פורום הנקה

ההנקה היא הדרך הטבעית, הפיזיולוגית, להזנת תינוקות, וחלב אם הוא החלב המותאם באופן מיטבי לתינוקות. כהמשך ישיר לכך, ממליצה האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים על הנקה כאמצעי הבלעדי לתזונת התינוק בששת החודשים הראשונים לחייו. ההנקה מגינה על בריאות התינוק ומסייעת להתפתחות הגופנית, הרגשית והקוגניטיבית בצורה הטובה יותר.
13519 הודעות
12462 תשובות מומחה

מנהלי פורום הנקה

06/03/2002 | 00:23 | מאת: גולי

הייתי רוצה להניק רק בלילה ואולי גם פעם אחת בערב (אולי בערך בסביבות 17:00-20:00) ובשאר לתת תמ"ל. כמה הגוף מסוגל להתרגל להנקה כזאת? האם אני חייבת לשאוב בשביל להמשיך את כמות החלב? (בבוקר אני בעבודה לשמונה שעות). אני פוחד שאם אני אעבור להנקה בכ"כ מעט שעות אני אתייבש. האם זה נכון? האם צריך לקחת תוספות (כמו חילבה לדוגמה)? אני אודה מאוד לכל אינפורמציה (וכ"כ טוב שיש את מי לשאול!!!) גולי.

06/03/2002 | 01:04 | מאת: אלן שיין

היי גולי, הגוף בדרך כלל מסתגל למצב כזה. אם יש הפחתה בכמות החלב, שכמובן תהיה ברגע שאת מפחיתה את מספר ההנקות, אז ברור שתהיה ירידה בכמות שאת מייצרת. גם צריכים לראות איך התינוק מקבל את השילוב הזה. לא ציינת בן כמה התינוק וכמה זמן את כבר מיניקה. זה גם משפיעה.(אם ההנקה מבוססת עדיין או לאו.) תוספות למיניהם עוזרים כאשר אין מספיק חלב באופן כללי, ואפ פעם לא עובד לבד. תמיד הטיפול מלווה בהגברת ההנקות או שאיבות. אין לך בעייה כיום של כמות של החלב כך שחילבה או כל דבר שאומרים שעוזר, לא תעזור. אם התינוק מסכים לשלב, והכמות היא הבעייה אז תצטרכי לשאוב במשך היום. צריכים לחכות ולראות איך זה מתקדם. אולי לא תהיה בעייה בכלל.

05/03/2002 | 11:51 | מאת: מאירה

היי קודם רציתי להודות על היעוץ. הטוב שמקבלים כאן . ותמיד טוב שיש לך היכן לשאול, ולקבל תשובות גם מבעלי נסיון. שאלתי היא איך מלמדים ילדה בת 5 וחצי חודשים לקבל משהוא נוסף על הנקה כדי להשאיר אותה לפחות לכמה שעות פעם בחודש לפחות. ביתי מקבלת רק הנקה מאז שילדתי. ומאז אני מרגישה טוב עם ההנקה [בסיוע שלכם כמובן] אבל רציתי לצאת לבלות כמה שעות עם בעלי . ואני לא יכולה להשאיר אותה בשום מקום כי היא לא מוכנה לקבל בקבוק, ולא כפית , לא פירות ולא תחליף חלב. אז מה עושים. אני מוכנה לותר על על הבילויים בשלב זה אבל כש היא תהיה בת שנה אני רוצה לנסוע לחו"ל כי אף פעם לא טסתי לחו"ל. ואני מרגישה שעוד חצי שנה לא יספיק לה ללמוד כיצד אוכלים משהוא אחר. היא מאוד התלהבה כש ביתי הגדולה נתנה לה לטעום מהסוכריה על מקל שלה, האם מותר להמתיק בסוכר רגיל? כי בסוכר ענבים אין התלהבות. לתשובתכם מאירה

06/03/2002 | 01:14 | מאת: אלן שיין

היי מאירה, גיל שנה זה משהוא אחר לגמרי וקשה להגיד היום שעד אז היא לא תהנה לאכול מוצקים. תלוי איך מרגילים אותה וגם יותר חשוב - המוכנות שלה. עד גיל שנה רוב התינוקות מסוגלים לאכול מבחינה מערכתית. כיום, אם את רוצה להשאיר אותה, הייתי מציעה חלב אם. לפחות זה לא חלבון זר ודווקא טעם מוכר. לבקבוק אין מיומנות מיוחדת שביתך זקוקה לה. אין חוכמה גדולה לאכול מבקבוק. אם היא רעבה, סביר שהיא תסכים לקחת. הרי זה מטפטף אפילו שהיא לא מוצצת. אם יש לה התנגדות לבקבוק זה מפני שהיא לא רוצה אותו, לא שהיא לא יודעת איך. אם היא רעבה, יש כף, ספל, מזרק ובדרך כלל הניסיונות יהיו יותר מוצלחות כאשר מישהוא אחר מנסה לתת לה. היא מכירה את הריח שלך ויודעת שאת עובדת עליה. לפי דעתי, יותר קל לנסוע איתה מאשר להשאיר אותה. (את לא הראשונה שהייתי משכנעת לבלות דווקא עם כל הרכב המשפחה) ואם אתם שוקלים, אז יותר קל לעסות את זה כל עוד שהיא מיניקה בלבד. לא צריכים לדאוג לאוכל, היא יותר קלה לשחוב, במנשא, וגיל שנה דווקא זה גיל קשה מבחינת פחד נטישה. (שלה). ההנקה היא בעייה פחות חשובה מאשר ההתנתקות ממנה, שבגיל שנה היא לא יודעת לספור ימים ואין לה כל מושג של זמן. אפילו בידיים הכי מהימנות. לגבי סוכרים, בישביל מה צריכים להמתיק מאכל? זה לא מומלץ ולא חשוב איזה סוכר זה.

05/03/2002 | 09:50 | מאת: אפרת

נועם היא בת חודשיים ועד לפני מספר ימים ינקה ללא שום קושי או בעייה. לפני כשבוע, בעקבות חזרתי ההדרגתית לעבודה החלתי לשאוב ולתת לבעלי להאכיל אותה מבקבוק פעם ביום. אני לא יודעת אם זאת הסיבה אבל ביומיים האחרונים, במיוחד כשהיא עירנית, אני לא מצליחה להניק אותה למרות שאני רואה בבירור שהיא רעבה. איך שאני מצמידה אותה לשד היא מתחילה לצרוח ומסיטה את ראשה ולעיתים יונקת טיפה ונכנסת להיפרונטילציה. כשהיא רדומה, אגב, בלילה, היא ממשיכה לינוק כרגיל. עוד נתון שחברה אמרה שאולי רלוונטי, ייתכן שאני מספר ימים לפני הוסת הראשונה מאז הלידה. אשמח לכל עצה, במהירות האפשרית. בתודה מראש, אפרת.

05/03/2002 | 11:56 | מאת: מאירה

היי אפרת גם לי היתה את אותה הבעיה. פשוט לא להכנס להסטריה . כנראה שהיא עיפה יותר מאשר רעבה. ואם היא עדיין לא החליטה מה יותר רעבה אועייפה עדיף שתישן אפילו לכמה דקות וכשהיא תתעורר היא תהיה רעבה ותינק ברצון בהצלחה מאירה.

05/03/2002 | 14:37 | מאת: אפרת

תודה על העצה, בנתיים המצב קצת השתפר.

05/03/2002 | 13:21 | מאת: שלומית

לדתי התינוקת שלך התרגלה לבקבוק, מה שאומר שזה נראה לה יותר פשוט לשתות מבקבוק ומהציצי להתפנק - ולכן בלילה היא מסכימה לינוק. אני יודעת שזה קשה לאללה אבל תנסו לתת לה לאכול בכפית ולא בבקבוק- אחרת תצטרכי לשאוב מסביב לשעון

05/03/2002 | 14:43 | מאת: אפרת

כן, כנראה שאת צודקת, איך נותנים חלב שאוב בכפית רגילה ? שמעתי שאפשר עם טפטפת או עם מזרק , ניסית פעם? בכל מקרה, תודה על ההתייחסות ובנתיים המצב השתפר קצת.

04/03/2002 | 15:09 | מאת: בעל מודאג

לאחר הנקה לעיתים קרובות נוצר מצב שהשדיים הופכים להיות נפולים, חסרי אלסטיות ומתח. רציתי לדעת אם יש דרך להמנע מכך, אך מבלי לוותר על ההנקה.

04/03/2002 | 17:11 | מאת: נועה

זה מיתוס!!! מה ש'מפיל' את השדיים היא תקופת ההריון ולא ההנקה. בכל אופן,בעל מודאג, מה לעשות...חלק מהזדקנות הגוף והשימוש שאנו עושים בו מביא, בסופו של דבר ל'לוק' פחות אטרקטיבי מזה של בריטני ספירס.... להניק להניק ושוב...להניק! יש המון נשים שהשדיים שלהן התדלדלו והן לא היניקו מעולם!!! אם חשוב לך אז תדאג שאשתך תבצע תרגילים לחיזוק החזה... יותר חשוב שילדיכם יקבל את המזון הכי טוב עבורו...

04/03/2002 | 19:43 | מאת: נירה

אין לי לחדש. אני פשוט מרגישה חייבת להצטרף לדבריה של נועה!

05/03/2002 | 09:49 | מאת: נטלי

גם אני מצטרפת לדעותיהן של קודמותי. השאלה אם החזה יפול או יהפוך להיות מדולדל ומצומק קשורה אך ורק במבנה הגוף ובתורשה של אשתך, ולא שום דבר מעבר לזה. כמובן שכל עוד היא מניקה החזה נראה יותר גדול וגדוש, אבל גם אם היא לא היתה מניקה, ואם זו ה"תורשה" שלה, החזה היה הופך להיות מדולדל ומצומק מיד לאחר הלידה. אמי לא הניקה אותי ואת 2 אחיותי, והחזה שלה לא נשאר כפי שהיה בגיל 18. האמן לי. הדרך היחידה לשמור על חזה של גיל ההתבגרות הוא ניתוח פלסטי.

06/03/2002 | 01:30 | מאת: אלן שיין

בעל מודאג, הבנות אמרו את הכל ובצורה יפה ביותר. אין מישהוא שיכול לעצור את הטבע ואת הזמן. כשדובר על הבריאות של תינוק קטן חסר עונים, אז אנחנו צריכים להגיע להחלטות להטיב את החיים שלו ולתת לא את ההתחלה הכי טובה ובריאה. משרדות התינוק בא הרבה לפני האובססיה של המין הזכרי כלפי שדיים של האישה. (אני לא שוללת!!!) אבל אסור לשכוח שאז וגם היום, עבור הרבה תינוקות זה עדיין השרדות וזה כבר האחריות שלנו לתת לו מה שמגיע לו.

06/03/2002 | 12:15 | מאת: גונן

היי... אין לך מה להיות מודאג... אין דבר יותר סקסי מאישה מניקה ומהאינטימיות הזו בתוך המשפחה (ודאי לא בריטני ספירס !). הייתי מציע לך להיות משתתף פעיל בהנקה ובכל הקשור לכך - אני עושה זאת כבר כמעט שנה וזה הדבר הכי הכי שיש ! לגבי המראה הפיזי, הנקה היא דרך מעולה ל"חזרה לגזרה" - אישתי חתיכה יותר היום מאשר לפני ההריון. חוץ מזה ספורט משותף יכול להיול חוויה משפחתית (בריכה למשל) וגם לתרום לבריאות ולמראה של שניכם. תהנה ו... אל תוותרו על חווית ההנקה.

07/03/2002 | 22:03 | מאת: אלן שיין

היי בעל, הטיאוריות שלי באות על גב מחקרים וממצאים לגבי שינויים פיזיולוגיים בשדיים עקב הריון ולאו דווקא הנקה. לכן, אצל כל אחד ואחד זה שונה ולא תמיד תלוי בנו אם אפשר לשנות את תוצאות ה"סופיות" כאשר הגוף חוזר למצבו טרום הריוני. יש כמה אתרי אינטרנט שאשר לחפש את המקורות המדעיים. ביניהם: www.lalecheleague.org www.breastfeeding.com www.breastfeedingonline.com www.drjaygordon.com www.marie.org באתר האחרון יש המון קישורים אחרים. מאוד מעניין אם אתה קורא אנגלית.

04/03/2002 | 14:40 | מאת: שלומית

למרות שיש לי "נסיון" של בן יותר מארבע שנות הנקה (על שלושה ילדים שונים) עכשיו יש לי ילד כבן שמונה חודשים שכל בעיה אפשרית שאפשר למצוא - הוא מצליח לפתח. הבעיה הנוכחית היא אולי הקשה מכולם (לי כאשה עובדת) והיא הבחור פשוט מסרב למוצקים ולנוזלים כמעט בכל הורסיות האפשריות ניסינו מוצק הוא מגיב בתנועת גועל וכאילו רוצה להקיא (גם לתפוח ובננה וגם למרק לסוגיו) ניסינו מיצים (כמו מיץ תפוחים) הוא יונק מצד אחד מוציא מהשני. אפילו לפורמולה צמחית שניסינו לתת לו הוא הגיב בשאט נפש (אבל בסוף שתה מרוב רעב). בנתיים אני שואבת לו כשתי ארוחות מלאות בעודי בעבודה, אבל כמות החלב שאני מצליחה להוציא בזמנים האלו הולכת ופוחתת . אני לא רוצה לעבור ולתת לו פורמולה ובכך לפתור את עצמי אבל איך ימשכנעים אותו שמוצק זה טעים? וכן מבחינת המשקל הוא בסדר גמור אבל זה אות לימים עברו ולמאמצים בלתי נדלים מצידי להמשיך ולשאוב כחצי ליטר ביום.

06/03/2002 | 01:40 | מאת: אלן שיין

שלומית, אני לא חושבת שהוא זה שפיתח "בעיות". הוא נשמע לי בריא ונורמלי לחלוטין. לא כל תינוק "מוכן" מערכתית לאכול מוצקים בגיל הזה. אין כל אפשרות לשכנע אותו שמוצקים טעימים באותה מידה שאי אפשר "לשכנע" אותך לאהוב מאכל שאת לא אוהבת. תינוקות לא יכולים לאכול מוצקים כאשר עדיין לא התפתחו מספיק. יש רפלקס החניקה שלא מאפשר להם לבלוע מוצקים. לא נהנים מזה. תינוקות חייבים להראות את הסימנים של בשלות כדי לעודד אותם לאכול. זכילה, שיניים, יכולת להתיישב (לא להושיב אותם אלא שהם מתיישבים) זה מראה שהם מסוגלים מערכתית לשבת לזמן ממושך. מושיטים יד לפה. ההמלצה של כל הארגונים הרפואיים הם להתחיל מוצקים החל מחודש 7. זאת אומרת, להיניק 6 חודשים מלאים ולהתחיל להציע מאכלים - אבל רק שהתינוק מוכן. כל תינוק שונה. פגים או תינוקות שנולדו קטנים פשוט לא מוכנים בגיל 7 חודשים להינות ממוצקים. הבעייה היא שלך. את חזרת לעבודה ונשמעת לי לחוצה. אבל למען האמת הכל נשמע נורמלי לגמרי. הדבר הכי טוב עבור התינוק וגם עבורך הואת לשאוב ולתת חלב אם עוד קצת זמן עד אותו מועד שתרגישי עם תינוקך, שהוא כבר מוכן. זה יגיע אך כנרא מוקדם מידי. תעזרי בסבלנות, הבנה ואהבה, ועל תשמעי לסובבים אותך כי זה מצב חריג. נהפוך הוא.! בהצלחה.

