מבחינת יציואת, זה כ- 3 חיתולים עם קקי. זהר שלי עושה קקי כמעט בכל פעם. ובימים האחרונים, הקקי שלה ממש ממש נוזלי ( כמעו כמו פיפי חום עם כל מיני חלקיקים בפנים ) האם זה נורמלי? ושאלה נוספת, כל כמה זמן יש לשקול את זהר? תודה!

17/12/2002 | 22:04 | מאת: אלן שיין

היי הגר, לא זכור לי בדיוק בת כמה התינוקת. מה שנורמה לתינוקות שהם בני שבועיים ועד כ-3 חודשים זה 6-8 חיתולים רטובים ביממה. זה לגבי שתן. לגבי צואה זה מאוד משתנה מתינוק לתינוק מכל הנקה לפעם במספר ימים. לגבי צבעו של הצואה זה תלוי בגיל (חום יותר מתאים לגיל שבוע - ואחר כך צבע חרדל) מלבד הצבע הכל נראה לי בסדר. אם את חוששת שמשהוא לא תקין לגבי בריאות התינוקת כדאי להתייעץ עם רופא. אין כל צורך לשקול תינוק בכלל אם הכל מתנהל כראוי. פעם בחודש בהחלט מספיק. אם את מרגישה שהיא לא אוכלת מספיק בגלל העדר חיתולים רטובים או התנהגות לא שקטה בזמן ההנקות אז כדאי לשקול אותה כל שבוע. ואם משהוא לא תקין לגבי המשקל אז כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת .

17/12/2002 | 16:15 | מאת: אמא טריה

שלום, הנקתי הנקה מלאה עד גיל שלושה שבועות (למעט היומיים הראשונים בבית החולים שם לא חשתי בטוב). התינוק שלי היה מחובר לשד שלי כמעט ללא הפסקה (גם בלילה) ולא עלה טוב במשקל (לאחר שלושה שבועות הוא לא חזר למשקלו בלידה, ב- 4 ימים הוא עלה כ-40 גרם בלבד). התינוק היה לרוב ישן על השד וניסיונות להעירו, העירו אותו אך לא ממש העלו את קצב היניקה. יועצת הנקה שהיתה אצלי המליצה לי על תנוחה אחרת אך לא הצלחתי להסתדר איתה (יותר מדי כריות והתינוק לא היה יציב) מה גם שקצב היניקה היה עדיין איטי מאוד. בקיצור, הייתי מותשת וכולם מסביבי דאגו לי ודרשו שלעתים בעלי ייתן לו תמ"ל ואני אשן. לבסוף התחלתי לשאוב ו"התמכרתי" כיוון שכך אני מסוגלת לספק לו יותר חלב שלי ולקיים סדר יום נורמלי (אוכל ו-5 שעות שינה). היום אני שואבת כ- 400 מ"ל והוא אוכל עוד כ- 400-500 תמ"ל. אגב, מאז הסידור הזה הוא הרבה יותר רגוע (קודם הוא היה רגוע רק על השד) וגם עולה במשקל (היתה לו קפיצה של 0.5 ק"ג בשבוע!!!). הסידור הזה נמשך כבר כשלושה שבועות (הוא בן 6 שבועות). אני כמעט לא מנסה להניק אותו באופן ישיר כיוון שהוא אינו מבצע תנועות בליעה ולמעשה הוא רק מוצץ או מחזיק את הפטמה בפה (עם וואקום). 1. האם אפשר לנסות ללמד אותו לינוק מחדש אבל יניקה אפקטיבית (ולא כמו שהיה קודם)? 2. האם יש בכלל טעם לכך אם אני חוזרת לעבודה עוד חודש וחצי (שעות העבודה שלי הם 8:30-17:30 לפחות)? 3. מה הכמות הממוצעת של חלב אם שתינוק בגיל 6 שבועות צורך? 4. בשד אחד תפוקת החלב שלי היא כרבע עד שליש מהתפוקה בשד השני. השד ה"לא יעיל" נראה גם קטן יותר (גם לפני ההריון). האם ייתכן ויש בו "פגם מסויים" או ש"הגודל כן קובע"? תודה מראש, אמא טריה.

17/12/2002 | 22:14 | מאת: אלן שיין

היי אמא, 1. ניתן לחזור להנקה מלאה. ההחלטה היא שלך ומה שאני אומרת הוא באופן תיאורטית. כמובן שאנחנו מצליחות ללמד את האמהות איך להיניק ואיך לעודד את התינוק לינוק אבל העבודה העקרית היא שלך ושלו. תמיד כדאי כי ההנקה הרבה יותר נעימה ויעילה (לגבי התפוקה המירבית) ואפילו שאת חוזרת לעבודה, תוכלי להמשיך להיניק הישר מן השד כאשר המטפלת נותנת לו בקבוקים וחלב שאוב או תמ"ל. 2. הכמויות משתנות מתינוק לתינוק. צריכים לקחת בחשבון שתינוקות יונקים פחות כמותית מאשר תינוק שניזון מבקבוק. קצב הגדילה גם אחרת בגלל זה. אבל בגדול, כמות בכל ארוחה תלוייה בכמה ארוחות שהוא אוכל במשך היממה. 3. לגבי חוסר אזון בין השדיים. זו תופעה ידועה ולא צריכה להפריע במיוחד אם כי שד אחד מספיק לספק את הצרכים התזונתיים של תינוק אחד. ניתן לאזן במידה מה על ידי שאיבות יתר בצד הזה. אם יש הבדל במערכת ורשת הצינוריות שונה אז אולי תמיד יהיה הבדל. שוב, זה לא כל כך משמעותי לגבי התפוקה היומית.

17/12/2002 | 09:27 | מאת: מאיה של אופק ומעוף

היי אלן, מעוף בן 4 חודשים ויונק מלא. ההנקה היתה רצופה מכשולים, אך התגברנו על הכל ועדיין מתגברים. לפני כשבוע בערך התחיל כל הסיפור: מעוף בוכה יותר מהרגיל (בד"כ רגוע מאוד), גם לפני הנקה, גם באמצע. כל הנקה מלווה בהמון הפסקות. עליי לציין שהחניכיים מתחילות להציק לו וגם לילד הראשון יצאו שיניים בגיל מוקדם. אין לי מושג במה מדובר וזה קצת מייאש אותי. לקחתי אותו לרופא ששלל אזניים וטען שהילד בריא, טיפלנו בפטרייה, נגמרו הגזים. אז מה זה יכול להיות? האם יציאת שיניים יכולה להכאיב בזמן הנקה? הרי הציצי אמור להיות מרגיע ולא להיפך. אתמול עשיתי ניסוי ונתתי לו בקבוק ששאבתי והוא אכל אותו בשקיקה ללא בכי. אז מה יש שם בחלב, בשד שגורם לו להיות היסטרי???

17/12/2002 | 22:18 | מאת: אלן שיין

היי מאיה, אם לא את היית מזכירה פטרייה - אז הייתי מעלה אותה כאפשרות כגורם הסבל. את מציינת שטיפלת בפטרייה. באיזו דרך? האם הרופא בדק שוב בזמן האחרון? פטרת היא תרדנית ביותר וחוזרת אם לא מטפלים בו זמנית בפיטמות וגם בפה של התינוק. את הטיפול יש להמשיך מעבר להעלמות סימנים פיזיים של הפטרייה. אפילו שבועיים אחרי שהסימנים אינם כבר. שווה בדיקה כי זה נשמע פטרייה קלאסית! החלמה מהירה!

18/12/2002 | 13:19 | מאת: מאיה של אופק ומעוף

היי אלן, אם נצא מנקודת הנחה ונניח (רק נניח) שזו לא פטרת, הייתכנו כאבי צמיחת שיניים בזמן הנקה? הנקה אמורה הרי לשכך כאבים ולהרגיע, אז אולי מאוד כואב לו (הוא משפשף את החניכיים בכל הזדמנות)?

16/12/2002 | 14:54 | מאת: מירה

להלן שלום בהמשך לשאלתי הקודמת, הייתי רוצה לדעת איך להגדיל את כמות החלב, האם יש מאכלים, או שתיה כלשהי. אני שואבת את החלב וביום יוצא לי כמות ממוצעת של כמעט 200 גרם בקושי.

17/12/2002 | 22:21 | מאת: אלן שיין

היי מירה, את שאובת בלבד? אם כן אז כנראה שאת לא שואבת מספיק. ההנקה מבוססת על עקרון ההיצע והביקוש. בהנקה ישר מן השד, ככל שתניקי יותר כך ירבה החלב. פחות מושפע על ידי תכשירים אלא הגברת ההנקות. כנ"ל לגבי שאיבות. לא קל הדבר - אבל לא די לקחת שומר או חילבה בלי להעי. את ההנקות. אם את לא מיניקה אז כדאי להחזיר את התינוק להנקה ישירה. יותר טוב, יותר בריא ולא נשברים כמו עם שאיבה בלבד. אם את לא חוזרת להנקה אז צריכים לשאוב כאילו התינוק יונק שזה יכול להיות גם כל שעה!

15/12/2002 | 22:05 | מאת: מירה

להלן שלום. אני אמא לתינוק בן חודשיים וחצי ואני שואבת חלב ושמה במקרר, ביומיים האחרונים יש לו כיבה רכה מאוד דומה לשלשול, שאלתי היא האם זה משום שאני שמה את החלב במקרר? האם החלב מאבד מערכוו ומהויטמינים שלו? או עדיף שאני אשים אותו מחוץ למקרר,משום שאני שואבת רק שעה לפני.

17/12/2002 | 22:26 | מאת: אלן שיין

היי מירה, כמובן קראתי את זה רק אחרי שכבר עניתי לך בפנייה השנייה שלך. בכל אופן, הקיבה של תינוק יונק תמיד רכה כמו חרדל. אין כמעט סיבה לדאוג למראה או מרקם של תינוק שיונק באופן בלעדי. אין כמו חלב טרי, ישר מהשד, אבל כמובן שחלב שאוב הוא האוכל הטוב ביותר ואפילו אם הוא מאבד מערכו הויטמינים (שלא נראה לי שזה קורה בכלל מקירור לאומת הקפאה שידוע שמשנה את הרכב החלב במידה מה) הוא עדיין האוכל המועדף.

15/12/2002 | 12:36 | מאת: יעל

אני בת 29, שואבת לבני מעל לליטר חלב ביום (הנקה מלאה), האם סביר שעדיין לא קיבלתי מחזור, 4 חודשים אחרי לידה? כמה זמן אפשר לשמור חלב שאוב במקפיא? בתודה מראש. יעל.