06/03/2002 | 10:15 | מאת: שלומית

כדי להבהיר אלמוג (הקטן שלי) כבר בן שמונה חודשים. עד גיל שישה חודשים הוא ינק הנקה מלאה בגיל שישה חודשים ניסית קצת להעבירו לירקות מבושלים (ירקות מרק) וכשראינו שהוא לא מתלהב הפסקנו לבערך חודש. עכשיו התחלנו לנסות שוב עם טווח קצת יותר רחב של וריאציות (בננה, תפוח, מיץ תפוחים ומרק) הוא אוכל ממש מעט (שניים שלוש ביסים) וגם זה בתהליך מאוד ארוך. אני לחוצה כן, אבל לא בגלל השאיבה - חזרתי לעבוד מהרגע שהוא הגיע לגיל ארבעה חודשים ומאז שאבתי ללא בעיה. מה שקורה שעכשיו החלב הולך ופוחת לי (פעם הייתי שואבת פעמיים ביום ומוציאה כחצי ליטר עכשיו אני מצליחה בארבע חמש פעמים ביום בקושי להגיע לאותה כמות) אה ואלמוג (שנולד במשקל של ארבע ק"ג כבר יושב וזוחל ללא בעיות וגם המשקל שלו - בזכות החלב שלי עד כה בסדר גמור) והדאגה העיקרית שלי היא אלמוג לא אני - אני מפחדת שהוא ירעב... לא הייתי פונה אם לא הייתי לחוצה שכן ה"ותק" שלי בהנקה הוא כמעט ארבע שנים (יש לי שלושה ילדים שיחיו..)

04/03/2002 | 09:16 | מאת: יערה

האם תרומה כלשהי פוגעת ביצור החלב?

06/03/2002 | 00:58 | מאת: אלן שיין

לא

03/03/2002 | 18:20 | מאת: דפי

אני רוצה להפסיק להניק את תינוקי בן ה - 8 חודשים, אך ברגע שאני מפסיקה לכמה שעות - יש גודש. אני רוצה להפסיק כי אני רוצה להרות שנית. עלי לציין שהוא כבר אוכל אוכל וגם יונק. איך מפסיקים, אך גם לא גורמים לגודש? ותוך כמה זמן נגמר החלב?? תודה

03/03/2002 | 23:50 | מאת: אלן שיין

היי דפי, אם יש לך כבר וסט אז את יכולה להכנס להריון בלי להפסיק להיניק. אבל אם בכל זאת את רוצה להפסיק, רצוי שזה יהיה בהדרגה. תורידי ארוחה אחת יום אחד, ולמחרת לא לדלג. יום אחרי זה לדלג ויום אחרי זה לא לדלג. אחר כך תנסי כל יום להוריד את אותה ארוחה. אותו הדבר עם ארוחה נוספת. דרך אחרת היא לתת חצי הנקה וחצי תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות). אז באופן הדרגתי החלב יפסיק. זה לוקח כמה חודשים עד שהחלב נעלם לגמרי. לפעמים אפילו יותר. זה מאוד אינדבידואלי.

03/03/2002 | 09:52 | מאת: טלי

הי אלן, אני שוב מרגישה שהועבדה שפעלתי לפי עצת יועצות ההנקה הזיקה יותר משהואילה. הבת שלי כבר בת חודשיים. לפני כשבוע כתבתי שאינה לוקחת מוצץ ולדעתי זה בגלל שחיכיתי 6 שבועות לפני שהצעתי לה אותו (לפי עצת יועצות ההנקה, למרות שלפי הנסיון שלי עם הבן שלי ועל פי האינסטינקטים שלי הייתי צריכה לתת לה אותו ממש ביום הראשון!) אז למרות שמאוד חבל לי, אני יכולה עוד להתמודד עם זה... אבל השבוע לראשונה ניסיתי להציע לה בקבוק והיא מסרבת גם לכך !!! ניסיתי לפי הספר - כשהיא רעבה, אבל לא מורעבת, כשבעלי מציע לה אותו ואני לא בחדר, ואפילו חיממתי קצת את הפטמה שתגיע לטמפרטורת החדר... כלום! צרחות עד השמיים במשך דקות ארוכות עד שנשברתי והנקתי אותה. בפעם השניה ניסיתי כשהיא עוד פחות רעבה ואז היא כבר לא צרחה אבל פשוט החזיקה את הפטמה של הבקבוק בפה ולא עשתה שום תנועות יניקה והחלב פשוט נזל מהפה החוצה... האם יש תקווה ? האם להמשיך לנסות? יש עןד שיטות ? אני מודעת לזה שיש תינוקות שסובלים מ"בלבול פטמות" אם מציעים להם פטמת סיליקון או גומי מוקדם מדי, אבל מצד שני, הרי תינוקות בני יומם לא ירעיבו את עצמם... אז מה רע בעצם בכך שתינוק יונק יקבל בקבוק פעם ביומיים שלושה מיומו הראשון, באופן קבוע, בהנחה שאמא שלו מעונניינת בכך שיקח גם בקבוק ? עבורי זה אולי מאוחר מדי (ואני מקווה שלא כי אני אמורה לחזור לעבודה בקרוב ואין לי מושג איך עושים את זה (עבודה במשרה מלאה !) תודה, אלן

03/03/2002 | 10:29 | מאת: נועה

רק בכדי לחזק אותך...גם הבן שלי היה סרבן מוצצים ועכשיו בגיל חצי שנה הוא כן 'מתחבר' למוצץ. אמנם לא באדיקות אבל בהחלט מסכים. לגבי בקבוק...סבלנות ונחישות. בסוף היא תסכים.

04/03/2002 | 00:09 | מאת: אלן שיין

היי טלי, צר לי לשמוע שאת מרגישה שהטעו אותך. למעשה, כל תינוק ותינוק הוא שונה, ויש תינוקות שמקבלים בקבוק ללא כל קושי ויש כאילו שפשוט מסרבים. זה גם לא קשור במועד בו התחלת לתת אותו. לפעמים תינוק שקיבל את הבקבוק ללא כל בעיה בגיל צעיר (0-חודש) מסרב לקבלו בגיל יותר מבוגר (סה"כ גיל חודשיים שלוש!) בלבול פטמות היא תופעה כאשר התינוק מסרב לחזור לשד אחרי נסיון עם בקבוקים. לפעמים אפילו אחרי בקבוק אחד. לכן, בשלב ראשון באמת לא רצוי או מומלץ להציע לתינוק בקבוק או אביזר מלאכותי כמו מוצץ לפני שההנקה מבוססת היטב. קל לאכול מבקבוק. הסירוב הוא לא בגלל שקשה להם, אלא התינוקות בדרך כלל נעלבים ולא רוצים לקבל דבר מלאכותי וזר לפה. אל אחת כמה וכמה אם הבקבוק גם מכיל תמ"ל (פורמולה). הם חכמים! ההנקה אמורה להיות הנורמה. בדרך כלל אין כל צורך לתת משהוא אחר וכמובן, כמה שמיניקים יותר, יותר טוב לתינוקת. אם קשה לעזוב את התינוקת זה גם טבעי. לא היינו אמורים לעזוב אותם. הרי רק ילדנו אותם. הם לא "אשמים" שבחרנו לעזוב אותם ולחזור לעבודה. היא עשתה את שלה. היא יונקת, נהנית מהחיים איתך. זה שהיא לא רוצה בקבוק זה גם טבעי. לכן, יתכן שהיא תתרגל כאשר תחזרי לעבודה. כמובן מומלץ לתת לה חלב אם שאוב. לפחות הטעם יהיה לה מוכר. קשה להם עם כמה שינויים בבת אחת. אז אולי היא תקבל את הבקבוק. אם לא., אז אפשר תמיד לתת לה אוכל עם כף, מזרק או כוס קטנה. כאשר לא תהיי בבית, אני מניחה שהיא תסכים לקבל את הבקבוק אם היא רעבה מספיק והיא תתרגל. צריכים המון סבלנות, אהבה, והבנה. את אמורה גם להעביר את המסר הזה למטפלת או בן זוג או מי שיטפל בה. ארוחות אמורות להיות מלווות רוגע, כיף והנאה. מאוד יכול להיות שהיא תאכול פחות בהעדרותך והיא תשלים כאשר את חוזרת הביתה מהעבודה. היא חיה 9 חודשים בשקט ובשלווה בתוך הרחם. אד שהיא הסתגלה קצת במעט זמן שהיא בחוץ, אז כבר מצפים ממנה לעבור שינוי דרסטי ללא תגובות לוואי? תחשבי איך שאת היית עוברת את השינויים הללו. אפילו בתור מבוגר קשה לנו - אז עוד יותר קשה לה כאשר אין לה עדיין כלים כדי להתמודד. אני מאחלת לכם הצלחה.

04/03/2002 | 14:25 | מאת: שלומית

אני יודעת שאולי מוצץ גורם להם להרגשת שובע אבל בגיל מאוחר יותר זה עוזר להם9 להתרגל להיעדרות אמא

04/03/2002 | 14:24 | מאת: שלומית

גם שלי סירב לבקבוק והשתולל בימים הראשונים, למרות שמוצץ הוא כן לקח. למזלינו תינוקות הם סתגלתנים וכשלא היתה לו ברירה הוא שתה מבקבוק (אפילו עד כדי שהייתי צריכה להסביר לו שהציץ יותר שווה)

05/03/2002 | 10:09 | מאת: טלי

תודה על העידוד. אנחנו עדיין עובדים על זה. בינתיים ללא הצלחה. הגעתי למצב שאני כל כך מיואשת שאני מוכנה להפסיק להניק, אם זה מה שיעזור. נראה לי שהילדה שלי מאוד לא אוהבת שינויים ואולי תהיה לה בעיה לשלב בין בקבוק לציצי גם אם היא כבר תסכים לקחת בקבוק. (יש לי הרגשה שברגע שהיא תסכים - אם זה יקרה - אני לא אהיה מוכנה לקחת את הסיכון של להציע לה ציצי שוב) המסקנה היחידה שלי מכל הסיפור היא פשוט להקשיב לאינסטינקטים שלי ! אני בטוחה שאילו הייתי מרגילה אותה לבקבוק מההתחלה הייתי היום במצב שלא הייתי אפילו מעלה על הדעת להפסיק את ההנקה ! אני מסרבת עדיין לקבל את העובדה שהיא לא תיקח בקבוק (עם מוצץ אני עוד יכולה להתמודד). יש לי עוד ילד בבית (בן 4) שגם הוא צריך את תשומת הלב שלי בלעדי התינוקת, ןמאחר והיא רק יונקת (ועושה את זה כל 1.5 -2 שעות) זה כמעט בלתי אפשרי לצאת מהבית בלעדיה. מקווים לטוב !

02/03/2002 | 18:29 | מאת: ליאת

בני בן החודש ישן כ 3-3.5 שעות ב"חלק הראשון" של הלילה (בין 12 ל 3 לפנות בוקר), אך בחלק השני של הלילה (לפנות בוקר) הוא מתעורר מס' פעמים. כיצד אוכל לגרום לו לכך שישן שינה רצופה גם בחלק השני של הלילה? נ.ב. האם יש מניעה לתת מים לתינוק יונק (בן חודש)?

02/03/2002 | 21:56 | מאת: אלן שיין

היי ליאת, יש מניעה לתת מים לתינוק שיונק באופן בלעדי כי הבקבוק אלול לבלבל את צורת היניקה שלו. גם, בגיל הזה רצוי לענות לו על צרכיו על ידי השד. את אף פעם לא יודעת אם אכן הוא רעב, ומתן מים רק ידחה אותו. הוא זקוק לאוכל בהתאם לצורך האמיתי שלו לכן לא רצוי סתם לדחות מתן אוכל על ידי תוספת של מים. אם הוא צמא הוא ינק רק להרגיע את הצמא. אם הוא אכן רעב, הוא יקבל את הקלוריות שהוא זקוק להם. לגבי שינה בלילה. תינוקות ישנים גם על פי הצורך האמיתי, שהוא צרוך פיזיולוגי לא פחות חשוב מאוכל ושתייה. אי אפשר להכריח תינוק לאכול שהוא לא רוצה, או לשתות כמו כן, ברוב המקרים אין טעם ואין תועלת ב"לגרום" לתינוק לישון. הדברים משתנים כאשר המערכות שלו יותר מתפתחות והוא גדל קצת. זה בא עם הזמן. סבלנות, אהבה, חום וקבלה, (ושינה מתי שהוא ישן בינתיים!) יעזרו להעביר אותו לחיים יותר "מסודרים".

02/03/2002 | 18:25 | מאת: ליאת

תינוק יונק בן חודש ימים, אשר עולה יפה במשקל ,אך עדיין מבקש לינוק כל פרקי זמן קצרים (לעיתים כל 1.5 שעות). שאלתי היא: א. האם זה נורמלי לגילו? ב. כיצד אוכל לגרום לו, אם בכלל , להגדיל את מרווחי האכילה (כל 3-4 שעות)?

02/03/2002 | 21:58 | מאת: אלן שיין

ליאת, כנ"ל לגבי האוכל. ראי את ההתשובה הקודמת. תלכי איתו ותראי כמה שהוא יהיה נינוח ורגיע. כשאנו מנסים "לשנות" את הדפוסים הטבעיים שלו, זה רק מתסכל אותו ואת כל הבית!!

03/03/2002 | 10:36 | מאת: נועה

הי ליאת. אל תנסי 'לחנך' את בנך לאכילה ושינה לפי איזה סדר חיצוני/מה שנראה לך ה'מבוגרת'. תינוקות יותר מחוברים לטבע ולאינסטינקטים מאשר אנו המבוגרים. בנך אוכל לפי צרכיו. יש ימים שהמרווחים צפופים ואת תראי שיהיו ימים שהוא יפתח מרווחים. אצל תינוקות אין אכילה מתוך צרכים ריגשיים אלא רק לפי צרכי הגוף. לכן אסור לנסות לכפות עליהם סדרים ונהלים. אם הם רעבים זה סימן שהם זקוקים לאוכל! אצל תינוקות מע' העצבים והחיסון לא סיימו להתפתח ולכן הם נוטים להתעורר בלילה. נכון, יש בודדים שישנים 5 שעות רצוף אבל הם לא הנורמה. רוב האימהות המיניקות יספרו לך שגם אצלן אותו הדבר. אצל תינוקות תמ'ל מע' העיכול מתמודדת עם כל כך הרבה 'האבסה' של אוכל שאינה ערוכה אליו ולכן הם ישנים,כביכול, יותר טוב. זה לא בהכרח יותר בריא!!! כדאי לך לשקול לינה משותפת או לסדר מיטה נוספת בבית ככה שבלילות יותר קשים תשני יחד עם בנך ותניקי אותו בשכיבה. אני מצליחה ככה לישון את השש שבע שעות. אל ייאוש!!!

02/03/2002 | 12:57 | מאת: רותי

שלום אלן, רקע: התינוקת בת שבע שבועות בדיוק. היא מקבלת רק חלב אם, וביומיים אחרונים גם קצת מים רתוחים שהתקררו עד לטמפ' החדר (בשלב ראשון זה - רק כעשר סמ"ק ביום, כשיש לי רושם שהיא צמאה אך לא רעבה). נראה שהיא גדלה יפה, היא יותר מהכפילה את משקל הלידה שלה, ולא משומן! היא ממשיכה לאכול בממוצע גס כל שעתיים, לפעמים כל שעה, לפעמים ישנה שלוש שעות רצוף. תדירות היציאות והפיפי, שהוא שקוף, "לפי הספר". 1. בימים אחרונים הקקי שלה בד"כ נורמלי - צהוב חרדל, אך פעמיים-שלוש היה לה קקי ירוק חזק למדי. יצוין שבעבר לעתים רחוקות היה קקי ירקרק, אך צבע פחות חזק. האם לדאוג? להפסיק עם המים? לא להתיחס? לא נראה שהיא סובלת ממשהו (חוץ מ"פצעי בגרות" שבאים והולכים, וזה כבר כשבועיים-שלושה). 2. התרשמתי שאכילת דברי חלב על ידי גורמת לקטנה קוליק. הפסקתי לאכול דברים אלה ונראה שהקוליק הפסיק, או לפחות השתפר. שאלתי: בהנחה שאני רוצה להניק לפחות חצי שנה, אפילו יותר, מתי אוכל לשוב ולאכול דברי חלב? רק אחרי שאגמור להניק, או שמה רגישותה עשויה להעלם לפניכן? תודה על התיחסותך, רותי

02/03/2002 | 22:05 | מאת: אלן שיין

היי רותי, המים מיותרים אם כי לא מומלץ לתת מים לתינוק יונק. ראי סיבות למעלה בתשובה לליאת. ואם בכלל יש שאלה לגבי הקקי, וזה במקרה מתאים לזמן שהוספת מים-תורידי, למרות שלא נראה לי שזה בא ישירות מהמים. אם הקקי ירוק מידי פעם ולא בצורה כרונית אז נראה לי שאין מה לדאוג. במיוחד אם אין עוד סימפטומים שלא טוב לה. לפעמים זה סוג החלב שהיא מקבלת, צורת ההנקה לכמה ארוחות, אולי קצת יותר שומני, לפעמים יותר מימי. לפעמים זה גם יכול להיות כתגובה למה שאת אוכלת. אם כבר הורדת את המוצרי חלב, ואת מרגישה שיש שיפור אז הייתי ממשיכה לפחות עד תום תקופת ה"קוליק" או גזים. זה בדרך כלל עובר מחודש ה-4 לחיים. אז את יכולה לנסות להחזיר את המוצרים. כאשר המערכות שלה מתחזקות ומתפתחות אז היא תוכל לעכל דברים יותר טוב מהתפריט היומית שלך. מקווה שזה יעודד אותך!

02/03/2002 | 06:10 | מאת: ל-

קודם כל תודה רבה לך על העידוד שבתשובות. מאוד מקווה שהכול ילך בסדר אבל עדיין,סליחה אם אני מנדנדת ,אך איך בכל זאת קורה כמו שפעמים רבות אני שומעת מחברות שלא היה להם מספיק חלב או שהוא נפסק פתאום. איך יודעים את ? והאם זה באמת יכול ככה סתם לאחר4 חודשים מצוינים להפסק?

02/03/2002 | 21:46 | מאת: אלן שיין

שבוע טוב ל-, רוב הסיפורים של הפסקת חלב או חוסר חלב נובעים מחוסר הנקה. או שהאמהות היניקו ושלבו תמ"ל. או שהם נתנו מוצצים במקום שד, מים, בקבוקים, וכו'. אם מיניקות באופן מלא ובלעדי אז זה כמעט ולא קורה. יש גם פרקי זמן שידועים כ"בעייתיים" או בשפה פשוטה, זינוקי גדילה או "משברים" כאשר פתאום תינוק שעשה מרווחים בין ההנקות רוצה לאכול לעיתים קרובות יותר. אם האימא מפענחת את זה כ"חוסר חלב" ולא מכירה את התופעה, אז היא נותנת לתינוק תוספות תמ"ל במקום להגביר את תכיפות ההנקות. זה גם מוביל להפסקת ההנקה. אם היו מודעות לתופעה, אז היו מיניקות יותר ומייצרות יותר חלב. אז, היות והנקה אמורה להיות כה טבעית, תרגעי. הגוף לא יאכזב אותך אם את סומכת אליו! תאמיני ביכולת שלך. ואת כמו מיליוני אמהות אחרות תצליחי ללא כל בעייה!

02/03/2002 | 00:00 | מאת: לילך

כמה זמן ניתן לשמור חלב שנשאב מחוץ למקרר? הכוונה אם אני רוצה לטייל עם הילד בחוץ ואין אפשרות להניקו לפני כולם.

02/03/2002 | 21:48 | מאת: אלן שיין

לילך, כמעט ואין מקום שלא תצליחי למצוא פינה שקטה. אם לא יש שמיכות, חיתול בד או סינרים מיוחדים לעזור לך להיניק בצניעות רבה. אבל, אם לא, את יכולה להצטייד עם קופסת קל-קר ולהכניס בקבוק של חלב שאוב לתוכו. להשאיר אותו בחוץ כדי שהוא יהיה יותר חמים ולתת. אם לא מאוד חם בחוץ אז אפשר לשמור על החלב כמה שעות. אבל לפי דעתי, יותר קל להיניק.

01/03/2002 | 06:08 | מאת: ל-

המשך חו"ל-בהמשך להתכתבותנו- אני נוסעת לביקור הורים בפולין,למשך שבועיים וחצי. פשוט מפחדת שבגלל שינוי אוירה, מזג אויר ,יגמר לי החלב. מאוד לא מוכנה לשלב לו תחליפים. האם במידה ויקרה משהו אוכל למצוא שם תחליפים ולא לסחוב מהארץ? אני נוסעת אך זה הפחד העקרי שלי..

01/03/2002 | 09:55 | מאת: אלן שיין

היי ל-, אם זה ירגיע אותך אז תכניסי קופסא של תמ"ל למזוודה. אבל אני לא מכירה מקרים שהופסק החלב בגלל נסיעה. להיפך-תהני מהספונטניות ועל תכנסי ללחץ. קל להגיד, אני יודעת. אבל ההנקה לא אמורה להכניס אותך ללחץ. שוב, אולי הלחץ בא ממקור אחר? טיסה? משפחה? זה רק את יכולה להגיד. אני מקווה שתצליחי להזתחרר מהפחד של ייבוש החלב - ושתוכלי להינות בנסיעה.

28/02/2002 | 21:45 | מאת: ליאורה

הי אלן, זיו בן 7 חודשים ויונק מלא. הוא מסרב בשלב זה לאכול מוצקים ומסרב בהחלט לבקבוקים, מוצצים, כוסות עם חלב שאות, מכסים עם חלב שאוב, כפיות עם חלב שאוב. אני חייבת לחזור לעבודה בימים הקרובים והיום שמתי אותו במעון והילד פשוט צרח כשהבין שאין לו ציצי על ידו. זו הפעם הראשונה שנפרדתי ממנו וגם לי היה נורא נורא קשה. הגננות במעון טיפטפו לו לפה אוכל כי הוא סרב לקחת בקבוק וגם לראשונה הוא קיבל סימילאק!!! כמובן שהוא לא אכל מזה הרבה לפי מה שהם אמרו לי. מה עושים עם הילד?! איך הוא יתרגל לאכול. אני יעדר ממנו למשך שעות ארוכות (9 שעות מינימום!!!!). אם היום הוא ככה צרח ובכה ולא רצה בשום פנים ואופן בקבוק מהגננת למשך 5 שעות שנעדרתי ממנו מה יהיה עוד כמה ימים כשאני יעדר לכל כך הרבה שעות?! הצילו..

01/03/2002 | 10:15 | מאת: אלן שיין

היי ליאורה, קשה מאוד להפרד - גם לו וגם לך. יש הרבה תסכולים. אבל לגביו נראה לי שחלים הרבה שינויים בבת אחת וקשה לו להתמודד איתם. א) תמ"ל במקום חלב אם-שינוי בתפריט ב) העדרותך - לגביו נתשת אותו. הוא עדיין לא מבין מה זה 9 שעות - אין לו כל מושג של זמן, ג) אנשים זרים מסביב ד) חוסר דמות דומיננטית. מאוד מאוד קשה לו. לא משנה אם זה ל3 שעות או 9 - לו זה אותו הדבר. מה עושים? אולי תשקלי אפשרות לקחת מטפלת לזמן מה עד שהוא יכול להתמודד יותר טוב עם מסגרת המונית. היא תפנק אותו, תחבק אותו ותעודד אותו עד שהוא מסתגל לדמות אחרת חוץ ממך. ורק בשלב יותר מאוחר - להעביר אותו לפעוטון. מלבד המחיר, אין כל יתרון לפעוטון. להיפך. אני מצטערת להגיד לך אבל תינוקות זקוקים לאימא. ואם כבר לא אימא אז דמות אחרת שהיא דומיננטית בחיים שלו. זה הכי טוב להתפתחות הנפשית שלו והבטחון העצמי. אולי תשאבי חלב ושהמטפלות ינסו לתת לו מהחלב שלך. לפחות התפריט לא ישתנה. לאט לאט הוא יתרגל לזה. ואחרי שהוא מרגיש יותר בטוח הוא יתחיל לאכול. מאוד מורכב, כל העסק, שחוזרים לעבודה. דווקא הזמן הזה הוא מעבר בישבילו. מאוד יכול להיות שהוא בכלל לא בכיוון מבחינה מערכתית ולא מוכן למוצקים. אז לאט לאט - קודם שהוא יקבל את החלב שלך, בכל כלי או דרך, ואחר כך לדאוג למוצקים. אם הוא מאוד רעב, אני מאמינה שהוא יקח בסופו של דבר את הבקבוק. בהצלחה.

28/02/2002 | 13:54 | מאת: ליאת

ביתי בת ה-4 חודשים מסרבת לאכול מבקבוק (חלב שאוב ) מה אפשר לעשות???

28/02/2002 | 17:16 | מאת: אלן שיין

ליאת, שמישהוא אחר יתן לו. מתי ניסית לתת לו? האם הוא היה מאוד רעב? בכלל לא רעב? לפעמים שהם לא רעבים כל כך אז פשוט לא רוצים. או אם הם מאוד רעבים אז גם לא טוב. אם אחרי כל האופציות הוא עדיין סרבן אז כדאי לשקול האכלה ממזרק או כף או ספל.

28/02/2002 | 13:41 | מאת: יהלי

אלן שלום רב, אשמח לקבל פרטים על לימודים לקבלת הסמכה כיועצת הנקה. האם ההסמכה מקנה אפשרויות עיסוק נוספות ? בתודה מראש, יהלי

28/02/2002 | 17:22 | מאת: אלן שיין

היי יהלי, הלימודים לקראת הסמכה מובלילם אותך להבחן. המבחן הוא מיובא על ידי הנציגה כאן של האגודה של היועצות הנקה מוסמכות ILCA. המבחן הוא 5-6 שעות באנגלית (בנתיים) ובנוסף צריכים המון שעות קליניות. כל הדרישות את יכולה למצוא באתר האינטרנט של ה IBLCE (האגודה המסמיכה) והכתובת היא: www.iblce.org יש קורס הכנה בירושלים - על ידי בתיה דיויס IBCLC מס. טל: 02 532 5383 ויכול להיות שאצלנו ב-מ.מ.ש. נארגן קורס בתל אביב. לשנה הבאה. יש גם מסלול של מדריכות ליגת לה לצ'ה שיכול לעזור לך לגבי חומר הלימודי אך אז את עובדת בתור מתנדבת - לפחות עד שאת עוברת את המבחן. לא הבנתי את החלק השני של שאלתך לגבי אפשרויות עיסוק נוספות. למה הכוונה?

04/03/2002 | 15:55 | מאת: שלומית

איך מגיעים לשעות הקליניות האלו

28/12/2006 | 23:03 | מאת: אורלי

שיין אלן שלום אני תעניינת בלימודים ליועצת הנקה ולכן יש לי כמה שאלות בנושא : 1. איכן ניתן ללמוד את התחום? 2. האם צריך רקע אקדמי או מקצועי מסויים ? 3. מה ההבדל בין יועצת הנקה למדריכת הנקה ( עפ"י ברורו קצר ניתן ללמוד להיות מדריכת הנקה ברידמן) 4. האם ניתן להתפרנס מעבודה בתחום זה? אשמח אם תעני לי על השאלות ( תקופה ארוכה אני מרגישה שזהו יעודי המקצועי ואישי בחיים )

27/02/2002 | 22:03 | מאת: שרון

שלום בני עוד שבוע בן חודשיים. יונק בלבד. לאחרונה התחיל לסבול מגזים וביממה האחרונה לא הפסיק לבכות וכלל לא ישן. הדבר היחיד שמצליח להרגיע אותו מהבכי ולתפוס נמנום קל זה לינוק. אין לי כל בעיה עם זה רק ששמתי לב במהלך היום שהוא פלט הרבה חלב אחרי שהפסיק לינוק האם זה אומר שהוא אכל יותר מדי או שזה מצביע על בעיה אחרת???? בד"כ הוא לא פולט!!!! תודה

28/02/2002 | 18:05 | מאת: אלן שיין

שרון, מוזר שרק עכשיו הוא סובל מגזים יותר מקודם. אולי אכלת משהוא שאת לא אוכלת בדרך כלל? ככל שהתינוק גדל הוא אמור לסבול פחות מהגזים. נראה לי דבר חריג (ולא מעורר דאגה). פליטות מצביעות על משהוא - אבל לא תמיד על אכילת יתר. יכול להיות שזה יעבור תוך כמה ימים. ואת יכולה להמשיך להרגיע אותו ללא כל חשש, על ידי ההנקה. אם זה חוזר על עצמו עוד ועוד, אז רצוי ללכת להתייעץ עם רופא ילדים או גסטרו. אבל כמו שאת מגדירה את התופעה-מאוד יכול להיות שזה יחלוף כמו שהיא באה.

27/02/2002 | 14:15 | מאת: לימור

הי אלן, בני בן חודשיים ושבוע ואני עתידה לחזור לעבודה כשיהיה בן 3.5 חודשים. שכרתי מטפלת ואני מעוניינת להשאיר לה בקבוקים עם חלב שאוב. אני שואבת חלב מידי פעם על מנת להרגיל את הילד לבקבוק. הכמות המקסימלית שאני מצליחה להוציא משני השדיים היא 150 CC . האם הכמות מספיקה לארוחה אחת? שמתי לב שכאשר היניקה של המשאבה לא מצליחה להוציא יותר חלב, נותר לי עדיין חלב רב בחזה שלא יוצא עם המשאבה וחבל לי על כך. כל עיסוי קל בחזה מוציא שפריצים של חלב. מה עושים לגבי זה? מעבר לזאת ניסיתי במקביל גם לתת לו מטרנה/רמדיה והילד פורץ בצרחות שבר כשהוא טועם את טעמם הלא מלבב של התחליפים. אשמח לעצתך. תודה, לימור

27/02/2002 | 20:42 | מאת: אלן שיין

היי לימור, מהקל לכבד! א) לא רוצה כי זה מגעיל אז למה לתת לו תמ"ל כאשר יש לך חלב אם לתת לו? הוא חכם! יודע מה טוב בישבילו. ב) משאבות לא הכי יעילות בהוצאת חלב. או שתנסי משאבה אחרת או תשאבי ממש בידיים שלך. שיטה מאוד יעילה,כמו שאת רואה. ג)150 מ"ל זה יופי. אני מאמינה שהוא יקח כמות של 100 ואת יכולה להקפיא עוד כמויות של 50 ליתר הבטחון. הם אוכלים יותר ממה שצריכים באמצעות בקבוק. כי לא צריכים לעבוד קשה כדי שהחלב יצא. המלצת כולם - חלב אם עד 7תום 6 חודשים. בהצלחה!

26/02/2002 | 18:31 | מאת: ל-

שלום אני נוסעת עם ילדי בן ה-4 חודשים לחול ומאוד מפחדת שמסיבה כלשהי יגמר לי החלב... האם זה יכול לקרות? מה עלי לעשות ?

27/02/2002 | 20:58 | מאת: אלן שיין

היי ל-, למה שזה יקרה? נסיעה לחו"ל אינה אחד הסיבות להפסקת ההנקה או הפחתה של כמות החלב? את אמורה להיניק באותו צורה בה את מיניקה היום =- אם טוב לך ולתינוק כאן אין כל סיבה שזה לא ימשך. נסיעה טובה ותהני!!

28/02/2002 | 06:17 | מאת: ל-

אני יודעת אך מאוד מפחדת כי מהמתח והשינוי זה יקרה. מה לעשות? האם לקחת לו תחליפים ואיזה? אני ממש לא מוכנה להפסיק להיניק...

26/02/2002 | 17:57 | מאת: אורית

יש לי ילדה כמעט בת 5 שנים ואני עדיין מניקה אותה מידי פעם, לה זה בטוח עושה נפלא וגם הקשר בינינו מאד מיוחד. שאלתי היא האם הנקה ממושכת כל כך עלולה להזיק לי מבחינה בריאותית (כמו חלילה סרטן השד או חוסר סידן) הייתי מעוניינת לדעת האם יש לי צורך בתזונה מסויימת . (פניתי לפורום הנקה ולא ענו לי.)

27/02/2002 | 20:56 | מאת: אלן שיין

אורית, אין כל נזק בריאותי שיכול לבוא כתוצאה מהנקה ממושכת. יש אנטרופולוגים המציינים גיל 4-7 (כן, שנים) כגיל הגמילה על פי ממצאים, בדיקות והשוואות ליונקים אחרים. את יכולה למצוא מידע על זה באתר של ליגת לה לצ'ה www.lalecheleague.org http://www.prairienet.org/laleche/dettwyler.html האתר השני זה של אנטרופולוגית שבצעה הרבה מחקרים וכתבה חומר רב אודות ההנקה הממושכת.