15/12/2002 | 19:04 | מאת: אלן שיין

היי יעל, מאוד יכול להיות שעדיין לא קיבלת מחזור. לשאוב ליטר ביום מעלה את רמת הפרולקטין ומשחק בהורמונים שמונע ביוץ אצל הרבה נשים מיניקות. ניתן לשמור את החלב במקפיא חודשיים אפילו שלושה!!

12/12/2002 | 23:11 | מאת: מירה

שלום הלן ! יש לי תינוק בן חודשיים וחצי אני שואבת 2 ארוחות ביום והשאר נותנת לו סימילאק. שאלתי האם אפשר אחרי השאיבה לשים את הבקבוק המלא במקרר? ולכמה זמן?

13/12/2002 | 15:52 | מאת: אלן שיין

היי מירה, ניתן לקרר חלב אם שאוב והוא נשמר למספר ימים לפחות. ההנחייה מחו"ל היא שזה נשמר עד שבוע ימים!!! אך הייתי ממליצה לפחות מזה - בגלל הבדלים ביננו לבין חו"ל. גם אקלים ואולי גם הדרגות קירור.

12/12/2002 | 11:23 | מאת: מירב

שלום רב, בני בן 4 חודשים ואמור לקבל טיפות ברזל. אני יודעת שיש להמתין כשעתיים בין לקיחת הברזל לאחר אכילה/תיה של מוצרי חלב. בני יונק באופן מלא . לאחר כמה זמן מתום ההנקה או לחילופין לפני ההנקה אני יכולה לתת לו את הברזל? (הוא יונק בד"כ כל 3 שעות לעתים שעתיים וחצי ). תודה.

13/12/2002 | 15:56 | מאת: אלן שיין

היי מירב, אם דובר על "מוצרי חלב" - אז חלב אם אינו חלבי ובוודאי אין מוצריו. אם דובר על "ארוחות" אז הייתי ממליצה לתת בין לבין. לא נראה לי שזה קריטי.

12/12/2002 | 10:13 | מאת: אתי

בקרוב מאד אחזור לעבודה לאחר 3 חודשים של חופשת לידה. הייתי מעוניינת להמשיך להניק את בני ולשאוב. הבעיה היא שאני די מתלבטת לגבי המשאבה. אני מעוניינת במשאבה חשמלית וכרגע ההתלבטות היא בין 3 סוגי משאבות: מיני אלקטריק הדו צדדית,פמפ אין סטייל והמשאבה של חברת ביילי. האם מישהי יכולה להמליץ לי על משאבה טובה או לעזור לי בהתלבטות הקשה??? האם יש הבדלים מהותיים בזמני השאיבה בין 2 המשאבות של מדלה??? תודה מראש, המתלבטת.

13/12/2002 | 16:00 | מאת: אלן שיין

היי אתי, קשה לאנשים לעזור לך בעניין "זמן שאיבה" כי זה אישי אצל כל אחת ואחת. הדו-צדדי של מדלה טובה ומרעישה פחות מה"מיני". גם יותר מהירה כי זה מאפשר לך שאיבה דו-צדדית. לגבי ה-ביילי - קחי בחשבון שהיא חצי אוטומטית ולא אוטומטית לגמרי. זה אומר שהשאיבה מותנאת בזה שאת צריכה לחסות חור עם האצבע שלך לווסת את השאיבה. אין את האלאמנט הזה במשאבות האחרות שהזכרת. אם את בתל אביב או הסביבה - את יכולה לבוא אלינו לנסות את ה-מיני ואת ה-ביילי. יש לנו עוד כמה אפשרויות - פיג'ון החדש הדו צדדית גם זולה ושקטה. אנחנו ב-מ.מ.ש. 03 6472411 בהצלחה!

10/12/2002 | 19:42 | מאת: אמא

אני מניקה את ביתי בת 3.5 חודשים הנקה מלאה. נכון לעכשיו היא עדיין לא ישנה לילה שלם בלי לקום לינוק, וגם כאשר היא קמה לינוק בלילה קשה לה לחזור לישון. חברתי שהיא גם אחרי הלידה עם תינוקת בערך באותו גיל המליצהלי לתת לה לקראת שינת לילה דייסת אורז כדי שלא תקום בלילה (היא טוענת שביתה ישנה לילה שלם מאז שהתחילה לתת לה דייסה לפני שנת לילה). שאלותי האם יש שחר לדבר זה? והאם זה יכול לפגוע בהנקה? האם זה יכול לפגוע ביצור החלב (אין ברשותי משאבה)? יש לציין שביתי לא מסכימה בכלל לשתות מבקבוק. ניסינו לתת לה נובאלק בזמן העדרותי והילדה לא הסכימה לאכול וחיכתה רעבה עד שאחזור. האם כדי לחכות לגיל 6 חודשים ואז להתחיל עם תחליפי חלב ודייסות למיניהם? תודה לך על התשובה

12/12/2002 | 08:33 | מאת: אלן שיין

היי אמא, התשובה היא כן לכל השאלות: לא רצוי לתת תוספות מזון לתינוקות בגיל הזה. תינוקות בגיל הזה אינם אמורים לישון כל הלילה. הם גם לא תמיד מבינים שזה לילה! השעון הביולוגי פועל לטובתן ומומלץ ללכת לפי הקצב הטבעי בלי לפתם אותם ללא כל צורך. בהצלחה! (גם לא כדאי להשוות את התינוקת שלך לאחרים. כל אחד עם הקצב האישי שלו.

10/12/2002 | 16:49 | מאת: ענת

אלן שלום, נפגשנו לפני מספר שבועות כשבאתי לייעוץ במ.מ.ש (היו לי סדרים בפטמה בשבועיים הראשונים להנקה). עכשיו יותם בן 5 שבועות וכבר היה נדמה לי שההנקה הסתדרה והתייצבה, אבל בימים האחרונים הוא אוכל קצת ואז פתאום מתנתק בבכי מהשד. צריך להרגיע אותו המון ולהוציא לו אוויר כל הזמן, אבל עדיין הארוחה מסתיימת בדרך כלל כשהוא נרדם על הידיים ולא על השד. יש לי הרגשה שהוא לא אוכל מספיק. אם נותנים לו אצבע (בעיקר בעלי) הוא מוצץ אותה בהתלהבות ונרדם. כאמור, היה כבר שבוע שבו זה הסתדר, הוא אכל 15 דקות מכל שד בכל ארוחה בהפרשים של שעתיים ורבע-וחצי, ועכשיו זה שוב התבלגן: הוא כאילו רוצה לאכול כל הזמן, אבל כשאני מציעה את השד, הוא אוכל קצת ובוכה. מה לעשות? זה גזים? זה קשור להנקה עצמה? תודה

12/12/2002 | 08:40 | מאת: אלן שיין

היי ענת, מה שלומך!! נחמד לשמוע ממך. אם תינוק אינו רגוע ליד השד - משהוא לא בדיוק תקין. מאוד יכול להיות פטרייה בפה שלו שמציק לו בעט היניקה. זה מצריך בדיקת רופא ילדים ומתן מרשם לדקטרין אורל ג'ל וחייבת לטפל גם בפיטמות אם אכן זה פטרייה. אם בכל זאת הוא מעביר הרבה פיפי וצואה במשך היום, וגם עולה במשקל כל שבוע אז זאת לא בעייה של תפוקת חלב אם. זה גם יכול להיות מחלה או סתם הוא לא מרגיש טוב (- הצטננות למשל) שגורם לו לאי נוחות בהנקה. טיפות מי מלח עוזרים לפעמים. בדיקת אזניים, לשלול דלקת אזניים שלוחץ לו בזמן היניקה אולי. תהיו לי בריאים!!

14/12/2002 | 15:10 | מאת: ענת

יש לי עוד שאלה: כשאנחנו נותנים לו אצבע הוא לרוב נרגע, יותר מאשר כשנותנים לו ציצי. יכול להיות שהוא לא כל כך רעב ושהאצבע יותר נעימה לו? האם האצבע יכולה לשבש את היניקה שלו?

09/12/2002 | 12:57 | מאת: SHAL

מה כדאי לאכול ומה לא כדאי לאכול בהנקה ? אם אפשר נא להתייחס גם לרפואה אלטרנטיבית , למשל ידוע לי שמנתה מייבשת את החלב . בתודה

10/12/2002 | 00:04 | מאת: אלן שיין

היי SHAL הייתי מציעה לך להסתכל בפורום אולי לחפש תזונה כי זו שאלה שחוזרת על עצמה שוב ושוב. נכון שמנטה בכמויות גדולות עלולה לייבש את החלב. אבל באופן כללי, לא צריכים להזהר משום דבר. כל ההנחיות לגבי הורדת מאכלים הן לגבי תינוקות רגישים במיוחד. אז חבל להוריד ולנחש אם אכן אין אבחנה כזו.

09/12/2002 | 11:30 | מאת: מור

בעקבות עצה של יועצת הנקה התחלתי ליטול ויטמינים מסוג PRENATA האים זה מומלץ - אני אם מניקה לילדה בת 9 חודשים

10/12/2002 | 00:05 | מאת: אלן שיין

לא רואה כל בעייה לקחת ויטמינים בזמן ההנקה.

08/12/2002 | 22:24 | מאת: רועית

אלן שלום. בני בן שלושה שבועות. הנקתי מהרגע הראשון וכבר בבית החולים התחילו לכאוב הפטמות. אני מורחת את המשחה של מדלה וניסיתי גם בפנטן ואפילו סינטמיצין, כי הגעתי למצב שאני לא יכולה להניק מהכאבים. השאלתי משאבה חשמלית של מדלה ואני שואבת כמה שאפשר למרות שלא כל ארוחה הכמות מספיקה לו ויש שעות שאני מנסה לשאוב ויוצא ממש מעט. באין ברירה הוספתי ארוחת סימילק בדר"כ בלילה כאשר בעלי מאכיל אותו ואני אוכל לישון, ולאגור כח להנקה או לשאיבה הבאה. בין לבין אני גם מניקה ישירות מהשד על אף הכאבים. זהו ילדי הרביעי וקצת קשה להיות מחוברת למשאבה, והיניקה מהשד גם מרגיעה אותו. נפגשתי עם יועצת הנקה שהראתה לי איך התינוק צריך לתפוס את הפטמה עם ההילה ואפילו הצלחתי, אבל זה מאוד קשה. כרגע אין לי מושג איך להבריא את הפטמות הפצועות בין כאב לכאב. אשמח לקרוא חוות דעת.

10/12/2002 | 00:10 | מאת: אלן שיין

היי רועית, תהיי בקשר עם אותה יועצת. אם את צריכה ביקור נוסף לא נראה לי שלוקחים אותו מחיר כמו ביקור ראשון אבל אני לא יכולה לדבר בשמה. בכל אופן, בעייה של כאבים ופצעים בדרך כלל היא בעיית תנוחה לכן כל משחה שתשתמשי לא תועיל ללא שינוי באחיזת בתינוק. הדברים מסתדרים אלא אם עוזבים ומצפים שזה ירפה את עצמו. זה לא יקרה. גם שאיבה מעייפת וגם שילוב של תמ"ל יפחית את הכמות שאת מייצרת. חבל לקלקל את ההנקה אם יש סיכוי שתשפרי אותה. רצוי שתפני לאותה יועצת שטיפלה וראתה אותך.

08/12/2002 | 12:40 | מאת: יפית

בני בן 4 חודשים ועד כה ניזון רק בהנקה.לאחרונה תקף אותי צינון-לא משהו רציני אם כי מטריד ביותר.. שאלותי הן: 1.האם להמשיך להניק כרגיל ? 2.האם אני יכולה לקחת תרופות כלשהן כדי להעביר את הצינון ? ואם כן אז אילו? תודה ויום טוב..

08/12/2002 | 19:13 | מאת: אלן שיין

היי יפית, תמיד כדאי להמשיך להיניק. זה מגן על התינוק - למרות שאי אפשר להבטיח שהוא לא יצטנן אבל גם בלי ההנקה הסיכויים יותר גדולים!! לגבי תרופות - אקמול, אופטלגין ואים יש משהוא שאת לא בטוחה אז תתקשרי מחר למרכזים הבאיםף בילינסון: 03 93767474 אסף הרופא: 08 977 9309 רפואה שלמה!!

08/12/2002 | 11:31 | מאת: יעל

אני בת 29, אם לבן 4 חודשים שיונק באופן מלא. אני שואבת חלב מעל לליטר ביום, יותר מאשר בני צורך, ומעונינת לתרום חלב. האם מישהו יודע למי לפנות? אשמח לקבל תגובות. יעל.

08/12/2002 | 19:17 | מאת: אלן שיין

שלום יעל, וואו!!!! ליטר ביום זה המון"!! לצערי אין כמעט איפה לתרום אלא באופן פרטי כי הבתי חולים לא תמיד מקבלים אפילו חלב אם מאימא שילדה עבור התינוק שלה שמאושפז!! אם היא לא שאבה ממש בבית היולדות. לא כולם כאלה אבל יש. ואם מקבלים באופן פרטי אז את צריכה לעבור כמה בדיקות לוודא שאכן את לא נגועה באיזה מחלה או וירוס. אני מחפשת אנשים שמעונינים להקים בנק חלב. אם לא תמצאי אז כדאי לרדת קצת מהשאיבות כדי לא להיות יותר מידי מלאה לאורך זמן. בהצלחה, ונחמד שאת חושבת על אחרים.

08/12/2002 | 22:18 | מאת: יעל

אלן שלום, תודה על תשובתך המהירה. רציתי לשאול האם ירידה בשאיבות תשפיע באופן משמעותי על כמות החלב? כיום אני שואבת שלוש פעמים ביום, כל פעם חצי שעה, בוקר, אחר-צהריים ולילה כאשר בסה"כ היומי עדיין יש לי מעל לליטר חלב (השיא היה ליטר מאתיים) שאלה נוספת, האם סביר שלמרות שאני 4 חודשים אחרי לידה , עדיין לא הופיע מחזור, האם זאת בעקבות השאיבות והחלב הרב שאני מייצרת? בתודה מראש יעל

08/12/2002 | 11:11 | מאת: מור

ביתי בת 9 חודשים וניזונה מחלב אם שאוב בלבד עד יום חמשי היא אכלה 5 ארוחות של 130 מ"ל וארוחה אחת של פירות גרבר, יש לציין שהיא לא מעוניינת כלל בירקות ואינה מוכנה לטעום ואים היא טועמת היא שומרת בפה עד שעובר זמן רב ואז פולטת את זה ,ניסיתי לה בכל הדרכים: טבעי, גרבר, בישלולי , שהיא היתה בת 7.5 חודשים היא שקלה8.5 ק"ג , וביום חמישי האחרון היא נשקלה והיא נשארה באותו משקל לא עלתה כלל, אלה גבה ב- 4 ס"מ האחות בטיפת חלב "צרחה עלי" ונתנה לי דוגמיות של דייסות + תמ"ל , של מטרנה . וביקשה שאני יעלה את החלב שאוב ל 180 מ"ל ויתן לה ארוחה אחת של דייסה או/ו תחליף חלב אם, יש לציין שאני עובדת וכדי שיהיו ארוחות גדולות אני אמורה לשאוב יותר וזה קשה לי מאוד כי החזה פשוט מיצר 130 מ"ל * 5 ארוחות, ומכוון שהעלתי את הכמות פשוט הרזרבה שבבית נגמרת, ניסיתי לתת לילדה את הדוגמיות שנתנו לי היא פשוט לא מעוניינת ולא רוצה ניסיתי את כולם שוב דבר הילדה רוצה רק חלב אם טבעי ובצדק. היום התקשרתי שוב , מכוון שאים לא תהיה ארוחה חלופית אחת לפחות מחר בזמן שיהיה בעבודה יהיה חסר בקבוק להשאיר למטפלת , האחות הציעה לי לתת מוצרי חלב כגון גבינה/ גמדים . אני יודעת שזה ארוך אך תצילי אותי בבקשה , יש לציין שילדה אוהבת רק דברים מתוקים, וכל דבר שאינו מתוק וניסינו לה היא שומרת בפה אפילו לו יורקת מההתחלה

08/12/2002 | 19:24 | מאת: אלן שיין

היי מור, מאוד יכול להיות שהילדה זקוקה לתוספת לתפריט שלה. אם היא היתה יונקת ישירות מהשד אז היא היתה מווסתת את הכמות הנדרשת. שאת שואבת אז את מחליטה כמה היא מקבלת וקשה להגיד בדיוק כמה הילדה צריכה. האם ניסית להיניק אותה? אולי בדרך הזאת היא תסדיר בעצמה את העניין לפי הצורך האמיתי. בגיל הזה עוד אפשרות היא אוכל. לא גרבר (סליחה אבל גרבר כמעט ולא דומה לאוכל!) זה גיל של התנסויות ומאוד חוב שהיא תתנסה. ניתן להציע לה גזר מאודה, קישואים מאודים, תפוח אדמה מאודה - הכל בקוביות רכות שלא תהיה סכנת בליעה וחניקה. זה נמעך בדרך למתה!! מחר בערב יש לנו מפגש של לה לצ'ה ב-מ.מ.ש. בשיכון דן בדיוק בנושא הזה. תזונה וגמילה והצרכים המשתנים של התינוק. כדאי שתבואי או לאחד המפגשים קרובים לבית שלך. תרצי עוד מידע-03 6472411. אם הכל מעוך ולא מעניין אז אין סיבה שהיא תרצה לנסות אותו. היא צריכה 5 ארוחות של חלב אבל אפשר להוסיף לזה מאכלים מזינים כך שלא תצטרכי לשאוב עוד ועוד!! בהצלחה!

07/12/2002 | 22:49 | מאת: מוריה

אני מניקה חלקית את ילדתי הרביעית. מגיל שנה + מתחילות אצלי דלקות חוזרות ונישנות בשד. החלפת כיוון, מקלחות, קומפרסים וכד' לא עוזרים. האם משהיא מכירה, שמעה, פיתרון לבעיה חוץ מלהפסיק להניק או אנטיביוטיקה? האם משהיא מכירה בעיה מסוג זה? תודה, מחכה לתשובה מוריה

08/12/2002 | 19:27 | מאת: אלן שיין

היי מוריה, לא כדאי להפסיק כאשר יש לך דלקת כי זה יחמיר את הכאב. דלקת בשד מצביעה על עייפות יתר, לא שומרים על בריאות הגוף, - נסי לשתות הרבה, לרוקן טוב טוב את השד על ידי הנקות או אחרת, דלקת זה מחלה וכדאי לטפל בה. ניתן לקחת אקמול ושמעתי ש"לטט" LECITHIN אולי בחנויות טבע, יכול לעזור. בהצלחה.

07/12/2002 | 21:30 | מאת: מאיה

היי אלן, אני מניקה מלא כמעט 4 חודשים את בני. לאחרונה טופלנו שנינו בדקטרין (משחה וג'ל) בגלל פטרת והיה נדמה כי זה עבר. לי לא כאב יותר והוא היה נינוח. פתאום אתמול, שוב התחיל לכאוב לי ושוב הוא יונק מאוד לא רגוע ובוכה לאחר מספר קטן של מציצות. בנוסף שמתי לב שהחניכיים קצת מציקות לו, הוא נשך אותי פעמיים וכל הזמן משפשף את ידיו על האיזור. האם יש סיכוי שתוך זמן כה קצר הפטרת חזרה למרות הטיפול? יש מה לעשות כדי להקל עליו את היניקה אם החניכיים כואבות? אולי טיג'ל לפני? ושאלה נוספת- בהנקה האחרונה לפני שנת הלילה, הוא מסוגל "לשבת" על הציצי גם יותר משעה ונראה שהוא רעב מאוד והחלב לא מספיק. בסוף יוצאות רק טיפות והשד נראה ומרגיש מרוקן לחלוטין, הזרם כנראה חלש מאוד והוא מתעצבן ומושך את הפיטמה. אני נאלצת להעבירו מצד לצד עש שלבסוף הוא נרדם. מה זו התופעה הזו? סליחה על המגילה...ותודה!

08/12/2002 | 19:30 | מאת: אלן שיין

היי מאיה, מאוד יכול להיות שהפטרייה חזרה. כדאי לבדוק. ההמלצה היא להמשיך את הטיפול עד שבועיים לאחר העלמות הסימנים הפיזיים של הפטרייה. קודם תטפלי בזה ומאוד יכול להיות שתרגישי שיפור ביניקה שלו. קשה להגיד מה זה הנשיכות אבל ספק אם זה קשור לכמות החלב. ההנקה היא הנורמה ואם הגעת ל-4 חודשים של הנקה מוצלחת ומשביע אז זה לא יכול להיות בעייה כמותית. בהצלחה.