25/02/2002 | 16:23 | מאת: טלי

הי אלן, אני שוב זקוקה לחיזוקים... ביתי בת שבעה וחצי שבועות, יונקת הנקה מלאה וסובלת מגזים נוראיים בעיקר בשעות הערב. הדבר היחיד שמרגיע אותה (לתקופה מוגבלת) היא הנקה ולכן בשעות הערב היא יונקת המון. בשעות היום היא יונקת כל 1.5 - 2 שעות ובלילה כל 3 שעות. הבעיה היא שאני עדיין סובלת מתפוקת יתר ותחושת שחרור (Let Down) כואבת מאוד. מתי זה יתחיל להסתדר? אני מניקה רק מצד אחד בכל הנקה (2-3 הנקות מאותו צד ורק אז מחליפה) ובאותו הזמן דולפת מהצד השני עד כדי כך שאני יכולה 'לסחוט' את פד ההנקה כל שעה. אני מודעת לזה שהרבה מהיניקות שלה הן לא בשל רעב אלא בשל הצורך למצוץ כדי להרגיע את הכאב, ואולי פה מתחילה הבעיה כי באותו הזמן אני גם מגבירה עוד יותר את תפוקת החלב אצלי. זמן היניקה שלה התקצר ל-5 דקות בלבד בכל פעם (בזרם מהיר מאוד ויניקות חזקות) והיא גם עולה המון במשקל... איך יוצאים מהמעגל הזה? חשבתי שבגיל הזה כבר מבוססת ההנקה וגם כמויות החלב מתאימות לביקוש... ועוד שאלה - הבת שלי מסרבת למוצץ והייתי מאוד רוצה להרגיל אותה לכך. אני יודעת אמנם מה דעתך על מוצצים לתינוקות יונקים ובכל זאת הייתי רוצה לשמוע טיפים (אפילו ממשתתפות אחרות בפורום) על איך לגרום לה לקחת מוצץ. נכנעתי ללחץ יועצות ההנקה בבי"ח ולא נתתי מוצץ, למרות שעם הבן שלי הוא לקח מוצץ וינק מיומו הראשון ללא כל בעיה (אז גם בעית התפוקה המוגברת לא היתה כל כך נוראית בגלל שהוא לקח גם מוצץ וינק רק לשם אכילה !) אני מאלה שכן מאמינות במוצץ ואני חייבת גם לומר שאני מתכננת להמשיך עם הנקה מלאה עד גיל 4 חודשים בלבד - אז אני חוזרת לעבודה, והייתי רוצה שיהיה לבת שלי אמצעי הרגעה מלבד ציצי. תודה רבה (וסליחה שיצא ארוך כל כך...)

26/02/2002 | 13:55 | מאת: אלן שיין

היי טלי, אנחנו רואים מהסיפור שלך שכל ילד הוא אחיד ומיוחד במינו! לכל ילד הדפוסים שלו. וכל לידה והנקה הן אחרות. האם ניסית עלי כרוב? 4 פעמים ביום. זה מרגיע ודי מפחית את כמות החלב. אולי זה יעזור. לגבי מוצצים, אני לא נגד שימוש מבוקר במוצצים כל עוד ההנקה מבוססת, זורמת ואין כל חשש להצלחת ההנקה. אם היא לא תיקח מוצץ אז אפשר להרגיע אותה על ידי אצבע (שלך או של בן זוג). אני מניחה שהיא מתנגדת למרקם . אם חושבים על זה, זה לא כל כך טעים ונעים. כמובן לא כמו שד!

24/02/2002 | 23:30 | מאת: רינת

אלן שלום ראשית, ברצוני להודות מאוד על תשובתך המפורטת למכתבי הראשון!!! בינתיים בתי נדבקה בוירוס שגורם להקאות ושלשולים עד כדי כך שכבר הייתה על סף התייבשות ונזקקה לעירוי יום שלם באשפוז יום. זה קרה לפנות בוקר יום רביעי. היום היא כבר לא מקיאה אך עדיין סובלת משלשולים הקפדתי לשאוב ביום רביעי היות והיא לא מעכלת כרגיל ועתה אני מנסה לשאוב כדי להגביר את החלב ובקושי יוצא לי משהו. מה עליי לעשות? השכנה השאילה לי משאבה של "אמדה" כפולה ובקושי יצא לי 40cc משניהם.. בינתיים אני נותנם לה מהחלב הקפוא שמיום רביעי בעזרת מזרק. אנא עזרי לי לחזור לשגרת ההנקות. בתודה מראש רינת

25/02/2002 | 09:20 | מאת: גונן...

לשאוב עוד ועוד... זו הדרך לעודד את ייצור החלב. בהצלחה רינת כתב/ה: > > אלן שלום > > ראשית, ברצוני להודות מאוד על תשובתך המפורטת למכתבי הראשון!!! > > בינתיים בתי נדבקה בוירוס שגורם להקאות ושלשולים עד כדי כך שכבר > הייתה על סף התייבשות ונזקקה לעירוי יום שלם באשפוז יום. > זה קרה לפנות בוקר יום רביעי. > היום היא כבר לא מקיאה אך עדיין סובלת משלשולים > הקפדתי לשאוב ביום רביעי היות והיא לא מעכלת כרגיל > ועתה אני מנסה לשאוב כדי להגביר את החלב ובקושי יוצא לי משהו. > מה עליי לעשות? > השכנה השאילה לי משאבה של "אמדה" כפולה ובקושי יצא לי 40cc > משניהם.. > בינתיים אני נותנם לה מהחלב הקפוא שמיום רביעי בעזרת מזרק. > אנא עזרי לי לחזור לשגרת ההנקות. > > בתודה מראש > רינת > > >

26/02/2002 | 14:20 | מאת: אלן שיין

היי רינת, קודם אני מאחלת לכם החלמה מהירה. האם את מניקה אותה בכלל? הבנתי שהיא כבר יכולה לקבל אוכל אז הדרך הכי טובה להגביר את כמות החלב זה להגביר את ההנקות. השאיבה לא מראה תמונה מדויקת לגבי כמות שאת מייצרת והיניקה יותר חזקה ויעילה. לא הזכרת בפנייה שאת חזרת להיניק אותה יישר מהשד.

24/02/2002 | 22:42 | מאת: נירה

האם יש אמת בכך שבתקופה שמניקים לא כדאי לישון על הבטן מכיוון שהלחץ על השדיים במשך מספר שעות עלול לגרום לירידה/הפסקה בכמות החלב. (אני יודעת שאחת השיטות להפסיק ייצור חלב היא לחבוש את השדיים בחוזקה). אמנם יש עוד 4 חודשים אבל אני זוכרת שעם בתי הבכורה לקח לי הרבה זמן להרגל להרדם על הצד מפחד שיתמעט החלב...

26/02/2002 | 10:42 | מאת: טלי

גם אני שמעתי על כך. זה גם כתוב בספר What to expect the first year (אני לא יודעת אם יש לזה גרסה עברית או לא) אני גם ניסיתי ליישם את זה כדי להפחית את תפוקת החלב אצלי אבל לא הבחנתי שינוי כלשהו...

26/02/2002 | 14:22 | מאת: אלן שיין

היי נירה, אני לא יודעת אם זה נבדק בצורה מדעית אך אני בטוחה שיש מקרים שזה כן יכול להשפיע. אין חוקי ברזל. אני יכולה להגיד שלא קל לישון על הבטן כאשר השדיים מלאים וכתוצאה מכך אני גם משארת שנשים בוחרות לישון על הצד או על הגב. אני ביניהם, כי כבר 20 שנה אני כבר לא מסוגלת לישון על הבטן!!)

24/02/2002 | 11:34 | מאת: נועה

היי אלן יקירה, נורי בן שישה וחצי חודשים, יונק בלבד(קצת טעימות פה ושם של פרי וירק יותר בשביל הסקרנות הבריאה) והכל בסדר. אבל מאז שהתחיל לזחול, לעמוד ולהיות פעיל מאד מאד. ומאז שהתחילה לצאת לו שן(וזה כואב לו) יש רגרסיה באיכות השינה והיניקה שלו. הוא נרדם ומתעורר אחרי רבע שעה ורוצה שוב ציצי, ובכלל, לא ישן יותר משעה רצוף. הוא יונק לפחות חמש פעמים בלילה. כמובן שאיני מצפה שינה רציפה אבל בכל זאת, כל שעה... האם התופעות האילו מוכרות ומאפיינות את השלב ההתפתחותי שבו הוא נמצא? (בקיעת שיניים ופיתוח מוטוריקה?) תודה.

24/02/2002 | 16:07 | מאת: אלן שיין

בהחלט מאפיין. ממה שאת כותבת את לא מודאגת שיש פתלוגייה אחרת. ואם אין מחלה או משהוא שמדאיג אותך אז אין מה לעשות אלא להמשיך בלתת לו תמיכה, אהבה, זרועות חובקים , עידוד והבנה. התקופה עוברת, והוא שוב יחזור לישון. אני לא הייתי מגדירה את תופעות אלו כ_"רגרסייה" אלא כהתקדמות!!!!

24/02/2002 | 17:04 | מאת: נועה

צודקת...אכן התקדמות. תודה ושבוע טוב.

24/02/2002 | 03:28 | מאת: לימור

שלום אלן בני בן 8 חודשים לרוב רק יונק. לאכול מכפית דוגמיות של אוכל אן לא בעיה אך לקחת מבקבוק חבל על הזמן. פורמולות מגעיל אותו. חייבת להפסיק להניק לפחות ביום. אך עושים את זה נסתי הכול קראתי ספריים הילד בשלו. האים אפשר לתת אוכל במשך היום עוף ירקות ופירות ורק בלילה ובבוקר יניקה. הוא פשוט לא אוהב שום נוזל חוץ מציצי כמובן שאני מנסה הרבה זמן לגמול ופשוט לא מסתדר תודה מראש לימור

24/02/2002 | 16:02 | מאת: אלן שיין

היי לימור, אם את חייבת להפסיק, אז אין ברירה. חייבים להאכיל את התינוק! את יכולה לתת לו חלב שאוב בספל עד שהוא אוכל יותר מאכלים וכמויות יותר גדולות או תמ"ל. אם הוא מסכים לאכול במשך היום רק אוכל מוצק. אז בהחלט את יכולה להיניק אותו במשך הערב והלילה והבוקר. החלב הוא האוכל האופטימלי במשך השנה הראשונה. האוכל המוצק הוא התוספת. אבל אם תצליחי להיניק אותו הרבה במשך שעות שאת נמצאת איתו, אז אני לא רואה בעייה בכך.

23/02/2002 | 02:46 | מאת: מעין

ראשית - תודה לך על הפורום הנהדר והעוזר הזה. חוץ מזה יש לי שאלה. בני בן 8 חודשים, עדיין יונק (וגם אוכל מדי פעם) - אך יונק די הרבה. אני רוצה להרות שנית ואני מבינה כי יש להפסיק להניק - כי כאשר מניקים לא מקבלים מחזור. רציתי לדעת - האם זה נכון? האם עלי להפסיק? בהנחה שכן - איך מפסיקים להניק, הרי עלול להיווצר אצלי גודשים אם אני לא מניקה. האם החלב פתאום נגמר יום אחד? ואיך גורמים לתינוק לא להתרגז כאשר פתאום מפסיקים לו את האספקה? תודה

24/02/2002 | 00:24 | מאת: אלן שיין

היי מעין, זה נכון שיש סיכוי כלוש להרות בתקופה לאחר לידה. ככל שהתינוק שלך אוכל מאכלים אחרים, הוא יונק פחות ויש את כל הסיכויים שיהיה לך ביוץ. אם הוא ישן יותר טוב בלילה ומדלג על הנקות, אז גם הווסת יחזור. לא יודעים ביוק מתי זה. אך את יכולה גם להרות בלי שתדעי! אם הבנתי נכון, הביוץ בא לפני הוסט הראשון. לכן, ישנן נשים שאפילו לא יודעות שהן בהירון אד שרואים ומרגישים את הסימנים. יש הרבה נשים שנכנסות להריון וממשיכות להיניק. אין כל בעייה עם זה. יש שמNFTRת

24/02/2002 | 00:28 | מאת: אלן שיין

סליחה. החמוס שלי התהלך על המקלדת ושלח את ההודעה בטעות! מה שרציתי להגיד זה שאפשר להמשיך ולהיניק שאת בהריון. חבל להפסיק את ההנקה מוקדם מידי וברור שהתינוק וגם את עלולים לסבול בגין גמילה מהירה מידי. אם תשכניעי אותו לאכול בעד זה שאת מציגה לו דברים טעימים ומעניינים אז הוא יאכול יותר. התהליך של הגמילה אמורה להיות הדרגתי ויכול לקחת אפילו כמה חודשים.

22/02/2002 | 00:36 | מאת: נגה

החלטתי להפסיק להניק לחלוטין לאחר חודש עקב כאבים .מה ניתן לעשות על-מנת להקל ככל האפשר על הכאבים בחזה ? איני יכולה לקחת כדור לייבוש עקב לחץ דם - מה ניתן לעשות חוץ מלהשתמש בתרופות סבתא כמו כרוב ?

22/02/2002 | 12:52 | מאת: אלן שיין

היי נגה, כרוב לא רק מומלץ על ידי הסבתות אלא גם על ידינו, שעדיין לא סבתות! ידוע כי לכרוב יש תחונות שמפחית את כמות החלב ומרגיע כאבים. בנוסף, תמיד כדאי לגמול את התינוק וגם את השד בהדרגה. כשאת מדברת על כאבים בחזה, האם את מתכוונת לכאבים של גודש או על הכאבים האחרים שגורמים לך להפסיק להיניק? האם היית אצל יועצת הנקה מוסמכת? לפני שמוותרים על ההנקה, מאוד כדאי להתייעץ כי לפעמים המלצה כה פשוטה יכולה לשנות לך את החיים. בהצלחה.

02/10/2003 | 19:18 | מאת: צילה

תוך כמה זמן משפיע התהליך עם הכרוב ? והאם הוא באמת מוריד גם את הגוש ?

20/02/2002 | 09:58 | מאת: shimon

שלום בני בן חודש וחצי וסובל מעצירויות. ניסינו מס' שיטות לעזור לו וזה לא הלך. רופא המליץ לנו על סוכר ענבים. שאלתי היא האם זה באמת מוכר כמשהו שעוזר לעצירות והאם זה יכול להזיק באיזושהי צורה לילד. תודה מראש , שמעון..

20/02/2002 | 11:06 | מאת: אלן שיין

היי שמעון, לא. זה לא דבר שאי פעם שמעתי שאמור לעזור לעצירות אצל תינוק. אם התינוק יונק באופן מלא, אז לא נדיר שהוא לא מוציא צואה אפילו עד שבוע-10 ימים. זה לא נחשב עצירות אם כי הצואה של תינוק יונק רך ומימי יחסית לצואה של תינוק הנזון מתמ"ל. הסבל נובע מחוסר בשלות ומערכות עדיין לא מפותחות. לפי דעתי כדאי לעשות עיסוי עדין, ללחוץ או לדחוף את כפות רגליו לכיוון הבטן. או להזיז את הרגליים בעדינות כמו פעילות באופניים. (אולי תרשם לסדנא של עיסוי לתינוק.

20/02/2002 | 08:23 | מאת: יעל

בני בן 6 שבועות ויונק בלבד. האם בכל זאת יש לתת לו ויטמינים A&D? מתי מתחילים עם ברזל (אם בכלל)?

20/02/2002 | 11:16 | מאת: אלן שיין

לפי הנחיות של משרד הבריאות יש להתחיל לתת לתינוקות תוספת של ברזל מגיל 4 חודשים. יש חיתוקי דעות לגבי ההנחייה הזאת אם כי בחוץ לארץ כבר לא כל כך ממליצים. לגבי A & D , שוב יש הנחיות של משרד הבריאות לתת אך כולם יודעים שלא צריכים D באקלים שלנו כי זה בא מהשמש.