07/12/2002 | 17:54 | מאת: תמי

בני בן חצי שנה ועד כה הנקתי באופן מלא. כעת עלי לשוב לעבודה ורציתי לשלב המשך הנקה עם פירות ירקות ודיסות. האם זה אפשרי ? האם ישאר לי מספיק חלב להנקה אחת בבוקר ולמ"ס הנקות בלילה ?האם אצטרך לשאוב מסביב לשעון כדי שהחלב לא יגמר ? ובכלל, כמה הנקות כדאי להמשיך לתת החל מגיל חצי שנה ?

08/12/2002 | 19:36 | מאת: אלן שיין

היי תמי, מומלץ לתת חלב עד גיל שנה. זה הבסיס של הכלכלה של התינוק לשנה הראשונה של החיים. מחודש 6 ואילך ניתן להתחיל לתת לו דברים אחרים בהדרגה ותמיד כתוספת להנקה - ולא במקום. אם הוא אוכל אצל המטפלת הוא עדיין יכול לקבל מספיק חלב ממך מסביב לשעון מהרגע שאת נכנסת הביתה. יש נשים שמצליחות לשמור על הכמות שהן מייצרות למרות העדרותן במשך היום. אבל כדאי לעשות שינויים ממש לאט לאט. אם מתחילים עם מאכלים אז כדאי לפני שאת חוזרת לעבודה. רצוי להיניק קודם ואז לתת התנסויות עם מאכלים. לפי הנחיות של טיפת חלב. גם תקחי בחשבון שברגע שאת חוזרת לעבודה ומדלגת על ארוחות תוכלי בקלות לשאוב ויש סיכוי שלא תהיה לך ברירה מרוב מלאות אז ממילא יהיה לך כדאי . אם כי גם יהיה לך לתת לו למחרת. אפשר לשמור על החלב במקרר. תבואי מחר בערב ל-מ.מ.ש. אם את באזור השרון. 19:45 יום ב' 9.12.02. טל: 03 6472411 בהצלחה!

07/12/2002 | 10:09 | מאת: אפי

שלום רב! בתי היא ילדה בת שנתיים וארבע חודשים שעדיין לא נגמלה מהנקה, אני עובדת עד שעה 17:00 כך שהיא לא יונקת כל הזמן הזה וכמובן שאוכלת ושותה דברים אחרים , אבל ברגע שהיא רואה אותי כל הזמן היא מבקשת לינוק עד עכשיו זה לא הפריע לי להניק אותה, ואני יודעת שזה די חריג להניק בגיל כזה,אבל הגעתי למצב שהילדה פשוט לא מפסיקה לבקש וזה ממש קשה, ניסיתי אין ספור דרכים להפסקת ההנקה, אבל הילדה מאוד מאוד עקשנית והיא לא מוכנה להתפשר, שמעתי שהילדים באיזשהו שלב מפסקים לבד לינוק אבל כנראה שאצל ילדתי זה פשוט לא עובד, ניסינו אפילו בגן שהגגנת והמטפלות ידברו איתה שהיא כבר ילדה גדולה , אבל מאומה לא עזר ואולי אפילו החמיר, אודה לכם על העצה .

08/12/2002 | 19:41 | מאת: אלן שיין

שלום אפי, כמו שהצעתי לאחרות - כדאי לך להצטרף למפגש של ליגת לה לצ'ה . מחר ב-מ.מ.ש. יש לנו מפגש בדיוק בנושא הזה. 03 6472411. בקיצור, שנתיים וארבע זה גיל שעדיין יונקים ברוב האוכלוסייה העולמית. לא במערב כל כך כי מאוד התרחקנו מזה. יש גם כאן ילדים שיונקים וכאשר מדברים על ילדים ש"גומלים" את עצמם דובר מגיל שנתיים ואילך לרוב. ישנם ילדים יותר קטנים אבל יש הרבה ילדים יותר גדולים שמגיעים לגמילה עצמית. כמו בכל דבר אחר, בגילאים האלה גם לגבי ההנקה זה עניין של להציב גבולות. יש זמנים שאת מאכילה את המשפחה ויש חוקים פה ושם לגבי הרבה דברים בחינוך ילדים. גם כאן אפשר להמשיך להיניק אבל אם זה מפריע לך להיניק לפי מתי שהיא רוצה אז כדאי להתחיל להציב גבולות - הסוד להצלחה היא העקביות. וכדאי להתחיל ב"חינוך" רק אם את מאמינה שתעמדי בזה.

06/12/2002 | 15:04 | מאת: אפרת

שלום ראשית ברצוני להחמיא על הפורום. ממש מעניין ויעיל. ולשאלתי: יש לי תינוק בן שלושה וחצי חודשים. אני מניקה הנקה מלאה. לאחרונה הוא התחיל לישון במשך כל הלילה. הוא הולך לישון בערך בשמונה ולא מתעורר עד חמש-שש בבוקר. השדיים שלי לפנות בוקר כמעט מתפוצצים, ואני כל כך שמחה שהוא התחיל לישון בלילה כך שאיני רוצה להעיר אותו לינוק. לפני כן הוא נהג להתעורר כל שעתיים וחצי שלוש ודרש לינוק - כך שבמשך היום הייתי מת-מהלך. אני לא רוצה לשאוב את החלב, מכיון שאני רוצה להניק אותו כשיתעורר, ולא להאכילו מבקבוק. שאלתי היא, מהי הדרך הנכונה להתמודד עם זה? והאם המצב החדש לא גורם להפחתת החלב? האם בגלל שאני לא מניקה שעות ארוכות הגוף יתרגל לזה ואז האספקה תרד גם במשך היום? שאלה נוספת, (שאלה שנשאלה לפני אבל לא מצאתי תשובה שתתאים למצבי). כאשר אני מניקה, התינוק לא רגוע על השד הימני, ומושך את הפיטמה לאחור כאילו שאין חלב, אבל שאניבודקת אני רואה שיש חלב. השד לא כואב ונראה שהכל תקין. לעומת זאת עם השד השני אין בעיה והוא אוכל בלי הפסקה ונידנודים. מה דעתך?? המון תודות! אפרת

08/12/2002 | 19:48 | מאת: אלן שיין

היי אפרת, אין לך מה לדאוג לגבי הפחתת ההנקה בלילה. הגוף מסתדר למצב החדש. יחד עם זה, אם את מרגישה מאוד מאוד מלאה, רצוי למנוע את המצב של גודש כי זה לא בריא לשד ויכול לגרום לדלקת בשד. אין כל רע בלשאוב לפנות בוקר. את לא שואבת את כל הכמות שהוא ידרוש ותמיד יש בשד. זה כמעט לא קורה שריק!! את יכולה להקפיא את החלב ולא לבזבז אותו - יום אחד בהיר תרצו לצאת באופן ספונטני אז יהיה לכם. לגבי שאלתך על העדפת צד - קשה דרך האינטרנט לנחש מה מתרחש. את לא צריכה להיות מוטרדת אם כי יש מספיק בשד אחד לתינוק אחד - אבל אם את רוצה שהוא יקח גם את זה, לפעמים אפשר לעבוד עליו ופשוט להעביר אותו משד לשד אבל לא להפוך את כיוון הגוף שלו אלא להזיז אותו באותה תנוחה בדיוק!

08/12/2002 | 23:13 | מאת: אפרת

תודה אלן. ואהבתי את הרעיון של "לעבוד" עליו - אנסה את זה!

05/12/2002 | 11:13 | מאת: דנה

בתי בת 10.5 חדשים, עד לפני יומיים יונקת פעמיים ביממה ואוכלת תפריט עשיר של מחיות. בחודש האחרון סובלת מוירוסים שונים, וכן מדלקת אזניים ומטופלת באנטיביוטיקה. כמו כן היא מצמחת עכשיו שתי שיניים עליונות חדשות . לאחרונה החלה לנשוך את הפטמה בעוצמה בזמן ההנקה, ומספר פמים אף הגבתי בצווחת כאב. אך המשכתי להניק - והיא המשיכה לינוק כרגיל. לפני כיומיים היא סרבה בתוקף לינוק והחלה לבכות ולהתפתל. נרגעה על הידיים. מאז היא מסרבת לינוק וממש מתעצבנת כל פעם שאני מציעה לה. עד כה שאבתי חלב כדי לא "להתייבש", אך רופא המשפחה טוען כי לדעתו היא פשוט לא מעוניינת יותר בהנקה. הילדה לא מוכנה לשתות תחליפים או נוזלים כלשהם מבקבוק (כולל חלב שלי ששאבתי), וניזונה בכפית בלבד. בני הבכור ינק אף הוא והפסיק מרצונו - (בלי תגובות עצבניות כלשהן) בגיל שנה וחדשיים. האם עלי לוותר? אם לא מה ניתן לעשות. בתודה מראש דנה

05/12/2002 | 23:58 | מאת: אלן שיין

היי דנה, אחד הסיבות שביתך מסרבת לינוק יכולה להיות אלבון. קורה שכתוצאה מזעקה של כאב שלך, היא נבהלה. זה קורה לעיתים. זה לא שהיא לא מעונינת או לא זקוקה אם כי זה נורמה להיניק תיוק מעבר לגיל הזה. אם את מעונינת לחזור להנקה, עליך לשכנע אותה ברוגע ובכיף שיש מה לחזור לינוק. לפעמים אמבטיה משותפת, הצעת שד כהרגעה ולא כאוכל, בלי איום. כאשר תינוקות נושכים חייבים לסיים את ה"ארוחה" שכנראה התינוקת סיימה לאכול אחרת היא היתה ממשיכה כראוי. הרי היא יודעת איך להפיק יניקה יעילה. אבל לא בצעקה, למרות שבא לנו תצרוח מכאבים. אימהות מיניקות שמתעקשות בדרך כלל מצליחות להחזיר אותם לשד. מאחלת לך בהצלחה!!

04/12/2002 | 20:04 | מאת: נאוה

מה ההמלצה למניעת נשיכות בזמן ההנקה. תינוק בן 8.5 ח' הרעיון הוא להמשיך להניק.

06/12/2002 | 00:00 | מאת: אלן שיין

היי נאוה, ראי את התשובה להודעה לפניך. צריכים להרחיק אותם ולהסביר מילולית שזה כואב ואסור לנשוך. באהבה, בהבנה ולא בכדאח או כעס. ברגע שאת מורידה אותו מהשד, הוא יבין שהשד הוא לאוכל והרגעה אך לא לנשיכות.

שלום, בני בן חודשיים וחצי. עד עכשו הוא ינק בלבד (בהנקה מוצלחת מאוד - עליה טובה במשקל, יציאות מרובות, מרווחים נוחים בין הנקה להנקה ויניקה ממוקדת וקצרה יחסית). בלילה הוא אוכל ארוחה אחרונה בסביבות 2130- 2200, ומתעורר בפעם הבאה בסביבות 0330-0400. לקראת החזרה לעבודה, אני שואבת כל ערב את ה"שאריות", וכן כל בוקר, וכבר יש לי כמעט עשרים מנות מוכנות. כמו כן, אמשיך לשאוב בעבודה - אולם מנה אחת בלבד ליום (ואת המנה השניה שאחסיר הוא יקבל מהמנות שהכנתי לו מבעוד מועד). שאלתי היא - האם אפשר לשלב בארוחת הלילה תחליף חלב אם עם חלב אם, על מנת ש1:. יישן קצת יותר (השאיפה היא שיישן עד 0630, כדי שאוכל להניק אותו לפני היציאה לעבודה בבוקר) 2. אנחנו בכל מקרה מרגילים אותו גם לבקבוק, כדי שלא יסרב לקבל את החלב השאוב מהמטפלת.3. כך אוכל לשאוב את החלב של הארוחה הזו, על מנת שתהיה למטפלת עוד מנה לתת לו. ניסינו לתת לו כמה פעמים תחליף, רק כדי לראות איך הוא מגיב לזה - הוא לא ממש מת על זה, והערכתי היא שהטעם לא כל כך מוצא חן בעיניו (כי חלב אם שאוב מבקבוק הוא אוכל בלי בעיה). האם לנסות תחליף אחר (יש הבדל בטעמים?) - שמעתי שמחליפים תחליף רק במקרים קיצוניים. חברה הציעה לי להוסיף לבקבוק של התחליף בלילה קצת סוכר ענבים? לא שמעתי על זה בשום מקום - האם זה מותר? מודה מאוד על העזרה, חג שמח.......

04/12/2002 | 18:35 | מאת: אלן שיין

היי ענבל, שאלה מאוד מורכבת. האם כדאי לתת גם תמ"ל? כמובן שעדיף שלא. לא מומלץ לתת חלב פרה עד אחרי גיל שנה והתמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) הן חלב פרה! לפי העבודה שבצעת עד כה, לא נראה לי בכלל כי יחסר לך מנות בישבילו. עוד אפשרות היא לשואב פעם נוספת. את נמצאת כיום בתפוקת יתר וכאשר תדלגי על ארוחות בכלל, אני מניחה שתרגישי מלאות ויותר קל לשאוב כאשר את מלאה. לפתם אותו בלילה בדרך כלל לא מניב פרי. זה משבש לו את השעון הביולוגי ובדרך כלל זה מתנקם בנו. חבל מאוד. יהיה לו מספיק קשה בלעדיך וגם לשנות לו עוד דברים - יהיה לו קשה יותר. עדיף בתור מעבר לפחות לתת לו רק חלב אם. גם תקחי בחשבון שזה הרבה יותר בריא. לא ממתיקים רוהל בכלל אם כי זה לא בריא ויכול בהמשך לייצור אצלו נטייה למתוק. בהצלחה!!

03/12/2002 | 22:03 | מאת: מאיה א.

אני מוכרת את המשאבה שלי שהיתה בשימוש בקושי כמה פעמים. 067-846858 אני מתנצלת אם לא מקובל לפרסם בפורום הזה מודעות למכירה - אני אורחת כאן. תודה מאיה

03/12/2002 | 23:17 | מאת: אלן שיין

היי מאיה, בכמה את מוכרת? אם תרצי להביא אותו ל-מ.מ.ש. אולי נצליח למכור לך. ניתן לך עוד רעיונות - תתקשרי מחר 03 6472411

04/12/2002 | 22:59 | מאת: מירה

הייתי מעוניינת במשאבה, צרי קשר 054-512865

03/12/2002 | 19:11 | מאת: אמא

ברצוני לדעת מה דעתכם בנושא גזים ותזונת האם. מאיזה מאכלים ממומלץ להימנע?

03/12/2002 | 23:18 | מאת: אלן שיין

היי אמא, אם תחפשי - דיברנו על זה רבות. לא צריכים ככלל להמנע ממאכלים!

03/12/2002 | 14:20 | מאת: אמא

בני בן חודש ויונק. אני רוצה להכין מלאי של חלב שאוב מוקפא לעת הצורך. מתי כדאי לשאוב, האם בין הארוחות או בסוף היניקה? החשש שלי הוא שהוא פתאום ירצה לינוק ולא יהיה חלב כיוון ששאבתי. תוד

03/12/2002 | 23:19 | מאת: אלן שיין

אמא, אפשר לשאוב מתי שמצליחים. זה מאוד אישי. אף פעם לא נמצאים "על ריק" כך שאפשר להיניק מצד אחד ולשאוב מצד השני. יש כאלה שמרגישות יותר מלאות בשעות הבוקר אז אם כן, זה זמן טוב לשאוב.

03/12/2002 | 11:55 | מאת: שיר

שלום, בני בן שבעה חודשים ויונק חלקי (בוקר ולילה), תמיד היתה לו העדפה לינוק משד אחד, אבל בזמן האחרון הוא החרים צד אחד ולא מוכן לינוק ממנו. אני "זורמת" איתו ונותנת לו לינוק רק משד אחד, האם יכול להגרם איזה שהיא בעיה? תודה.

03/12/2002 | 23:22 | מאת: אלן שיין

שיר לא צריך להיות בעייה. מבחינה תיאורטי ניתן לספק את צרכיו של תינוק אחד משד אחד בלבד. הוא כבר לא יונק באופן בלעדי כך שלא נראה לי שתהיי בעייה כלשהי. רק צריכים לדאוג שלא יווצר גודש בצד שתייבשי. אם את מרגישה פתאום מלאות שם, אז כדאי לשאוב קצת על מנת למנוע גודש.

02/12/2002 | 21:31 | מאת: לירן

שלום, ישל י בן בן שלוש שבועות ורציתי לדעת מתי צריך להתחיל לנסות להאכיל אותו מסודר וכשאומרים להאכיל כל שלוש שעות האם זה מהרגע שמניקים או שמסיימים מכיוון שיש פעמים שהוא אוכל 10 דקות ויש פעמים שהוא אוכל 45 דקות. והאם זה נורמלי שהוא לפעמים אוכל כל שעה וחצי ולפעמים כל ארבע שעות??

02/12/2002 | 21:51 | מאת: אמא

שלום לירן, בהנקה אין זמנים. עליך להיות קשובה לתינוקך ולהניקו בכל פעם שיחפוץ בכך. אינני יודעת אם סיפרו לך אך בגיל 3 שבועות, 6 שבועות, שלושה חודשים וחצי שנה יש משבר בהנקה בו נדמה כי אין לך מספיק חלב או כי תינוקך יונק יותר מהרגיל. תופעה זו ידועה ועליך לקחת אותה בחשבון. בכל מקרה חשוב להבין כי השד משמש עבור תינוקך בקבוק, מוצץ והוא אמצעי לנחמה. בהצלחה.

02/12/2002 | 21:15 | מאת: עדית

אני סובלת מפטרית קנדידה בשד לפי אבחנה של יועצת הנקה, סימפטומים הם - דקירות, נימול, תחושת שריפה בשד בזמן הנקה ובכלל וכאבים בהנקה. אך אינני מוצאת רופא שיאבחן וייתן לי טיפול, האם קיים רופא שמתמחה בהנקה אליו ניתן לפנות בקופת חולים כללית או בכלל עדיף באזור הצפון אך לא הכרחי. אודה לתשובתך.

03/12/2002 | 23:23 | מאת: אלן שיין

היי עדית, אני אנסה למצוא מישהוא בצפון דרך הקולגות שלי שם.

03/12/2002 | 23:39 | מאת: אלן שיין

עדית, איפה בצפון?

02/12/2002 | 20:57 | מאת: חגית

אני מניקה מזה 7 חודשים. במשך 4 חודשים הנקתי בלבד ובשלושת החודשים האחרונים אני מניקה בוקר וערב. שמתי לב כי במהלך השבועיים האחרונים השדיים שלי חזרו לגודלם הטיבעי. אינני מרגישה עוד את זרימת החלב, בעת ההנקה. נוסף על הכל קיבלתי לראשונה מחזור (מאז הלידה). ואני חוששת שבעצם נגמר לי החלב. האם אכן כך הדבר, האם אין טעם יותר להמשיך להניק???? ההנקה מאוד חשובה לי ומבחינתי כמה שיותר זמן להניק יותר טוב. תודה :)

02/12/2002 | 21:10 | מאת: אלן שיין

היי חגית, זה שהשדיים חזרו לקדמותם לא אומר שאין חלב. אם התינוק או תינוקת, (לא הזכרת אם זה בן או בת) לא מתלונן אז ההנקה חשובה גם לו (לה). אפילו אם אין חלב והתינוק יונק בהנאה. לא נראה לי שאין חלב אם כי זו תופעה מוכרת שהשדיים חוזרים למימדיהם הקודמים. הוסת בא כאשר לא מיניקים בצורה טוטלית כמו בהתחלה - מסביב לשעון. גם זה לא סימן שאין חלב. אני מניחה שאם את לוחצת ושואבת ידנית אז תראי טיפות החלב ואז תהיי יותר רגועה. זה לא נגמר לגמרי אפילו אחירי גמילה טוטלית. החלב יורד לאט לאט וזה לוקח כמה חודשים עד שהחלב מתייבש לחלוטין. תמשיכי ותהני ככל שתרצי!!.

02/12/2002 | 21:14 | מאת: חגית

אלן שלום, קודם כל מדובר על בן (רז שמו) בדקתי ואכן יוצאות טיפות. אפילו יום אחד ניסיתי לשאוב, אבל אז היה משהו כמו 10 cc ולכן ההתלבטות הגדולה. בעצם האם ההנקה גם בשלב כזה היא חשובה ומסייעת למערכת החיסון של ילדי??