23/02/2002 | 02:48 | מאת: מעין

למה בחו"ל לא נותנים ברזל? גם אני שמעתי את זה ולא ברור לי למה? הרופאה שלי פה אמרה שמגיל 4 חודשים יש לתת לתינוק 4 טיפות ומגיל 6 חודשים (גם אם הוא יונק) - 6 טיפות...

25/02/2002 | 09:30 | מאת: גונן...

הי... אין כל סיבה לתת ברזל אם אין צורך. בדרך כלל, אצל תינוקות יונקים, הברזל נספג טוב יותר ובמרבית המקרים יש לתינוק "מספיק" ברזל. אל תיפלו בפח של רופאים הטוענים שתחליפי חלב טובים יותר כיוון שהם מכילים תוספות ברזל... אין יותר טוב מחלב אם !!! ניתן לעשות בדיקת דם פשוטה (דקירה קטנה באצבע) כדי לבדוק את רמת הברזל אצל התינוק (המוגלובין). בתי בת 11 חודשים, אוכלת ויונקת כל 2-4 שעות ומעולם לא היה צורך לתת לה ברזל! מבירור שערכנו מסתבר כי ההמלצה באה עקב מחקר על פגים וילדים עם אנמיה. משרד הבריאות נתן המלצה גורפת ובאמת שאין צורך לתת סתם ברזל - בייחוד לאור תופעות הלוואי (עצירות, בעיות בעיכול ועוד). בהצלחה ו... הנקה נעימה.

19/02/2002 | 08:37 | מאת: מרינה

בני בן החודשיים וחצי בוכה ללא הפסקה, אין דרך להרגיע אותו למעט החזקתו בידיים ונדנודו. נאמר לי שאולי הוא אלרגי לאוכל שאני אוכלת ומועבר אליו בהנקה. כמו כן, נאמר לי שיש אנשים שמאבחנים לאילו מוצרי מזון התינוק אלרגי על פי השרירים שלי, פשוט על ידי החזקתי אותו בידיי והרמת מבחנות שבהן יש מוצרי מזון, אם היד לא מתרוממת סימן שהתינוק אלרגי לאותו מוצר מזון שבמבחנה. רציתי לדעת למי אפשר לפנות על מנת לעבור אבחון שכזה באזור רחובות.

19/02/2002 | 09:52 | מאת: אלן שיין

ה יי מרינה, השאלה שראשונה היא, האם התינוק תמיד נרגע ליד השד או בידיים.? האם את תמיד מוכנה לתת לו אפילו שהוא בדיוק "גמר" לאכול? האם הוא עולה יפה במשקל? האם יש לו הרבה יציאות ושתן? אם התשובה היא כן לכל השאלות האלו אז אולי הבכי נובע מזה שהוא מאוד זקוק לחיזוקים פיזיים, קרבה, שד, וכו'. לאחר לידה תינוקות צריכים תקופה מסויימת להתרגל לקור ולתנאים החדשים שאנו מפילים עליו. כל תינוק מגיב בצורה אחרת. ישנם תינוקות שעל הסף מסתדרים לא רע יחסית לחברו שזקוק ליותר חום ואהבה. תינוקות שבוכים הרבה נקראים "צרכים מוגברים" או באנגלית " HIGH NEED" והדבר היחידי שעוזר להם זה מנשא טובה, טיולים ברוגע, כל עוד שהוא על הידיים. זה עובר עם יכולתו לווסת את חום גופו, וגם עם הזמן. רצוי להיניק אותו כמה שיותר - על פי כל סימן שהוא רוצה לינוק. עוד אפשרות, אם את מרגישה שזו באמת יותר בעייה של גזים, אז את מרגישה ממש את התפתלויות והעיוותים שלו. אם הוא סובל מעבר לכמה שעות ביום, כמו רוב התינוקות, וזה באמת יותר כאב פיזי בבטן, אז לא כל כך בקלות (על ידי השד) הוא נרגע. אם אתם חושבים שזה נובע מזה אז יש את המאכלים הידועים שרצוי להוריד אותם מהתפריט היומי. דבר ראשון זה מוצרי חלב. זה אומר שאת אמורה להפסיק לאכול את כל המוצרים שמכילים אפילו טיפת חלב! עוגות, שוקולדים, עוגיות, כל דבר שהוא נחשב "חלבי" על התוית. זה צריך להמשך למשך שבועיים לפחות לראות אם יש שיפור. לאחר מוצרי חלב - אפשר לבדוק עם חיטה ומוצריה. יש מחלה "צליאק" שכדאי לבדוק. כל זה כמובן בשיתוף הרופא המטפל. לגבי השיטה שהזכרת, אני מכירה אותה מחו"ל אבל לא מכירה מישהוא כאן שעוסק בזה. אבל הייתי הולכת מהקל - לבדוק עם חום והנקות תכפות יותר לא עוזרים לו, ואחר כך לכבד יותר ולהתחיל במשטר של אוכל. בהצלחה.

21/02/2002 | 14:30 | מאת: קרן

נראה לי שכדאי לך לשאול בפורום רפואה משלימה

18/02/2002 | 22:34 | מאת: מרבוש

אני בחודש תשיעי להריוני ומאוד מתלבטת האם להתחיל להניק את תינוקי יש לי ילד בן 3 אותו לא הנקתי והוא גדל והתפתח יפה מאוד יש לי חשש לגבי כך שאהיה כבולה כל היום לתינוק לגבי כמות החלב שאדע או לא אדע אם ינק לגבי כאבים בחזה גודש, פטריות ומיני סיבוכים, תיסכול, עצבים חוסר סבלנות. וחשש גם לגבי החזרה למשקלי לפני ההריון?

19/02/2002 | 10:10 | מאת: אלן שיין

היי מרבוש, יד על הלב, את מצפה ממני להגיד לך לא להיניק????????? אני צוחקת, ושמחה שאת בכלל שוקלת להיניק את הילד השני. זה שלא היניקת אותו והוא גדל גם כך, ברור. זה שאולי הוא היה שתי נקודות יותר גבוה במבחן IQ גם לא רלונטי. זה שהמצב הבריאותי שלו לעולם לא יהיה מה שהיה יכול להיות אופטימלי, אין ספק - הוא עוד קטן ואני מאחלת לו רק בריאות ואושר. האמת היא שכולנו שלא ינקנו סובלים במידה זו או אחרת. אם זה השמנת יתר, אלרגיות מהקלות שמתפתחות בגיל יותר מבוגר, עד לכבדות, ברונכית, אסטמה וכו'. אם יש סיכוי הכי כלוש שהתינוק הבא יהיה יותר מוגן, מחוסן שזה בעצם משחרר אותך משעבוד יתר יותר מאוחר בחייו בגין העדרות מחלות או הקלה של הסימפטומים - האם זה לא שווה? לא מגיע לכל תינוק לקבל את ההגנה הזאת לשפר את אכות החיים? אין ספק שכל אחת רוצה לתת את הכי טוב. ואין יותר טוב מחלב אם. לפי דעתי זאת זכותו ושל כל ילד שלא ביקש להיוולד. טוב, זה לגבי התינוק. ומה לגבינו? כל הדברים שהזכרת עלולים לקרות. ומצד שני- אף אחד מהם לא אמור לקרות. אם היינו מיניקות את התינוקות באופן טבעי ולא היו מרחיקים את התינקות מאיתנו סמוך ללידה, לא היו מגיעות לבעיות של גודש. את תהיי כבולה לתינוק עם או בלי ההנקה. תינוק זקוק לאם. אין אפס. וכמובן תינוקות יונקים הרבה יותר רגועים ונרגעים בקרבת השד! כמו תרופת פלא לתינוק בוכה. אז אם כבר כבולה, לפחות שקט ומנוחה??? גם אחרי הלידה, צריכים רק לשלוף - אין הכנה, אין עבודה, זה דווקא מאפשר לך עוד יותר זמן פנוי לילד ה"גדול". הקטן יהיה שקט ורגוע מתחת לשד, כאשר את יכולה בו זמנית לקרב את הגדול ואפילו לקרא לו סיפור בזמן האכלה. כיף אמיתי. תינוקות זקוקים לחום הגוף שלך כדי להחזיר להם את הביטחון העצמי שעבדו מרגע הלידה. החלב אם בונה את הגוף וההנקה בונה את הנפש. כמות החלב לעולם לא בעייה. התינוק אומר מתי הוא זקוק לעוד. כל עוד שהוא יונק בכיף, ואת נותנת לו בלי מוצץ או הפרעה אחרת שעלול לפגוע בתפוקה, הוא ייצור אצלך מספיק. לכל אישה יולדת, יכולת לייצור מספיק חלב אפילו לתאומים. לגבי חזרה למשקל, תאוכלי בהגיון, ותרוויחי - כי בהנקה את שורפת 500-700 קלוריות יותר מאשר האכלה מבקבוקים!!! אם את קוראת בכל הפורומים על הנקה את קוראת רק על בעיות המתעוררות, אבל את לא רואה את רוב האמהות שמיניקות ללא כל קושי. אם תרצי עוד חיזוקים אז תצטרפי למפגש של ליגת לה לצ'ה או את יכולה לקבוע עם יועצת הנקה שהיא תרגיע אותך אם לא הצלחתי עד כה! גם תדעי לך, שהכל מוכן אצלך להתחיל להיניק. למה ללכת נגד הטבע? תנסי - תמיד אפשר בקלות לעבור להאכלה מבקבוק. ואם זה ילד חלק? חבל לא לנסות. אם תרצי, זה יצליח! בהצלחה!!

23/02/2002 | 02:58 | מאת: מעין

אלן - אני מסכימה עם כל מה שאמרת. כל הכבוד, אני עדיין מניקה את התינוק שלי. בהתחלה היה לי קשה , אך די מהר זה היה נהדר, וזה ממש כייף לי (ולו...)

19/02/2002 | 10:17 | מאת: נטלי

אני הנקתי את בתי, בתחילה הנקה מלאה, ואח"כ רק כפעמיים ביום עד גיל שנה וחודש. בתי היום בת שנתיים וחצי, ילדה בריאה ומפותחת. את דלקת האוזניים הראשונה שלה קיבלה בערך בגיל שנה ו-3 חודשים, אם כי ייתכן שזה לא קשור במאה אחוז רק להנקה, כי היא גם התחילה ללכת למעון בגיל שנה וחודש. לדעתי בקשר להנקה - כדאי לתת לה צ'אנס. אם תתחילי עם בקבוק מההתחלה לא תוכלי לחזור להניק, כי הגוף שלך לא ייצר חלב. מאידך, אם תתחילי עם הנקה, תמיד תוכלי להחליט שזה לא בשבילך ולהפסיק, אם זה אחרי יומיים ואם אחרי חודשיים. בכל מקרה, אפילו אם תניקי יומיים, התינוק שלך יקבל לפחות את הקולוסטרום (החלב הראשוני) שלך, הכולל בתוכו המון חיסון טבעי ממך והמון דברים טובים עבורו. ההנקה עבורי היתה מאוד מאוד קשה בתחילה, וחבל שלא ידעתי אז על קיומו של ארגון לה-לצ'ה (ארגון התנדבותי בינלאומי לתמיכה בהנקה - שאני חברת בו מזה שנתיים), ועל קיומן של יועצות הנקה, שהיו יכולות למנוע ממני הרבה סבל וייסורים. אבל מכיוון שהיה לי חשוב להניק התעקשתי והצלחתי. היום, כשאני מצפה לילדי השני בעוד כ-3 חודשים, אני יודעת שההנקה תהיה לי קלה מאוד ופשוטה, לאור כל הידע שצברתי. לגבי השהות עם התינוק - בחודש-חודשיים הראשונים את ממילא תמוד לתינוק רוב שעות היום, ואח"כ ההנקה הרבה יותר קלה ופשוטה מאשר האכלה מבקבוק. את לא צריכה לזכור לקחת איתך אוכל ולהתחיל לחפש מקום לחמם או לערבב. חלב אם תמיד מוכן בכל מקום ובטמפרטורה הנכונה. בלילה לא צריך לקום וללכת למטבח ולהתחיל לחמם מים בעוד שהתינוק צורח ובוכה. פשוט חולצים שד, אפילו תוך כדי שינה (אפשר להניק בשכיבה), ובזה זה נגמר. עם הזמן גם לומדים להניק בכל מקום באופן דיסקרטי, ואין בעייה לצאת עם התינוק. אני ממליצה לך ללכת לפחות לפגישה אחת של לה-לצ'ה באזור מגורייך עוד לפני הלידה (את יכולה לברר פרטים לגבי קבוצות באזור מגורייך בטלפון 6472411-03), ואולי אפילו להיפגש לייעוץ חד-פעמי עם יועצת הנקה מייד לאחר הלידה, כדי שלא יתפתחו אצלך פצעים או כאבים כתוצאה מתנוחת הנקה לקויה. בהצלחה!

19/02/2002 | 11:27 | מאת: נועה

לדעתי מי שלא מיניקה עושה עוול לתינוקה וגם לעצמה. ההנקה מאד עוזרת לחזור לגזרה ולהוריד במשקל. לגבי להיות כבולה לתינוק, יש מנשאים שבאים על הצד, זאת אומרת, יושבים על הכתף וכך תוכלי להיניק ולהיות זמינה עבור בנך הגדול, שתי ידיים חופשיות. יש לי חברה שיש לה תינוק ושני בנים יותר גדולים בגילאים 3 ו- 5 והיא מיניקה ומסתדרת. היא מסבירה לבניה מה קורה והם מבינים ומכבדים אותה. מעבר לזה, הנקה היא התזונה היחידה ובלעדית שבאמתץ מתאימה לתינוק, אז לפחות חצי שנה ראשונה אנא נסי להיניק. כשמקבלים החלטה ממקום עמוק בבטן, הכל פועל לטובתך ולעזרתך. לידה קלה ובהצלחה.

19/02/2002 | 14:39 | מאת: נטלי

אני מנסה לענות לך זו הפעם השנייה, וכל פעם חוזרים לי האימיילים. יש כנראה בעייה כלשהיא עם כתובת האימייל שלך. אענה לך כאן בתקווה שתראי: היי! כן, קיבלתי את המייל שלך בזמנו וגם ניסיתי לענות ולהודות לך על המחמאות, אך משום מה המייל חזר. אני מקווה שלא יחזור הפעם שוב לגבי לה-לצ'ה - כפי שכתבתי מדובר בארגון התנדבותי בינלאומי. בארץ יש כ-30 קבוצות. אני חברה בקבוצה של פ"ת, שם אני גרה. עקרונית יש לנו מפגש אחת לחודש, ובאים אליו עם הילדים ו/או התינוקות אם רוצים (אם הילד לא במעון). מדברים בכל חודש על נושא אחר מתוכנן מראש, אם כי לפעמים עולות שאלות דחופות של נשים חדשות או מתקשות, ואז לפעמים בכלל לא יוצא לעסוק בנושא שתוכנן מראש, כי מעדיפים לעזור קודם כל לנשים שמגיעות, והשיחה נגררת למחוזות אחרים לגבי "תשלום" - יש תרומה מומלצת של 15 ש"ח למשפחה (כלומר עבורך ועבור כל ילדיך ביחד, גם אם תגיעי עם 5 ילדים), כאשר חברות לה-לצ'ה (ששילמו חברות שנתית של משהו כמו 65 ש"ח) פטורות מהתרומה החודשית. התרומה מיועדת לקניית כיבוד קל למפגשים, ציוד משרדי לפרוספקטים וחומר מצולם וכו'. לי זה נראה מחיר סמלי בהחלט במפגשים גם אפשר לקנות בהנחה משמעותית ספרים של לה-לצ'ה, ועזרי הנקה (חזיות, פדים, משאבות), וכן ניתן להשאיל ספר מהספרייה הקטנה שלנו, בנושאי הנקה והורות אני ממליצה בחום! כפי שכבר כתבתי, ניתן לברר פקטים לגבי הקבוצה הקרובה ביותר אליך במרכז ממ"ש בת"א בטלפון 6472411-03 בהצלחה! נטלי

23/02/2002 | 02:52 | מאת: מעין

היי, אני מניקה כמעט שנה ולא רק שזה כייף לי ולתינוק - זה גם בריא לשנינו. וכן - אני די כבולה - אז מה? לדעתי זה חלק מהאחריות , הרי הוא שלי לכל החיים - לא? בכל מקרה, אינני שופטת וכל אחת צריכה לנהוג לפי איך שהיא מרגישה , אבל אני ממליצה בחום. אין ספק שזו חוויה ששייכת רק לתינוק ולאדם אחד - - -אימו. בהצלחה ולידה קלה.

25/02/2002 | 09:45 | מאת: גונן...

היי... אין כמו הנקה - וזה בא מפיו של מי שנלחם על כך !!! הכל פעל נגדנו - ניתוח קיסרי, צהבת ילודים, פוטותרפיה, ילדה היפוטונית שלא הצליחה (בהתחלה) לינוק ומעל הכל עצות אחיתופל ונסיונות מגמתיים של הצוות הרפואי (שיבא) לגרום לנו לוותר על ההנקה כי "אנחנו מרעיבים את הילדה" או כי "שאבת רק 60cc ?! אין לך מספיק חלב" ו"תשברו את מעגל הרעב - תנו לה רמדיה". היום (11 חודשים אחרי) בתי אביב עדיין יונקת המון והיא אלופת העולם ביניקה (ואישתי שרון - בהנקה). לקח לנו כמעט חודש וחצי עד שההנקה הסתדרה - המון בזכותה של יועצת הנקה דוריס שפרר שמעבר לעזרה המקצועית, חיזקה את ביטחוננו בעצמנו, בטבע ובהנקה. היום, שרון יותר חתיכה מאשר לפני ההריון (הנקה!), לא היה לה גודש כי היא נותנת לאביב לינוק כמה שתרצה, ואני לא יודע מי יותר נהנה מההנקה - אביב, שרון או ... אני! בהצלחה ו...זהירות מרופאים.אחיות ושאר ירקות, שלא מבינים דבר בהנקה ומנצלים את התקופה הרגישה שלנו אחרי הלידה ומשליכים עלינו את כל הבורות וצרות האופקים שלהם בנושא!

18/02/2002 | 22:31 | מאת: עינב

שלום רב, לאחרונה גיליתי כי אני בהריון. יש לי בת בגיל שנה ושלושה חודשים. בתי יונקת עדיין לרב רק בזמן המקלחת המשותפת ובלילות כאשר היא מתעוררת. כמות החלב מאוד קטנה וזה יותר בשביל ה"פינוק". קראתי כבר בפורום שהנקה בזמן הריון לא משפיעה על התפתחותו של הריון תקין. שאלתי היא האם כדאי להתחיל בתהליך של גמילה גם מהנקות אלו (כאשר במהלך היום ביתי ניזונה מתפריט מלא ומגוון ואין היא מוכנה בשום אופן לשתות/לאכול תחליפי חלב או דייסה). כיצד ניתן לגמול אותה (ניסיתי לעיתים לתת לה בקבוק מים או תה בלילה. לעיתים זה היה מספיק לה אך לרב היא דורשת אחר כך גם את הפינוק של ההנקה. בנוסף, ידוע לי שהרכב החלב משתנה בהתאם לתינוק הגדל וצרכיו. לאחר שאלד (טפו טפו טפו) מה יקרה? האם הרכב החלב יושפע מזה שיש לי ילדה שיונקת או שבתי הבכורה (במידה ולא תיגמל לחלוטין עד אז) תיחשף, לחלב התאים לתינוק שרק נולד? ותודה מראש לכל מי שמעוניין ויכול לענות תשובה מקצועית ומוסמכת. עינב.

19/02/2002 | 10:18 | מאת: אלן שיין

היי עינב, כמו ששמעת, אין כל בעייה עם הנקה והריון. יש הרבה אמהות שממשיכות להיניק שני ילדים אפילו שלושה בו זמנית. אין כל סכנה לתינוק בחדש כל עוד כמובן, שהוא מקבל קודם. ילדים יותר גדולים מבינים את זה. לגבי גמילה. למה להיות בלחץ? אם לא טוב לך עם זה שהיא יונקת עדיין אז בוודאי כדאי לך לשקול את גמילתה. אבל אם זה ההריון שגורם לחשוב בצורה כזאת ואחרת לא היית שוקלת גמילתה, אז אולי יותר טוב ללכת עם הטבע ולראות איך הדברים יתפתחו. לפעמים בגלל השינוי בטעם החלב הגדולה תחליט בעצמה שהוא לא רוצה. קל למנוע הנקה במקלחת אם את מוותרת על מקלחות משותפות. זו דרך אחד לגמול. היא כבר בגיל שאינה זקוקה לבקבוקים ואפילו לא תמ"ל - אם כי את מציינת שהיא אוכלת תפריט עשירה. אם את משוכנעת שזה הזמן לגמול אותה אז תחליטי וזהו. אם את לא משוכנעת אז את תשדרי לה בשפת גופך ומגע שאת לא מתכוונת לגמול אותה למרות צעדים פה ושם. אם את אומרת שלפעמים הולך בלילה לתת לה תה או מים - אז זה גם יכול ללכת למחרת. תלוי בך. עקביות. זה הסוד להצלחה. והחלטה שאת בטוחה בה ושלמה איתה.

28/02/2002 | 22:31 | מאת: עינב

אלן, תודה רבה על התשובה המעודדת עינב

31/05/2002 | 00:03 | מאת: ירדנה

שלום כלתי ילדה לפני יומיים היא מאוד רוצה להניק אך יש לה קושי התינוק אינו תופס את הפיטמה. האם תוכלי לעזור לי תודה ירדנה

18/02/2002 | 17:33 | מאת: אלי

שלום אלן, ראשית הרשי לי להצטרף להבעת התודה וההערכה לגבי עבודתך בפורום. בתי כבר בת חודש ו- 3 שבועות והיא מקבלת את מזונה ע"י הנקה ותמ"ל (חצי חצי). בשבוע האחרון התחילה בת זוגתי להתאמן באופן מבוקר במכון כושר, שאלתי היא האם ניתן להניק לאחר אימון גופני במכון כושר והאם איכות החלב לא נפגמת בשעות שלאחר האימון? שאלה נוספת, בת זוגתי שמעה מחברותיה ש- מגיל 3 חודשים אפשר להוסיף לתמ"ל (בארוחה שלפני השינה) כפית קורנפלור וכך התינוק נרדם טוב יותר ולשעות ארוכות יותר, האם זה נכון והאם זה מומלץ? תודה מראש

18/02/2002 | 19:55 | מאת: אלן שיין

היי אלי, כל הכבוד שאתה מתעניין כל כך! חדר כושר לא מהווה בעייה בהנקה. יש העלאה ברמת החומצת לקטיט כתוצאה מהתעמלות אירובי באוד אינטנסיבי אבל לא נראה לי שזה קורה עד כדי כך ממכון כושר. אם כן השינוי הוא בטעם החלב ולא באיכותו. אצל רוב התינוקות לא נרשמות התנגדות לאחר פעילות כזאת אך אם יש סירוב תדעו מאיפה זה בא. גם אני חייבת לציין שאתם נותנים לבת שלכם תמ"ל שהוא ירוד בערכו מההתחלה, אז אפילו אם יש ירידה באיכות של חלב האם הוא העדיף איך שלא יהיה. אין כל צורך ואפילו אפשר להגיד שצורה עדינה לא רצוי לתת קורנפלור לאף תינוק בשום גיל! המאכל הזה אינו מיועד לתינוקות (אלא לפי הנחיות הייצרן!) ובוודאי לא נכלל בן המאכלים המומלצים על ידי משרד הבריאות או כל גורם רפואי אחר. שינה יותר ערוכה או ממושכת אינה סימן להתפתחות תקינה אצל תינוקות. אם תינוקת לא ישנה מספיק שעות לפי רצונם של ההורים - אין כל בעייה אצל התינוק (סליחה שאני אומרת את זה בצורה כה ישרה) אלא בעייה של ההורים. תינוקות מתעוררים כי הם זקוקים למשהוא. מענה לייצר המציצה, רעב, צמאה, מצוקה, חוסר ביטחון, ולא לענות לזה יכול דווקא לפגוע בתהליך ההנקה או דרך האכלה מומלצת. אין כל יתרון סתם לפטם תינוק אם כי זה יכול רק לגרום לבעיות יותר מאוחר בחיים. יחד עם זה, לרוב זה גם לא פועל! יש גיל (לפעמים 3 חודשים) שהם ממילא ישנים יותר באופן טבעי. כמה שמשחקים עם הטבע-משבשים הליכים התפתחותיים טבעיים.

20/02/2002 | 12:55 | מאת: נועה

אל תבנו על קורנפלור, זה עוד מיתוס שאימהות מעבירות מפה לאוזן. זה רק יעשה נזק לקיבה של תינוקכם ולא בטוח בכלל שזה יגרום לו לישון יותר. תינוקות מתעוררים בלילה כי זה מנגנון הגנה שלהם מפני מוות בעריסה(ועוד סיבות כפי שאלן ציינה).

18/02/2002 | 15:37 | מאת: טלי

הי אלן, כמעט 7 שבועות אחרי הלידה ואני עדיין סוחבת 10 ק"ג עודפים. המשקל לא זז כבר 4 שבועות למרות שאני שומרת על תזונה מאוזנת... איך אפשר לזרז את קצב הירידה במשקל מבלי לפגוע בהנקה? בנוסף אני גם סובלת מעצירות - יש איזו תרופה או מאכל שמותר לקחת בזמן הנקה שיכול לעזור ? (התינוקת גם כך סובלת מאוד מגזים ויציאות רכות ולא הייתי רוצה להחמיר את המצב...) תודה

18/02/2002 | 19:59 | מאת: אלן שיין

היי טלי, הייתי מנסה תכשיר הומאופטי או טבעי לבעיית העצירות. אבל לפני זה, הייתי מציעה לך לאכול דברים שהם עשירים בטעית (פייבר). זה עוזר מאוד, אז במקום לחם לבן תעברי ללחם מחיטה מלאה, לגבי ירידה במשקל, אם את אוכלת טוב אז גם כך את מנצלת בן 500-700 קלוריות יותר בגלל ההנקה! דיאטה מבוקרת על ידי דיאטנית, או כמו שמרי משקל מומלצת ובהחלט מותרת. וכמובן, הליכה.

18/02/2002 | 14:27 | מאת: נירה

הי אלן! אני נמצאת כבר שנה וחצי בבית עם בתי (מאחר ורציתי שתוכל לבלות אתי כמה שיותר) כרגע אני בהריון בסוף חודש רביעי ובכלל אני מאוד מאוד קרובה בלבי והתעניינותי לעולם ההורות וההנקה. מפה לשם חשבתי לעצמי למה בעצם לא לעבור קורס מדריכות הנקה ולהנות מהיכולת לעזור למצוקות אחיותי. השאלה היא כמובן היכן ניתן ללמוד (באיזור חיפה), והאם ניתן יהיה לשלב עבודה כזו יחד עם תינוק בן יומו?(גם עם הילד הבא ארצה להשאר בבית חצי שנה או שנה).אפשר לעבוד במתכונת מצומצמת ובשעות מוגבלות? ועוד שאלה (קצת גסה...) אוכל להרוויח במקצוע הזה מעט? אשמח לשמוע מנסיונך!

18/02/2002 | 15:41 | מאת: אלן שיין

היי נירה, איזה יופי שאת מעונינת לעשות את הצד הבא כדי לעזור לעוד אמהות עם בעיות בהנקה. יש כמה אפשרויות. יש כמובן את האולטימום, שלפי דעתי זה המבחן של יועצות הנקה מוסמכות דרך הארגון הבינלאומי IBLCE. באתר שלהם אפשר לקרא על כל הדרישות כדי להיות "מוסמכת". יועצת הנקה מוסמכת נושאת אותיות IBCLC כאילו תואר כזה. זה מבחן של 5-6 שעות, ואחרי שעוברים אותו יש לחדש את הרשיון כל 5 שנים!! אנחנו 23 יועצות הנקה מוסמכות בארץ. הרבה מאיתנו התחלנו בתור מדריכות ליגת לה לצ'ה, שזו עבודה התנדבותית בלבד. בליגה, אנחנו כ-40 מדריכות בכל הארץ והעבודה שלנו היא הנחיית קבוצה פעם בחודש ומתן מידע בטלפון לכל הפונה. כדי להיות מדריכת לה לצ'ה, יש מסלול. את מתחילה בזה שאת הולכת למפגשים לראות אם הסגנון וצורת העברת המידע וכל הפילוסופיה מתאימים לך. ואם כן את עוברת את תקופת ההכשרה עם אותה מדריכה שמנחה את הקבוצה שבה השתתפת. בחיפה את יכולה לפנות ל- ליסה אייגן טל: 04 6794538ליסה גרה בצפון אך יכולה לתת לך פרטים על התהליך. לפי דעתי זו דרך טובה ביותר להתחיל כי את תרכשי הרבה מידע, והכנה אם אי פעם תרצי להשלים כדי לעשות את המבחן. את יכולה גם לעשות את זה בקצב שלך שלפי דעתי את לקראת תקופה די עמוסה בחיים אז זה באמת לא מחייב. בהצלחה!

18/02/2002 | 16:38 | מאת: נירה

תודה אלן! נראה לי שבאמת אתחיל קודם בבירור הפרטים ואפנה כצעד ראשון ללה לצ'ה. מתוך סקרנות, מהו המבחן הזה שצריך לעבור?

18/02/2002 | 12:45 | מאת: shimon

שלום רב , בני בן כמעט חמישה שבועות, יונק בלבד, ועד היום סובל קבוע מגזים חזקים שגורמים לו להשתולל מכאב וחוסר נוחות רב שעות היום.אתמול הוא נבדק ע"י רופא שמצא שהבטן קשה מאוד וכנראה הוא סובל גם מעצירות. עשו לו חוקן(פעמיים) ואחר כך הוא באמת נרגע (יחסית). מה יכול לגרום לעצירות אצל התינוק ומה על אשתי לאכול או אולי לתת לתינוק לאכול ע"מ שלא תחזור לו שוב העצירות ותכאיב לו. שאלה נוספת היא באיזה תדירות תינוק בגיל כזה אמור לעשות קקי? אני יודע שיש כמה דרכים למנוע עצירות(מי עגבנייה, תפוז...) מה מומלץ? בתודה מראש , שמעון.

18/02/2002 | 14:23 | מאת: נועה

אני יודעת רק לגבי העגבניה והתפוז ששניהם מאד לא מומלצים לתת לתינוק בגיל הזה ובכלל, עד גיל שנה. אילו הם פירות מאד אלרגנים. אני יודעת שהחל מגיל חודש לערך אצל תינוקות יונקים יכול להופיע קקי גם פעם בכמה ימים. אצל יונקים הקקי הוא לא פסולת אלא שאריות אוכל שאינם זקוקים לו. לפעמים הם צריכים את כל האוכל ולכן אין יציאה כל יום. כל השאר, נשאיר למומחית לענות....

18/02/2002 | 15:55 | מאת: אלן שיין

היי שמעון, דבר ראשון שהייתי דואג לתינוק - למנוע כל דבר מלבד חלב אם. האם הוא קבל תמ"ל בכלל?(תרכובת מזון לתינוקות) אפילו בקבוק מידי פעם ואפילו חד פעמי יכול לגרום לעצירות אצל התינוק. כמו שנועה מציינת, טבעי אצל תינוק יונק קקי במספר ימים ולא כל יום. אבל אם הרופא הרגיש שהבטן קשה אולי זה סימן שיש באמת "פסולת" בגוף שבא מחלבון זר. כדאי לשקול הורדת כל מוצרי החלב מהתפריט של האם. זה כולל כל מוצר המכיל חלב - עוגות, שוקולדים, וכו'. זה יכול לקחת כמה שבועות עד שתראו שיפור. בנתיים אין הרבה מה לעשות. אם ניסיתם את המיצים למיניהם ולא עזר אז לא מומלץ להמשיך. אלו מיצים מאוד חומציים. התקופה של הגזים חולפת - ועד אז אפשר רק לחבק, להרגיע ולהמשיך להיניק אותו. אפשר להתנחם בזה שהוא מקבל את הדבר הכי טוב לעזור לו לעבור לעולם שלנו, למרות שגם זה לא קל לו. אם הורדת צ\מוצרים אלו לא מביאים שיפור אפשר לעבור לחיטה ומוצריה.