02/12/2002 | 10:21 | מאת: חמוטל כה ן

בוקר טוב, אנו הורים לשני ילדים מקסימים, עידו בן שנתיים ו-4 חודשים ורונה בת 4 חודשים. את עידו הנקתי עד גיל שנה. החלתי לשלב לו תוספות (חלב אם שאוב) מגיל 4 חודשים לערך והמעבר לבקבוק היה קל ונינוח.לצערי אני נאלצת שוב לחזור לעבודה ועוד יותר לצערי אני מרגישה שאין לי הפעם כוחות לשאוב, בשל האנרגיות שנדרשות לגידול שני ילדים כל כך קטנים. יתר על כן אני מרגישה שאין לי מספיק חלב כדי להניק ולשאוב לסירוגין. הבעיה מתחילה, שבשונה מעידו רונה פחות סתגלתנית ואינה מוכנה בשום אופן למעבר לבקבוק. ניסינו שיטות משיטות שונות, החל מכל סוגי הפטמות וכלה בהשריית הפטמות בחלב שלי, כדי שיספגו טעם וריח מוכר. כלום לא עזר, רונה רוצה רק ציצי ובצדק! עמרי, בעלי, הוא זה שמנסה לתת לרונה בקבוק, כך שהיא לא מריחה אותי בזמן הנסיונות. לנו נגמרו הרעיונות ונראה לי שפרט לסבלנות לא נותר לנו שום דבר לעשות, יחד עם זה אני כבר בשבוע הבא חוזרת לעבודה... ראוי לציין שעד לפני שבוע, רונה גם סירבה למוצץ ובאחד מהנסיונות הכושלים של האכלה מבקבוק, כנראה שכל כך רצתה להתנחם שלבסוף הסכימה למוצץ, בעינינו זהו איזשהו שלב, לא כך? תודה על כל עצה, הצעה או סתם עידוד חמוטל ועמרי.

02/12/2002 | 21:10 | מאת: אמא

שלום חמוטל, בדיוק בעיה דומה היתה לי כאשר חזרתי לעבודה ובתי השנייה (היום בת 4) לא הסכימה בשום פנים ואופן לקחת בקבוק. לא עזרו לא בעלי לא הסבים והסבתות ולא אף אחת מהשיטות שציינת. בשעתו התקשרתי ליועצת הנקה, והתשובה שקיבלתי היתה שאין אף תינוק שהרעיב את עצמו. זו אולי תשובה קצת טיפשית , אבל זה נכון. מה שעשיתי בסופו של דבר שלחתי תינוקת למטפלת. בלי שהיא ידעה לקחת בקבוק. היו למטפלת 3 ימים קשים בהם הילדה כמעט ולא הסכימה לקחת בקבוק. וחיכתה עד שאני אגיע. בכל מקרה לאחר שלושה ימים שי (בתי) ידעה לאכול גם מבקבוק וכמובן שלא סירבה לינוק. חשוב לציין שכדאי וגם חשוב ליידע את המטפלת על כך. בכל מקרה שהיה לכם בהצלחה, ותמשיכי להניק גם לאחר החזרה לעבודה. אין כמו הנקה!!!

02/12/2002 | 21:24 | מאת: אלן שיין

היי חמוטל ועמרי, כפי שאתם רואים כיום, כל ילד הוא שונה ויש לו את תחונותיו!!! רונה מכירה בדבר טוב וכנראה לא רוצה לוותר בקלות. אתם עושים את כל הדברים כמו שצריך - כאשר עמרי זה שמנסה את הבקבוק. האם אתם נותנים לה את הבקבוק רק כאשר היא רעבה? ישנם תינוקות שלא רעבים ונעלבים על ידי זה שאתם מציעים לה בקבוק במקום אימא במיוחד כאשר היא אינה רעבה. מאידך, יש כאלה שאם הם לא נינוחים אז לא מוכנים לנסות בכלל משהוא חדש. זה הרבה עניין של ניסוי וטעייה. עוד שאלה. מי ישמור עליה בהעדרותך? אם זה עמרי, אז יש פתרונות אחרים מלבד הבקבוק שיתאימו אבל אולי לא תרצו לתת למטפלת לנסות - כגון: שהיא תמצוץ את האצבע ומצמידים מזרק והיא אוכלת את תכולת המזרק בקצב ודרך שיותר דומה ליניקה. אף אחד לא קבעה שתינוק זקוק לכלי שנקרא בקבוק. יש דרכים אחרות. זה גם תלוי לכמה זמן את תעדרי מהבית. לפעמים תינוקות פשוט מחכים לאימא לחזור הביתה. ואז יכול להיות מצב שהיא תישן יותר ביום ותהפוך את הלילה לעירני יותר כדי להשלים את החסד. כמו שראיתם עם הגדול, לפעמים אין כל בעייה לשלב. לפעמים זה באמת רק עניין של רצון ורעב. אם לא תהיי בבית אז יכול להיות שהיא תסכים בסופו של דבר. מעניין אם היא תיקח בקבוק עם החלב שלך או היא מסרבת לבקבוק בכלל. שווה ניסיון.כי אם היא כן תיקח בקבוק וזה התמ"ל שהיא מתנגדת לו (פורמולה) אז כדאי לשאוב לפחות בהתחלה בתור מעבר. צריכים גם לקחת ב חשבון שגמילה מן השד אמור להיות איטי, ואם לא אז יכול לווצר מצב של גודש שזה בכלל לא רצוי. ברגע שאת מדלגת על ארוחות באופן פתאומי אז זה יכול לקרות. עדיף לשאוב שאת מדלגת כדי לעזור לגוף לרדת מכמות החלב שנוצר - ואם כבר את שואבת אז כמובן כדאי לתת את החלב לרונה. בהצלחה. נ.ב. ביום ב' הקרוב, - מפגש של ליגת לה לצ'ה ב-מ.מ.ש.- תל אביב בנושא תזונה וגמילה. 19:45 9.12.02 אתם מוזמנים!! 03 6472411

16/12/2002 | 16:01 | מאת: גלית

שלום לכם! לי היה סיפור עם בני בן השנה שסירב להגמל אחת נתנה לי עצה טובה מאוד: לתת את הבקבוק בבוקר! כי בד"כ בבוקר הילד רעב באמת ואז הוא מסכים לכל דבר. בהצלחה רבה...

30/11/2002 | 08:40 | מאת: שלי

בני בן חצי שנה ועלי לשוב לעבודה. עד עכשיו הנקתי הנקה מלאה. אני לא מעוניינת לתת לו אבקות של תחליפי מזון למינהן, אבל כן הייתי רוצה להמשיך ולהניק בבוקר, והחל משעה 14:00, השעה בה אני שבה מהעבודה. מה עלי לתת לתינוק לאכול בזמן שאני בעבודה ?

30/11/2002 | 22:13 | מאת: אלן שיין

היי שלי, קרוב לגיל 6 חודשים, תינוקות מתחילים להיות מעונינים ומוכנים לאכול אוכל מוצק. אפשר להעזר באחיות טיפת חלב להדריך אותך לגבי איזה מאכלים נותנים לתינוקות בגיל של הבן שלך. אם הוא לא מראה שום סימן שהוא מעוניין, לא צריכים להיות בלחץ אלא לחכות קצת עם זה. בינתיים רצוי אולי להצטייד בכמה בקבוקים של חלב שאוב כדי לא להטיל עליו יותר מידי שינויים בו זמנית. בהצלחה.

28/11/2002 | 22:22 | מאת: איילה ברמן

אני אמא לתינוק בן עשרה חודשים. עד גיל שמונה חודשים הנקתי כמעט באופן מלא. נכון לעכשיו עוללי יונק רק פעם או פעמיים בלילה בלבד. שאלתי היא, האם כדורי ה'פומולן' שאני לוקחת כאמצעי למניעת הריון יעילים גם במצב הנוכחי. מה גם שכל עוד הנקתי יותר, לא קבלתי את המחזור החודשי ובחודש האחרון קבלתי מחזור פעמיים.

28/11/2002 | 22:30 | מאת: אלן שיין

היי איילה, כדאי שתתיעצי עם רופא נשים בקשר לעמצאי מניעה.

28/11/2002 | 19:22 | מאת: אני

פלוטין באופן כרוני??? תודה מראש.

28/11/2002 | 22:37 | מאת: אלן שיין

היי אני, אני צריכה את השם בלועזית כדי לבדוק בספרות המקצועית. הכי טוב שתתקשרי מחר למרכזים הטרטולוגיים (תרופות) יש בבילינסון טל: 03 937 7474 או 03 937 6911 או אספ הרופא" 08 977 9309

28/11/2002 | 16:04 | מאת: טלי רצהבי

שלום אני אם לתאומים בני חודשיים, יונקים בלבד ללא תוספי מזון אני מעשנת כ-4 עד 8 סיגריות ליום מהם ההשלכות הבריאותיות לילדי? בתודה טלי רצהבי

28/11/2002 | 22:49 | מאת: אלן שיין

היי טלי, כל הכבוד שאת מצליחה להיניק תאומים!!!! האישון לא בריא לאף אחד אבל את זה את לא צריכה שאני אגיד לך. אני בטוחה שאת יודעת טוב מאוד מה ההשלכות של עישון ועשן פסיבי. אפילו האוויר בבית מזוהמת על ידי העישון שלך או של כל אחד שמעשן אצלך בבית. ההשלכות לגבי ההנקה הם פחות מאשר ההשלכות הכלליות. האישון מגביר את הסיכון למוות בעריסה, עלול להפחית את כמות החלב, וכמובן אחוז קטן של ניקוטין עובר בחלב. עדיין עדיף להיניק עם המגבלות האלה, כי ההשלוכות הבריאותיות של אוכל מלאכותי הרבה יותר מסוכנות. תהיו בריאים!!

27/11/2002 | 22:10 | מאת: מילי

שלום לכולן, האם ראיתן את הכותרת במעריב? על ילד שנחנק בלילה מאם מניקה? אלן היקרה - האם יש לך מילים עדיין לעודד הנקות לילה תוך שכיבה? שאלה נוספת, שמעתי משהו בקשר לאיסור אכילת מוצרי חלב לאם מניקה - שזה שווה ערך למתן תחליפי חלב ושלמעשה הנקה שכזו (כאשר האם אוכלת מוצרי חלב) אינה שווה כלום. האם אמת הדבר? תודה.