18/02/2002 | 11:34 | מאת: מירי

באיזה כלי נוח להקפיא מנות קטנות (30-20 ml) של חלב אם

18/02/2002 | 13:09 | מאת: נירה

שקיות של פלייטקס. נמכרות בשילב (אולי גם בסופר פארם). ניתן גם לרשום עליהם את התאריך של השאיבה. אפשר גם לאסוך מספר מנות יחד לשקית אחת. בהצלחה.

18/02/2002 | 15:56 | מאת: אלן שיין

יש המשתמשים במגשים של קוביות קרח!! זה טוב לכמויות באמת קטנות.

18/02/2002 | 09:58 | מאת: סטלה

תינוק שלי בן 6.5 חודשים ומגיל שבועיים יש לו פטרת הפה. ניסיתי לטפל בניסתתין, דקתרין, תרופות סבתא כמו מי סודה, לימון, שמן אץ התה (לפיטמה בלבד) . כל השילובים וכמובן טיפול בו זמנית לפה ולפיטמה, טיפול ארוך שבועיים, שלוש. שום דבר לא עזר. כבר התאישתי וחודש לא עושה כלום, נמעס כל הזמן להציק לתינוק עם ניגוב הלשון וטיפטוף או מריחה על הלשון. מה עלי לעשות, האם זה מסוכן , שכ"כ הרבה זמן הפיטריה לא עוברת או שיכול להיות סימן לבעיה אחרת בגללה אין שיפור והחלמה. לרופאים אין תשובה חוץ מי מתן טיפול ל 3 ימים מקסימום שבוע. לפי ספרים שלהם הפיטריה עוברת הכי הרבה תוך שבוע, וטיפול מעבר ךזמן הנ"ל זה ביזבוז תרופות. תצילי אותי אמא מותשת

18/02/2002 | 16:04 | מאת: אלן שיין

היי סטלה, אני מאוד מבינה את תסכולך. הטיפול בפטרת הוא כמובן בו זמנית לפה ולפטמה. אם במשך כל התקופה הארוכה הזאת לא טיפלת בשניהם בו זמנית אז כאילו לא טיפלת. ההמלצה היא לדקטרין אורל ג'ל לפה של התינוק ומשחה של ניסטטין או דקטרין לפיטמות. הטיפול חייב להיות לפחות שבועיים לאחר כל סימנים ויזואליים של הפטרייה. הפטרייה עוברת גם דרך כל צעצוע, רעשן, מצעים וכלי מיטה, לא לדבר על בני משפחה אחרים שיכולים לשאת את הפטרת - גם הם צריכים להיות בטיפול. רוב המקרים מבודדים לתינוק והאם כי יש להם הקרבה הכי הדוק אבל בגיל זה, יחסית בוגר (וואו! חצי שנה!) זה יכול לבוא מכמה כיוונים. אם התרופות האלו לא עוזרים אז צריכים לנסות משהוא אחר. מקווה שזה עוזר לך. זה במפורש לא נכון שטיפול במשך מספר ימים מספיק.

18/02/2002 | 16:59 | מאת: סטלה

אלן , אני טיפלתי בו זמנית בתווך של שבועיים ואחרי הפסקה עוד טיפול של 3 שבועות אם לא יותר. בפעם אחרונה ראיתי שמצב לא משתנה בכלל. טיפלתי באורל ג'ל דקטרין ובמשחת דקטרין לפטמות יחד עם זאת נגבתי לשון ופטמות במי סודה ומים עם לימון. אבל לא היה שיפור אפילו לרגע.

17/02/2002 | 19:03 | מאת: נירה

אלן יקרה! מזמן מזמן, בעמוד 30 היה לי חשוב לכתוב לך מה אני חושבת על עבודת הקודש שלך... בעצם רק רציתי לודא שקראת את זה...זהו...

17/02/2002 | 23:13 | מאת: אלן שיין

נירה, אין לך מושג כמה טוב לשמוע מילים כאלה. (לקרא) לפעמים אנחנו (המתנדבות בתחום) מרגישות שאולי הגזמנו, או דברנו לא יפה, אולי הכוונה שלנו לא נתפסה כפי שהיינו רוצים, כי זה מדיום שלא רואים ולא שומעים. אז דבריך עוזרים לי להמשיך הלאה, אפילו שכבר עייפים אחרי יום עבודה ארוך. תודה, עם כל הלב. אלן

17/02/2002 | 15:34 | מאת: רינת

בני בן 7 שבועות ויונק רוב מוחלט של הזמן. לפעמים הוא רוצה לאכול כל שעה וחצי ואחרי כמה הנקות כאלה אני מרגישה מרוקנת ונדמה לי שהוא לא יונק ואז הוא רעב ובלת ברירה אני נותנת לו בקבוק כדי לתת לי זמן להתמלא מחדש. המליצו לי לאכול טחינה משומשום מלא אבל יש גבול לכמה טחינה אפשר לאכול. קראתי בעיתון שיש כדורים טבעיים (ויטקול?) שעוזרים להגברת תפוקת החלב. אני שותה הרבה אבל נראה לי שזה לא מספיק. יש לך עיצה איך להגביר את החלב?

17/02/2002 | 16:43 | מאת: אלן שיין

היי רינת, למרות שהשדיים מרגישים יותר רכים, אין זה דימן שיש לך פחות חלב. יש אזון בן ההיצע והביקוש בסביבות 6 שבועות. כל עוד שהתינוק נרגע ליד השד הכל תקין. אם הוא לא רגוע בשעות אחר הצהרים או לקראת ערב אז מאוד יכול להיות שהוא נרגע באמצעות השד אך לא אוכל כי לוחץ לו. שוב, זה לא סימן לתת בקבוק. בקבוק לרוב אינו פותר כל בעייה בהנקה, רק מחמיר את הבעייה ויכול לפגוע בהנקה. כדי להגביר (אם אכן את צריכה להגביר שאני לא סבורה) אז צריכים להיניק לעיתים קרובות. לשתות הרבה, לנוח, (שתייה כל הנקה - גם לא צריכים להגזים). כל מציצה בפטמה גוברת את היצירה. שדיים מלאות לא תמיד מצביעים על "הרבה חלב" אך לפעמים רק על חלב שלא יוצא. דברים שאמורים להגביר את כמות החלב (ואין הוכחה מדעית עדיין) זה כמוסות של חילבה, ויש תרופות אך לא תמיד מומלץ. בתינוק יאכל על פי הצורך שלו. אם הוא אוכל פחות בערב, סימן שהוא אמור לאכול פחות בערב. אין להבהל מזה. כל עוד שיש לו הרבה פיפי וקקי (6-8 פיפי) ביממה, והוא ברוב שעות היום רגוע ונינוח, והוא עולה יפה במשקל כל שבוע אז זאת לא בעייה כמותית. ואין כל צורך להוסיף לו.

25/02/2002 | 09:58 | מאת: גונן...

רינת היי... לנו היה מקרה דומה אך למזלנו אביב(בתי) היתה חכמה יותר ולא רצתה שום דבר חוץ מהנקה. היא ינקה כל שעה שעתיים ובשאיבת נסיון היו לשרון (אשתי) רק 30cc !!! בנוסף לכך היתה לאביב עצירה במשקל למשך שבועיים ואף ירידה קלה (מגיל שבועיים). הצוות הרפואי (שיבא) ניסה לדחוף לנו רמדיה בכל הזדמנות בטענה ש"השדיים שלך צריכות להתאושש" וש"לא צריך להניק בכל מחיר". אז תדעי - מלבד מקרים מאד מאד נדירים, תמיד יהיה לך מספיק חלב, גם אם זה לא נראה כך. סמכי על עצמך, הטבע ועל בנך. דווקא הנקות תכופות (או שאיבה אם צריך) מגבירות את תפוקת החלב, ואין לך מה לדאוג. לפעמים יש "קפיצות חלב" - עליה פתאומית בדרישה לחלב מהתינוק ואז לוקח קצת זמן עד שגופך מתרגל. שוב - אל תדאגי, בנך זקוק רק לך ולא לתחליפי החלב למיניהם! בהצלחה.

17/02/2002 | 15:14 | מאת: רותי

בתנו בת החודש עדיין רוצה לינוק פעם בשעה לפעמים. אמש למשל היא דרשה לינוק כל שעה, כל הלילה. כשנסיתי לשכנע אותה שתאכל יותר בכל האכלה, לא רצתה. כללית: לפעמים יש לה יציאות די מימיות, בד"כ צהובות, לעתים רחוקות ירקרקות. היא לא מיובשת ועושה רושם שהיא מאוד בריאה. כיצד אני יכולה להאריך את ההפסקות בין "ארוחות" בלי לגרום לה אי-נחת?

17/02/2002 | 15:24 | מאת: נועה

את לא יכולה. בתך רוצה להכפיל את משקלה בלידה ולגדול ולצבור כוח. כדי להצליח היא צריכה לינוק על פי דרישתה ורצונה. היא יודעת הכי הכי טוב כמה ומתי היא צריכה לאכול. מה שאת מתארת-הרצון לינוק הרבה פתאום-יכול להיות קפיצת גדילה. בתך רוצה לינוק יותר בכדי להגדיל את כמות החלב בשדייך(יצור על פי ביקוש). בקיצור, חבל לבזבז אנרגיות על 'חינוך' לאכילה במרווחים על פי רצונך. מי שקובעת את כללי המשחק היא בתך.... ((-: אבל כדי לעודד אותך; עם הזמן, בסביבות גיל 4 חודשים ההנקה תופסת כיוון יותר יציב וקבוע. בדרך כלל נפתחים מרווחים יפים בין הארוחות והן מתקצרות. בתך תהפוך להיות מיומנת ביניקה ולא תזדקק לארוחות צפופות וארוכות. לכן חיזקי ואימצי ואל תתייאשי, נסי בינתיים לקרוא בזמן ההנקות או לשמוע מוסיקה שאת אוהבת.

17/02/2002 | 17:01 | מאת: אלן שיין

היי רותי, בנוסף למה שנועה הסבירה, יש גם בדרך כלל כמה שעות שהם כן עושים מרווחים יותר גדולים. זה גם מצביע שהכל תקין אצלך ואצל התינוקת מבחינת ההנקה. אבל המרווח הגדול יותר לא תמיד מתאים לנו. זאת אומרת שאולי היא עושה את זה דווקא ביום כאשר היית רוצה שההפסקה הגדולה תהיה בלילה. זה יבוא עם הזמן!

25/02/2002 | 10:03 | מאת: גונן...

רותי היי... כמו שנועה אמרה, בתך יודעת הכי טוב מתי וכמה לאכול ואין כל סיבה בעולם "לחנך" אותה כבר בשלב זה של החיים. לנו לקח חודש וחצי עד שדפוסי ההנקה התייצבו מעט ועדיין (בגיל 11 חודשים) בתי יונקת כל 2-4 שעות והיא גם אוכלת המון ירקות, עוף ופירות. תסמכי עליה (כן, גם בגיל חודש) שהיא יודעת מה טוב לה, גם אם נראה לנו שזה לא כל כך טוב לנו... הידיעה וההרגשה שהיא מקבלת את מה שהיא צריכה מתי שהיא צריכה יעניקו לה יותר מכל "חינוך". יהיה לזה מספיק זמן בגיל 3. בהצלחה.

17/02/2002 | 15:10 | מאת: גלית

אני מניקה את בני בן ה-3 חודשים. עד היום (זה כבר תינוק שלישי שלי) נמנעתי מניעה מוחלטת מאכילת כרוב, מתוך הנחה שהוא מזיק לתינוק, יוצר גזים ואף מייבש את החלב! האם יש אמת בכך? האם עליי המשיך ולהימנע מאכילת כרוב (שאני מאוד מאוד אוהבת)??? אני גם שותה די הרבה קפה במהלך היום (בין 3 ל-4 ספלים). האם זה יכול להשפיע לרעה על התינוק? עליי לציין שהוא עולה יפה במשקל. תודה מראש, גלית.

17/02/2002 | 17:04 | מאת: אלן שיין

גלית, הכל נשמע לי תקין לחלוטין. אין כל מניעה מלאכול כרוב או כל מאכל אחר! אם את מגזימה באכילת יתר של כרוב ואת רואה שבאמת חלה הרעה אצל התינוקת, אז אפשר לחשוב שזה כרוב או קפה. אך בדרך כלל אין כל בעייה, במיוחד כאשר התינוקת כבר יותר גדולה ועברה את תקופת הגזים.

20/02/2002 | 13:47 | מאת: גלית

שלום אלן, תודה עבור תשובתך. ניסיתי, אכלתי מעט כרוב בארוחת הצהריים אתמול. ובערב, בלילה והבוקר הנקתי את התינוק שלי. היום בשעות הבוקר והצהריים הוא סבל קשות בעקבות הגזים! עד שלא השתחרר הוא בכה מכאב והראה מצוקה אמיתית. אז אני אמשיך להימנע. מסתבר שיש בזה אמת. אין כמו נסיון ממקור ראשון. גלית.

17/02/2002 | 11:10 | מאת: רונה

האם ניתן לחמם חלב אם במיקרוגל?

17/02/2002 | 11:12 | מאת: נועה

בשום פנים ואופן לא!!! הכי טוב בסיר/קערה עם מים רותחים,לשים הבקבוק בפנים.

17/02/2002 | 17:09 | מאת: אלן שיין

לא מומלץ בכלל להשתמש במיקרו לחמם כל אוכל של תינוק או ילדים. ישנם המון מקרים של כוויות אצל ילדים שהיו יכולים למנוע. האוכל לא מתחמם בצורה אחידה וזה בהחלט מהווה סכנה.

17/02/2002 | 10:13 | מאת: shimon

שלום, כמה זמן ניתן להשתמש בחלב לאחר שנשאב? האם מומלץ לשאוב חלב או שקיים חשש שהילד יתרגל לפטמה של הבקבוק ולא ירצה יותר לינוק מהאם ? תודה מראש ,שמעון

17/02/2002 | 17:12 | מאת: אלן שיין

היי שמעון, תמיד יותר טוב להיניק. אלא אם יש סיבה שהאם לא יכולה או לא רוצה. תלוי בגיל התינוק אך כדאי להיניק בלי בקבוקים עד שההנקה מבוססת היטב - 6-8 שבועות. ישנם תינוקות שמסרבים שד לאחר ניסיון עם בקבוק אבל הרוב משלבים בלי כל בעיה. ניתן לשמור על חלב שאוב במקרר כמה ימים טובים, בהקפאה - חודשיים.

25/02/2002 | 10:18 | מאת: גונן...

shimon היי... אם לא ניתן להניק כדאי ורצוי לשאוב כדי שאספקת החלב תימשך כסידרה. עדיין לא הייתי ממליץ על בקבוק ! פעולת האכילה מבקבוק היא ה פ ו כ ה מהנקה וקלה בהרבה ולכן , תינוק שעדיין לא מיומן ומנוסה מאוד בהנקה, עלול "לוותר" על המאמץ ולהפסיק לינוק. מניסיוני, ניתן לתת חלב אם בשתי דרכים חליפיות : 1. באמצעות מזרק 5cc (ללא מחט כמובן) - משכיבים את התינוק על גבו, נותנים לא לינוק את אחת האצבעות שלנו (האמה) ולאט לאט מזרימים במקביל את החלב באמצעות המזרק. 2. באמצעות S.N.S או Supplemental Nursing System. שאל יועצות הנקה במה מדובר - אני הייתי בקשר עם דוריס שפרר 037394537 והיא פשוט נפלאה. אני "הנקתי" את בתי עם מזרק (במקביל להנקה) במשך חודש וחצי עד שאשתי התאוששה מהקיסרי וזה פשוט עובד. נ.ב. לא להשתמש בשיטת המזרק לשום דבר מלבד חלב אם!!! בהצלחה.

16/02/2002 | 18:45 | מאת: דלית

לאלן שלום ביומיים האחרונים אינני מרגישה טוב . כאבי ראש, גרון , עייפות וכו'. נראה שזוהי התחלה של שפעת. שאלתי היא: האם להמשיך להניק את ביתי ? או שעד שיתברר מצבי לתת לה תחליף ולשאוב חלב ? שאלה נוספת : אנחנו גרים באזור יבש בארץ, גם בחורף. האם כדאי לתת לביתי תוספת של מים (בגלל המזג האויר והחימומים למיניהם) בתודה מראש דלית

16/02/2002 | 20:30 | מאת: אלן שיין

היי דלית, בכל מקרה, תמיד כדאי להמשיך להיניק. השיבושים שיכולים להתרחש בגין שינויים בשאיבות או יניקות יכולים אף הם לגרום לך לעוד יותר סבל בגלל יצירת גודש או מלאות. שאיבה אינה יעילה כמו יניקת התינוקת אז גם יכולה לפגוע בתפוקה. שאלה גם, האם מישהוא אחר יטפל לך בתינוקת? אם לא, אז גם עדיף להיניק כי זה פשוט יותר קל מאשר כל העבודה שכרוכה בהכנת תמ"ל. לגבי מים, אין כל צורך (ורצוי שלא) לתת תוספת של מים לתינוקת היונקת באופן בלעדי ועל פי הצורך שלה. המידע מבוסס על פי מחקר שעשו בקרב תינוקות בדואיות בנגב בחודשי הקיץ. מצאו שאין יתרון לתת תוספת של מים.

15/02/2002 | 19:35 | מאת: גאיה

אלן שלום בני בן שבעה חודשיםעד לפני שלןשה שבועות הוא רק ינק ואז היתה לנו בקורת בטיפת חלב ולהפתעתי הוא עלה בחודש שלם רק 20 גרם קצת נלחצתי מזה ולמרות שרציתי להמשיך ורק להניק עד גיל שמונה חודשים נאלצתי להוסיף לו פירות בבקר ירקות בצהרים הוא עדיין לא אוכל אותן מלא ולכן לאחר חצי כמות אני נותנת לו ציצי. מאז הייתי פעמיים בביקורת והוא ממשיך לעלות קצת יותר אבל עדיין מעט. שאלתי היא האם החלב שלי אינו משביע אותו או אולי לא טעים לו מתינוק ממוצע הוא הפך להיות תינוק קטן. מה עושים ??? בטיפת חלב יעצו לי להוסיף לו טחינה לפירות ושמן זית לירקות האם זה בריא? דרך אגב מתי יש בממ"ש או במקום אחר הרצאה על גמילה והנקה? המון תודה גאיה.

16/02/2002 | 15:45 | מאת: נועה

הי גאיה. אפשר וכדאי להוסיף טחינה גולמית לפריות המרוסקים. זה מאד טעים ומתוק כמו חלבה...אני מוסיפה לתמרים לחים מעוכם טיפה טחינה וזה יאמי לבן שלי (-: לגבי משקל-שימי לב שעקומות הגדילה בטיפת חלב הן לפי תמ'ל ולא יניקה!!!

16/02/2002 | 20:43 | מאת: אלן שיין

היי גאיה, בגיל הזה הם לא אמורים לעלות הרבה במשקל כמו בחודשים הראשונים. גם תלוי כמה הוא עלה בחודשים אחרים, כי אם עלה הרבה יש האטה טבעית. יש גם עניין שיש תינוקות וילדים קטנים מאחרים ואין לזה כל קשר להתפתחות תקינה. אם הכל תקין אצלו, אז הכל תקין אצלו. זה שהוא לא עלה הרבה במשקל החודש זה מפני שהוא לא צריך לעלות הרבה החודש והוא ישלים בחודשים אחרים. בגיל הזה מתחילים לתת להם מוצקים (שלא כוללים את תחינה ושמן זית חס וחלילה) בתור מאכלים הראשונים. כל תוספת של אוכל מוצק הוא בדיוק זה. תוספת לחלב אם. עד שהתינוק לא יושב בעצמו, מבקש רק מוצקים, ואת רואה שאין לו כבר צורך או רצון לינוק, הוא עדיין אמור לינוק. החלב שלך הוא בסדר גמור. את מתחילה תהליך איטי של גמילה ברגע שנותנים לו את האוכל הראשון. לאט לאט הוא יאכל יותר אוכל ופחות חלב, וכך היגמל בהדרגה. המשקל הוא לא הסימן להתפתחות תקינה. הוא אמור תמיד לעלות במשקל. אם הכל נראה לך תקין והכל מתנהל כרגיל (יש לו מצב רוח, כף לו בחיים, מתפתח כראוי, אוכל בתאבון) אז אין כל דאגה שהוא לא מקבל מספיק מזון. במ.מ.ש. יש "תזונה וגמילה" בתאריך 8.4.02 אני אבדוק אם יש במקום אחר לפני מועד זה. על תלחצי! אם לא היית הולכת לטיפת חלב, היית חושבת שמשהוא מצביע על חוסר כלשהוא?

15/02/2002 | 16:42 | מאת: אוריאן

אני בהריון השני ומתכננת להניק את העולל לאורך תקופה ארוכה כפי שגם הנקתי את הראשון. עם בני הראשון היתה לי בעיה קשה מאד לקראת חזרתי לעבודה בגיל 4 חודשים - הוא סירב לאכול מבקבוק וגרם לי לעוגמת נפש רבה בתקופה קשה בשבילי (גם לחזור לעבודה וגם לא לדעת אם הילד יאכל משהו כשאני לא בבית). את בני הראשון הנקתי בלעדית עד לגיל 4 חודשים מחשש שיפתח בלבול פטמה, ובדיעבד, נראה לי שזה מה שגרם לו להתנגד כ"כ לבקבוק. שאלתי היא, באיזה גיל , המטקדם ביותר, אפשר לנסות להציע לתינוק בקבוק (על מנת שלא יסרב לו נחרצות בהמשך ולקראת החזרה לעבודה) ולא לגרום לו בכך בלבול פטמות שימנע ממנו (וממני) את המשך ההנקה (דבר שלא הייתי רוצה להסתכן בו)? אודה על העזרה.

16/02/2002 | 20:25 | מאת: אלן שיין

היי אוריאן, לא הייתי דואגת אם כי כל תינוק הוא אחר. רוב התינוקות משלבים בקבוק ושד, בלי כל בעייה וההתנגדות לבקבוק אינו מבוסס על זה שהוא לא מסוגל לאכול ממנו אלא הפגנה נגד השינוי באורח החיים שלו. שוב, כל תינוק יגיב בצורה אחרת. בסופו של דבר יאכלו כאשר הם רעבים. ללמוד לאכול מבקבוק הוא לא תורה מסיני. אין מה ללמוד. זה לא כמו הקו-אורדינציה שהתינוק זקוק לו כדי לינוק. דבר שמולד אצל התינוק. יותר קשה ללמד אותו לחזור לשד מאשר להרגיל אותו לבקבוק. יש תינוקות שבגיל מוקדם יקבלו את הבקבוק (לא כל כך רצוי בזמן שהוא לומד לינוק ביעילות וגם יוצר על פי הצורך האמיתי שלו) ואפילו אם זה, הוא מסרב בשלב יותר מאוחר. אז אי אפשר לנבא איך יגיבו לבקבוק.

15/02/2002 | 11:51 | מאת: רינת

שלום רב אני מתלבטת לגבי מספר דברים, עוד חודש עליי לשוב לעבודה (לצערי אני חייבת..) בתי תהיה בת חמישה חודשים.. וכרגע היא יונקת בלבד האם להתחיל עם מרק ירקות ופירות כך שהיא תקבל הנקה בבוקר, אח"כ מרק, אח"כ פירות ושאחזור ב 16:00 אמשיך בהנקות או שעדיף לשאוב את החלב שייתנו לה מבקבוק עד לשובי. אני חוששת שהיא תתרגל לבקבוק ולא תרצה יותר לינוק ממני. עליי לציין שקשה לי מאוד נפשית עם כל העניין של להשאיר אותה מטפלת/ מעון ? ולהפרד ממנה בכלל. עדיין לא שהיתי בלעדיה מאז הלידה. הייתי מעדיפה מאוד להשאר ולהמשיך להיות איתה ואם לעבוד אז רק עד השעה 13:00 אבל יש אילוצים.. מה כדאי לי לעשות? העניין השני הוא שבתי התקררה מאוד וקיבלה אינהלציות . מהטיפול התפתחה לה פטרייה בשפה התחתונה והעליונה מבפנים הרופא נתן לה ניסטטין לטפטף לפה אך הוא לא עזר לה ואני רואה שעדיין יש לה את הפטרייה. אני חוששת שנדבקתי גם בפטמה איך אדע אם אכן זו פטרייה כי זה לא נראה זהה כמו בשפתים שלה אך יש אדמומיות .. עכשיו גם נראה לי שזה מפריע לה לינוק כי אתמול היא ינקה ממש ב"שלוקים" קטנים. אודה מראש להתיחסותך המהירה

15/02/2002 | 12:42 | מאת: אלן שיין

היי רינת, מהקל לכבד..... לגבי פטרייה, בהחלט זה עובר מפה לפטמה. רופאים אמורים לדעת כי חייבים לטפל בפה ובפטמה (כמובן אם היא אם מניקה!!) בו זמנית. אם הניסטטין לא עוזר אז תבשקי מהרופא דקטרין אורל ג'ל לפה של התינוק ולך את יכולה להשתמש בדקטרין משחה. רצוי להמשיך טיפול לפחות שבוע שבועיים לאחר העלמות הסימנים. זה בהחלט יכול הפריע לתינוק לינוק - זה כואב. לגבי מעבר לבקבוק או אוכל. עדיף בגיל הזה חלב. עדיף חלב אם כמובן, וניתן לשאוב כמעט בכל מקום עבודה. כדי לתת את המקסימום תזונה לתינוק הוא אמור לקבל חלב עד תום חודש ה-6 - כלומר מחצית השנה הראשונה. אם התינוק מאוד מפותח מערכתית אז אולי אפשר להתחיל עם מאכלים. אם הוא לא מראה סימנים שהוא מוכל ורוצה מאכלים, זה לא רק משום שהוא עקשן אלא גם אין לו יכולת לעכל ולבלוע דברים מלבד חלב. אז כדאי לחכות עם המאכלים. תנסי את הבקבוק. רוב התינוקות משלבים שניהם בלי כל בעייה. אם את רואה שיש שינוי והוא לא מתלהב מהשד אחר כך, אז ניתן לתת לו בדרך אחרת. ספל. כף, וכו'... אבל קודם תנסי. את יכולה להתחיל לשאוב טרם חזרתך לעבודה כדי שלא תהיי בלחץ. ואפשר לצבור כמויות. ניתן לשמור בהקפאה חודשיים- אפילו 3. כמובן לגבי ההחלטה לחזור לעבודה או לאו את צריכה להחליט ולהיות שלמה עם ההחלטה. אני לא הייתי בכלל מתייחסת לזה אם לא הייתי מרגישה שאת בעצמך לא שלמה עם ההחלטה. זו החלטה גורלית בחיים של התינוקות, אז טוב שאת מתלבטת. וכמובן, לאחריות שאת מתילה על זרים, יש השפעה מרחיקה לקט. אני יודעת כאשר ילדתי את הבכורה, גם אני התלבתתי, פתאום משכורת אחת של צבא, בלי הורים בארץ לעזור לנו. אני עשיתי את החשבון - אבל מחיר הנפש גבר על מחיר הכספי. גם למעון (שהוא פתרון פחות מוצלח) או למטפלת (פתרון העדיף ,אם כבר בגלל החשיבות של דמות דומיננתית בחיים של התינוקות עד גיל מסויים ) צריכים לשלם. תוסיפי לזה אולי יותר ביגוד, הוצאות של נסיעות ועוד מסביב חזרה לעבודה. כמה נשאר? הלחץ לחזור לעבודה לעיתים גם נובע מלחץ סביבתי, ולא פעם אנו מושפעים על ידי חישובים והיגיון של אחרים (משפחה וחברים כאחד) שבעצם בכלל לא מותאמים לאידיאולוגיה שלנו. לרוב, הייתי אומרת, אנשים שלצערי אינם מתחשבים בטובת התינוק בראש ובראשונה אלא בעצמם. מימוש עצמי, הישגניות, כסף, ועוד.... לא שהדברים האלו רעים אבל האם לא כולנו יכלנו להסתדר עם קצת פחות כדי לטפח את הצאצאים שלנו? לבנות להם את הביסוס הרגשי והאמונה כדי שירכשו אך הם כלים לצייד אותם לקראת העתיד? זה לא אומר שמטפלת טובה ומסורה לא יכולה לעשות את זה. אבל זה בהחלט הימור. והימור שזה לא כמו הימורים אחרים. אנחנו מדברים על אידיות העדינה והנפש של התינוק. אני נפגשת עם המון אמהות. יש כאלה שמרגישות שחזרה לעבודה זה פשוט יציל אותם אחרת משתגעים מלהיות כל היום עם התינוק. חבל שהן מרגישות כה מתוסכלות בתפקיד כה חשוב זה. אבל אין מה לעשות, יש כאלה שבאמת אולי עדיף שתחזורנה לעבודה כי תקווה אני שמטפלת אוהבת תרצה להקדיש את כולה לתינוק חמוד קטן ולעזור לו להתפתח כראוי. אבל הרבה מהתינוקות בסוף מוכנסים למסגרות המוניות - בגלל המחיר ביחס למשכורת, ואז לא מקבלים את החיזוקים והיחס המיוחד של אחד על אחד. אם את בקטגוריה השנייה, אז עד רבה. "כולן עושות את זה" אבל אם את באמת לא שלמה, אז תמצאי דרך להשאר עוד טיפה בבית. יש לך זכות לשמור על מקום העבודה ללא תשלום עד שנה. (בנעמ"ת יש חוברת על זכויותיך) ואם תרגישי יותר טוב - תנצלי את זה. להשאר בבית עם תינוק לא תמיד מצביע שהילד שיהיה יותר נחמד-חכם-בטוח בעצמו אבל את יכולה להיות בטוחה שעשית את מיטב יכולתך. זה כמו ההנקה - חלב אם לא מבטיח שהתינוק תמיד יהיה בריא אבל הוא יהיה יותר מחוסן, ויותר חזק, ותדעי שעשית את המקסימום לתת לו התחלה טובה. בהצלחה.

13/02/2002 | 20:05 | מאת: חני

בני כבר בן 16 חודשים ועדיין יונק. עד גיל שמונה חודשים הוא ינק בלבד ואילו עכשיו הוא אוכל הכל ובנוסף יונק. כל נסיונותי לגמול אותו עלו בתהו. הוא מסרב ללגום כל פורמולה, נרתע ויורק. ניסיתי לתת לו שוקו עם חלב פרה רגיל ואת זה הוא דווקא שתה. האם אני יכולה להפסיק להיניק ולתת חלב פרה במקום? עד איזה גיל אפשר להיניק אותו?

13/02/2002 | 23:14 | מאת: אלן שיין

היי חני, ברוב המקומות בעולם הרחב מיניקים עד גיל שנתיים - שלוש!! אז אין סיבה הגיונית לגמול במועד שאת לא חושבת שזה העיתוי הנכון. את מכירה את התינוק יותר טוב מכל אחד אחר. כיום, אין סיבה מיוחדת להמנע מחלב פרה אם כי אין כל צורך בחלב בכלל אחרי שלב הינקות אלא להשלים את צורכי הסידן וזה ניתן לעשות על ידי מאכלים אחרים. חלבונים הוא כבר מקבל ממקורות אחרים. הגמילה בגיל הזה הוא לא כל כך תזונתית אם אכן הוא אוכל הכל בתאבון ובהנאה אלא גמילה רגשית לדבר שאמור להרגיע, וגם להשביע. היום אני בקשר עם אמהות שמיניקות בני 3 - 4 ואפילו 5 שנים.!! הכל תלוי בכם ועד מתי טוב לכם. אם את באמת רוצה לגמול אותו, אז תחליטי ותבצעי. כי אם את לא כל כך משוכנעת, אז גם לא תצליחי להעביר לו את המסר שאת רצינית בעניין זה. כדאי ללכת למפגש של ליגת לה לצ'ה, יש להם ניסיון עם הנקה מעל גיל שנה. גם במפגש שמוקדש לנושא תזונה וגמילה, תמצאי עניין רב ואפילו אולי עצות ורעיונות מעשיות. לפרטים: 2411 647 03