28/11/2002 | 23:08 | מאת: אלן שיין

היי מילי, זאת תגובתי למקרה העצוב הזה: ששלחתי לכל העיתונים אתמול: מכתב למערכת: 27.11.02 מקרה המוות בעריסה בפתח תקוה ושינה משותפת אין מילים לתאר את המקרה הזה אלא טרגדיה. כאשר תינוק נפטר באופן פתאומי ללא התראה של מצוקה כולנו מלאי רחמים ועצב במיוחד כלפי ההורים האבלים המסכנים. ראוי להרגיע אותם ואת רבבות המשפחות הטריות בארץ הן המיניקות והן שלא, שלעובדה שהתינוק היה במיטה של ההורים אין כל קשר ואין כל השפעה על גורל התינוק. שינה משותפת קיימת במשך כל הדורות והשנים ועדיין הדרך של שינה בטוחה (ולפעמים מחוסר ברירה) ברוב המדינות בעולם. תופעת מוות בעריסה קיימת ואף אחד עד כה לא אתר את הסיבות לכך. על פי נתונים סטטיסטים ניתן למצוא מקרים רבים יותר של מוות עריסה בקרב תינוקות שאינם יונקים. לא חשוב היכן התינוק ישן, יש הנחיות ברורות להבטיח תנאים אופטימאלים ובטוחים לגבי שינת התינוק. לייצור אזור מוגן ובטוח במיטת תינוק וגם במיטת המשפחה רצוי : 1) שהמזרן יהיה קשיח 2) להרחיק כריות, צעצועים ובובות רכות 3) לדאוג לשמיכות קלות שלא מהוות סכנה לנשימת התינוק 4) למנוע בכל תוקף הכנסת חיות מחמד למיטה. 5) לדאוג שאין אפשרות שהתינוק יפול מהמיטה ולא יתקע בין המיטה לקיר. דבר חשוב לזכור הוא שגם לאחר כל האמצעי הבטיחות האלה – מוות בעריסה קורה. תנחומנו להורים ולמשפחה, שלא תדעו עוד צער. אלן שיין, IBCLC, יועצת הנקה מוסמכת יושבת ראש עמותת מ.מ.ש.-מרכז משפחתי שכונתי, תל אביב בנוסף, כתגובה לשאלה שלך-אין כל איסור על אכילת מוצרי חלב. יש הרבה דעות שגויות וסיפורי סבתא מסביב לנושא ההנקה. חבל להקשיב לדברים שפשוט אינם מבוססים מבחינה מדעית. זה כנראה אחד מהם. יש מקרים נדירים שרצוי להמנע מאכילת מוצרי חלב כאשר התינוק מראה סימנים של רגישות יתר ואינו רגוע באופן כללי. אבל זה רחוק מלאדור לכל אם מיניקה להמנע מאכילת מוצרי חלב.

27/11/2002 | 21:34 | מאת: נועה

שלום רב, בתי בת שלושה וחצי חודשים ויונקת בלבד. בימים האחרונים, לאחר עלית חום קלה, וכאבי בטן וגזים - לראשונה בחייה, הקקי שלה הפך ירוק. בשלושה ימים האחרונים - הוא נעשה יותר ויותר ירוק, כאשר דווקא נדמה שהגזים פסקו והתנהגותה ומצב רוחה טובים ונורמלים. קראתי שקקי ירוק יכול להעיד על אי הגעה לחלב אחורי, האם זה נכון גם לגבי תינוקת בת שלושה וחצי חודשים? מה עוד יכול היה לגרום לכך? האם עלי לפנות לרופא? שאלה נוספת: האם יתכן שתאונת דרכים קלה אך מלחיצה שעברנו שתינו לפני שבוע גרמה לכך? (בתי נבדקה במיון ונמצאה בריאה ושלמה, גם התנהגותה, כאמור, רגילה ומצב רוחה טוב, אני לעומת זאת, עייפה מהרגיל מאז אותו אירוע). בתודה, נועה

28/11/2002 | 23:14 | מאת: אלן שיין

היי נועה, קקי ירוק לבד לא מצביע על משהוא לא תקין אם כל השאר נראה לך תקין. החום ובריאות ירודה יכולה להשפיע, ומאוד יכול להיות שהקקי יחזור לצבע הקודם הצהוב. אם התינוקת מרגישה כבר בטוב, יש עלייה מתמדת במשקל ומשביע את הרצון, אז האזון בן החלב האחורי והראשוני בכלל לא משמעותי. לא נראה לי שהתאונה יכולה להיות גורם לצבע הצואה. זה יכול להשפיע עליך, יכולתך להיניק אם מאוד הושפעת ולא הצלחת לצאת מהתטראומה של תאונה, אבל אם את מרגישה שהתאוששת אז לא נראה לי שזה יפריע - להיפך, ההנקה יכולה לאזן את שתיכן לאחר חוויה מפחידה.

27/11/2002 | 13:21 | מאת: שירה

יש לי ילד בן שלוש וחצי שיונק- הוא יונק כמובן מלידתו, היום זה נעשה שאני חוזרת מעבודה, בשעת ההירדמות ולפעמים בלילה. משך ההנקה הוא דקות בודדות - אני נהנת מהקשר המדהים בנינו וכמובן גם הוא. הבעיה היא הסביבה - רופא הילדים, אחות טיפת חלב , חברות וגם בעלי חושבים שהשתגעתי וזו "סטיה " להיניק ילד גדול כבני. בעלי טוען שזה מפריע לשני האחים של הילד. שאלתי היא - האם אני גורמת נזק לילד שלי? האם הוא יגמל לבד בצורה טבעית לבסוף או זה חייב להעשות בדרך תקיפה וכואבת לשנינו.

27/11/2002 | 19:08 | מאת: אלן שיין

היי שירה, התשובה לשאלתך "עד מתי להיניק" היא "תלוי את מי שואלים!!" לפי האנטרופולוגים, לכל היונקים בטבע תקופת ינקות כאשר הם זקוקים לחלב אימם. מה שקובע את גמילתו הם כמה גורמים - עצמאות, שיניים טוחנות, רצון, יכולת, צמיחת המוח, ועוד כמה דברים אובייקטיבים. לכן תקופת הינקות של תינוקות של בני אדם אמורה להיות בן הערוכים ביותר בהיותם חסרי עצמאות עד גיל יחסית מבוגר.(למשל גורים של כלבים יונקים כחודשיים כאשר זה הזמן הטבעי שהגור מתרחק מאימו, שהוא כבר עצמאי, יכול לחפש, בעזרת הרגליים שהוא כבר הולך על 4, ומסוגל לעכל "מוצקים". החוקרים היגיעו למסקנה שאם נותנים לתינוק של בן אדם להגמל ללא התערבות החברה או אסורים תרבותיים, אז הוא היה נגמל באיזה שהוא מועד בן 4-7 שנים. כמובן זה דבר שהוא כל כך רחוק מהמציאות.!! עברנו תקופה ערוכה של העדר הנקה ולכן הרבה מאנשי הרפואה לא חוו את החוויה הזאת של ההנקה עם ילדם. לכן הם לא מודעים וביננו לא כל כך מעונינים לחדש ולעדכן את מה שידוע להם מלפני שנים. מאוד חבל כי הרבה משבשים ומחבלים בהנקה של האימהות. זאת לא סטייה, וכדאי לדעת שעדיין יותר מ-75% מאוכלוסיית העולם בוחרות (לפעמים בלייט ברירה) בהנקה ועד מינימום שנתיים. אני הייתי מנהיגה מדיניות של לא להציע אלא לא לסרב. כיף שהילד נגמל באופן טבעי. אני יודעת ומכירה נשים שמיניקות 4-5 שנים ושומעים על זה יותר ויותר. אני מציעה לך גם להצטרף למפגשים של ליגת לה לצ'ה, כאשר יש הרבה אמהות ותיקות שמיניקות עד גיל יחסית בוגר. יש 2 קבוצות - אחת בהרצליה ואת יכולה לקבל פרטים ממדריכה בשם עדי - טל: 09 9543619.

27/11/2002 | 12:23 | מאת: אמא לחוצה-דחוף ביותר

אני מניקה את בני בן החמישה חדשים הנקה מלאה מיום היוולדו.הוא נולד במשקל של 3400 ק"ג. ההתחלה של העלייה במשקל הייתה יפה,ועכשיו האחות בטיפת חלב טוענת שהוא בעקומה הנמוכה.הוא יונק כל 3 שעות,לעיתים מצד אחד בלבד ולעיתים משני הצדדים.האורך שלו כיום הוא 66 ס"מ והמשקל 6,340 ק"ג.שאלותיי הן: 1.האם באמת יש מה לדאוג? לפי האחות הוא אוטוטו בתת משקל.זה הוריד לי את החשק להמשיך,אע"פ שאין לי שום כוונה להפסיק להניקו. 2.האם כבר אפשר להתחיל לתת לו תוספות של ירקות ופירות? ואם כן כיצד מתחילים? 3.מה צריך ,אם כן,להיות משקלו לפי הנתונים שסיפקתי לך עד כה? 4.כמה זמן,פחות או יותר,הוא צריך לינוק,ע"מ להגיע לחלב האחורי?

27/11/2002 | 19:20 | מאת: אלן שיין

היי אמא, לא ציינת מתי הוא נולד אז את החישובים את תעשי בהתאם. באופן מאוד כללי, רצוי שתינוק יעלה במשקל כ-130 גרם ממוצע לשבוע. אפשר לקחת כל חודש של חייו ולעשות חשבון. 1. העקומות של טיפת חלב מבוססות על קצב גדילה של ילדים שנזונים מתמ"ל. (תרכובת מזון לתינקות) ולא חלב אם והנקה. לכן, אם הכל תקין מסביב, אז לפי דעתי אין כל סיבה לדאגה. הסמנים האובייקטיבים שהכל בסדר הם: רוגע התינוק ואם לא רגוע אז נרגע באמצעות השד, הרבה שתן ויציאות (פחות יציאות מאשר שתן.) ועלייה מתמדת במשקל. צריכים להסתכל יותר על התיחנוק מאשר על המחוגים! אם הוא נינוח, מאושר ומגיע לשלבי התפתחות כצפוי אז הכל בסדר. 2. ההמלצות של כל הגורמיטם הרפואיים שלנו וגם מחו"ל ממליצים על הנקה מלאה ללא כל תוספות עד גיל 6 חודשים. רק כאשר התינוק מראה סימנים של מוכנות - מתיישב לבד, מושיט יד לפה, בוקע שיניים, רק אז יהנה ממוצקים. תינוק שצריך הכל מעוך אינו מוכן לאוכל מוצק. תלכי למפגש של ליגת לה לצ'ה קרוב לך, אצלנו יש מפגש בנושא זה בחודש הבא - 9.12.02 בשעה 19:45 משמר הירדן 79 , שיכון דן, תל אביב 03 6472411. 3. אין "משקל" אחיד לכל התינוקות. יש קטנים, גדולים, שמנים ורזים גם אם הנקה בלבד. 4. אין גם "זמן" אחיד שלוקח כל תינוק להגיע לחלב אחורי. אם תרצי לגרום לתינוק לאכול יותר - ואני כותבת "אם" כי אם הכל בסדר אז אין כל סיבה לשנות משהוא - אז ניתן להיניק אותו משני הצדדים תמיד, אם אכן הינקת אותו רק מצד אחד. מיניקות מצד הראשון עד שהתינוק מסיים, אז מעודדים אותו לינוק מנה אחרונה מהצד השני. מתחילים את ההנקה הבאה מהשד השני.

27/11/2002 | 20:22 | מאת: אמא לחוצה-דחוף ביותר

תודה רבה לך מקרב לב.אני יכולה לישון טוב,אם כך.כל טוב

26/11/2002 | 22:09 | מאת: אב טרי ומודאג-דחוף, תודה!

מחר רעייתי ובתי הקטנה חוזרות סוף סוף הביתה מבית החולים. רעייתי ניסתה להניק פעם אחת קצרה וויתרה על הניסיון די במהירות. מאז התינוקת אוכלת רק תחליפים ואישתי "מייבשת" את עצמה בעזרת כרוב. אני ניסיתי ללחוץ עליה מאוד בעדינות לנסות בצורה רצינית יותר להניק והיא מתחמקת. אני די מאוכזב ואפילו מודאג מזה שבתי תגדל על תחליפים. קראתי מאמרים בנושא (בעד ו"לא נורא אם לא מניקים") והם מאוד מגמתיים ולמען האמת אני די מבולבל. שלוש שאלות יש לי בנושא: 1. עד כמה הנקה היא קריטית לבריאותו של הילד (אני יודע שזה שאלת השאלות...) 2. עד כמה הייבוש הוא בלתי הפיך? דהיינו אם היא תחליט שהיא רוצה לנסות ולהניק, נניח בעוד שלושה-ארבעה ימים, האם יהיה לה חלב?? 3. האם הטענה "שאין לי חלב" מבוססת? האם העובדה שיש לה גודש מעיד על כך שיש לה פוטניציאל לחלב למהלך כל תקופת ההנקה (3-6) חודשים? 4. אמא שלי טוענת כי העובדה שלאישיתי אין הרגלי אכילה טובים (וזה נכון) עדיף לתינוק שלא יניק. - מה אתם אומרים?? 5. עד כמה מותר לי כבעל אוהב ודואג להתערב?? תודה רבה על ההתייחסות!

26/11/2002 | 23:42 | מאת: אלן שיין

מזל טוב לך , אב טרי ולכל משפחתך! זה בהחלט זכותך ומאוד במקום לדאוג לבריאות אופטימלית ולתת את ההתחלה הטובה ביותר לתינוק הרך. למרות שהשדיים אצל אשתך, אני מקווה שתצליח בכל אופן, בלי ללחוץ יותר מידי, לשכנע אותה לנסות שוב. התחושות שלך הם צודקות ואין לפסול או לבטל את חשיבות החלב אם וההנקה כאחד! לא רק החלב מגן על הרך הנולד מעניק לו נוגדנים שהוא אינו מייצר לבדו עד גיל 6 חודשים, מגן עליו מפני מחלות רבות הכוללות מחלות נשימתיות, אלרגיות, אדטמה, סכרת נעורים יותר מאוחר בחיים, גם יותר בריא לבת זוגך - נשים מיניקות עלולות להינות משחיכות נמוכה של סרטן השד, אודטיאופורוסיס ועוד. אין ספור יתרונות לחלב אם ואני מציעה שתזמין את החוברת הקטנה שהוצאנו לאור שדן בדיוק בבעיות ראשוניות שעלולות להתעורר . 1. כל המחקרים מעידים על חשיבות חלב האם וההנקה לביסוס תזונתי ורגשי של התינוק. 2. הייבוש הוא בהחלט הפיך. ככל שהיא תיניק יותר כך ירבה החלב. היה והיא תחליט שהיא רוצה לנסות, שהיא תנסה. כמובן ככל שהזמן יעבור ללא הנקה יש סיכוי שהתינוק יתרגל לבקבוקים והקלות בהעברת התמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) בכלי זה. 3. גודש מראה שיש חלב אבל אין כל קשר לתקופת ההנקה. גודש הוא חלב שאין לא יציאה מן השד. דווקא מראה שיש תפוקה ויש חלב. לאף אחת אין חלב זורם בשפע בימים הראשוניים. זה בא יחד עם הגרייה. כל אישה שיולדת לידה ביולוגית יכולה להיניק אפילו תאומים מבחינה מעשית. אז אין כל סיבה שלא יהיה לאישתך מספיק חלב. 4. אימא צודקת שכדאי לאישתך לאכול "כמו שצריך" אבל לרוב אצלנו אף אישה לא נמצאת בתת תזונה כך שהחלב לא נפגע. אין חלב "לא מזין" כי האם לא אוכלת כראוי. היא לא תרגיש במיטבה אך החלב לא ירוד באיכותו. (גם נשים בארצות מתפתחות -עולם השלישי-מיניקות והתינוקות היונקים אלה ששורדים!) התזונה חשובה כדי לתפקד כאם חדשה שצריכה לטפל במשפחה. זה מצריך אנרגיה תזונתית ונפשית, וזה ללא כל קשר להזנת התינוק. 5. זאת השאלה הכי קשה לי לענות. כמו שהרבה נשים מביאות את בני זוגן אלי - כיועצת הנקה כדי שהוא יבין את החשיבות ואיך כל זה פועל, אני יכולה להציע לך לנסות להביא אותה אל יועצת הנקה מוסמכת כדי לדבר על זה אבל יותר אולי בצד של "לסגור את המעגל" לוודא שאין כל אפשרות להיניק בלי בעיות כי אתה לא שלם עם ההחלטה. אולי אישתך מפחדת מכשלון או אולי היא סובלת מכאב שקשה לה להגדיר כי היא מרגישה רגשי אשמה. אם היא רצתה להיניק בהתחלה מעניין מה קרה שהיא החליטה להפסיק בשלב כה מוקדם. יש יועצות בכמה מקומות בארץ. אתה מוזמן להתקשר אלי מחר - ב-מ.מ.ש. 03 6472411 ואני אשמח לתת לך מספרי טלפון או סתם לדבר על זה אם תרצה. בהצלחה,

27/11/2002 | 15:55 | מאת: דני

אני רוצה לענות לך בתור אישה. אינך יכול לדעת בדיוק איך אישתך מרגישה לגבי הנושא. ולרגע אני לא טוענת שההנקה אינה חשובה. אני מסכימה שזה עדיף על התחליפים למיניהם, בריא יותר וכו' כו' . אבל... עדיף זה לא אומר חובה. כמו שמיליוני נשים מיניקות, ישנם את המיליוני נשים האחרות שאינם מיניקות, וכל כך הרבה ילדים בעולם שגדלו על תחליפי חלב, אז מה??? משהו לא בסדר איתם??? לפי דעתי זאת החלטה אישית מאוד של האישה ואתה בתור בעלה יכול להביא את דעתך, אך לא מעבר. לא אתה זה שצריך להיניק.... בכל מקרה שיהיה לכם מזל טוב והרבה נחת מהבת.

26/11/2002 | 18:24 | מאת: איריס

אלן ערב טוב, אחותי צריכה להפסיק להניק את הבת שלה לאחר 10 חודשים של הנקה, הילדה כל היום אוכלת אוכל רגיל אך בלילה מתעוררת ודורשת ממש בבכי קורע לב לינוק. השאלה שלי היא כזאת אחותי צריכה להפסיק להניק עקב מחלה, היא צריכה להתחיל לקחת אנטיביוטיקה דחוף. מה אפשר לעשות כדי שהפסקת ההנקה תהיה קלה ביותר ????????

26/11/2002 | 23:46 | מאת: אלן שיין

היי איריס, אנטיביוטיקה אינה סיבה להפסקת הנקה! רוב הסוגים לא מפריעים למהלך ההנקה ואינם מסוכנים בכלל. כדאי שהיא תבדוק טוב לפני שהיא תתחיל לגמול את התינוקת ללא כל צורך. אם תרשמו לי את הסוג (בלועזית) אני יכולה לבדוק, אם לא אז ישנם מרכזים טרטולוגיים של בתי החולים שניתן לבדוק דרכם לגבי התרופות. בילינסון: 03 937 7474 או 937 6911 אסף הרופא: 08 977 9309 בשעות העבודה. בהצלחה.

26/11/2002 | 11:28 | מאת: אמא דואגת

ביתי בת ה3.5 חודשים יונקת הנקה מלאה ובשלושה ימים אחרונים אני לא מרגישה את שדי מתמלים כמו לפני כן. האם זה אומר שיש ירידה בכמות החלב? כאשר היא הייתה יונקת כל 3-4 שעות לקראת ההנקה הייתי מרגישה את שדי מלאים וכבדים, מה שלא קורה עכשיו, כאשר היא יונקת כל 4-5 שעות. אפילו בשנת לילה כאשר היא כמה לינוק נראה כאילו אין מספיק חלב ובמיוחד בשעות ערב לפני השינה השדיים נראים ריקים לגמרי. גם ביתי כאשר היא יונקת, מידי פעם היא מושכת את הפטמה אחורה, אך לא משחררת, ואז מיד דוחפת את הראש קדימה. האם יתכן שהחלב עומד להיגמר? תודה לך על התשובה אמא דואגת

26/11/2002 | 23:51 | מאת: אלן שיין, יועצת הנקה מוסמכת

היי אמא, כמעט אלא קורה ש"נגמר החלב" אלא יש ביסוס ואזון בן ההיצע והביקוש. השדיים מתרגלים לספק כמות מסוימת של חלב וכך זה צריך להיות. הדיים לא אמורים להיות גדושים וכבדים. הרבה אימהות ממשיכות להיניק למשך שנים כך שהחיים חוזרים לתיקנם גם עם חלב והנקה. הצמיחה וההתנהגות של התינוק מראים שהכל תקין -ל א רק ההרגשה או תחושה שהשדיים לא כל כך מלאים כמו קודם. אם התינוק רגוע לרוב או נרגע באמצעות השד, ויש הרבה חיתולים רטובים ביממה ועלייה מתמדת במשקל אז הכל בסדר מבחינה כמותית. יש עוד דברים שגורמים לתינוקות להתחלק או לברוח מהפיטמה. (פטרייה, כאב אזניים ועוד). אם הנקת בהצלחה 3 חודשים ויותר אז לא נשמע הגיוני שיש בעייה של חוסר חלב. גם אם את לוחצת על השד ושואבת ידני, אז את רואה שהחלב עדיין יוצה. אם התינוק לא רגוע אז צריכים לבדוק דברים אחרים. לא טבעי שתינוק לא רגוע ליד השד.